Pink Ribbon Bracelet 7 χρονών!


Estee-Lauder-vrahioli-386
... από την Estee Lauder, με την υπογραφή του σχεδιαστή Dukas!
Από την πρώτη ροζ κορδέλα μέχρι τα ροζ βραχιόλια του Dukas το μήνυμα είναι σαφές και καθαρό:
Η έγκαιρη διάγνωση, η ευαισθησία και η ελπίδα μέσα από την πρόληψη μπορεί να νικήσει κάθε τι άσχημο.
Από το 1992 η Estee Lauder πρωτοστατεί στην Ενημέρωση κατά του Καρκίνου του Μαστού σε ολόκληρο τον κόσμο. Στόχος της είναι η συνεχής ενημέρωση του κοινού για την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης.
Από το πρώτο βραχιόλι το 2005 μέχρι σήμερα πέρασαν 7 χρόνια και σε αυτό το χρονικό διάστημα το σχέδιο αλλάζει και το μήνυμα γίνεται ακόμα πιο ισχυρό.
Το βραχιόλι του 2011 είναι κατασκευασμένο από μεταξωτό κορδονέτο με λεπτομέρειες από μέταλλο και κούμπωμα από μαγνήτη. Η χαρακτηριστική ροζ κορδέλα καθώς και το logo Estee Lauder καιDUKAS είναι σκαλισμένα στο μέταλλο και περιβάλλονται από ροζ σμάλτο.
Το βραχιόλι θα διατίθεται σε ροζ και σε γκρι χρώμα και φέτος για πρώτη φορά ο ανδρικός πληθυσμός θα έχει την ευκαιρία να υποστηρίξει την Εκστρατεία:
Το βραχιόλι θα διατίθεται και σε ανδρικό μέγεθος σε μαύρο χρώμα!
Ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το μήνυμα της φετινής καμπάνιας 10 γνωστές προσωπικότητες στην Ελλάδα συμμετέχουν με την παρουσία τους και την ευαισθησία τους και φωτογραφίζονται σε ζευγάρια φορώντας τα βραχιόλια του 2011 : Μαρινέλλα - Λάκης Λαζόπουλος, Έλλη Στάη - Αλέξης Γεωργούλης, Δούκισσα Νομικού - Γιώργος Κιμούλης, Κατερίνα Λέχου - Αιμίλιος Χειλάκης, Djibril Cissé – Δούκας Χατζηδούκας
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Συμμετέχουμε , Επικοινωνούμε, Νικάμε.
Για ένα μέλλον χωρίς Καρκίνο Μαστού. 
Μαρινέλλα
«Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες γυναίκες ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και συμμετέχουν η κάθε μια με τον τρόπο της σε εκστρατείες κατά του καρκίνου του μαστού. Φέτος κι εγώ με πολύ μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόταση της Estee Lauder Hellas και του Δούκα Χατζηδούκα για αυτή την τόσο σημαντική τους προσπάθεια που είναι η πρόληψη. Πιστεύω ότι το μήνυμα που πρέπει να περάσουμε είναι αφενός ότι η πρόληψη σώζει ζωές και αφετέρου ότι είναι υποχρέωσή μας να φροντίζουμε το σώμα μας και την υγεία μας όχι μόνο για εμάς αλλά και για χάρη όλων όσων μας αγαπούν.»
Λάκης Λαζόπουλος
«Αυτή η φωτογράφιση με την Μαρινέλλα λειτουργεί σαν υπενθύμιση γιατί στους καιρούς που ζούμε τρέχοντας, ξεχνάμε τους εαυτούς μας, ξεχνάμε την ίδια μας την υγεία, ξεχνάμε το σημαντικότερο, να είμαστε καλά και όρθιοι. Όλοι έχουμε ζήσει ιστορίες με δικούς μας ανθρώπους, έχουμε ακούσει πάρα πολλά και για τις γυναίκες είναι καλό να πηγαίνουν νωρίς στο γιατρό. Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προληφθεί. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε μερικές σημαντικές πράξεις για τον ίδιο μας τον εαυτό.»
Έλλη Στάη
«Ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Δεν αφορά τους άλλους, αφορά όλους μας. Γι’ αυτό πρέπει να τον πολεμήσουμε όλοι μαζί. Αυτό που έχει την πρώτη σημασία είναι να τον προλάβουμε, γι’ αυτό μην ξεχνάτε ποτέ τον τακτικό έλεγχο, μπορεί, είναι σίγουρο ότι θα μας σώσει από επώδυνες περιπέτειες.»
Αλέξης Γεωργούλης
«Πολλοί από εμάς όταν ήμασταν μικροί κάναμε διάφορα πράγματα για να θυμόμαστε… όπως δέναμε πιο σφιχτά τα κορδόνια μας, βάζαμε αστεράκια στα χέρια μας. Τώρα ας βάλουμε ένα τέτοιο βραχιολάκι για να θυμόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε κάποιες εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές.»
Δόυκισσα Νομικού
«Και εγώ με τη σειρά μου χαίρομαι που συμμετέχω στην εκστρατεία ενημέρωσης κατά του καρκίνου του μαστού. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε εμείς οι γυναίκες ότι η πρόληψη πραγματικά σώζει ζωές. Θα ήταν μεγάλη ευτυχία να μπορούσαμε κάποια στιγμή να φτιάξουμε ένα κόσμο χωρίς καρκίνο του μαστού και χαίρομαι πάρα πολύ που μαζί με το Δούκα, την Estee Lauder Hellas και το Άλμα Ζωής μαζί, μας δίνεται αυτή η ευκαιρία να συνεισφέρουμε και εμείς με αυτόν τον τρόπο.»
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
Συμμετέχουμε , Επικοινωνούμε, Νικάμε.
Για ένα μέλλον χωρίς Καρκίνο Μαστού.
Κατερίνα Λέχου
«Εκ μέρους μας είναι η ελάχιστη προσφορά που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε στην διαφήμιση αυτών των βραχιολιών, που το ποσό που θα μαζευτεί από την πώληση τους θα πάει στο Άλμα Ζωής που είναι ίδρυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου. Ένα από τα πιο σοβαρά και έγκυρα, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε η πρόληψη μπορεί να σώσει ζωές. Τέλος ευχαριστώ την Estee Lauder Hellas και τον Δούκα που μου δώσανε την ευκαιρία να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα.»
Αιμίλιος Χειλάκης
«Με πολύ μεγάλη χαρά συμμετέχω σε μια καμπάνια που αφορά τον καρκίνο του μαστού. Η Estee Lauder Hellas για 7η χρονιά ανέθεσε στο Δούκα να σχεδιάσει αυτό το βραχιολάκι που μας θυμίζει ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση, με μια μικρή τιμή για τον τόσο μεγάλο σκοπό που εξυπηρετεί.»
Δούκας Χατζηδούκας
«Ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους κυρίους και τις κυρίες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε αυτή τη μεγάλη εκστρατεία. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Estee Lauder Hellas που για 7η χρονιά μου έχει δώσει την ευκαιρία, κάνοντας απλά τη δουλειά μου και τίποτα παραπάνω, να συμμετέχω και εγώ στον τόσο σημαντικό αγώνα.»
Το Ροζ Βραχιόλι θα διατίθεται ολόκληρο τον Οκτώβριο στη συμβολική τιμή των 10 ευρώ, από τα σημεία διάθεσης προϊόντων Estee Lauder σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός της πώλησης είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.
Για άλλη μία φορά η Estee Lauder Hellas ευχαριστεί θερμά τον Δούκα και όλους τους συντελεστές που εργάσθηκαν αφιλοκερδώς, ώστε να συγκεντρωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρηματικό ποσό για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ
Αγοράζοντας αυτό το συμβολικό αξεσουάρ, συμμετέχετε κι εσείς στην παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης κατά του Καρκίνου του Μαστού.
Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς Καρκίνο Μαστού!

Read More

Μασκαρπόνε με μπισκότα και σύκα


glyko-syko-386
Υλικά500 γρ. σύκα φρέσκα ή αποξηραμένα
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
300 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 ml λικέρ κεράσι
150 γρ. μπισκότα τριμμένα, κατά προτίμηση Digestive
ΕκτέλεσηΜαρινάρετε τα σύκα στο λικέρ για δύο ώρες και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρετε σε μικρά μπολ ρίχνοντας τα υλικά εναλλάξ (μασκαρπόνε, σύκα, τριμμένο μπισκότο).
Αν θέλετε γαρνίνερετε με τριμμένο μπισκότο.

Read More

Σουφλέ με λαχανικά


gratin-386.jpg
Υλικά για 4 άτομα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μελιτζάνες μακρόστενες, κομμένες σε ροδέλες
2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 πατάτες κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι
Για το σουφλέ
4 αβγά
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι παρμεζάνα + 2 κουτ. της σούπας για το γκρατινάρισμα
δυόσμος ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση 
Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα λαχανικά όπως περιγράφεται στα υλικά.
Ζεσταίνετε λίγο από το ελαιόλαδο σε βαρύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Στο μεταξύ, λαδώνετε ελαφρά ένα πυρέξ και απλώνετε μέσα τα σοταρισμένα κρεμμύδια.
Συμπληρώνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και όταν κάψει, ρίχνετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και την πατάτα. Σοτάρετε τα λαχανικά, μέχρι να μαλακώσουν.
Μεταφέρετε τα λαχανικά στο πυρέξ, ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον δυόσμο.
Χτυπάτε στο μπλέντερ τα αβγά με το ελαιόλαδο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Περιχύνετε με το μίγμα τα λαχανικά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 45'.
Βγάζετε το πυρέξ από τον φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζετε με 2 κουταλιές παρμεζάνα και ψήνετε για άλλα 15', μέχρι να ροδίσει το σουφλέ.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με ψιλοκομμένο δυόσμο.

Read More

Τροφές για γερά κόκκαλα


woman-orange-386
Γευτείτε τα παρακάτω τρόφιμα και ωφελήστε τα οστά σας, έτσι ώστε να αποφύγετε μελλοντικά προβλήματα με τις παρακάτω θαυματουργές τροφές:

- Γιαούρτι
- Γάλα
- Τυρί
- Σαρδέλα
- Αυγά
- Σολωμός
- Σπανάκι
- Τόνος
- Πορτοκαλάδα

Read More

Συμβουλές για τα τακούνια


woman-heels-386
Οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από πόνο στη μέση δεν πρέπει να φορούν ψηλά τακούνια. Είναι προτιμότερο να φορούν ίσια ή με λίγο τακούνι και χωρίς σκληρές σόλες, γιατί στόχος είναι να μειώνονται οι κραδασμοί και να μην απορροφούνται από τη μέση.
Μια πολύ καλή επιλογή αποτελούν τα αθλητικά παπούτσια αφού έκτος από άνεση περιορίζουν στο ελάχιστο τους κραδασμούς. Αν δεν μπορείτε όμως να αποχωριστείτε τις αγαπημένες σας μπαλαρίνες προμηθευτείτε μαλακές σόλες και βαλτές τες μέσα στα παπούτσια, με αυτό τον τρόπο συνδυάζεται εμφάνιση και άνεση, ωστόσο ξεχάστε τα τακούνια.

Read More

Ρούχα για..επιτυχία!


Πως να ντυθείτε για μια επαγγελματική συνέντευξη σύμφωνα με το Feng Shui Πάνε πια οι ημέρες που το κατάλληλο ντύσιμο για μια συνέντευξη για εύρεση εργασίας αποτελείτο από ένα τυποποιημένο μπλέ ή ένα γκρίζο κοστούμι, ένα άσπρο πουκάμισο και συντηρητικά παπούτσια.
Οι σημερινές απαιτήσεις απαιτούν μια πιο προσωπική έκφραση και έναν πιο χαλαρό κώδικα ντυσίματος μέσα στον εργασιακό χώρο που εφαρμόζεται και στον τρόπο που ντύνεστε καθώς αναζητήτε την εργασία των ονείρων σας.
Εντούτοις, κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτης της ονειρεμένης εργασίας, ακόμη και το απλό casual ντύσιμο έχει τους κανόνες του. 
Το ντύσιμο συμφωνα με τους κανόνες του feng shui μπορεί να σας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς το συγκεκριμένο ντύσιμο αντικατοπτρίζει τις προθέσεις σας στους μελοντικούς εργοδότες σας και τραβάει επάνω σας την προσοχή τους (και τελικώς την δουλειά!!!)
H μόδα Feng Shui σας βοηθά να κάνετε πολύ καλύτερη εντύπωση-και σε συνειδητό αλλά και σε υποσυνείδητο επίπεδο!
Αν προσέξετε τα ρούχα όλων γύρω σας που έχουν πετύχει στον τομέα τους (πολιτικοί,καλλιτέχνες κλπ) έχουν ντύσιμο σύμφωνα με τους συγκεκριμένους κανόνες!!
Πχ δεν μπορείτε να ζητήσετε δουλειά στην τηλεόραση και το ντύσιμό σας να αποτελείται απο το κλασσικό γκρί ταγιέρ και χαμηλές γόβες!!
Πρέπει η εμφάνιση σας να συνάδει με την θέση που θέλετε!
Εάν λοιπόν η εταιρεία του ενδεχόμενου εργοδότη ή η προοριζόμενη για εσάς θέση είναι:
 Δημιουργική
[κόσμος τέχνης, δημόσιες σχέσεις, εργασίες που απαιτούν πνεύμα, στιλίστας και γενικά οποιαδήποτε θέση σε δημιουργικό τμήμα.]
χρησιμοποιήστε οποιαδήποτε από τα ακόλουθα στοιχεία του ενεργητικού ΝΕΡΟΎ στην ενδυμασία της συνέντευξής σας:
Μαύροι ή σκοτεινοί τόνοι
Κυματιστά ή αφηρημένα σχέδια
Ρευστά υφάσματα (ματ ζέρσευ,rayon)
Χαλαρή, χωρίς συγκεκριμένο αυστηρό σχεδιασμό,με δημιουργικό καλλιτεχνικό  σχέδιο.
Επικοινωνιακή
[πωλήσεις, μάρκετινγκ, ακίνητη περιουσία, δάσκαλο/καθηγητής κ.λπ.]
χρησιμοποιήστε τα παρακάτω σταθερά χαρακτηριστικά του στοιχείου του ΞΥΛΟΥ
στο ντύσιμό σας
Μπλε ή πράσινο
Λουλουδάτα ή σχέδια με ρίγες
Φυσικά υφάσματα (βαμβακερά,λινά, πλεκτά, τζιν)
Μακρόστενες γραμμές
Αθλητικό ή casual στυλ
 Καλλιτεχνική
[ψυχαγωγία, μόδα,τηλεόραση,ομιλητής, trend-setter,ηθοποιός κ.λπ.,]
το στοιχείο της ΦΩΤΙΑΣ θα δώσει τα χαρακτηριστικά του στο ντύσιμό σας.
Κόκκινο ή μωβ χρώμα
Animal print, glitter, έντονα σχέδια
Δέρμα, σουέντ, γούνα.
Τριγνωνικά σχήματα στα ρούχα
γενικά προχωρημένο μοδάτο styling
 Συντηρητική
[χρηματοδοτήσεις, πολιτική,σύμβουλος επιχειρήσεων,τραπεζικός κ.λπ.]
Εντάσσετε οποιοδήποτε απο τα ΓΉΙΝΑ στοιχεία στο ντύσιμο σας
 Γήινοι τόνοι
Καρό, ριγέ
Χαλαρή ύφανση και γενικά όσο πιο απλά υφάσματα
Στρογγυλά σχήματα
Παραδοσιακό αντρικό ή γυναικείο κλασσικό ντύσιμο
 Ανώτερα στελέχη
[όταν αναζήτειτε θέση ανώτερου υπαλλήλου ή σας ζητηθεί να αναλάβετε εξ’ολοκληρου τομέα μιας επιχείρησης]
Το ντύσιμο της συνέντευξής που θα δώσετε θα πρέπει να έχει έντονο το στοιχείο του ΜΕΤΑΛΛΟΥ
Λευκό,μεταλλικά χρώματα
Στρογγυλευμένα σχέδια
Γυαλιστερά πολυτελή υφάσματα
Καμπυλόγραμμα και σχέδια
Κομψά ρούχα με υπογραφή
 και τώρα είστε έτοιμοι -στολίζοντάς πάντα το πρόσωπό σας με ένα χαμόγελο αυτοπεποίθησης-να αποκτήσετε την θέση των ονείρων σας!!

Read More

Πατάτα,απαραίτητη για τη διατροφή μας!


Πατάτα για χαμηλή πίεση αλλά και χαμηλό βάρος!
Για χρόνια το γεώμηλο είχε καταχωριστεί ως παχυντική τροφή, υπεύθυνη για την αύξηση του βάρους, ενώ είχε αποσυνδεθεί πλήρως από τις περισσότερες δίαιτες. Πλέον όμως η θρεπτική και πλούσια σε άμυλο τροφή αναδεικνύεται και ως «σούπερ τροφή», αφού η κατανάλωση δύο μερίδων ημερησίως μπορεί να ρίξει την πίεση του αίματος, ενώ ταυτοχρόνως αποδείχθηκε ότι δεν συμβάλλει στην αύξηση βάρους.
Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα, όπου συμμετείχαν 18 άνδρες και γυναίκες. Έπειτα από έναν μήνα «ιατρικής αγωγής με γεώμηλο», οι ασθενείς δεν χρειάζονταν πλέον τα χάπια για την πίεση και, φυσικά, δεν πήραν επιπλέον κιλά!

Read More

Κολοκυθόπιτα


Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
Υλικά για 20-30 κομμάτια
  • 1 δόση ζύμη για φύλλο (βασικές συνταγές) ή 1/2 κιλού έτοιμο φύλλο κρούστας
  • 1 1/2 κιλού κολοκύθια πράσινα
  • 1/2 κιλού αντίδια ή ζοχοί ή σέσκουλα ή ξινολάπατα ζεματισμένα στραγγισμένα και στιμμένα καλά
  • 2 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 κουταλιές λάδι
  • 1/2 κούπας φυτική κρέμα
  • 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο
  • 3/4 κούπας λάδι
Τρόπος Παρασκευής
  1. Χωρίστε και πλάστε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια.
  2. Σκεπάστε τα με υγρή πετσέτα κι αφήστε τα να σταθούν 1 ώρα.
  3. Στο μεταξύ, ετοιμάστε τη γέμιση.
  4. Τρίψτε τα κολοκύθια στο ρεντέ, πασπαλίστε τα με λίγο αλάτι κι αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό 2 ώρες.
  5. Ανακατέψτε τα σ’ ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  6. Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε το λάδι. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε με τη βέργα ένα-ένα τα μπαλάκια της ζύμης σε πολύ λεπτά φύλλα.
  7. Λαδώστε ένα μεγάλο ταψί 40 εκ. και στρώστε 5 φύλλα αλείφοντας τα με μπόλικο λάδι.
  8. Απλώστε επάνω τη μισή γέμιση.
  9. Στρώστε δύο ακόμη φύλλα λαδώνοντας τα καλά κι απλώστε επάνω την υπόλοιπη γέμιση.
  10. Σκεπάστε τη με τα υπόλοιπα 5 φύλλα, λαδώνοντας τα και πάλι.
  11. Γυρίστε σε κόθρο τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν γύρω-γύρω στο ταψί.
  12. Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και ρίξτε όσο λάδι περίσσεψε στην επιφάνεια.
  13. Ραντίστε τη με λίγο νερό και ψήστε τη στους 180°C, έως ότου ροδίσει καλά η επιφάνεια, για 1 ώρα περίπου.
  14. Εάν φτιάξετε την πίτα με έτοιμο φύλλο, λαδώστε τα φύλλα ελαφρά, γιατί τα έτοιμα δεν χρειάζονται τόσο λάδι όσο τα σπιτικά.
  15. Αφού στρώσετε την πίτα και τη χωρίσετε σε κομμάτια, χτυπήστε όσο από το λάδι σας περίσσεψε με 4 κουταλιές αλεύρι και νερό, ώστε να επιτύχετε έναν αραιό χυλό και περιχύστε μ’ αυτόν την επιφάνεια της πίτας.
  16. Ψήστε την, όπως και την πίτα με το σπιτικό φύλλο. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.

Read More

Αντιμετωπίστε καθημερινά την κυτταρίτιδα


cellulite-386
Καθημερινοί τρόποι για τη πρόληψη και την αντιμετώπιση τηςκυτταρίτιδας:
Αν παρακάμψουμε την καθημερινή άσκηση που βοηθά στην πρόληψη της κυτταρίτιδας, η χρήση τρίχινου γαντιού στο καθημερινό ντους αποτελεί εξίσου σημαντικό «όπλο» στα χέρια σας ώστε να μη δείτε ποτέ την επιδερμίδα σας να αποκτά όψη φλοιού πορτοκαλιού. Συνεπώς φροντίστε, κάθε φορά που κάνετε μπάνιο, να τρίβετε τα επίμαχα σημεία της σιλουέτας σας (μηρούς, γοφούς, γλουτούς και κοιλιά) με ένα τρίχινο γάντι, το οποίο θα αντικαθιστάτε τακτικά για να μη μαλακώνει πολύ η επιφάνειά του. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ένα προϊόν body scrub στο τρίψιμο και κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις από τη γάμπα μέχρι τους γλουτούς με ανοδική κατεύθυνση, όπως κινείται και το αίμα στο σώμα. Συνεχίστε με σκοτσέζικο ντους και αποφύγετε τα παχυντικά τρόφιμα (με πολλή ζάχαρη ή πολύ λίπος) που ευνοούν τη δημιουργία κυτταρίτιδας.                            

Απαντά η δερματολόγος Ευαγγελία Παπακωνσταντίνου.

Read More

Ψαλίδα τέλος!


scissors-386
Αντιμετωπίστε αποτελεσματικά το πρόβλημα της ψαλίδας στα μαλλιάσας για να μην αποδυναμώνουν. Κόψτε τις άκρες των μαλλιών σας μία φορά στους δύο μήνες. Με αυτό τον τρόπο τα βοηθάτε να παραμένουν καθαρά.
Με το ψαλίδισμα οι άκρες των μαλλιών δείχνουν πιο υγιείς και δυνατές και επιπλέον μακραίνουν και γρηγορότερα.
Πολλές φορές η ψαλίδα προκαλεί φριζάρισμα και γίνεται πιο εμφανείς όταν τα μαλλιά μας είναι ισιωμένα .
Για την υγεία των μαλλιών μας αλλά και για την ομορφιά μας, καλό είναι να μην αφήνουμε τα μαλλιά μας με ψαλίδα.

Read More

Σπιτική μάσκα αντιγύρανσης


womn-mask-386
Υλικά
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές σιτέλαιο
1 κουταλιά δενδρολίβανο
2-3 φύλλα δάφνης
3-4 σταγόνες τριαντάφυλλο αιθέριο
1 κουταλιά λιναρόσπορο
1-2 σταγόνες ευκάλυπτος

Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και βάζουμε το μείγμα σε ένα κλειστό βαζάκι. Το βάζουμε σ' ένα εξωτερικό χώρο για μια εβδομάδα και δύο φορές την ημέρα το κουνάμε. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το διατηρούμε σε ένα μπουκάλι.

Read More

Muffins της στιγμής!


Muffins-386
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
2 κουτ. σούπας chips σοκολάτας
Λίγη βανίλια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια στο μίξερ και προσθέτουμε
ανακατεύοντας σιγά σιγά το αλεύρι και τα chips σοκολάτας. Το ψήνουμε για 13 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Read More

Σαλάτα με θαλασσινά και ρύζι


rice-386
Υλικά για 4 άτομα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μακρύκοκκο
• 250 γρ. ανάμικτα θαλασσινά (κατεψυγμένα)
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί
• 1/3 φλιτζάνι του κρασιού ελαιόλαδο
• 1 λεμόνι (τον χυμό)
• 1 μικρό ματσάκι βασιλικό χοντροκομμένο
• 1 κρεμμυδάκι φρέσκο χοντροκομμένο
• μερικά φυλλαράκια βασιλικού για το γαρνίρισμα
• 2 φύλλα δάφνης
• αλάτι
• ½ κουτ. του γλυκού κόκκους πιπέρι
Εκτέλεση 
Ξεπαγώνετε τα θαλασσινά και τα βράζετε σε κατσαρολάκι με το κρασί, τους κόκκους του πιπεριού και τη δάφνη για 10'.
Στο μεταξύ, βράζετε το ρύζι σε ξεχωριστό κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε και το τοποθετείτε σε σαλατιέρα για να κρυώσει.
Αφαιρείτε τη δάφνη και τα πιπέρια από τα θαλασσινά και τα στραγγίζετε. Κρατάτε τον ζωμό και ρίχνετε τα θαλασσινά στο ρύζι. Ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με τον χυμό του λεμονιού, τον βασιλικό, το κρεμμυδάκι και τον ζωμό που κρατήσατε, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα.
Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με ολόκληρα φυλλαράκια βασιλικού, ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει και τη σερβίρετε κρύα.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB