Σουπιά σπανάκι


spanaki-soupies-386

Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τις σουπιές με άφθονο νερό. Τις σκίζετε, αφαιρείτε τα έντερα, το κοκαλάκι και τα μάτια. Βγάζετε και το σακουλάκι με το μελάνι τους και τις ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αν θέλετε, κρατάτε 2-3 θήκες μελάνι για το φαγητό. Χωρίζετε τα πλοκάμια από την κουκούλα τους και τα κόβετε σε κομμάτια. Γδέρνετε τη κουκούλα από τη μεμβράνη που τη σκεπάζει και την κόβετε σε λωρίδες.
Καθαρίζετε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο), το κόβετε, το πλένετε με άφθονο νερό και το στραγγίζετε.
Σοτάρετε πολύ ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και ρίχνετε τις σουπιές να γιαχνιστούν.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ της ντομάτας, το σπανάκι και τον άνηθο. Αν θέλετε, ρίχνετε και 2-3 σακουλάκια μελάνι και ανακατεύετε το φαγητό μέχρι να πάρει βράση.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Read More

Ταραμοσαλάτα


taramosalata-386

Υλικά
100 γρ. άσπρο ταραμά
50 γρ. κόκκινο ταραμά
1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
800 γρ. πατάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες ξεφλουδισμένες μέσα στο νερό. Στο μίξερ αναμιγνύουμε τους ταραμάδες με τα κρεμμύδια και στη συνέχεια προσθέτουμε και τις λιωμένες πατάτες χτυπάμε πολύ καλά και ρίχνουμε το λάδι και το λεμόνι.
Η ταραμοσαλάτα σας είναι έτοιμη.
Καλή σας όρεξη. 

Read More

Tip για γερά νύχια


garlic-386

Έχετε εύθραυστα νύχια που σπάνε εύκολα ή ξεφλουδίζουν; Μια φυσική συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε ώστε να δυναμώσουν αισθητά και να μην χαλάει από την πρώτη κιόλας μέρα το μανικιούρ σας είναι η εξής. Βάλτε λίγο θρυμματισμένο σκόρδο μέσα στο βερνίκι με τη βάση σας. Απλώστε το μείγμα στα νύχια σας και στη συνέχεια συνεχίστε με το μανικιούρ. Θα δείτε άμεσα διαφορά.

Read More

Εύκολο αποκριάτικο μακιγιάζ


apokriatiko-makigiaz-386

Μια εύκολη και απλή ιδέα για να ξεχωρίσετε αυτές τις αποκριές στο αποκριάτικο πάρτι που είστε καλεσμένη, χωρίς μάσκες και περίτεχνες στολές απλά με ένα καλό μακιγιάζ.
Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία του μακιγιάζ φτιάξτε ένα αστέρι στο πρόσωπό σας και γίνετε εσείς το αστέρι της βραδιάς.
Βάψτε το πρόσωπό σας και επιλέξτε το χρώμα σκιά που θέλετε σε πολλές από τις αποχρώσεις του. Κάντε στο πλάι το προσώπου σας ένα σταυρό με ένα μολύβι ίδιου χρώματος και διαγώνιες γραμμές πάνω σε αυτό μετά με ένα πινελάκι απλώστε το χρώμα ή με διαφορετικές σκιές του ίδιου χρώματος το απλώνετε γύρω από τις γραμμές που σχεδιάσατε.
Βάψτε και τα μάτια σας στις ίδιες αποχρώσεις καθώς και τα φρύδια σας. Αν βρείτε να κολλήσετε και στρασάκια πάνω στο αστέρι σας ακόμα καλύτερα. Διαφορετικά απλώστε σκιές με ασημόσκονη ή χρυσόσκονη. Το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιάζει.  

Read More

Εύκολη πατατοσαλάτα


patatosalata-386

Υλικά (4 µερίδες)
• 2 µέτριες πατάτες βραστές
• 2 φλιτζ. νερό
• 2 µατσάκια µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
• 1 µατσάκι φρέσκο άνηθο, ψιλοκοµµένο
• χυµός λεµόνι
• 1 φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο
• 1 µέτρια ντοµάτα, ξεφλουδισµένη και ψιλοκοµµένη
• 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• αλάτι και πιπέρι
Ετοιµασία
Βράστε τις πατάτες σε ένα µικρό κατσαρολάκι ή στο φούρνο µικροκυµάτων.
Μεταφέρετέ τες σε ένα µεγάλο µπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά.

Read More

Εύκολα και ανάλαφρα χτενίσματα


xtenismata-386

Μην τσιτώνετε τα μαλλιά σας άσκοπα, πιστεύοντας ότι θα πετύχετε ένα καλύτερο χτένισμα. Δεν υπάρχει λόγος, γιατί ουσιαστικά με αυτό το τρόπο «σπάτε» τις τρίχες σας και αποδυναμώνετε τις ρίζες σας.
Επιδοθείτε σε πιο ανάλαφρα και ατημέλητα χτενίσματα, δίχως να «τραβάτε» τα μαλλιά σας, πιάστε τα ανάλαφρα και απαλά αν θέλετε οπωσδήποτε να τα πιάσετε αλογοουρά ή να κάνετε ένα φίνο σινιόν.
Επίσης, αποφύγετε την μεγάλη δόση λακ και χρησιμοποιείστε την μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις, λίγη ποσότητα και φυσικά από απόσταση.
Αφήστε τα μαλλιά σας ανάλαφρα να αναπνεύσουν, καθώς σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι συνεχείς σφιχτές κοτσίδες ή αλογοουρές αραιώνουν τα μαλλιά, επομένως μην τα καταστρέφετε.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB