Λαχταριστά σπιτικά burgers



Υλικά 
Για τα μπιφτέκια 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 κουταλιές ελαιόλαδο για το σοτάρισμα

Για τα ψωμάκια 
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
700 γραμμ. χλιαρό γάλα
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη

Εκτέλεση
Για τα ψωμάκια: Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας σιγά σιγά μέχρι να πάρουμε όλο το αλεύρι και να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης και στα χέρια μας. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα και στην συνέχεια πλάθουμε μπαλίτσες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Τιςαφήνουμε να διπλασιαστούν και ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 1 ώρα στους 180 °C μέχρι να ροδίσουν.
Για τα μπιφτέκια: Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε πολύ λίγο λαδάκι μέχρι να γίνουν διάφανα και σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι, το νερό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και κατά προτίμηση με το μίξερ για να μας γίνουν πολύ αφράτα τα μπιφτέκια μας. Πλάθουμε τα μπιφτέκια μας και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί ή σε ταψί με λαδόκολλα για μισή ώρα περίπου.
Όταν ψηθούν παίρνουμε τα ψωμάκια μας τα κόβουμε στην μέση και τοποθετούμε ανάμεσα το μπιφτέκι μας και λαχανικά της αρεσκείας μας καθώς και κίτρινο τυρί πάνω στο ζεστό μπιφτέκι, το οποίο θα λειώσει.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB