Τύποι επιδερμίδας και οι αντίστοιχες ανάγκες τους.


PostBeauty22


Σας «τραβάει» το δέρμα σας αλλά έχετε λιπαρότητα στο μέτωπο; 
Είναι λιπαρή με σπυράκια ή στίγματα; Αναγνωρίστε τον τύπο σας και ακολουθήστε τη σωστή φροντίδα για την περιποίησή της. Ρωτάτε πάντα τους ειδικούς στα καταστήματα καλλυντικών προτού αγοράσετε κάποιο προϊόν ώστε να μην ξοδεύετε τα χρήματά σας σε ακατάλληλα προϊόντα.
Yπάρχουν 6 τύποι επιδερμίδας με διαφορετικές ανάγκες

Οι τύποι δέρματος
Υπάρχουν 4 βασικοί τύποι δέρματος και δύο συμπληρωματικοί που συνήθως συνυπάρχουν με τους βασικούς τύπους δέρματος.
Κανονικό
Είναι λείο, χωρίς πόρους, ελαστικό, ενυδατωμένο, λαμπερό, ομοιόμορφο χρώμα, ματ όψη.
Χρειάζεται: Για τον καθαρισμό ένα απαλό γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.
Επιλέξτε μία απαλή, λεπτόρρευστη ενυδατική κρέμα για πρωί και βράδυ.
Κάντε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα και μάσκα με βιταμίνες.
Λιπαρό
Έχει ανοιχτούς πόρους, παρουσιάζει γυαλάδα, μαύρα στίγματα και σπυράκια. Είναι τραχύ στην υφή του ενώ έχει μία κιτρινόλευκη απόχρωση.
Χρειάζεται: Ένα λιπαρό γαλάκτωμα για τον καθαρισμό. Η λιπαρότητα αφαιρείται καλύτερα με αυτό γιατί τα ελαιώδη στοιχεία ενώνονται με αυτά της επιδερμίδας και αφαιρούνται χωρίς να αφήσουν ξηρότητα. Τελειώστε με μία τονωτική λοσιόν.
Μην καθαρίζετε συνέχεια το δέρμα σας. Όσο περισσότερο προσπαθείτε να αφαιρέσετε το σμήγμα με στυπτικές αλκοολούχες λοσιόν και σκληρά σαπούνια οι σμηγματογόνοι αδένες θα αντιδρούν με υπερέκκριση σμήγματος.
Χρησιμοποιείτε μία ελαφριά ενυδατική κρέμα ή κάποιο σέρουμ σε μορφή τζελ.
Κάντε απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα. Προτιμήστε ένα πήλιγνκ με λεπτούς κόκκους για να μπορούν να διεισδύουν καλύτερα στους πόρους.
Ευαίσθητο
Είναι λεπτό με μικρούς πόρους, ερεθίζεται εύκολα και παρουσιάζει ερυθρότητα και εξανθήματα ενώ έχει αλλεργικές αντιδράσεις σε καλλυντικά. Επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες (κρύο, ήλιος, αέρα).
Χρειάζεται: Λίγα και εξειδικευμένα καλλυντικά για ευαίσθητες επιδερμίδες. Όσο περισσότερα χρησιμοποιείτε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να προκαλέσουν ερεθισμό στην επιδερμίδα σας. Αρκούν μία ελαφριά ενυδατική κρέμα και μία αντηλιακή.
Μην κάνετε απολέπιση με σκληρά προϊόντα.
Μικτό
Είναι κανονικό δέρμα με τάση για λιπαρότητα στη ζώνη Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), έχει υγιές χρώμα.
Χρειάζεται: Συνδυασμό περιποίησης της ξηρής ή κανονικής επιδερμίδας με εκείνη της λιπαρής. Ο συνδυασμός δύο ειδών περιποίησης δεν είναι χάσιμο χρόνου γιατί η επιδερμίδα περιποιείται σωστά.
Επιλέγετε για τον καθαρισμό ένα απαλό σαπούνι με ενυδατικούς παράγοντες για να μη δημιουργήσετε ξηρότητα στο Τ.
Περνάτε μόνο τη ζώνη Τ με μια τονωτική λοσιόν.
Χρησιμοποιήστε κρέμα για κανονικό δέρμα στις ξηρές περιοχές αλλά όχι στη ζώνη Τ. Γι’ αυτή προτιμήστε ένα ενυδατικό σέρουμ.
Κάντε μία φορά την εβδομάδα μία ενυδατική μάσκα.
Ξηρό
Είναι λεπιδωτό με θαμπή ή γκρίζα όψη. Χάνει την ελαστικότητά του και μπορεί να γίνει εξαιρετικά ευαίσθητο στον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες. Μετά το καθημερινό πλύσιμο δημιουργεί μία αίσθηση τραβήγματος.
Χρειάζεται: Να καθαρίζετε την επιδερμίδα με ένα γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.
Χρησιμοποιείτε σέρουμ πριν την ενυδατική κρέμα. Η κρέμα φροντίστε να έχει πολλά λιπαρά στοιχεία.
Κάντε ενυδατική μάσκα μία φορά την εβδομάδα.
Βάζετε πάντα κρέμα νύχτας.
Αφυδατωμένο
Έχει έλλειψη νερού στα κύτταρά του (οφείλεται σε διαταραχή του προστατευτικού μανδύα της επιδερμίδας, σε κακή διατροφή ή ακατάλληλη φροντίδα). Η όψη του είναι θαμπή και πολλές φορές ξεφλουδίζει.
Χρειάζεται: Ένα βιταμινούχο σέρουμ το οποίο θα απλώνετε κάτω από την κρέμα πρωί βράδυ.
Κάντε ελαφριά απολέπιση μία φορά την εβδομάδα για να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και να έχουν καλύτερη αφομοίωση τα συστατικά των κρεμών.
Μη χρησιμοποιείτε καθαριστικά σαπούνια, προτιμήστε γαλάκτωμα και λοσιόν χωρίς οινόπνευμα.

Το μυστικό

Ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας εκ των έσω. Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα και έχετε υπόψη σας ότι για κάθε καφεϊνούχο ρόφημα (καφέ, τσάι, αναψυκτικά τύπου κόλα κ.λπ.) πρέπει να πίνετε τη διπλάσια ποσότητα σε νερό.

Read More

Απαραίτητα 'όπλα' του μακιγιάζ


PostBeauty23


Αποκτήστε τα βασικά εργαλεία για το μακιγιάζ σας για να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι ότι θέλουν συχνό πλύσιμο και μία ενυδατωμένη και καθαρή επιδερμίδα.
Ποια είναι τα απαραίτητα εργαλεία του μακιγιάζ;

Πινέλο για:
…πούδρα: Είναι μεγάλο και χνουδωτό με μακριές τρίχες για να απλώνει ομοιόμορφα την πούδρα. Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους με ημίσκληρες τρίχες. Αν είναι πολύ απαλές δεν θα μπορείτε να αφαιρείτε την περιττή ποσότητα πούδρας.
…ρουζ: Μικρότερο από ένα πινέλο πούδρας, αλλά παρόμοιου σχήματος. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα πινέλα που υπάρχουν μέσα στις συσκευασίες των ρουζ – είναι συνήθως μικρά και οι τρίχες σκληρές.
…σκιές ματιών: Χρειάζεστε τρία πινέλα. Ένα μεγάλο για να απλώνετε τις σκιές σα βάση, ένα μεσαίο πινέλο για πιο προσεγμένη εφαρμογή των σκιών και ένα μικρότερο για τις λεπτομέρειες.
…τα χείλη: Επιλέξτε ένα με μικρή, συμπαγή και μυτερή κεφαλή για να σχηματίσετε το περίγραμμα των χειλιών ακόμα και στις γωνίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το κραγιόν ή το lip gloss και για την ανάμειξη των δικών σας συνδυασμών.
Άλλα εργαλεία
Σφουγγαράκια για το make up: Είναι τριγωνικά, σπογγώδη, συμπαγή και ελαστικά και βοηθούν στη σωστή εφαρμογή του υγρού make up και της βάσης δημιουργώντας έναν τέλειο καμβά.
Βουρτσάκι για τα φρύδια: Βοηθά στο «στρώσιμο» των σκιών ή το μολύβι φρυδιών. Βουρτσίζοντας τα φρύδια προς τα πάνω, τα μάτια σας δείχνουν μεγαλύτερα.
Τσιμπιδάκι φρυδιών: Αυτά που έχουν διαγώνια μύτη είναι τα καλύτερα. Βεβαιωθείτε ότι οι άκρες εφαρμόζουν ακριβώς, ότι πιάνουν τις τρίχες και ότι μπορούν να αφαιρέσουν μία τρίχα τη φορά.
Ξύστρα: Απαραίτητο για τα μολύβια του μακιγιάζ.
Πώς να τα καθαρίζετε
Καθαρίστε τα πινέλα με ζεστό νερό και το σαμπουάν σας. Βρέξτε τα και τρίψτε τα με το σαμπουάν απαλά προς την φορά των τριχών προσέχοντας να μην λυγίζετε ή τραβάτε τις τρίχες. Ξεπλύνετε κάτω από ζεστό τρεχούμενο νερό. Τα σφουγγαράκια πλένονται περίπου με τον ίδιο τρόπο. Χρησιμοποιήστε κάποιο αντιβακτηριακό καθαριστικό, τρίψτε απαλά το σφουγγαράκι, ξεπλύνετε με ζεστό τρεχούμενο νερό και στύψτε το στην παλάμη σας. Τοποθετήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί, μέχρι να στεγνώσουν τελείως και μην τα κλείνετε σε θήκες ή στο νεσεσέρ σας όταν είναι ακόμα νωπά. Η υγρασία ευνοεί τους μύκητες και τα μικρόβια. Μην αφήνετε τα πινέλα να στεγνώνουν όρθια. Φροντίστε να τις τοποθετείτε πάντα οριζόντια πάνω σε απορροφητικό χαρτί που θα τραβήξει την υγρασία με το πιο φυσικό τρόπο και δεν θα χαλάσει τις τρίχες.

Το μυστικό

Αν έχετε επιδερμίδα με ακμή, καθαρίστε τα πινέλα σας με ειδικά αντισηπτικά υγρά σκευάσματα, μετά από κάθε χρήση και αποθηκεύεστε τα σε καθαρό μέρος. Αν η επιδερμίδα σας είναι υγιής, φροντίστε να αφήνετε τα πινέλα σας, πάντα σε καθαρό μέρος και τα πλένετε μία φορά την εβδομάδα, με την προϋπόθεση ότι τα χρησιμοποιείτε μόνο εσείς.

Read More

Τρόποι μακιγιάζ για να φαινόμαστε νεότερες!


PostBeauty20


Ας το παραδεχτούμε: όλες μας ανησυχούμε για τις ρυτίδες μας και για τη χαλάρωση της επιδερμίδας μας στο πρόσωπο.
Το μακιγιάζ που μας κάνει να φαινόμαστε νεότερες

Κάποιοι επιλέγουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση ξαπλώνοντας στο τραπέζι του πλαστικού χειρουργού. Εγώ από την άλλη, έχω βρει πιο απλές λύσεις μέσα από το μακιγιάζ μου, καθώς πιστεύω ότι το σωστό μακιγιάζ κάνει την επιδερμίδα μου να φαίνεται λαμπερή, «σφιχτή» και δεν μου προσθέτει χρόνια – απεναντίας. Μαζί λοιπόν με τον καθαρισμό, το πήλινγκ, τις μάσκες και την ενυδάτωση του προσώπου μας, πρέπει να προσέχουμε και τι επιλογές κάνουμε όσον αφορά το μακιγιάζ μας. Όλες ξέρουμε ότι όσο πιο απλό και διακριτικό είναι αυτό, τόσο πιο γλυκό και φωτεινό φαίνεται το πρόσωπό μας. Δείτε πώς επιλέγω να βάφομαι στην καθημερινότητα μου, βήμα-βήμα, όταν κάνω διάλειμμα από τις εμφανίσεις μου στην τηλεόραση.
1. Επιλέγω μια βάση που έχει εφέ λίφτινγκ. Την απλώνω σε καθαρή επιδερμίδα, σωστά, έτσι ώστε να πάει παντού. Οι βάσεις αυτές απαλύνουν τις μικρές ρυτίδες και κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται λεία. Tip: Φροντίστε πάντα αυτή που θα επιλέξετε να έχει απαλή υφή, να μην τη νιώθετε «βαριά» και να διαλέγετε το σωστό χρώμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας, κάνοντας τεστ στο πηγούνι σας. Αν κάνετε λανθασμένη επιλογή χρώματος και υφής, το πρόσωπό σας θα δείχνει «φορτωμένο», κουβαλώντας μερικά χρόνια παραπάνω.
2. Βάζω σωστά το κονσίλερ. Πρώτα έχω ενυδατώσει τα μάτια μου με την κρέμα ματιών και όταν αυτή απορροφηθεί, προχωράω και στην εφαρμογή κονσίλερ. Με ένα πινέλο ειδικό, τοποθετώ το κονσίλερ στις εσωτερικές γωνίες του ματιού και το απλώνω ομοιόμορφα. Tip: Επιλέξτε απόχρωση 1-2 τόνους πιο φωτεινή από τη βάση σας και δώστε και πάλι σημασία στην υφή του, γιατί αν δεν είναι ελαφριά και αν το μάτι δεν είναι ενυδατωμένο, θα τονίζει τις ρυτίδες γύρω από αυτό.
3. Φοράω το ρουζ. Επιλέγω απαλές αποχρώσεις του ροδακινί ή ανοιχτού ροζ, που ταιριάζουν φυσικά στην επιδερμίδα μου και δίνουν μια πιο natural όψη. Αν η επιδερμίδα σας είναι πιο σκούρα, μπορείτε να δοκιμάσετε αντί για ρουζ, ένα bronzer, που θα τονίσει με πιο φυσικό τρόπο τα χρώματά σας, χωρίς να φαίνεται έντονα. Tip: Το bronzer αποτελεί και μια καλή εναλλακτική, αντί να φορέσετε σκιά. Μπορείτε να το εφαρμόσετε στη μύτη, στα μάγουλα, στο μέτωπο και στο πηγούνι, προσέξτε, όμως, να το κάνετε διακριτικά γιατί διαφορετικά θα αλλοιωθούν τα χαρακτηριστικά σας και θα σας προσθέσει τουλάχιστον 5 χρόνια.
4. Ώρα για τη μάσκαρα. Όπως σας έχω αναφέρει, τη μάσκαρα δεν την αποχωρίζομαι ποτέ. Δύο ή τρεις στρώσεις αρκούν, αρκεί να μην ξεχνάμε να περιμένουμε να στεγνώσει η κάθε στρώση πριν περάσουμε στην επόμενη. Tip: Για πιο νεανικό και casual look, μπορούμε αντί να βάλουμε μάσκαρα σε όλες τις κάτω βλεφαρίδες, να βάλουμε μόνο λίγη στις εξωτερικές γωνίες. Θα τονίσει το βλέμμα μας, χωρίς να φαίνεται «φορτωμένο».
5. Τονίζω τα χείλη μου. Βάζω λίγο lip liner για να σχηματίσω το περίγραμμα των χειλιών μου, 1-2 τόνους πιο σκούρο από το χρώμα τους, προσέχοντας να μην φαίνεται έντονα. Tip: Όσο μεγαλώνουμε, τα χείλη μας φαίνονται λεπτότερα. Το lip liner τους δίνει όγκο, αλλά προσέξτε μην το παρακάνετε γιατί θα φαίνεται αφύσικο και κατ’ επέκταση θα χαλάει τη νεανική όψη που έχουμε δημιουργήσει. Κρατήστε το χαλαρά και δημιουργήστε το περίγραμμα χωρίς να το πιέζετε πάνω στα χείλη.
6. Τελειώνω με lip gloss. Είτε λίγο lip gloss ή μιας απαλής απόχρωσης κραγιόν θα κάνει τα χείλη σας… ζουμερά, χωρίς να είναι υπερβολικά. Αν επιλέξετε το lip gloss, προσέξτε να μην είναι πολύ κολλώδες και δημιουργεί άσχημη υφή, κάνοντάς σας να αισθάνεστε άβολα. Tip: Επιλέξτε μια απόχρωση, κοντινή στο ρουζ σας, για να μην φαίνεται… πολύχρωμο το πρόσωπό σας. Να θυμάστε πάντα ότι το «βαρύ» και με πολλές αποχρώσεις μακιγιάζ είναι αυτό που μπορεί να μας «κλέψει» τα νιάτα μας!

Το μυστικό

Αποφύγετε τα μπεζ και τα σκούρα καφέ χρώματα. Είναι τα πιο… επίφοβα για να μας προσθέσουν μερικά χρόνια χωρίς απαραίτητα να μας κολακεύουν και δεν είναι καθόλου ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά. Προτιμήστε κάποια από τις αποχρώσεις του ροδακινί που ταιριάζει στο χρώμα της επιδερμίδας σας.

Read More

Καταναλώστε γλυκά άφοβα!


Επιτέλους! Ποια γυναίκα δεν θα μπορούσε να πει πως η απενοχοποίηση των γλυκών από την λίστα των παχυντικών τροφών είναι... η πιο γλυκιά εκδίκηση; Ε, λοιπόν αυτή η μέρα έφτασε.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι άνθρωποι που τρώνε γλυκά και σοκολάτα τείνουν να έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης, να ζυγίζουν λιγότερο και να έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από εκείνους που δεν επιδίδονται σε αυτές τις απολαύσεις.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μια πρόσφατη μελέτη που επιπλέον, έδειξε πως εκείνοι που καταναλώνουν σοκολάτες και καραμέλες έχουν κατά 14% χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν αυξημένη αρτηριακή πίεση και 15% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου.

Φυσικά, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως τα γλυκά κάνουν καλό και αδυνατίζουν επισημαίνουν οι ειδικοί, κατατάσσονται όμως στις "αθώες τροφές" όσον αφορά στην παχυσαρκία και εφόσον δεν γίνεται υπερκατανάλωση.

Τι είναι λοιπόν αυτό που μας παχαίνει; Το πρόχειρο φαγητό.
Ο Heather Mangieri, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας τονίζει συγκεκριμένα: "όταν ένα άνθρωπος είναι παχύσαρκος δεν τον παχαίνουν οι καραμέλες. Εκείνο που έχει προκαλέσει την αύξηση του σωματικού βάρους είναι η λήψη πολύ περισσότερων θερμίδων από ότι δαπανά στην καθημερινότητά του. Το μέγεθος μιας μερίδας, το γρήγορο φαγητό και η επιλογή τροφίμων όπως τα πατατάκια είναι εκείνα που συμβάλλουν καθοριστικά στην παχυσαρκία.

Επιπλέον αυτού του είδους οι επιλογές κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στον οργανισμό αφού καταντά να μην παίρνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες αλλά να υποσιτίζεται κερδίζοντας μόνο βάρος."

Από: Mελίνα Κατσαμά

Read More

Δημοφιλείς Δίαιτες





Ο δρόμος για ένα «καυτό» σώμα στην παραλία αρχίζει από τη σωστή διατροφή.
Γεύματα που… λιώνουν το λίπος, σμιλεύουν τη μέση και έχουν υπέροχη γεύση σας εγγυώνται ότι φέτος θα αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε! Απλά, φτιάξτε το καθημερινό σας πρόγραμμα με τα γεύματα που σας προτείνουμε (με όποια σειρά θέλετε) και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, ειδικά αν προσθέσετε 20 λεπτά περπάτημα την ημέρα.




Πώς δουλεύει

• Τα μονοακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο και τα αβοκάντο βοηθούν να μη συγκεντρώνεται λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.
• Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες σας βοηθούν να τρώτε περισσότερο και να πεινάτε λιγότερο..
• Τα λαχανικά και τα φρούτα κόβουν την όρεξη, γιατί περιέχουν μεγάλα ποσοστά νερού, το οποίο μας «φουσκώνει».
Μενού
Πρωινό

1η επιλογή
3 /4 φλ.  Δημητριακά (τουλάχιστον 4 γραμμ. φυτικές ίνες/μερίδα)
100 ml. γάλα Light
1 αυγό βραστό

2η επιλογή
100 ml. γάλα Light
½ γιαούρτι light
100 ml φυσικός χυμός πορτοκάλι
1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης με
βούτυρο και μέλι
Αναμείξτε το γάλα το γιαούρτι και το χυμό στο μίξερ (μέχρι να γίνει παχύρευστο μείγμα)
3η επιλογή
1 ολόκληρο αυγό
1 ασπράδι αυγού
1 κ.σ. γάλα light
1 κ.σ. ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές
1 κ.σ. κέτσαπ
1/4 φλ. Κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά
2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (60 γραμμ.)
Χτυπάτε το αυγό με το ασπράδι, το γάλα και τα λαχανικά. Τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι,
ανακατεύετε για λίγο, προσθέτετε το τυρί και περιμένετε μέχρι να λιώσει.
Μεσημεριανό
1η επιλογή

50 γραμμ. Φρέσκο τυρί μοτσαρέλα
1 ντομάτα, σε φέτες
4 φύλλα βασιλικού ( ή τριμμένο ξερό)
1 μικρή αραβική πίτα
ξύδι balsamico
και 1 μήλο
2η επιλογή
70-80 γραμμ. τόνο κονσέρβας σε νερό
1 κ.γ. κάπαρη
6 πράσινες ελιές
2 κ.σ. σάλτσα βινεγκρέτ
3 φλ. Ανάμικτα λαχανικά
1/2 φλ. Καστανό ρύζι (βρασμένο)

3η επιλογή
2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
1 κ.γ. μουστάρδα
2 φέτες καπνιστή γαλοπούλα (στήθος)
1 μικρή ντομάτα, σε φέτες
μαρούλι
και 1 φλ. καρπούζι

4η επιλογή

1/2 φλ. βρασμένο ταμπιλέ
1/2 φλ. βραστά φασόλια
2 κ.σ. ψιλοκομμένη φέτα
1 ντομάτα σε κομματάκια
1/2 μικρό αγγούρι, ψιλοκομμένο
φρέσκα φύλλα μέντας (προαιρετικά)

Βραδινό
1η επιλογή
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/4 φλ. αναποφλοίωτο ρύζι (ή basmati)
1 φλ. ζωμό λαχανικών
1 φλ. κατεψυγμένες μικρές γαρίδες
2 φλ. κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά
1 κ.σ. τριμμένο τυρί  για μακαρόνια
1 φλ. ντομάτες, σε κύβους
1/2 μικρό αγγούρι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βινεγκρέτ
Σοτάρετε σε αντικολλητικό σκεύος το κρεμμύδι. Μόλις γίνει διάφανο, προσθέτετε το ρύζι και τον ζωμό λαχανικών,
ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί το ζωμός. Προσθέστε τις γαρίδες, τα λαχανικά και το τυρί και ανακατέψτε.
Το σερβίρετε μαζί με σαλάτα από τη ντομάτα, το αγγούρι και τη βινεγκρέτ.

2η επιλογή
2 πόδια κοτόπουλου (χωρίς πέτσα)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός από ένα λεμόνι
λίγο δενδρολίβανο
1 φλ. ψιλοκομμένα κολοκύθια
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/4 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλ. μπρόκολο
2 κ.σ. σάλτσα βινεγκρέτ
1/2 φλ. μακαρόνια (βρασμένα)
1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
Αλείφετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο και προσθέτετε τον χυμό του λεμονιού και το δενδρολίβανο.
Το τυλίγετε με διάφανο πλαστικό ψησίματος και το ψήνετε για 30 λεπτά. Το βγάζετε από το φούρνο και
βάζετε όλα τα λαχανικά (με τη βινεγκρετ) σε ένα αλουμινόχαρτο, ψήνοντας τα για 10 λεπτά (ή μέχρι να ψηθούν).
Σερβίρετε μαζί με τα μακαρόνια και τη σάλτσα.

3η επιλογή
100 γραμμ.. μοσχαρίσιο κρέας
Light σάλτσα βινεγκρέτ
1 φλ. ντομάτα σε φέτες
1 φλ. κολοκύθια ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3/4 φλ. μανιτάρια σε φέτες
1 μικρή πατάτα σε λεπτές ροδέλες
Ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Μαρινάρετε το κρέας στη βινεγκρέτ από την προηγούμενη μέρα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και τοποθετείτε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος την πατάτα, τα κολοκύθια, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε για 15 λεπτά. Ψήνετε το κρέας στον φούρνο όσο εσείς επιθυμείτε.
Σνακ
1 φλ. φράουλες με ½ κ.γ. μαύρη ζάχαρη
1 μπάρα δημητριακών ( όπως η Special K) και ένα μικρό μήλο
1 μπάλα παγωτό-γιαούρτι
1 γιαούρτι light με φρούτα
½ φλ. ανάλατοι ξηροί καρποί
Από: Mελίνα Κατσαμά

Read More

Δημοφιλείς Δίαιτες


Ντύνεστε νυφούλα και αναζητάτε το ιδανικότερο δώρο για τον εαυτό σας; Τι θα λέγατε για μια δίαιτα που θα σας δώσει τα καλύτερα (και σύντομα) αποτελέσματα για την πιο επίσημη εμφάνιση της ζωής σας που δεν είναι άλλη από την βραδιά του γάμου;
Παρόλο που οι δίαιτες της τελευταίας στιγμής δεν είναι και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να ακολουθήσετε μια σωστή διατροφή, κάποιες φορές οι περιστάσεις απαιτούν γρήγορα αποτελέσματα άρα και… εξαιρέσεις!
Αν λοιπόν η επιθυμία σας είναι να βρείτε μια δραστική δίαιτα που θα δώσει τα πολυπόθητα αποτελέσματα μέχρι την ημέρα του γάμου σας δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε (μόνο γι’ αυτή την φορά όμως) την παρακάτω δίαιτα express.
Σημειώστε πως η δίαιτα της νύφης είναι ιδανική για τις γυναίκες που προτιμούν το κρέας, το ψάρι, το γιαούρτι, το γάλα, τις σαλάτες, την βρώμη, τους ξηρούς καρπούς, το τυρί και τα αυγά. Στόχος της είναι η επιτάχυνση του μεταβολισμού και περιλαμβάνει 3 εύκολα γεύματα την ημέρα μιας και οι νύφες λόγω των προετοιμασιών δεν έχουν χρόνο να μαγειρεύουν.
Το πρωινό περιλαμβάνει πάντα καφέ (ή τσάι) και μέχρι την ώρα του μεσημεριανού επιτρέπεται μόνο νερό. Για τις γυναίκες που θέλουν απαραιτήτως πρωινό επιτρέπονται τα φρούτα (πορτοκάλι, μπανάνα, γκρειπφρουτ ή μήλο) μετά τον καφέ (ή μετά το τσάι).
Απαγορεύονται αυστηρά το αλκοόλ, οι χυμοί φρούτων και τα αναψυκτικά.
Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά:
Δευτέρα
Μεσημεριανό - 12 π.μ.
Ψητό στήθος κοτόπουλου (δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα), με μια σαλάτα ντομάτα.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα - 4 μ.μ.

2 φλιτζάνια γάλα.
Δείπνο - 8 μ.μ.
Μαρούλι σαλάτα με τόνο κονσέρβας σε νερό. Ο τόνος πρέπει να είναι φιλέτο όχι κομμάτια, γιατί ο τόνος φιλέτο έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία. Ανακατέψτε μαρούλι, τόνος με 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι. Μπορείτε να καταναλώσετε όσο μαρούλι και τόνο θέλετε αλλά το ελαιόλαδο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 2 κουτάλια.
Τρίτη
Μεσημεριανό - 12 π.μ.
Ψητό ψάρι (σκουμπρί, πέστροφα, σολομός) με λάχανο και καρότο σαλάτα. Σάλτσα δεν επιτρέπεται. Προσθέστε μόνο 2 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα - 4 μ.μ.
2 βραστά αυγά με αλάτι
Δείπνο - 8 μ.μ.
Κρέας σούπα με καρυκεύματα μια πατάτα, ένα καρότο, μαϊντανό και σέλινο.
Τετάρτη
Μεσημεριανό - 12 π.μ.
Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι γάλα, 2 κουταλάκια νιφάδες βρώμης και 2 κουταλιές σταφίδες.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα - 4 μ.μ.
Ντομάτα και σαλάτα τυριών. Τα τυριά δεν πρ΄ρπει να ξεπερνούν τα 100 γραμμάρια.
Δείπνο - 8 μ.μ.
Στήθος κοτόπουλου στη σχάρα, 5 ελιές και όσο μπορείτε  φρέσκια σαλάτα (μαρούλι ή ντομάτα ή αγγούρι ή λάχανο).
Πέμπτη
Μεσημεριανό - 12 π.μ.
6 ασπράδια αυγών, 100 γραμμάρια τυρί φέτα και ντομάτα.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα - 4 μ.μ.
Γιαούρτι με λίγα λιπαρά.

Δείπνο - 8 μ.μ.

Μπακαλιάρος (ή άλλο λευκό φιλέτο ψαριού) σούπα
Παρασκευή
Μεσημεριανό - 12 π.μ.
Πέστροφα σχάρας με ένα μεγάλο αγγούρι ή σαλάτα μαρούλι.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα - 4 μ.μ.
50 γραμμάρια καρύδια.
Δείπνο - 8 μ.μ.
3 ψητά αυγά με λίγο τριμμένο τυρί από πάνω  και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης.
Σάββατο
Μεσημεριανό - 12 π.μ.
Μπρόκολο σούπα.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτή τη σούπα με ψητό ψάρι ή κρέας με μια σαλάτα.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα - 4 μ.μ.
Μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με ένα μεγάλο κομμάτι κρέας (χοιρινό ή μοσχάρι ή κοτόπουλο)
Δείπνο - 8 μ.μ.
Φιλέτο σχάρας με μια σαλάτα.
Κυριακή
Μεσημεριανό - 12 π.μ.
Φιλέτο κοτόπουλο με μια μεγάλη σαλάτα της επιλογή σας.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα - 4 μ.μ.
50 γραμμάρια καρύδια.
Δείπνο - 8 μ.μ.
Κοτόπουλο σούπα με πράσινα λαχανικά: κολοκύθι, σπανάκι, μπρόκολο, μαϊντανό ή σέλινο. Επιλέξτε μόνο ένα από αυτά τα λαχανικά και  προσθέστε αλάτι και καρυκεύματα.
Πρέπει να γνωρίζετε πως η δίαιτα της νύφης είναι αποτελεσματικότερη όταν συνδυάζεται με οποιαδήποτε είδους άσκηση (προπόνηση, παιχνίδια, περπάτημα κ.λ.π.).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο μόνος κατάλληλος να σας υποδείξει την κατάλληλη δίαιτα είναι ο γιατρός σας.
Από: Mελίνα Κατσαμά

Read More

Δημοφιλείς Δίαιτες



Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το κίνητρο είναι ένα: να αποκτήσουμε το πολυπόθητο ιδανικό σώμα για να μπορέσουμε να φορέσουμε τα αγαπημένα μας ρούχα!
Αν λοιπόν, οι προσπάθειες του παρελθόντος (είτε πιο πρόσφατου είτε πιο μακρινού) έχουν αποβεί άκαρπες, ήρθε η ώρα να δείτε αποτελέσματα! Και το κυριότερο;

Τέλος στο κουβάλημα των τάπερ!
Παρακάτω, θα βρείτε ένα διατροφικό πρόγραμμα 2 εβδομάδων που μπορείτε να ακολουθήσετε και στο γραφείο χωρίς καμία ταλαιπωρία!



ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ημέρα 1
Πρωινό
: 2 φέτες τοστ ολικής αλέσεως με μαρμελάδα της αρεσκείας σας και ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι
Μεσημεριανό: σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, γαλοπούλα, σάλτσα της αρεσκείας σας και πράσινη σαλάτα, 5 φράουλες και για γλυκό μια μικρή μους σοκολάτας χαμηλής περιεκτικότητας σε  λιπαρά.
Δείπνο: 3 λεπτές φέτες άπαχο ψητό μοσχαρίσιο κρέας, 1 βραστή πατάτα και λαχανικά και μια κούπα φρέσκα φρούτα.
Ημέρα 2
Πρωινό: μούσλι με φρούτα και γιαούρτι
Μεσημεριανό:  σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης τριμμένο τυρί τσένταρ μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά, τουρσί και σαλάτα.
Δείπνο: αλείψτε 1- 2 μικρές πατάτες με 1 κουταλάκι ελαιόλαδο, πασπαλίστε με δεντρολίβανο και τοποθετήστε τις στον ατμό. Εν τω μεταξύ, ψήστε σε μια σχαρίτσα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα. Στο τέλος μπορείτε να συμπληρώσετε και ένα παγωτό με χαμηλά λιπαρά

Ημέρα 3
Πρωινό
: 1 μικρό στρογγυλό ψωμάκι ολικής αλέσεως με 2 φέτες ψητό άπαχο μπέικον και 1 ντομάτα και για φρούτο 10 ρώγες σταφύλια.
Μεσημεριανό: 1 ψητή πατάτα γεμιστή με τυρί cottage, 2 δακτυλίδια ανανά κονσέρβα σε χυμό και σαλάτα.
Δείπνο: Μακαρόνια ολικής αλέσεως μπολονέζ με σαλάτα
Ημέρα 4
Πρωινό: Φρέσκια φρουτοσαλάτα με 1 μικρή μπανάνα, 1 ακτινίδιο, 2 δακτυλίδια ανανά και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Μεσημεριανό: μια μπαγκέτα γεμιστή με 2 λεπτές φέτες άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, 1 φέτα ντομάτας , 2 κουταλάκια σάλτσα της αρεσκείας σας και πράσινη σαλάτα.
Δείπνο: σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε 1 ψιλοκομμένο μικρό κρεμμύδι, ½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, 1 φέτα κολοκυθάκι και 2 φέτες καρότα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τσίλι σε σκόνη για την γεύση και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά. Προσθέστε αν θέλετε ψιλοκομμένη ντομάτα και λίγο νερό. Σιγοβράστε μέχρι  να πήξει η σάλτσα και σερβίρετε με καστανό ρύζι και σαλάτα.
Ημέρα 5
Πρωινό: 1 τηγανίτα ολικής αλέσεως με μαρμελάδα και 1 μικρό ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
Μεσημεριανό: χορτόσουπα με φιδέ, σαλάτα, μους σοκολάτας και 1 ακτινίδιο
Δείπνο: 1 άπαχη μπριζόλα, 2 μικρές πατάτες στον ατμό και 1 ροδάκινο.
Ημέρα 6
Πρωινό: γάλα με χαμηλά λιπαρά μούσλι και 1 μήλο
Μεσημεριανό: σάντουιτς με ψωμί ολικής αλέσεως, σολομό, μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά και πράσινη σαλάτα. Μπορείτε να προσθέσετε και 10 ρώγες σταφύλια.
Δείπνο: χυλοπίτες ολικής αλέσεως με γαλοπούλα.
Ημέρα 7
Πρωινό: Κρουασάν με μαρμελάδα
Μεσημεριανό: χορτόσουπα με 2 φέτες ψωμί του τοστ ολικής αλέσεως και τοστ και 1 ροδάκινο.
Δείπνο: Ψητός σολομός με πατάτες και βραστά λαχανικά

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Ημέρα 8
Πρωινό: 1 φέτα τοστ ολικής αλέσεως με μέλι και φυσικό χυμό πορτοκάλι.
Μεσημεριανό: 1 ψητή πατάτα με 1 μικρό τόνο σε νερό, καλαμπόκι, μαγιονέζα μειωμένης θερμιδικής αξίας και σαλάτα.
Δείπνο: σε αντικολλητικό τηγάνι και ελάχιστο λάδι τηγανίζουμε μια μεγάλη χούφτα φέτες μανιτάρια, μέχρι να μαλακώσουν. Χτυπάμε 2 αυγά με λίγο άπαχο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Σερβίρουμε με τριμμένο μειωμένης περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί Cheddar και συνοδεύουμε με σαλάτα.
Ημέρα 9
Πρωινό: 5 κουταλάκια δημητριακών ολικής άλεσης με άπαχο γάλα και 1 μικρό ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι.
Μεσημεριανό: μια αραβική πίτα με κοτόπουλο, τυροσαλάτα, ντομάτα και πράσινη σαλάτα.στο τέλος μπορείτε να καταναλώσετε και μια μπανάνα.
Δείπνο: ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτα

Ημέρα 10

Πρωινό: σάντουιτς με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, 2 φέτες ψητό άπαχο μπέικον, μαρούλι και 1 ντομάτα. Μεσημεριανό: αραβική πίτα γεμισμένη με τεμαχισμένο μαρούλι ½ μικρό αβοκάντο, 1 ντομάτα σε φέτες και χυμό λεμονιού και 1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
Δείπνο: σε αντικολλητικό τηγάνι ανακατέψτε λαχανικά διαφόρων ειδών (κουνουπίδι, μπρόκολο, πιπεριά, κολοκύθι κ.α.) και σερβίρετε πάνω από καστανό ρύζι. Για το τέλος μπορείτε να απολαύσετε ένα παγωτό χαμηλών λιπαρών και 1 φρέσκο φρούτο.
Ημέρα 11
Πρωινό: δημητριακά με γάλα και 1 μπανάνα
Μεσημεριανό: τόστ με τυρί, ντομάτα και πράσινη σαλάτα. 1 αχλάδι
Δείπνο: γεύμα της αρεσκείας σας με  σαλάτα και 1 μήλο
Ημέρα 12
Πρωινό
: δημητριακά με αμύγδαλα και γιαούρτι.
Μεσημεριανό: Έτοιμα σάντουιτς της αρεσκείας σας με σαλάτα και 1 μήλο.
Δείπνο: φιλέτο με σαλάτα

Ημέρα 13
Πρωινό
: 1 αυγό βραστό με 1 φέτα τοστ ολικής αλέσεως και 1 μικρό ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ.
Μεσημεριανό: σαλάτα του Καίσαρα και 1 ακτινίδιο
Δείπνο: Πατάτα γεμιστή με τυρί και ψητά φασόλια, τυρί cheddar και σαλάτα

Ημέρα 14
Πρωινό: 2 φέτες τοστ ολικής αλέσεως με 2 κουταλάκια μέλι και 1 μικρό ποτήρι χυμό πορτοκάλι.
Μεσημεριανό: 1 ψητή πατάτα, αβοκάντο, λεμόνι, 2 κουταλάκια σάλτσα της αρεσκείας σας και πράσινη σαλάτα.
Δείπνο: κοτόπουλο, σαλάτα ζυμαρικών και 1 μήλο.
Από: Mελίνα Κατσαμά

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB