Ξανά στη μόδα τα σινιόν!


Σας μεταμορφώνουν σε μια κομψή κυρία…
Σας δίνουν το ρομαντικό στιλ της μπαλαρίνας που αγαπάτε από μικρή…
Σας κάνουν να φαίνεστε σαν ηρωίδα που βγήκε από ένα φιλμ νουάρ…
Όπως και να το δείτε τα σινιόν είναι στη μόδα και θα τα λατρέψετε!
Ειδικά τα πλάγια σινιόν είναι μια τάση που κυριαρχεί στις φετινές πασαρέλες. Πώς θα το πετύχετε;
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και είστε έτοιμες…
Χτενίζεις τα μαλλιά από την μία πλευρά, δεξιά ή αριστερά αναλόγως με το προφίλ που θέλεις να αναδείξεις. Για να έχεις πιο εύπλαστο αποτέλεσμα και να μπορείς να κάνεις σωστό styling ψέκασε προηγουμένως την βούρτσα με λακ.
Αφού πιάσεις την κοτσίδα χαμηλά με ένα λεπτό λαστιχάκι, κρεπάρεις. Για ευκολία κρεπάρεις λεπτές τούφες και απαλά αλλά με φορά σταθερή προς την κοτσίδα.
Με μια βούρτσα αέρος στρώνεις επιφανειακά το κρεπάρισμα προσέχοντας να μην καταστρέψεις τον όγκο.
Στρίβεις την κοτσίδα περιμετρικά της βάσης.
Στερεώνεις με τσιμπιδάκια περιμετρικά του σινιόν.
Προσοχή: αναλόγως με το χρώμα μαλλιών χρησιμοποιείς και τσιμπιδάκια (μαύρα, ξανθά, καστανά). Μπορείς να διακοσμήσεις με όμορφα και πρωτότυπα διχτάκια (υπάρχουν σε διάφορες εκδοχές στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών) και άλλα εντυπωσιακά αξεσουάρ.
Για διάρκεια στο αποτέλεσμα, ψεκάζεις με λακ για δυνατό κράτημα.
Πηγή : nooz

Read More

Tip για πρησμένα πόδια


Αν τα πόδια σας είναι πρησμένα από το περπάτημα ή την ορθοστασία, κάτι που συμβαίνει συχνά ειδικά με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω:
- Γεμίστε μία λεκάνη με χλιαρό νερό
- Βάλτε μέσα 5 κσ ( κουτ. σούπας ) μαγειρική σόδα και το χυμό από ένα λεμόνι
- Βουτήξτε τα πόδια σας και αφήστε τα για 15 λεπτά.

Read More

Επαγγελματική επιτυχία...φορώντας φούστα!


Πως εξασφαλίζεται η επαγγελματική επιτυχία; «Με μια φούστα» απαντούν οι ειδικοί, έπειτα από μία νέα έρευνα που υποστηρίζει πως το γυναικείο ένδυμα κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις στον εργασιακό χώρο, ενώ χαρίζει μεγαλύτερες πιθανότητες για επιτυχία.
Η νέα μελέτη αντικρούει τις προηγούμενες, οι οποίες υποστήριζαν πως η επιλογή αντρικών ενδυμάτων, όπως παντελόνια, μέσα στον χώρο εργασίας είναι καταλληλότερα για τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν καριέρα και να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.
Όσο για την εξήγηση; Η αυτοπεποίθηση των γυναικών αυξάνεται όταν φορούν φούστες, γιατί δεν αναγκάζονται να υποδύονται έναν αντρικό ρόλο.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Hertfordshire κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα, έπειτα από την ολοκλήρωση ενός πειράματος στο οποίο συμμετείχαν 300 άνθρωποι που κλήθηκαν να δώσουν «άμεσες κρίσεις» για την εικόνα των γυναικών.
Αποτέλεσμα; Οι γυναίκες που φορούσαν φούστες βρέθηκαν πιο ψηλά στην κατάταξη από εκείνες που φορούσαν παντελόνια και χαρακτηρίστηκαν πιο επιτυχημένες, πιο ευπροσάρμοστες, πιο σίγουρες!
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο οι φούστες όσο και τα παντελόνια που φορούσαν οι γυναίκες του πειράματος ήταν από το ίδιο ύφασμα και χρώμα: μπλε ναυτικό.
Σύμφωνα με την Κάρεν Πάιν, καθηγήτρια, επικεφαλής της μελέτης, «οι γυναίκες πρέπει να διατηρήσουν μια ταυτότητα που ισορροπεί ανάμεσα σε επαγγελματισμό και ελκυστικότητα. Η φούστα πετυχαίνει την ισορροπία δίχως να είναι προκλητική».
Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει αφορά τη μισθολογική ανισότητα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, με φούστες ή μη. Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, χρειάζεται ακόμη ένας αιώνας για να επιτευχθεί η μισθολογική ισότητα των δυο φύλων.

Read More

Ομελέτα με λουκάνικα


omeleta386
Υλικά για 4 μερίδες
8 αβγά
3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
2 χωριάτικα λουκάνικα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ξηρή μυζήθρα, τριμμένη
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση 
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα.
Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε με ελάχιστο λάδι τα λουκάνικα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Προσθέτετε στο τηγάνι τις πατάτες και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα για να ανακατευτούν.
Σε ένα μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με το τυρί και το πιπέρι. Περιχύνετε τις πατάτες και τα λουκάνικα στο τηγάνι και ψήνετε την ομελέτα, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφί χρώμα.
Τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, και τη βγάζετε σε πιατέλα. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Read More

Πρόβλημα μαύρων κύκλων;


woman-eye-cream-386
Οι μαύροι κύκλοι γύρω από τα μάτια οφείλονται στα σκούρα αγγεία που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Όσο πιο λεπτό και διάφανο είναι το δέρμα τόσο πιο πολύ φαίνονται. Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται επίσης όταν τα αγγεία διαστέλλονται και το αίμα έχει μεγαλύτερη ροή από το κανονικό. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδεινώσει το φαινόμενο αυτό.
Tip: Επιλέξτε μια κρέμα ματιών με βιταμίνη Κ και ρετινόλη. Οι μαύροι κύκλοι πιθανόν να οφείλονται στην έλλειψη της βιταμίνης Κ. Ανεξάρτητα από την αιτία εμφάνισής τους, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι οι κρέμες που περιέχουν τα 2 παραπάνω συστατικά μειώνουν το πρήξιμο και το δυσχρωματισμό της περιοχής.
Extra tip: Βάλτε από μία λεπτή ροδέλα πατάτας σε κάθε μάτι για 25-30 λεπτά.

Read More

Τελείωσε το conditioner!Και τώρα;


beauty-hair-386
Αν τα μαλλιά σας φριζάρουν προτού τα στεγνώσετε περάστε στις άκρες ελάχιστη ενυδατική κρέμα αφού την δουλέψετε με τα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγξετε το φριζάρισμα και τη ξηρότητα.

Read More

Φροντίστε το δέρμα σας κατά την εμμηνόπαυση


woman-face-386
Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης το δέρμα αλλάζει. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για μια πιο υγιή επιδερμίδα:
- Απολέπιση: Είναι σημαντικό να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας έτσι ώστε να αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και να παράγεται κολλαγόνο και περισσότερο οξυγόνο στο δέρμα.
Αντηλιακή προστασία: Είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακών προϊόντων με SPF καθημερινά.
Ενυδάτωση: Το δέρμα κατά την εμμηνόπαυση γίνεται περισσότερο ξηρό και αφυδατωμένο. Ενυδατώνετε την επιδερμίδα σας έτσι ώστε να "σφραγίσετε" την υγρασία του δέρματος.
Αντιοξειδωτικά: Χρησιμοποιείτε προϊόντα με αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιγήρανση όπως είναι η βιταμίνη Α (ρετινοειδή), η βιταμίνη C και το πράσινο τσάι.

Read More

Τσιζκέικ σοκολάτα


chocolate-cheesecake-386
Υλικά για μία φόρμα διαμέτρου 20-23 εκ.
• 200 γρ. μπισκότα cookies σοκολάτας ή τύπου digestive
• 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
• 400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια ή ρικότα)
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
• ½ φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα φουντούκια
• 2 βανίλιες
• έτοιμο σιρόπι σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Κόβετε τα μπισκότα με τα δάχτυλα και τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
Τα ρίχνετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα σαν σκληρή ζύμη, με την οποία στρώνετε τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας. Την ψήνετε για 10' στον φούρνο στους 170°C, και την αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σαντιγί, και την αφήνετε στο ψυγείο.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, και την αφήνετε να γίνει χλιαρή.
Αφρατεύετε στο μίξερ το τυρί-κρέμα μαζί με το γιαούρτι, και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη σαντιγί συνεχίζοντας το χτύπημα για 2' ακόμη.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα.
Καλύπτετε τα πλαϊνά της ανοιγόμενης φόρμας με μία λωρίδα λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τυριού. Βάζετε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 4-5 ώρες, τουλάχιστον, να παγώσει.
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Read More

Γυμναστείτε μέσω internet!


woman-gym-386
Δεν έχεις χρόνο και χρήματα για γυμναστήρια; Υπάρχει λύση. Το Internet σου παρέχει άπειρα βίντεο και εικόνες από προγράμματα γυμναστικής ώστε να διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει. Οι επιλογές είναι άπειρες, από βάρη και πιλάτες μέχρι yoga και χορός!

Read More

Ώρα για διάλειμμα!


meditation-woman-386
Είτε βρίσκεστε στη δουλειά είτε σπίτι βρείτε χρόνο για περισσότερα και πιο ποιοτικά διαλείμματα.
Κάντε ένα μικρό περίπατο, σηκωθείτε από την καρέκλα σας,κοιτάξτε έξω, κλείστε τα μάτια σας για 1 λεπτό και μηνσκέφτεστε τίποτα.
Έρευνες δείχνουν ότι ο διαλογισμός μπορεί να βελτιώσει τη συγκέντρωσή σας.

Read More

Σοκολατένιο κέικ


chocolate-cake-386
Υλικά για φόρμα 22 εκ.
1 φλιτζ. ημίγλυκες νιφάδες σοκολάτας
1/3 φλιτζ. νερό
1 ¾ αλεύρι για κέικ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
2/3 φλιτζ. βούτυρο, μαλακό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
3 μεγάλα αβγά
1 φλιτζ. ανθόγαλα
Για την επικάλυψη
1 φλιτζ. ημίγλυκες νιφάδες σοκολάτας
1/3 φλιτζ. μέλι
2 κουταλιές νερό
1/8 κουταλάκι αλάτι
2 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Βουτυρώνετε τρεις στρογγυλές φόρμες για κέικ 22 εκ. και τις καλύπτετε με βουτυρωμένη λαδόκολα.
Σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τις νιφάδες σοκολάτας στο νερό και αφήνετε το μείγμα κατά μέρος να κρυώσει. Σε μεσαίο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα. Προσθέτετε τις βανίλιες και ένα ένα τα αβγά, περιμένοντας να ενωθεί καθένα με το μείγμα πριν ρίξετε το επόμενο.
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, χτυπάτε σταδιακά το μείγμα σοκολάτας και τα υλικά από το μπολ εναλλάξ με το ανθόγαλα.
Ρίχνετε το μείγμα στις τρεις φόρμες. Το ψήνετε για 20-25 λεπτά, ή ώσπου το μαχαίρι που βυθίζετε στο κέικ να βγαίνει στεγνό.
Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 15 λεπτά και τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Ανακατεύετε τις νιφάδες σοκολάτας, το μέλι, το νερό και το αλάτι σε μπεν μαρί ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει. Με μια σπάτουλα ενώνετε τη σοκολάτα με την κρέμα. Τοποθετείτε το ένα κέικ σε πιατέλα και απλώνετε ένα μέρος της κρέμας σοκολάτας. Επαναλαμβάνετε με το δεύτερο κέικ και ακόμα λίγη σοκολάτα. Τέλος, τοποθετείτε το τρίτο κέικ και ολοκληρώνετε με την υπόλοιπη επικάλυψη.

Read More

Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου



spaghetti-tono-386
Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι
180 γρ. τόνος κονσέρβα σε λάδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή κονσέρβα ξεφλουδισμένες ντομάτες
1 κουταλιά λάδι
1/4 κουταλάκι θυμάρι
1/4 κουταλάκι δενδρολίβανο
1 κουταλιά κάπαρη
λίγο γάλα
πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε τον τόνο σε μικρά κομμάτια. Αφού πάρει λίγο, προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και την κάπαρη. Αν είναι ξηρό, προσθέτουμε γάλα. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB