Εντυπωσιάστε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι


xmastrapezi-386
Φέτος στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας ξεχωρίστε κάνοντας κάτι απλό αλλά ιδιαίτερο. Δέστε τα μαχαιροπίρουνά σας με μια χρυσή (ή κόκκινη) σατέν κορδέλα. Θα δώσετε αμέσως μια ιδιαίτερη νότα στο γιορτινό σας τραπέζι και είμαστε σίγουροι ότι οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν!

Read More

Υπέροχα φιλέτα


filetakia-386
Υλικά για 4 άτομα
2 κουταλάκια φρεσκοκοπανισμένους κόκκους μαύρου πιπεριού
2 κουταλάκια φρεσκοκοπανισμένους κόκκους άσπρου πιπεριού
1 κουταλάκι χοντρό αλάτι, ελαφρώς κοπανισμένο
4 μοσχαρίσια φιλετάκια, 200 γρ. το καθένα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
40 γρ. βούτυρο
2 μεγάλα κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2 κουταλιές μπράντι
2/3 φλιτζ. ζωμό κρέατος
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
11/2 κουταλιά κόκκους πράσινου πιπεριού σε άλμη, στραγγισμένους και ελαφρώς κοπανισμένους
2 κουταλάκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
σπαράγγια, φασολάκια και πατάτες στον ατμό, για σερβίρισμα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση 
Αναμειγνύετε το μαύρο και το άσπρο πιπέρι με το αλάτι. Αλείφετε τα φιλετάκια με το μείγμα πιπεριών, πιέζοντάς το στην επιφάνειά τους για να κολλήσει.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι με χοντρή βάση, σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα φιλετάκια και τα μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αν τα θέλετε μισοψημένα, ή ανάλογα με την προτίμηση σας. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα σκεπάζετε για να διατηρηθούν ζεστά ώσπου να ετοιμάσετε τη σάλτσα.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και προσθέτετε στο τηγάνι το βούτυρο, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Τα μαγειρεύετε για 1
λεπτό, ή ώσπου να μαλακώσουν. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε προσεκτικά το μπράντι και ξαναβάζετε το σκεύος στη φωτιά.
Αφήνετε το μείγμα να βράσει και στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κρέατος, την κρέμα και το πράσινο πιπέρι, και τα αφήνετε να βράσουν. Μαγειρεύετε για 4 λεπτά, ή ώσπου να γίνει η σάλτσα γυαλιστερή και λίγο πηχτή, προσθέτοντας το ζουμί των φιλέτων, αν έχει μείνει. Προσθέτετε το μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα σερβίρετε με σπαράγγια, φασολάκια και πατάτες.

Read More

Με ποιο τρόπο να κόψω τα junk food;


junk-food-386
Πόσες φορές έχετε πει την παραπάνω φράση; Πόσες ακόμα φορές έχετε παραγγείλει delivery από το σπίτι επειδή σας φαίνεται πιο... βολικό; Αναλογιστήκατε ποτέ όμως πόσες θερμίδες, νάτριο, ζάχαρη και λίπος έχουν τα junk food; Μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να φάτε τέτοιου είδους φαγητό;
Μία λύση είναι να εφοδιαστείτε υγιεινές τροφές καθώς και γρήγορες λύσεις σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο να παρασκευάσετε κάτι. Μπορείτε να φτιάξετε την δικιά σας πίτσα  ή το δικό σας σπιτικό burger που σίγουρα είναι πιο υγιεινό και σίγουρα θα γλιτώσετε θερμίδες.

Read More

Τροφές για λαμπερή επιδερμίδα


woman-beauty-face-386
Βάλτε στην διατροφή τροφές και βοηθήστε το πρόσωπό σας να λάμπει φυσικά.
Φάτε:
Ντομάτες: Προστατεύουν την επιδερμίδα από το κοκκίνισμα του ήλιου.
Μαρούλι: Ανανεώνει το δέρμα.
Φράουλες: Μας γεμίζουν βιταμίνη C και βοηθούν στην αύξηση του κολλαγόνου
Μήλα: Προστατεύουν από τις UVB ακτίνες.
Σόγια: Βοηθά το δέρμα να παραμένει νεανικό και σφριγηλό.
Αμύγδαλα: Ενυδατώνει την επιδερμίδα και αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης Ε.
Καρύδια: Πλούσια σε ωμέγα-3.
Κακάο: Η απόλυτη αντιγηραντική τροφή
Ελαιόλαδο: Για ενυδάτωση και λαμπερό και ελαστικό δέρμα
Προϊόντα ολική άλεσης: Πλούσια σε αντιοξειδωτικά απαραίτητα για την νεανικότητα της επιδερμίδας μας. 

Read More

Μηλόπιτα σε στυλ κέικ


Apple-Pie-cake-386
Υλικά
250 γρ. φαρίνα και 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 ποτήρι λάδι
2/3 ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή ένα γιαούρτι έως 5%
4 μεγάλα μήλα
1/4 ποτηριού καρύδια
1/4 ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
4 αβγά
κανέλλα και βανίλια
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα υλικά με τη γνωστή διαδικασία που φτιάχνουμε ένα κέικ, δηλαδή χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη. Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα αφού τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και 1 κουταλιά κανέλα. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά. 

Read More

Οικονομικές λύσεις για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Τα φετινά Χριστούγεννα ίσως να είναι πρωτόγνωρα για πολλούς από εμάς. Με την περιρρέουσα κακή ψυχολογία και με τα οικονομικά πολλών από εμάς μειωμένα σε μεγάλο βαθμό οι γιορτινές μέρες που πλησιάζουν θα είναι οπωσδήποτε διαφορετικές από τις προηγούμενες χρονιές.
Αυτό που δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί είναι, μέσα στην όλη κατάσταση, να χάσουμε το μοναδικό πνεύμα των Χριστουγέννων.
Οι μέρες που έρχονται, είναι μια καλή ευκαιρία να βγούμε από την γκρίζα –αν όχι μαύρη- καθημερινότητα, να αισθανθούμε και πάλι για λίγο παιδιά, να χαμογελάσουμε και να βάλουμε στη ζωή μας λίγο από το γιορτινό κόκκινο, χρυσό και ασημένιο που τόσο χρειαζόμαστε.
Οι καιροί απαιτούν οικονομία γι’ αυτό φέτος, περισσότερο από κάθε άλλα Χριστούγεννα, θα ρίξουμε το βάρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σε έξυπνες λύσεις που δεν κοστίζουν πολύ.
Ας δούμε μερικές…


Χρωματιστά κλαριά
Μαζέψτε πεσμένα κλαριά δέντρων (ευκαιρία για μια μικρή εκδρομή μέχρι την Πάρνηθα) ή αγοράστε μερικά από την λαϊκή ή το ανθοπωλείο και βάψτε τα χρυσά ή ασημένια με σπρέι. Βάλτε τα σε ένα βάζο και… voila μια καλόγουστα διακοσμημένη γωνιά. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στα κλαριά χρωματιστά φιογκάκια  ή να κρεμάσετε μερικά μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Ευχετήριες κάρτες
Κολλήστε ευχετήριες κάρτες από προηγούμενες γιορτές πάνω σε χρωματιστό χαρτόνι φτιάχνοντας ένα μοναδικό και πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο κολάζ. Μπορείτε με αυτό να διακοσμήσετε είτε έναν τοίχο, κρεμώντας το κολάζ σαν αφίσα, ή πάνω σε ένα τραπεζάκι (βάλτε στο πίσω μέρος του χαρτονιού ένα χάρτινο «ποδαράκι»)

Φυσικά υλικά
Συνδυάστε φυσικά υλικά όπως κλαριά γκι και ου, ή κουκουνάρια με κεριά δημιουργώντας τις δικές σας χριστουγεννιάτικες συνθέσεις. Προσοχή μόνο να βάλετε τα κεριά ή τα ρεσώ μέσα σε γυάλινα προστατευτικά για να μην καούν τα κλαδιά και τα κουκουνάρια. Μια άλλη πρόταση είναι να γεμίσετε μια ασημένια πιατέλα με ψεύτικο χιόνι και να βάλετε μέσα γυάλινα κηροπήγια και κεριά δημιουργώντας μια καλόγουστη σύνθεση που θα διακοσμήσει το τραπέζι, τον μπουφέ ή κάποιο ράφι.

Γιρλάντες από κάρτες
Μια ακόμα ιδέα για να αξιοποιήσετε τις περσινές ευχετήριες κάρτες είναι να τους κάνετε μια τρυπούλα και να τις περάσετε σε μια χρυσή κορδέλα δημιουργώντας έτσι μια όμορφη γιρλάντα. Μπορείτε να κρεμάτε σε αυτήν και τις κάρτες που θα λαμβάνετε μέρα με την ημέρα, εμπλουτίζοντας και αλλάζοντας το ντεκόρ κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Διακοσμητικά μαξιλάρια
Αλλάξτε την όψη των μαξιλαριών του καναπέ με λίγα μέτρα υφασμάτινη κορδέλα. Διαλέξτε μια γιορτινή κορδέλα αρκετά φαρδιά και δέστε τα μαξιλαράκια του καναπέ κάνοντάς τα να μοιάζουν με γιορτινά πακέτα.

Χριστουγεννιάτικοι κουμπαράδες
Πάρτε κουτάκια από καφέ ή άλλες κονσέρβες, βάψτε τα σε διάφορα χρώματα, κολλήστε πάνω τους χάρτινες νιφάδες, φιογκάκια ή ό,τι άλλο θέλετε και φτιάξτε διακοσμητικούς κουμπαράδες ή μολυβοθήκες στο πνεύμα των χριστουγεννιάτικων ημερών.

Χριστουγεννιάτικο και το μπάνιο
Τυλίξτε 2-3 πετσέτες του μπάνιου διπλωμένες, με φαρδιά χρωματιστή κορδέλα και τοποθετήστε τις σε κάποιο ραφάκι του μπάνιου. Μπορείτε ακόμα να βάλετε έναν χριστουγεννιάτικο φιόγκο ακόμα και στο καλάθι των απλύτων δίνοντας μια χαρούμενη νότα στο μπάνιο.

Βάλτε χρώμα
Γεμίστε γυάλινα ή κρυστάλλινα βάζα ή μπολ με κατακόκκινες μικρές μεταλλικές σφαίρες. Μια άλλη πρωτότυπη ιδέα είναι να πάρετε γυάλινα διάφανα μπουκάλια από κρασί και να τα γεμίσετε με κόκκινες σφαιρούλες. Μπορείτε να τα βάλετε σε ομάδα σε κάποιο ράφι ή σε κάποιο βοηθητικό τραπεζάκι.

Χριστουγεννιάτικες κορνίζες
Σε μικρές ή μεγαλύτερες κορνίζες αφαιρέστε την φωτογραφία και βάλτε διάφορα χριστουγεννιάτικα χαρτιά περιτυλίγματος. Τοποθετήστε τες όλες μαζί και δώστε μια χαρούμενη νότα στην γωνιά που θα στολίσετε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με κάποιο κάδρο του τοίχου.

Χρωματιστά μπουκάλια
Πάρτε διάφορα μπουκάλια από κρασί, μπύρα, γάλα ή χυμούς, ψεκάστε τα με ασημί σπρέι και τοποθετήστε τα στο δάπεδο βάζοντας στο καθένα κεριά ή κλαράκια. Μπορείτε να τα βάλετε και σε ευθεία πάνω στο τραπέζι δημιουργώντας μια εντυπωσιακή διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού.

Χριστουγεννιάτικα κολάζ
Κόψτε κομμάτια από χρωματιστό χαρτί, φωτογραφίες από διαφημιστικά σε περιοδικά ή ό,τι άλλο σας φτιάχνει την χριστουγεννιάτικη διάθεση και φτιάξτε μικρά ή μεγαλύτερα κολάζ. Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να αναθέσετε να φτιάξουν και τα παιδιά γεμίζοντας δημιουργικά τις ώρες των διακοπών και δημιουργώντας μια γωνιά διακοσμημένη απ’ τα χεράκια τους.

Νερό για λάμψη
Γεμίστε μέχρι τη μέση πλατιά μπολ με νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής. Βάλτε να επιπλέουν ρεσώ φιάχοντας πρωτότυπα πολύχρωμα επιπλέοντα κηροπήγια.

Διακοσμημένα φωτιστικά
Δέστε γύρω από τα καπέλα των πορτατίφ κόκκινες ή χρυσές κορδέλες και δέστε τις σε απλούς ή πολλαπλούς φιόγκους. Το φως από τις λάμπες θα αντανακλάται πάνω στις κορδέλες δίνοντας στο χώρο ξεχωριστό χρώμα.

Στολίστε την πόρτα
Στολίστε ένα μεγάλο στεφάνι, είτε έτοιμο είτε που θα φτιάξετε μόνες σας με μεμονωμένα κλαριά έλατου ή πεύκου, με μικρές χριστουγεννιάτικες μπάλες, φωτάκια ή άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και κρεμάστε το στην είσοδο του σπιτιού. Ακόμα κι αν η χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του εσωτερικού είναι λιτή, το εντυπωσιακό στεφάνι θα φτιάχνει την διάθεση όποιου χτυπήσει την πόρτα σας αυτές τις μέρες.

Χριστουγεννιάτικα στένσιλ
Διακοσμήστε τα τζάμια και τους καθρέπτες του σπιτιού με ειδικά χρωματιστά σπρέι για τα τζάμια φτιάχνοντας με στένσιλ, χιονονιφάδες, αστεράκια ή  Άγιους Βασίληδες.

Read More

Tips για γερά μαλλιά


healthy-hair-386
Διαλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα για την υγεία των μαλλιών σας.
Οι ανάγκες των μαλλιών του καθενός διαφέρουν για αυτό κρίνεται σκόπιμο να χρησιμοποιούμε τα σωστά προϊόντα για την φροντίδα τους και την υγεία της κεφαλής μας.
Στα μαλλιά μας φερόμαστε προστατευτικά. Δεν τα τραβάμε, γιατί οι απότομες κινήσεις σπάνε τις τρίχες και τις καταστρέφουν.
Δεν στεγνώνουμε από πολύ κοντά τα μαλλιά μας με το μπιστολάκι το κρατάμε σε απόστασε 20 εκατοστών.
Κόβομαι συχνά τις άκρες των μαλλιών μας, για να φεύγουν οι ψαλίδες και να διατηρούντα υγιή.
Τρώμε σωστά. Για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται τι τριχωτό της κεφαλής μας
Δεν πιάνουμε σφιχτά τα μαλλιά μας. Τα λαστιχάκια πρέπει να είναι υφασμάτινα, για να μην σπάνε οι τρίχες μας
Δεν κοιμόμαστε με πιασμένα μαλλιά
Μετά από κάθε βαφή στα μαλλιά σας κάντε πάντα μια καλή μάσκα ενυδάτωσης.

Read More

Παστέλι με σοκολάτα


pasteli-sokolatas-386
Υλικά 
• 100 γρ. µπισκότα κανέλας θρυµµατισµένα
• 120 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισµένα
• 150 γρ. φουντούκια ξεφλουδισµένα και ψηµένα
• 100 γρ. κεράσια γλασέ κοµµένα
• 300 γρ. µαύρη σοκολάτα
• 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό
• 1 κ.τ.γ. σκόνη στιγµιαίου καφέ
• 2 αβγά ελαφρά χτυπηµένα
Ετοιµασία 
1. Βουτυρώνετε µια ρηχή ορθογώνια φόρµα 18x27 εκ. και την ντύνετε µε χαρτί φούρνου, αφήνοντάς το να περισσεύει από τις δύο µακριές πλευρές.
2. Αναµειγνύετε το µπισκότο, το φιστίκι, 90 γραµµάρια φουντούκι και τα µισά κεράσια.
3. Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και το βούτυρο µέσα σε πυρίµαχο µπολ, το οποίο βάζετε πάνω από µια κατσαρόλα µε βραστό νερό (χωρίς να ακουµπά στο νερό) και αφήνετε να λιώσουν ανακατεύοντας κάθε τόσο. Βγάζετε το µπολ και, όταν κρυώσει ελαφρά η σοκολάτα, ανακατεύετε µέσα τον καφέ και τα αβγά. Περιχύνετε µε το µείγµα τους ξηρούς καρπούς και αναµειγνύετε καλά.
4. Ρίχνετε το µείγµα στη φόρµα και το στρώνετε. Θρυµµατίζετε και τα υπόλοιπα φουντούκια και τα πασπαλίζετε µαζί µε το υπόλοιπο κεράσι. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να µείνει όλη τη νύχτα.
5. Βγάζετε το παστέλι από τη φόρµα και το ξακρίζετε πριν το κόψετε. ∆ιατηρείται στο ψυγείο.
Χρόνος προετοιμασίας 25'
Θερμίδες 635

Της Μυρσίνης Λαµπράκη

Πηγή:Forma

Read More

Tips για γρήγορο στέγνωμα του βερνικιού


nails-paint-386
Βάψατε τα νύχια σας και θέλετε να στεγνώσουν άμεσα; Δείτε τι πρέπει να κάνετε:
- Βρέξτε τα με κρύο νέρο. Τα βερνίκια περιέχουν waterproof συστατικά κι έτσι όταν έρθουν σε επαφή με νερό στεγνώνουν πιο γρήγορα.
- Περάστε τα με λάδι το οποίο επίσης βοηθά στο να στεγνώσουν πιο γρήγορα.
Extra tip: Να θυμάστε ότι όταν βάφετε τα νύχια σας καλό θα ήταν να περνάτε λεπτές στρώσεις έτσι ώστε να στεγνώνουν πιο εύκολα.

Read More

Έξυπνη διακόσμηση για τις γιορτές


stolidia-giala-386
Μια έξυπνη και φτηνή ιδέα για τον Χριστουγεννιάτικό στολισμό του σπιτιού σας, είναι να πάρετε βάζα και να τα γεμίζετε με χριστουγεννιάτικες μπάλες. Όμορφο απλό και εντυπωσιακό. Αν είναι μεγάλα μπορείτε να βάλετε και φωτάκια. Το αποτέλεσμα ενθουσιάζει.

Read More

Τηγανίτες



Pancakes-386
Υλικά 
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
2 αυγά
1 φλυτζ. γάλα
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
λίγο ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
κανέλα, ζάχαρη ή μέλι ή μαρμελάδα ή οτιδήποτε επιθυμείτε
Εκτέλεση 
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στέρεα υλικά, δηλαδή το αλεύρι το αλάτι και το μπέικιν μπάουντερ, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά και την μισή ποσότητα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα.
Σε ένα λαδωμένο και ζεσταμένο τηγάνι αντικολητικό τοποθετούμε την μία κουταλιά του μείγματος, μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται οι φουσκάλες στο πάνω μέρος είναι έτοιμο και το γυρίζουμε από την άλλη μετά το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε τα επόμενες, γίνονται περίπου τέσσερα puncakes.
Το σερβίρουμε με τα υλικά που μας αρέσουν.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB