Καλύτερα να τρώς παρά να πίνεις!


Γνωρίζεις ότι ένα ποτήρι κρασί ή ένα cosmopolitan μπορεί να έχει την ίδια θερμιδική αξία με ένα cheeseburger ή ένα κομμάτι πίτσα;
Δύο μεγάλα ποτήρια κρασί των 250ml έχουν 320 θερμίδες … όσες δηλαδή και ένα cheeseburger.
Μία διπλή βότκα μπορεί να σου φαίνεται πολύ light, όμως η αλήθεια είναι άλλη. Έχει όσες θερμίδες έχει και ένα ντόνατ, σχεδόν 165.
Μία νόστιμη Pina Colada με ρούμι, κρέμα καρύδας και χυμό ανανά μπορεί να σου φαίνεται ένα απλό κοκτέιλ, όμως περιέχει 280 θερμίδες, όσες έχουν και δύο πιροσκί σφολιάτας.
Αν σου αρέσει να πίνεις γρήγορα ένα ποτήρι μπύρας τύπου lager, πρέπει να σε ενημερώσουμε ότι οι θερμίδες της αντιστοιχούν σε τέσσερα κεκάκια πορτοκάλι-σοκολάτα, αφού έχει 180 θερμίδες.
Ένα κουτάκι τύπου Cola περιέχει 235 θερμίδες, δηλαδή σχεδόν τις ίδιες με ένα μάφιν βατόμουρο.
Δύο ποτήρια σαμπάνιας έχουν 380 θερμίδες. Ένα μεγάλο κομμάτι κέικ σοκολάτας των 100 γρ. έχει ακριβώς τις ίδιες θερμίδες.
Τα αλκοολούχα αναψυκτικά τύπου Rigo και Gordon Space είναι πολύ γευστικά, αλλά περιέχουν 175 θερμίδες, όσες έχει δηλαδή και ένα κομμάτι πίτσα.
Ένα cocktail Zombie  με χυμούς φρούτων, λικέρ και ρούμι έχει περίπου 320 θερμίδες. Αν πιείς δύο θα πάρεις 600, που με τόσες μπορείς να φας μια κανονική μερίδα ψαριών με πατάτες τηγανιτές.
Πηγή: Stars diet

Read More

Τι πρέπει να τρώω για να αποκτήσω γιο ή κόρη;


Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες για φίλες που επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και τις ατέλειωτες κρασοκατανύξεις κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι για να ανακαλύψουν ότι είναι έγκυοι. Σίγουρα το αλκόολ δεν συντελεί στην εγκυμοσύνη, καθώς για τις περισσότερες γυναίκες με προβλήματα γονιμότητας, αυτού του είδους τα περιστατικά αποτελούν την εξαίρεση, παρά τον κανόνα.
Ωστόσο, η ιατρική έρευνα έχει αποδείξει πως η διατροφή είναι εκείνη που επηρεάζει όχι μόνο τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, ώστε τα ποσοστά επιτυχίας της είναι εφάμιλλα με αυτά της εξωσωματικής γονιμοποίησης, αλλά συμβάλλει κατά μεγάλο βαθμό στο φύλο του παιδιού.
Νέα έρευνα, μάλιστα του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ στην Ολλανδία καταδεικνύει ότι η κατάλληλη διατροφή μπορεί να είναι το κλειδί για την απόκτηση μιας κόρης.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ένα διατροφολόγιο, περιορισμένο σε αλάτι και μπανάνες και πλούσιο σε τροφές όπως τα φασόλια και το τυρί δύναται να οδηγήσει στην απόκτηση κόρης.
Τα εν λόγω πορίσματα προέκυψαν, ύστερα από πενταετή μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 172 δυτικοευρωπαϊκές γυναίκες ηλικίας από 23 έως 42 ετών. Οι γυναίκες αυτές, οι οποίες είχαν όλες προηγουμένως γεννήσει αγόρια και ήθελαν διακαώς να κάνουν κορίτσι, ακολούθησαν μια διατροφή που περιελάμβανε γαλακτοκομικά προϊόντα, ψωμί, λαχανικά, φρούτα, κρέας, ρύζι και ζυμαρικά και ήταν περιορισμένη σε αλάτι.
Και μολονότι πολλές από αυτές, δεν κατάφεραν να τηρήσουν τις αυστηρές διατροφικές απαιτήσεις,  21 γυναίκες παρέμειναν πιστές μέχρι το τέλος. Από τις 21 γυναίκες δε, οι 16 γέννησαν κόρες, ένα εκπληκτικό ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 80%.
Εν κατακλείδι, το ζητούμενο είναι η μέλλουσα μητέρα να αποφεύγει την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε  νάτριο και κάλιο, όπως ελιές, μπέικον, σαλάμι, καπνιστό σολομό, γαρίδες, πατάτες, επεξεργασμένα κρέατα, ψωμί, αρτοσκευάσματα και μπανάνες. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να επικεντρωθεί σε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο.
Στα τρόφιμα που περιέχουν υψηλές ποσότητες ασβεστίου, περιλαμβάνονται το γιαούρτι, τα σκληρά τυριά, οι κονσέρβες σολομού, το σπανάκι, τα αμύγδαλα, το μπρόκολο και τα πορτοκάλια, ενώ τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα σύκα και τα φασόλια είναι πλούσια σε μαγνήσιο.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η διατροφή του πατέρα δεν έχει καμία επίδραση στο φύλο του παιδιού.
Πηγή: mednutrition.gr

Read More

Δίαιτα με...σπαγγέτι


Ξεχάστε τις δίαιτες τύπου Άτκινς λένε οι επιστήμονες, «στην πραγματικότητα για να χάσετε κιλά πρέπει να τρώτε υδατάνθρακες». Εδώ και χρόνια οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να κάνουν δίαιτα κατηγορούσαν τον εαυτό τους για κάθε μπουκιά ψωμιού ή μακαρονάδας που έβαζαν στο στόμα τους. Όπως υποστηρίζει όμως ένα νέο βιβλίο, το να «αμαρτάνει» κάποιος καταναλώνοντας υδατάνθρακες μπορεί τελικά να είναι το μυστικό για να χάσει κιλά.
Το βιβλίο που έχει τίτλο «Η δίαιτα των εραστών των υδατανθράκων» έχει γίνει ήδη μπεστ σέλερ στην Αμερική και ετοιμάζεται να κατακτήσει την Ευρώπη. Σε αυτό αναπτύσσεται η άποψη ότι το ψωμί, η μακαρονάδα, η πίτσα είναι τα κατάλληλα συστατικά για να αποκτήσει κανείς το τέλειο σώμα. Το ανθεκτικό άμυλο, το οποίο περιέχουν σε μεγάλες ποσότητες τροφές όπως οι μπανάνες, η βρώμη, το μαύρο ρύζι και οι πατάτες έχει τη δύναμη να καταστέλλει την πείνα, να ενισχύει τον μεταβολισμό, να φτιάχνει τη διάθεση, να μειώνει τα επίπεδα του στρες κι έτσι να επιταχύνει την απώλεια βάρους.
Σύμφωνα με τους συγγραφείς του βιβλίου, τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του Κολοράντο, υπάρχουν αποδείξεις ότι συγκεκριμένες τροφές, πλούσιες σε υδατάνθρακες, μπορούν να «χαλιναγωγήσουν» το αίσθημα της πείνας. Στη μελέτη που πραγματοποίησαν οι ερευνητές σε 4.451 εθελοντές προέκυψε ότι οι πιο λεπτοί από αυτούς έτρωγαν περισσότερους υδατάνθρακες, ενώ οι πιο παχουλοί κατανάλωναν λιγότερους. «Κάνοντας μία δίαιτα φτωχή σε υδατάνθρακες και πλούσια σε πρωτεΐνες, μπορεί κάποιος να χάσει κιλά. Δεν κάνει όμως υγιεινή διατροφή και αυτό σίγουρα δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση» ανέφερε η Ελίζαμπεθ Βαϊσελμπάουμ, από το βρετανικό Ίδρυμα Διατροφής, στην εφημερίδα «Daily Mail». Όπως υποστηρίζει η κ. Βαϊσελμπάουμ, μία διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες μπορεί να προσθέσει σε κάποιον κιλά μόνο όταν δεν είναι προσεχτικός με τις ποσότητες που καταναλώνει.
Πηγή: Δημοκρατία

Read More

Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι και μαυροδάφνη



Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας 
Υλικά για 4 άτομα    

1 κιλό χταπόδι  
2 ξερά κρεμμύδια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ  
1 ξύλο κανέλας
2 δαφνόφυλλα
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
½ φλιτζάνι μαυροδάφνη
½ φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού  
7-8 κόκκοι πιπεριού
Ό του φλιτζανιού ελαιόλαδο  
500 γραμ.κοφτό μακαρονάκι  
αλάτι, πιπέρι  



Εκτέλεση

Βάζετε το χταπόδι χωρίς να προσθέσετε νερό σε μέτρια φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει για 40 λεπτά μέχρι να βγάλει τα υγρά του.
Το στραγγίζετε και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια. Βάζετε στη κατσαρόλα το χταπόδι, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τους κόκκους πιπεριού, τα δαφνόφυλλα, την κανέλα, τους αστεροειδείς και τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά
Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού και την μαυροδάφνη, αφήνετε να βράσουν λίγα λεπτά και ρίχνετε τα ντοματάκια και αλατοπίπερο. Βράζετε για μισή ώρα τουλάχιστον ή μέχρις ότου το χταπόδι μαλακώσει αρκετά.
Βράζετε χωριστά το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.
Ανακατεύετε με το χταπόδι και σερβίρετε.

Read More

Αγαπημένα ντολμαδάκια!


Υλικά

1 κιλό αμπελόφυλλα ζεματισμένα για 1 λεπτό σε βραστό νερό
3 κιλά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 μπολ ρύζι καρολίνα
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι δύοσμο
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
χυμό από 8 λεμόνια
αλάτι – πιπέρι
2 λαδόκολλες

 

Εκτέλεση

Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας  με τα κοτσάνι από τα ματσάκια των χορταρικών και από πάνω μια λαδόκολλα για να μην αρπάξουν οι ντολμάδες μας. Τσιγαρίζουμε σε σιγανή φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και προσθέτουμε το ρύζι, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά με ξύλινη κουτάλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να δροσίσει. Γεμίζουμε και τυλίγουμε τα αμπελόφυλλα και τα στρώνουμε σε δύο στρώσεις στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών. Σκεπάζουμε τους ντολμάδες με τη δεύτερη λαδόκολλα και από πάνω τοποθετούμε ένα πιάτο. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα και 15 λεπτά. Μόλις τους σβήσουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Προαιρετικά μπορούμε μα προσθέσουμε στην κατσαρόλα  και μερικά άγουρα κορόμηλα.
 

Read More

Σπαγγέτι με κυδώνια



  Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας 
Υλικά για 4 άτομα    

1 κιλό κυδώνια
500 γραμ. φρέσκο σπαγγέτι
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση
Βράζετε το σπαγγέτι σύμφωνα με τον χρόνο που προτείνεται στην συσκευασία και το στραγγίζετε.
Βάζετε τα κυδώνια σε ένα μεγάλο μπολ με αρκετό νερό. Τα τρίβετε με τα χέρια σας για να φύγει όση πιο πολλή άμμος είναι δυνατόν. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλες 2-3 φορές μέχρι να καθαρίσουν τελείως.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα βάζετε με 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε τα κυδώνια, σοτάρετε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε το κρασί. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα και αφήνετε τα κυδώνια σε μέτρια φωτιά περίπου 5 λεπτά μέχρι να ανοίξουν
Προσθέτετε τον μαϊντανό και το σπαγγέτι, ανακατεύετε, και σερβίρετε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Read More

Εύκολο καθάρισμα για τις κεραμίκες εστίες


Οι καθαρές κεραμικές εστίες, δίνουν  μια ευχάριστη αίσθηση φρεσκάδας σε κάθε κουζίνα. Πολλές φορές – ιδιαίτερα όταν τις παραμελούμε – οι λεκέδες και τα στίγματα πάνω τους, μπορούν να καταστρέψουν την συνολοκή εικόνα της κουζίνας μας.
Ο καθαρισμός τους είναι μια δουλειά που συνήθως την αναβάλουμε, όμως τελικά, είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία, αρκεί να ακολουθήσετε μερικά πολύ απλά βήματα.

ΒΗΜΑ 1°: Τι θα χρειαστείτε
Για να καθαρίσετε το γυαλί των εστιών σας, θα προμηθευτείτε κάποια προϊόντα καθαρισμού που θα τα χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο για την κουζίνα σας. Αυτά λοιπόν είναι: ένα σφουγγάρι, ένα κομμάτι μαλακό ύφασμα, χαρτί κουζίνας, σαπούνι για τα πιάτα, ξίδι, και μια ειδική ξύστρα που είναι κατάλληλη φια το γιαλί των κεραμικών εστιών. 

ΒΗΜΑ 2°:Καθημερινή καθαριότητα
Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα, θα πρέπει πρώτα να βεβαιωθείτε ότι οι κεραμικές σας εστίες έχουν τελειώς κρυώσει. Μ’ ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι  σαπουνίστετες, για να τις καθαρίσετε από τα υπολοίματα φαγητού που έχουν πεταχτεί από το μαγείρεμα. Ξεπλύνετε τες καλά και χρησιμοποιήστε μια χαρτοπετσέτα ή ένα μαλακό πανί για να τις στεγνώσετε. Η καθημερινή φροντίδα εγγυάται ότι η κουζίνα σας θα φαίνεται πεντακάθαρη ανά πάσα στιγμή. 

ΒΗΜΑ 3°: Τα λίπη και οι λεκέδες
Για να καθαρίσετε τα  λίπη και τις μουτζούρες, περάστε τες με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε σαπουνάδα από σαπούνι πιάτων. Εάν είναι πολύ βρώμικες, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία και για δεύτερη φορά. Ξεπλύνετε το γιαλί με ένα καθαρό, υγρό πανί και να χρησιμοποιήσετε ένα χαρτί κουζίνας για να στεγνώσετε εντελώς την επιφάνεια. Οι λεκέδες που μπορεί να μείνουν από τα άλατα του νερού,  μπορούν εύκολα να καθαριστούν αν περάσετε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας ποτισμένο με ξύδι. Στα super market θα βρείτε υλικά καθαρισμού για κεραμικές εστίες. Χρησιμοποιώντας όμως απλά ζαπούνι πιάτων και μετά ξύδι, η υγεία σας θα κυνδυνεύει λιγότερο.

ΒΗΜΑ 4°: Καμένα κατάλοιπα
Οι λεκέδες από τα καμένα λίπη,  πρέπει να καθαρίζονται αμέσως. Αφού λοιπόν σβήσετε την κουζίνα σας, απομακρύνετε τα μαγειρικα σας σκεύη. Μην χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά, όπως συρμάτινα σφουγγαράκια γιατί θα  γρατσουνίσετε την επιφάνεια του γυαλιού και θα αφήσετε σημάδια. Χρησιμοποιήστε μια ειδική ξύστρα που μπορείτε να αγορασετε σε ένα κατάστημα που πουλάει υλικά καθαρισμού ή στο super market, φροντίζοντας να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη για το γυαλί των κεραμικών εστιών. Ξύστε τα καμένα λίπη με λίγη πίεση σε γωνία 45°. Αφού απομακρύνετε όλα τα στίγματα, σαπουνίστε καλά την επιφάνεια, ξεπλύντε την και σκουπίστε την με στεγνό μαλακό πανί.

ΒΗΜΑ 5°: Καθαρισμός του πλαισίου 
Για να καθαρίσετε το λάστιχο γύρω-γύρω από τις άκρες του γιαλιού, περάστε το κι αυτό με σαπουνάδα και αφήστε το για λίγα λεπτά. Μετά ξεπλύντε το καλά και σκουπίστε το καλά με χαρτί κουζίνας.

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό των κεραμικών εστιών της κουζίνας σας, είναι επίσης καλή ιδέα να διαβάσετε το φυλλάδιο με τις οδηγίες χρίσης της κουζίνας σας. Στο φυλλάδιο αυτό,  θα βρείτε πληροφορίες για την ασφαλή συντήρηση της γιάλινης επιφάνειας των κεραμικών εστιών.

Read More

Νεανικός λαιμός και πώς να το πετύχετε


Όπως ανέκαθεν τόνιζαν οι ειδικοί, αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας είναι να προσφέρουμε στο λαιμό μας την ίδια περιποίηση που προσφέρουμε και στο πρόσωπό μας, με μάσκες και ενυδατικές κρέμες κι αυτό είναι κάτι που τηρώ όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί, όμως, με την καλλυντική μου περιποίηση, εφαρμόζω και απλές ασκήσεις που δεν μου «τρώνε» πολύ χρόνο και ταυτόχρονα διατηρούν το λαιμό μου σε καλή κατάσταση. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε κι εσείς.
Άσκηση 1 Καθίστε σε μια καρέκλα διατηρώντας την πλάτη σας ίσια και γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να κοιτάτε προς το ταβάνι. Κρατώντας τα χείλη κλειστά, κάντε την κίνηση σαν να μασάτε τσίχλα. Θα νιώσετε τους μυς του λαιμού σας να ενεργοποιούνται. Επαναλάβετε 20 φορές.
Άσκηση 2 Καθίστε και πάλι στην ίδια στάση με το κεφάλι προς τα πάνω και τα χείλη ενωμένα. Σουφρώστε τα χείλη σας σαν να προσπαθείτε να φιλήσετε το ταβάνι και τεντώστε τα όσο μπορείτε περισσότερο προς τα επάνω. Μετρήστε μέχρι το 10 διατηρώντας τα χείλη σας έτσι κι έπειτα χαλαρώστε και επαναφέρετε το κεφάλι σας σε φυσιολογική θέση, κοιτώντας μπροστά. Επαναλάβετε 5 φορές όλη τη διαδικασία.
Άσκηση 3 Και πάλι στην ίδια αρχική στάση με τις 2 προηγούμενες ασκήσεις, ανοίξτε το στόμα σας και βγάλτε έξω τη γλώσσα σας, κινώντας την προς το πηγούνι, σαν να προσπαθούσατε να το φτάσετε με την άκρη της. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 10 κι έπειτα κλείστε το στόμα κι επιστρέψτε στη φυσιολογική θέση του κεφαλιού.
Άσκηση 4 Στην ίδια αρχική στάση προσπαθήστε να τοποθετήσετε το κάτω χείλος σας πάνω στο επάνω, όσο πιο ψηλά γίνεται. Κρατηθείτε έτσι μετρώντας μέχρι το 5. Χαλαρώστε κι επαναλάβετε 5 φορές.
Άσκηση 5 Ξαπλώστε στο κρεβάτι ανάσκελα, με το κεφάλι σας να «κρέμεται» εκτός κρεβατιού. Φέρτε σιγά το σαγόνι σας προς τα πάνω, όσο πιο κοντά μπορείτε στο λαιμό σας. Κρατήστε το εκεί μετρώντας μέχρι το 10. Χαλαρώστε, αφήστε και πάλι το κεφάλι σας ελεύθερο και επαναλάβετε 5 φορές.
Άσκηση 6 Καθίστε με ίσια πλάτη σε μια καρέκλα κοιτώντας μπροστά. Χωρίς να ανοίξετε το στόμα σας, προσπαθήστε να κατεβάσετε το σαγόνι σας κι έπειτα να το σπρώξετε προς τα μπροστά. Μετρήστε μέχρι το 10 και επαναφέρετε το σαγόνι σας. Επαναλάβετε 5 φορές.

Read More

Μυστικά για υγιή λουλούδια και φυτά


1. Αν χρησιμοποιείτε πήλινες γλάστρες ή ζαρντινιέρες για να μεταφυτέψετε τα φυτά σας, φροντίστε να τις βυθίσετε σε νερό για δύο μέρες, ώστε να μην απορροφούν υγρασία από τα χώμα.
2. Αποφεύγετε να τοποθετήσετε τα φυτά εσωτερικού χώρου στην κουζίνα, κοντά σε καλοριφέρ ή κλιματιστικά, δίπλα στο ψυγείο ή κοντά σε ανοιχτές πόρτες και παράθυρα, για να μη δημιουργούνται ρεύματα θερμού ή ψυχρού αέρα που είναι επιβλαβή για τα φυτά σας.
3. Σκαλίζετε συχνά την επιφάνεια του χώματος για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες αερισμού σε αυτό.
4. Αν φυτέψετε ντοματιές, συνδυάστε τις με δυόσμο και βασιλικό για να βελτιώσετε τη γεύση και το άρωμα της ντομάτας.
5. Το γεράνι απωθεί τα σκαθάρια από τα φυτά σας.
6. Καλλιεργήστε μαζί με τις ντοματιές, τις μελιτζάνες ή τα φασόλια, μερικούς κατιφέδες, οι οποίοι έχουν νηματοδοκτόνο δράση.
7. Το κιτρίνισμα των φύλλων στα φυτά είναι μια ένδειξη ότι υπάρχει έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Λιπάνετέ τα με βιολογικά λιπάσματα.
8. Αφαιρώντας μέρος του φυλλώματος από λαχανικά όπως οι ντομάτες, οι μελιτζάνες και οι κολοκυθιές, βοηθούνται οι καρποί να ωριμάζουν γρηγορότερα.
9. Για να διατηρούνται τα κρεμαστά φυτά σε καλή κατάσταση, συστήνεται ο ψεκασμός των φύλλων και των βλαστών τους με νερό. Ο ψεκασμός συστήνεται επίσης σε είδη που έχουν μόλις μεταφυτευτεί.
10. Οι διάφορες πέτρες, καθαρές και χωρίς φυτικά κατάλοιπα, συμβάλλουν στην αισθητική οποιουδήποτε παρτεριού, ενώ το τείχος από ξύλινα πασσαλάκια συμβάλλει στον περιορισμό της ανάπτυξης των φυτών.
Πηγή: Show Gossip

Read More

Μύδια με σκόρδο και ντομάτα



Συνολικός χρόνος παρασκευής: 15 λεπτά
Υλικά για 2-3 μερίδες:
  • 18 μεγάλα φρέσκα μύδια
  • 30 γραμ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες , κομμένες
  • 1 κουτάλι γούστερσάιρ σος
  • 2 κουτάλια πελτέ
  • ¼ φλιτζανιού χυμό μήλου
Τρόπος παρασκευής:
  1. Ελέγξτε τα μύδια. Βγάλτε τα γένια από τα μύδια και ξεπλύντε καλά. Ανοίξτε τα κελύφη με ένα μικρό μαχαίρι. Το κρέας πρέπει να είναι κολλημένο οίο μισό κέλυφος. Πετάξτε το άλλο μισό.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε ίο σκόρδο. Σοτάρετέ το για 1 λεπτό. Προσθέστε την ντομάτα, τη γουστερσάιρ σος, τον πελτέ και το χυμό μήλου. Ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Αφήστε τα να πάρουν βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε τα, με ανοιχτή κατσαρόλα, για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα μύδια, σιγομαγειρέψτε τα για 5 λεπτά.
Tip
Για να καθαρίσετε τα μύδια, βάλτε τα σε αλατισμένο νερό με λίγο αλεύρι για τουλάχιστον 1 ώρα. Τα ζωντανά μύδια θα φάνε το αλεύρι και θα βγάλουν όλη την άμμο που έχουν μέσα.
Από katiana.gr

Read More

Cheesecake γλειφιτζούρια!



Για 6 γλειφιτζούρια
Θα χρειαστείτε:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. από διάφορα φρούτα όπως ( φράουλες, κεράσια, κλπ)
200 γρ. κρεμώδες τυρί
Ειδικές πλαστικές φορμίτσες
Εκτέλεση:
1) Βάζετε τη ζάχαρη και 100ml νερό σε μια μικρή κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύετε, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Δυναμώνετε στη συνέχεια την ένταση στο μάτι, και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τα φρούτα τα οποία στο μεταξύ έχετε πλύνει. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.
2) Μέσα στην κατσαρόλα -και αφού αυτή κρυώσει όπως είπαμε-, πολτοποιείτε το μείγμα των φρούτων. Ακουμπάτε ένα ευρύχωρο μπολ στον πάγκο της κουζίνας και στερεώνετε πάνω του ένα μεγάλο σουρωτήρι. Ρίχνετε το υλικό της κατσαρόλας στο μπολ, με στόχο η σήτα να κρατήσει τα κουκούτσια και τη φλούδα των φρούτων. Μετά, ανακατεύετε το φρουτώδες μείγμα με το κρεμώδες τυρί.
3) Τέλος, χωρίζετε το μείγμα σε έξι ειδικές πλαστικές φορμίτσες και βάζετε στην κατάψυξη. Αφήνετε τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι το μείγμα να γίνει συμπαγές και να πάρει τη μορφή της φόρμας-γλειφιτζούρι.

Read More

Ύπνος και γυναίκα


Σας λείπει ύπνος; Δεν είστε η μόνη. Σχεδόν το ένα τέταρτο των ανθρώπων δεν κοιμάται τις απαραίτητες για τον οργανισμό 6 έως 8 ώρες καθημερινά, κάτι που έχει και δυσάρεστες επιπτώσεις στην υγεία του.
Η έλλειψη ύπνου συνδέεται όχι μόνο με αυτοκινητιστικά και εργατικά ατυχήματα, αλλά ακόμη με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης, διαβήτη, κατάθλιψης και παχυσαρκίας.
Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι οι γυναίκες που δεν κοιμούνται αρκετά, υποφέρουν σωματικά και συναισθηματικά, περισσότερο από τους άνδρες.
Επιστήμονες από το Τμήμα Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Warwick ανέφεραν ότι υπάρχει ισχυρή σχέση μεταξύ της στέρησης ύπνου και της εμφάνισης υψηλής πίεσης του αίματος στις γυναίκες - αλλά καμία τέτοια σύνδεση στους άνδρες.
Ακόμη, μόλις πριν από μία εβδομάδα ερευνητές του τμήματος Ιατρικής του πανεπιστημίου του Pittsburgh, ανέφεραν ότι όταν οιγυναίκες στερούνται τον ύπνο, έχουν προβλήματα στη σχέση τους, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση των ανδρών.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
«Πολυάριθμες έρευνες δείχνουν ότι η κακή ποιότητα ύπνου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο, τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες» είπε ο καθηγητής καρδιαγγειακής ιατρικής και επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Warwick, Francesco Cappuccio.
Οι γυναίκες που κοιμούνται καθημερινά για πέντε ώρες ή λιγότερο έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν υπέρταση, σε σχέση με εκείνες που κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες το βράδυ.
Στους άνδρες η πίεση του αίματος παρέμενε σταθερή είτε κοιμόντουσαν πέντε, είτε επτά ώρες.
Μελετητές από το πανεπιστήμιο του Warwick ανέφεραν ακόμη ότι η έλλειψη ύπνου στις γυναίκες αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονών που καταστρέφουν τις αρτηρίες και μπορεί να οδηγήσει σε στεφανιαία νόσο. Η αρνητική επίδραση της έλλειψης του ύπνου ήταν μεγαλύτερη σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
Ο ύπνος βοηθά στη «ρύθμιση» των επιπέδων των ορμονών και γι’ αυτό η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία, καθώς επηρεάζονται οι ορμόνες που «ελέγχουν» την όρεξη.
Μία από τις έρευνες έδειξε ότι οι γυναίκες καταναλώνουν 329 επιπλέον θερμίδες, ύστερα από μια νύχτα λίγων ωρών ξεκούρασης, ενώ οι άνδρες μόλις 263.

Από newsbeast.gr

Read More

Δώστε ζωή στα λουλούδια που έχετε στο βάζο σας


Τα φρέσκα λουλούδια στολίζουν και ομορφαίνουν έναν χώρο. Πώς, όμως, θα εξασφαλίσετε διάρκεια για τα μπουκέτα στο σπίτι σας;

Πρώτα βήματα

- Κάθε φορά που τοποθετείτε λουλούδια σε βάζο, πρώτα κόβετε το κάτω μέρος των μίσχων με ένα καλό μαχαιράκι.
- Αλλάζετε τακτικά -κάθε 2 μέρες-το νερό με φρέσκο και δροσερό.
- Μη βάζετε στο βάζο περισσότερα λουλούδια από όσα χωρά, πιέζοντας έτσι τους μίσχους τους. Όσο πιο άνετα είναι, τόσο πιο όμορφα διατηρούνται.
- Προστατέψτε τα λουλούδια σας από την υπερβολική ζέστη -είναι σίγουρο ότι τα ταλαιπωρεί και τα κάνει να μαραίνονται πιο γρήγορα. Μην τοποθετείτε βάζα σε σημεία όπου τα χτυπά απευθείας ο ήλιος, ούτε δίπλα ή πάνω σε θερμαντικά σώματα.
- Για να τους ξαναδώσετε ζωντάνια, γεμίστε τον νιπτήρα με χλιαρό νερό, βάλτε τους μίσχους μέσα και μετά βάλτε τα πάλι στο βάζο με κρύο νερό.
- Γενικά, όσο πιο χοντρός ο μίσχος, τόσο περισσότερο ζει στο βάζο το λουλούδι.

Μικρά μυστικά

- Προσθέστε στο νερό λίγη ζάχαρη ή, καλύτερα, διαλύστε τη πρώτα σε ζεστό νερό και ρίξτε το στο βάζο με τα λουλούδια. Η γλυκόζη βοηθά στη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.
- Περισσότερη ζωή στα λουλούδια θα δώσει επίσης μισή ασπιρίνη ή ένα καρβουνάκι.
- Άλλο ένα θρεπτικό μείγμα είναι μισή ποσότητα νερό, ίση αναψυκτικού sprite και μισό κουταλάκι χλωρίνη.
- Αν το βάζο σας είναι αδιαφανές και όχι πολύ λεπτό, χρησιμοποιήστε μία πατάτα σαν βάση για τα λουλούδια σας. Κάντε μικρές τρύπες και στερεώστε εκεί τους μίσχους έτσι, ώστε τα άνθη να στέκονται, σχηματίζοντας ένα όμορφο μπουκέτο.

Περιποίηση ανά είδος

- Τριαντάφυλλα: Αλλάζετε καθημερινά το νερό τους, προσθέτοντας λίγο αλάτι ή λεμόνι και φροντίζοντας να μην είναι κρύο. Καλό είναι προτού τα τοποθετήσετε στο βάζο να τα βάλετε για μερικές ώρες στο ψυγείο. Έπειτα κόψτε τους μίσχους λοξά, αφήστε να τρέξει πάνω τους νερό και μετά βάλτε τα λουλούδια στο βάζο. Αποφεύγετε επίσης την ανάμειξη νέων και παλιών λουλουδιών.
- Τουλίπες: Διατηρούνται 8-10 ημέρες, αρκεί να έχουν αρκετή δροσιά. Αν αρχίσουν να γέρνουν, τυλίξτε τις σε χαρτί και τοποθετήστε τις για λίγες ώρες όρθιες σε φρέσκο νερό. Ένα νόμισμα μέσα στο βάζο μπορεί να παρατείνει τη ζωή τους!
- Χρυσάνθεμα: Από τα πιο ανθεκτικά λουλούδια, μπορούν να μείνουν και πάνω από 15 μέρες στο βάζο. Μην αφήνετε πολλά φύλλα στο κάτω μέρος των μίσχων τους, ενώ για να τα βοηθήσετε να φαίνονται φρέσκα, μπορείτε να τα ψεκάζετε με νερό.
- Ορχιδέες: Όταν τις φέρετε στο σπίτι θέλουν δροσιά για λίγες ώρες, μετά όμως πρέπει να τοποθετηθούν κάπου ζεστά. Μπορούν να ζήσουν καλά έως και δύο εβδομάδες.
- Κρίνοι: Αν αφαιρεθούν οι κίτρινοι στήμονες, μπορούν να ζήσουν για πάνω από 10 μέρες. Μία κουταλιά λευκό ξύδι στο νερό μπορεί να τους τονώσει.
- Γαρύφαλλα: Επίσης ανθεκτικά λουλούδια, «αγαπούν» τη ζάχαρη και το λεμόνι στο νερό. Κόβετε τους μίσχους ανάμεσα στους κόμπους.
- Ζέρμπερες: Ελέγχετε τακτικά τη στάθμη του νερού, ώστε να μη μείνουν χωρίς αρκετή υγρασία και τυλίξτε τους μίσχους με μαλακό συρματάκι (συνήθως στα ανθοπωλεία τις τυλίγουν κατά την πώληση), ώστε να μη γείρουν.
- Λίλιουμ: Τα περισσότερα λουλούδια διαρκούν στο βάζο περίπου 8 μέρες. Μία εξαίρεση αποτελούν τα λίλιουμ που μπορεί να μείνουν έως και 10 μέρες, αρκεί να έχουν δροσιά και φρέσκο νερό. Αποφύγετε να βάζετε πολλά άνθη μαζί.

Χρήσιμες σημειώσεις

- Σε ανθοπωλεία και φυτώρια μπορείτε να βρείτε ειδική τροφή για κομμένα λουλούδια, την οποία ρίχνετε μέσα στο νερό. Μπορείτε μάλιστα να ζητήσετε αν υπάρχει η κατάλληλη για συγκεκριμένο είδος κάθε φορά.
- Ειδικά χρώματα που χρωματίζουν το νερό δίνουν μια άλλη-αν και απόκοσμη νότα στα βάζα σας.

Από Katiana.gr

Read More

Σνακ με λίγες θερμίδες




8 πεντανόστιμα σνακ- έτοιμα σε 15 λεπτά- σχεδόν άπαχα- με
λιγότερες από 200 θερμίδες για να χάσετε γρήγορα
τα περιττά κιλά σας, χωρίς δίαιτα και στερήσεις;
Τώρα, μπορείτε να αδυνατίσετε επιλέγοντας τρία σνακ την ημέρα
(περίπου 500 θερμίδες) ή να αντικαθιστώντας ένα ή δύο
από τα κύρια γεύματα της ημέρας με τις light προτάσεις μας.


Γεμιστά Ντοματίνια
120 θερμίδες

Υλικά για μία μερίδα:
6 ντοματίνια (30 γρ. έκαστο), 100 γρ. γαρίδα ψίχα (βρασμένη), 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμόνι, λίγο άνηθο, 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι

Τρόπος παρασκευής:
Πλένετε, κόβετε στη μέση και αδιάζετε τα ντοματίνια από τη σάρκα τους.
Στραγγίζετε τις γαρίδες και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Τις ραντίζετε με το χυμό λεμόνι και ρίχνετε ψιλοκομμένο από πάνω τον άνηθο.
Γεμίζετε τα ντοματίνια και γαρνίρετε από πάνω με λίγο από το γιαούρτι, που θα το έχετε νοστιμίσει προσθέτοντας το αλάτι και το πιπέρι.

Γαρίδες κοκτέιλ
170 θερμίδες

Υλικά για μία μερίδα:
100 γρ. γαρίδα ψίχα (βρασμένη), 1 κουταλιά χυμό λεμόνι, 75 γρ. (1 φύλλο) μαρούλι, 1 κουταλιά μαγιονέζα με γιαούρτι, 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι, 1 κουταλιά κέτσαπ, αλάτι και λίγη πάπρικα.

Τρόπος παρασκευής:
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τις γαρίδες.
Τις ραντίζετε με το χυμό λεμόνι.
Πλένετε το φύλλο μαρουλιού και στο στεγνώνετε.
Το κόβετε σε λεπτές λωρίδες και το ανακατεύετε με τις γαρίδες.
Αναμιγνύετε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το κέτσαπ, το αλάτι και την πάπρικα και φτιάχνετε το δικό σας light ντρέσινγκ.
Σερβίρετε σε ένα φαρδύ γυάλινο μπολ.

Δροσερή αγγουροσαλάτα
80 θερμίδες

Υλικά για μία μερίδα:
200 γρ. αγγούρι, μερικά φύλλα ρόκας, 1 κουταλιά ντρέσινγκ σαλάτας χωρίς λάδι και 2 κριτσίνια ολικής αλέσεως.

Τρόπος παρασκευής:
Ξεφλουδίζετε το αγγούρι και το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες.
Πλένετε τη ρόκα και την κόβετε με το χέρι.
Την ανακατεύετε με τις φέτες από το αγγούρι.
Προσθέτετε το ντρέσινγκ, τα κριτσίνια κομμένα με το χέρι και ανακατεύετε καλά.

Σημείωση:Το αγγούρι είναι δροσιστικό, βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού και περιέχει μόνο 10 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.
Επιπλέον οι φλούδες του μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μια πρώτης τάξεως ενυδατική μάσκα προσώπου.

Ντιπ τυριού με πιπεριά
100 θερμίδες

Υλικά για μία μερίδα:
1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά, 50 γρ. τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά, 1 κουταλιά άπαχο γιαούρτι, 1 κουταλιά μεταλλικό νερό, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό.

Τρόπος παρασκευής:
Πλένετε και καθαρίζετε την πιπεριά από τους σπόρους.
Την κόβετε σε μπαστουνάκια.
Ανακατεύετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξετε το ντιπ.
Βουτάτε τα μπαστουνάκια της πιπεριάς στο ντιπ.

Σημείωση: Η πιπεριά προσφέρει βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στην απώλεια του περιττού βάρους, ενώ περιέχει μόνον 18 θερμίδες, ανά 100 γραμμάρια.

Ψητή πατάτα
150 θερμίδες

Υλικά για μία μερίδα:
75 γρ. άπαχο στραγγιστό γιαούρτι, 1-2 κουταλιές μεταλλικό νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού σάλτσα χρένου (χορσράντις), αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (τσάιβς) ή φρέσκο κρεμμυδάκι, μερικά ραπανάκια και μία μέτρια πατάτα.

Τρόπος παρασκευής:
Πλένετε την πατάτα και την ψήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων με τη φλούδα, αφού την έχετε τρυπήσει μ' ένα πιρούνι, για 7 λεπτά.
Ανακατεύετε το γιαούρτι, το νερό, το χρένο, το αλάτι και το πιπέρι για να φτιάξετε ένα παχύρευστο ντρέσινγκ.
Καθαρίζετε και κόβετε τα ραπανάκια σε φέτες.
Σερβίρετε την πατάτα, ανοίγοντας σ΄ένα σημείο τη φλούδα της με το ντρέσινγκ και τις φέτες από τα ραπανάκια.

Ασιατικό κοτόπουλο
130 θερμίδες

Υλικά για μία μερίδα:
100 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλο, 1 κουταλιά σάλτσα τσίλι, 1 κουταλάκι σάλτσα σόγιας, 1 κουταλιά τριμμένο κόλιανδρο και 1 φρέσκο κρεμμυδάκι

Τρόπος παρασκευής:
Πλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το φιλέτο.
Το κόβετε σε κύβους, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Το σοτάρετε για 3-4 λεπτά σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Το βγάζετε και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά.
Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύετε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρέας. Κόβετε σε φέτες το κρεμμυδάκι και το ρίχνετε τελευταίο.

Αντιπάστο με καλαμπόκι
160 μερίδες

Υλικά για μία μερίδα:
1 κόκκινη στρογγυλή πιπεριά, 75 γρ. σάρκα ανανά, 50 γρ. βρασμένο και καθαρισμένο καλαμπόκι (κονσέρβα ή κατεψυγμένο), 1 μεγάλη φέτα προσούτο, 3 κουταλιές ζωμό κρέατος, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι, 1 πρέζα σάμπαλ όλεκ (πικάντικη πάστα), αλάτι και πιπέρι.

Τρόπος παρασκευής:
Πλένετε και καθαρίζετε την πιπεριά. Την κόβετε σε λωρίδες. Κόβετε τον ανανά σε κύβους. Ανακατεύετε τον ανανά με το καλαμπόκι και την πιπεριά. Κόβετε σε λωρίδες το προσούτο και το προσθέτετε. Ανακατεύετε το ζωμό, το λεμόνι και το σάμπαλ όλεκ, λίγο αλάτι και πιπέρι και φτιάχνετε ένα ντρέσινγκ με το οποίο περιχύνετε το αντιπάστο.

Εξωτική φρουτοσαλάτα
180 θερμίδες

Υλικά για μία μερίδα:
Τη σάρκα από μισό μάνγκο, 1 μικρή παπάγια, 75 γρ. ανανά, 3 κουταλιές χυμό πορτοκάλι, ξύσμα από λεμόνι, 1 κουταλιά χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο.

Τρόπος παρασκευής:
Κόβετε σε κύβους το μάνγκο. Καθαρίζετε και απομακρύνετε τους σπόρους από την παπάγια και την κόβετε σε λεπτές φέτες. Κόβετε τον ανανά σε κύβους. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζετε με το δυόσμο.

Σημείωση:Τα ένζυμα των εξωτικών φρούτων ενεργοποιούν το μεταβολισμό και οι βιταμίνες τους σας δίνουν ενέργεια και ζωντάνια.

Από Katiana.gr

Read More

Γεμιστά καλαμάρια




Υλικά:
8 μεσαία καλαμάρια φρέσκα, το χυμό από ένα λεμόνι, 200 γρ. μικρά καλαμάρια (κατεψυγμένα), 4 φιλέτα αντσούγιας, 1 ματσάκι μαϊντανό, 1 κλαράκι δενδρολίβανο, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 αβγό,
3 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά, μισό βαζάκι πάστα από ελιές ΧΕΝΙΑ Καλαμών, 500 γρ. φρέσκο σπανάκι και 2 ποτήρια λευκό κρασί.

Τρόπος παρασκευής:
1. Καθαρίζετε και πλένετε τα φρέσκα καλαμάρια. Κρατάτε τα πλοκάμια και τα ψιλοκόβετε.
Ραντίζετε τις σακούλες με λεμόνι και τις αφήνετε σε ένα πιάτο.
2. Ανακατεύετε τα πλοκάμια με τα μικρά καλαμαράκια που τα έχετε κι αυτά ψιλοκόψει.
Προσθέτετε τον μαϊντανό, το δενδρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό, τα μυρωδικά, τα φιλέτα αντσούγιας ψιλοκομμένα, την τριμμένη φρυγανιά και την πάστα ελιάς. Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
3. Γεμίζετε τα μεγάλα καλαμάρια με αυτή τη γέμιση και κλείνετε τις σακούλες με νήμα κουζίνας ή μια οδοντογλυφίδα.
Σοτάρετε τα καλαμάρια σε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα σβήνετε με το κρασί.
Αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
4. Καθαρίστε το σπανάκι και βάλτε το σε μια κατσαρόλα να αχνιστεί με τα υγρά του.
Μόλις ψηθεί προσθέστε αλατοπίπερο και ρίξτε στην κατσαρόλα με τα γεμιστά καλαμάρια.
Σερβίρετε ζεστό.
Από Katiana.gr

Read More

Σαλάτα με ντομάτες,ραπανάκια και αυγό


Υλικά, για 4 άτομα:
4 αβγά, 6 ντομάτες, 1 ματσάκι ραπανάκια, 1 κονσέρβα καλαμπόκι (425 γραμ.), 1 ματσάκι
σχοινόπρασο (τσάιβς) 250 γραμ. γιαούρτι, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι αρωματισμένο με βότανα, αλάτι, πιπέρι και μισή κουταλιά σκόνη κάρι.

Τρόπος παρασκευής:
1. Βράσετε τ΄ αβγά για 10΄.
2. Βάλτε τα κάτω από το νερό της βρύσης, για να κρυώσουν και καθαρίστε τα.
3. Πλύνετε τις ντομάτες, ξεφλουδίστε τις και κόψτε τις σε φέτες.
4. Πλύνετε τα ραπανάκια, καθαρίστε τα και κόψτε τα σε φέτες.
5. Στραγγίξετε το καλαμπόκι από το νερό της κονσέρβας.
6. Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά σε μια σαλατιέρα -εκτός από τ΄ αβγά.
7. Πλύνετε το σχοινόπρασο, στεγνώστε το και ψιλοκόψτε το.
8. Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το γιαούρτι, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το κάρι.
9.Κόψτε τ΄αβγά σε 4-6 φέτες.
10. Σερβίρετε τη σαλάτα στα πιάτα, περιχύστε την με το ντρέσινγκ και γαρνίρετε με τις φέτες των αβγών.

Read More

Εσώρουχα by Σάκης Ρουβάς


Αφού μας έντυσε όλο τον χειμώνα αλλά και το καλοκαίρι με τις δημιουργίες του, ο Σάκης Ρουβάς αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω σχεδιάζοντας εσώρουχα. Έτσι μέσα από το Twitter ανέβασε φωτογραφίες με τα πρώτα κομμάτια που φέρουν την υπογραφή του και αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα από την πρώτη στιγμή που θα μπουν στα ράφια.

Ήδη οι Ρουβίτσες έχουν κάνει τις πρώτες βόλτες . στο γνωστό πολυκατάστημα ρούχων με το οποίο συνεργάζεται ο super star και περιμένουν τη στιγμή που θα τα δουν για να τα αποκτήσουν. Ο Σάκης ακόμη μία φορά άφησε τη φαντασία του ελεύθερη και βάσει των θέλω του δημιούργησε μια σειρά γυναικεία εσώρουχα που έρχονται να καλύψουν κάθε γούστο. Κομμάτια σε έντονα χρώματα, όπως το ροδί, αλλά και παλ -και φυσικά αρκετά κομμάτια στο all time classic μαύρο χρώμα- φέρουν την υπογραφή του Έλληνα καλλιτέχνη, ο οποίος ακλουθώντας το παράδειγμα αρκετών ξένων συναδέλφων του δημιούργησε τη δική του σειρά. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που οι φανατικές του θαυμάστριες θέλουν κάτι δικό του για να το φοράνε. Τώρα λοιπόν θα νιώθουν ότι τις αγκαλιάζει και θα τον έχουν πάνω τους είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Βασικό υλικό που χρησιμοποιείται είναι η δαντέλα, ενώ μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στη λεπτομέρεια προκειμένου η κάθε γυναίκα να είναι sexy και να νιώθει άνετα.

Από τον χειμώνα, οπότε έκαναν την εμφάνιση τους τα πρώτα κομμάτια διά χειρός Σάκη, έχουν γίνει ανάρπαστα. Τόσο η γυναικεία όσο και η αντρική κολεξιόν από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκαν από το κοινό και δεν είναι διόλου απίθανο σε λίγο καιρό να δούμε και αντρική συλλογή εσωρούχων, ακόμα και λευκά είδη που θα φέρουν την υπογραφή του. Προτεραιότητα έχει για την ώρα η οικογένεια του και ειδικά η κόρη του Αναστασία που είναι η μεγάλη του αδυναμία, γι’ αυτό και ο Σάκης ετοιμάζει το πλάνο των διακοπών του.

Πηγή: Espresso

Read More

Conditioner:απαραίτητο εργαλείο των μαλλιών σας



Είναι ο καλύτερος φίλος του σαμπουάν σας και τώρα οφείλει να γίνει και δικός σας. Το conditioner είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος που θα σας βοηθήσει να αναδείξετε την υγιή όψη των μαλλιών σας.
Γιατί να το χρησιμοποιήσω
Τα conditioners περιέχουν συστατικά που ενισχύουν τη βελτίωση της υφής και της υγείας των μαλλιών. Τα μικρά σωματίδια των ενεργών συστατικών τους «προσκολλώνται» σε συγκεκριμένα σημεία της τρίχας θεραπεύοντάς την. Μελέτες έχουν δείξει ότι η σιλικόνη επικάθεται γύρω από τις άκρες της τρίχας, ενώ οι λιπαρές αλκοόλες στις ρωγμές στην επιφάνειά της αναδομώντας την και προστατεύοντάς την από την καθημερινή φθορά.
Τι μου ταιριάζει;
Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν που χρησιμοποιείτε απευθύνεται στις δικές σας ανάγκες. Στην αγορά θα βρείτε πολλά είδη conditioner κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών. Προσέξτε όμως αν έχετε λεπτά και άτονα μαλλιά να αποφύγετε τα conditioners που θρέφουν και αναδομούν την τρίχα, επειδή βαραίνουν τα μαλλιά κάνοντάς τα να δείχνουν «πεσμένα». Σε αυτή την περίπτωση προτιμήστε προϊόντα με ελαφριά σύνθεση που βελτιώνουν την κατάσταση των μαλλιών χωρίς να επηρεάζουν τον όγκο τους.
Η σωστή χρήση
Λουστείτε και ξεβγάλτε καλά. Επιλέξτε την ποσότητα conditioner που θα χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας. Απλώστε το προϊόν κατά μήκος των μαλλιών, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις άκρες και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Έχετε υπόψη ωστόσο, ότι, αν το μαλακτικό σας είναι πολύ θρεπτικό, καλό είναι να μην το χρησιμοποιείτε κάθε φορά που λούζεστε αλλά κάθε δεύτερη. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε προϊόντα νέας τεχνολογίας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ύστερα από κάθε λούσιμο.
Πηγή: Forma

Read More

Ζύμη για σουδάκια

zymh gia souΥλικά

½ φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
μια πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά ολόκληρα

Εκτέλεση
 
Σε κατσαρολάκι βράζετε τη μαργαρίνη με το νερό και το ελάχιστο αλάτι. Μόλις διαλυθεί η μαργαρίνη ρίχνεται με μιας το αλεύρι κι ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να γίνει μια μπάλα. Τραβάτε απ την φωτιά και σε 5 λεπτά ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά. Σ’ αυτό το σημείο μπορείτε και να τα μεταφέρετε σε μίξερ και να χτυπήσετε με το γάτζο σε μέτρια ταχύτητα για 3 λεπτά, ώστε να χτυπηθούν ακόμα καλύτερα.
Η ζύμη είναι έτοιμη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα σου είτε για αλμυρή είτε για γλυκιά συνατγή. 
Ψήσιμο: Τοποθετείτε σε λαμαρίνα που έχετε αλείψει με μαργαρίνη, ή στρωμένη με χαρτί φούρνου, κουταλιές από τη ζύμη σε κάποια μικρή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ξανθύνουν. Ανοίγετε το φούρνο και τρυπάτε μ ένα μαχαίρι λίγο τα σου και τα ξαναψήνετε σε μέτριο φούρνο για άλλα 20 λεπτά για να στεγνώσουν.
Όταν θελήσετε να τα γεμίσετε τα ανοίγετε στη μέση και βάζετε τη γέμιση που σας αρέσει. Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε όλα τα σου απευθείας, πριν τα γεμίσετε, μπορείτε να τα φυλάξετε στην κατάψυξη για πολύ καιρό.
Από dietup.gr

Read More

Μάφινς με πορτοκάλι και βανίλια


muffins vanilia portokali
Υλικά για 12 - 18 μάφινς

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
½  φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder)
¼  κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½  φλιτζάνι φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
χυμός ενός ζουμερού πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε φορμάκια για μάφινς, ή την ειδική φόρμα όπου μπορείτε να ψήσετε περίπου 12 – 16 μάφινς. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα. Ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα για τα μάφινς και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας γεμίζουμε τα φορμάκια λίγο πιο πάνω από τη μέση (διαφορετικά κατά το ψήσιμο θα ξεχειλίσουν).
Ψήνετε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20 με 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα φορμάκια για τα μάφινς). 
 
Από dietup.gr

Read More

Τούρτα με cookies βανίλιας,σοκολάτας


tourta me cookiesΥλικά για ένα στρογγυλό ταψί 30εκ

800γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
800γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 πακέτο cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας
1 πακέτο cookies σοκολάτα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
λίγο λικέρ αμυγδάλου (amaretto)

Για το στόλισμα

1 μπάρα λευκή σοκολάτα
1 μπάρα σοκολάτα γάλακτος
1 μπάρα σοκολάτα πικρή
1 φλιτζάνι φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα και την αφήνετε μέχρι να αρχίζει να βράζει. Κόβετε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά τετράγωνα κομμάτια. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύετε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια ομοιόμορφη σοκολατένια κρέμα. Προσθέτετε στο μίγμα το μέλι και ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε και πάλι καλά.
Τοποθετείτε τα cookies μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ραντίζετε με λίγο λικέρ αμυγδάλου.
Τοποθετείτε μεμβράνη στη βάση και στα πλαϊνά ενός στρογγυλού ταψιού, διαμέτρου 30εκ. περίπου. Στρώνετε τη μισή σοκολατένια κρέμα στον πάτο του ταψιού και από πάνω στρώνετε τα cookies βανίλιας με κομμάτια σοκολάτας. Βάζετε το ταψί για 15' στην κατάψυξη για να πήξει η κρέμα.
Μετά το βγάζετε και στρώνετε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και τέλος μια στρώση από τα μπισκότα σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.
Αφού στερεωθεί τελείως το γλυκό αναποδογυρίζετε το ταψί σε μια πιατέλα και αφαιρείτε τη μεμβράνη. Τρίβετε από πάνω άσπρη, μαύρη και σοκολάτα γάλακτος και πασπαλίζετε με φουντούκια.

Μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία, και αντί για τούρτα να φτιάξετε το γλυκό σε μικρά φορμάκια, φτιάχνοντας έτσι πάστες αντί για ενιαία τούρτα. 
 
Από dietup.gr

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB