Δημιουργήστε μια ρομαντική βραδιά στο σπίτι


Αν θέλετε να περιποιηθείτε τον καλό σας και να του προσφέρετε μια ρομαντική βραδιά δεν είναι απαραίτητο να φορέσετε τακαλά σας, να κάνετε κράτηση σ’ ένα καλό εστιατόριο ή να σπάσετε το κεφάλι σας για να ανακαλύψετε τι θα τον ευχαριστήσει. Στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο να βγείτε καν από το σπίτι. Ετοιμάστε - για εκείνον και για εσάς - μια μοναδική και αξέχαστη βραδιά, στον χώρο που οι δυο σας περνάτε και όλες τις υπόλοιπες «άχαρες» ώρες της ημέρας.
Μοναδικό απαραίτητο αξεσουάρ η διάθεσή σας, για να περάσετε μαζί μια βραδιά που θα την θυμόσαστε για καιρό. Επιστρατεύστε λοιπόν όλο σας τον ρομαντισμό... άντε, κάντε και μερικές επεμβάσεις στον χώρο και απολαύστε μια αξέχαστη βραδιά στο σπίτι, μακρυά από τα αδιάκριτα βλέμματα, απαλλαγμένοι από τους ενίοτε αγενείς σερβιτόρους και τους παχυλούς λογαριασμούς, που συνοδεύουν δυστυχώς υποχρεωτικά, ένα ξεχωριστό δείπνο σε κάποιο ιδιαίτερο εστιατόριο.


Χαμηλώστε τα φώτα
Στον κόσμο της διακόσμησης τίποτα δεν αλλάζει το ύφος ενός χώρου πιο εύκολα και πιο γρήγορα από τον φωτισμό.
Δώστε λοιπόν στο χώρο μια ρομαντική αύρα χαμηλώνοντας τα φώτα και ανάβοντας κεριά. Μια πολύ καλή και εύκολη ιδέα είναι να γεμίσετε έναν μεγάλο δίσκο με κεριά σε διάφορα ύψη και μεγέθη και να τα τοποθετήσετε στο κέντρο του χώρου φτιάχνοντας έτσι τον ρομαντικό «πυρήνα» της βραδιάς, ρίχνοντας σκιές που δεν υπήρχαν ποτέ πριν στον τόσο γνωστό και οικείο χώρο.


Δημιουργήστε ένα νέο σημείο χαλάρωσης
Καλός ο καναπές αλλά τον χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Απλώστε στο πάτωμα μια αφράτη κουβέρτα, ρίξτε από πάνω ριχτάρια, μαξιλάρες και μαξιλαράκια και παρασύρετε τον αγαπημένο σας σε ένα ρομαντικό «πικνικ» στο πάτωμα του σαλονιού. Η διαφορετική οπτική γωνία θα κάνει και τους δυο σας να δείτε τον χώρο με άλλα μάτια.


Ντύστε το δείπνο με τα «καλά» του
Φυλάτε τις ολόλευκες πορσελάνες και τα κρυστάλλινα ποτήρια για μια ειδική περίσταση; Ήρθε η ώρα να τα βγάλετε απ’ το ντουλάπι γιατί μια ρομαντική βραδιά είναι πολύ ειδική περίσταση.
Στρώστε τραπέζι για δύο με το καλύτερο σερβίτσιο σας, τα καλογυαλισμένα σας μαχαιροπίρουνα και τα κρυστάλλινα κολονάτα ποτήρια σας ακόμα κι αν δεν τα ‘χατε βγάλει ποτέ από το ντουλάπι από τότε που τα αγοράσατε.
Στρώστε ένα λινό τραπεζομάντηλο, διπλώστε τις υφασμάτινες πετσέτες με ωραίο τρόπο. Μην ξεχάσετε να του κάνετε πρώτα ένα καλό σιδέρωμα γιατί, οι ζάρες δεν είναι καθόλου ρομαντικές. Τι να κάνουμε… ο ρομαντισμός θέλει θυσίες!


Σβήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Αν στο χώρο που διαμορφώνετε για μια ρομαντική βραδιά με τον αγαπημένο σας παίζει η τηλεόραση ή είναι αναμμένος ο υπολογιστής κινδυνεύετε να πάνε χαμένες όλες οι ετοιμασίες σας. Σβήστε λοιπόν την τηλεόραση και το PC, αν υπάρχει laptop καταχωνιάστε το, βάλτε να παίζει η αγαπημένη σας μουσική και αφήστε το μυαλό και των δυο σας να απομακρυνθεί έστω και για λίγες ώρες από τους ηλεκτρονικούς «μαγνήτες».


Προετοιμάστε την κρεβατοκάμαρα
Επειδή μπορεί μεν ο έρωτας να ξεκινάει από το στομάχι, είναι όμως σχεδόν βέβαιο ότι μια τόσο καλά προετοιμασμένη ρομαντική βραδιά θα καταλήξει στην κρεβατοκάμαρα, προνοείστε από πριν, προετοιμάζοντάς την στο πνεύμα όλης της βραδιάς.
Χαμηλός φωτισμός, κεριά και αρωματικά στικς, ένα σετ αισθησιακά σατέν σεντόνια που δεν έχει ξαναδεί θα αποτελέσουν τον πανηγυρικό επίλογο της τόσο όμορφης βραδιάς.

Read More

Μηλόπιτα



apple-pie-386
Υλικά
250 γρ. φαρίνα και 250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 ποτήρι λάδι
2/3 ποτηριού ζάχαρη
1 ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή ένα γιαούρτι έως 5%
4 μεγάλα μήλα
1/4 ποτηριού καρύδια
1/4 ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κουταλιές σούπας σουσάμι
4 αβγά
κανέλλα και βανίλια
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε τα υλικά με τη γνωστή διαδικασία που φτιάχνουμε ένα κέικ, δηλαδή χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη μισή ζύμη. Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω τα μήλα αφού τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια και 1 κουταλιά κανέλα. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170-200 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά.

Read More

Σαλάτα με πορτοκάλι,ραντίκιο,καρύδι και παρμεζάνα


salad-386
ραντίκιο και καρύδια

Υλικά
1/2 κούπα ψίχα καρύδιας
3 πορτοκάλια
1 μικρό κεφάλι ραντίκιο ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
60 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και καβουρδίζουμε ελαφρώς τα καρύδια για περίπου 10 λεπτά. Κατόπιν τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στύβουμε μισό πορτοκάλι και ανακατευούμε με τον χυμό λεμονιού, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι.
Καθαρίζουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε φέτες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα πορτοκάλια, το ραντίκιο και τα καρύδια. Προσθέτουμε τη σάλτσα και ανακατευούμε. Ρίχνουμε τη παρμεζάνα και σερβίρουμε.

Read More

Οργάνωση του ψυγείου σας


Τι κρύβει το ψυγείο σας; Ξέρετε αλήθεια όλα του τα περιεχόμενα; Θυμάστε εκείνο το ξεχασμένο κομμάτι πίτσα ή εκείνη την ανοιγμένη κονσέρβα φρούτων που χρησιμοποιήσατε την περασμένη βδομάδα; Αν υπάρχουν διάφορα μέσα στο ψυγείο που αποκλείεται να φαγωθούν και απλά υπάρχουν για να πιάνουν χώρο, είναι ώρα για μια γερή εκκαθάριση ψυγείου.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πετάξετε ό,τι δεν χρειάζεται, να καθαρίσετε τα ράφια και να τακτοποιήσετε τα περιεχόμενά του, έτσι ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τα περιεχόμενα του ψυγείου σας.


Εξαφανίστε τα ερωτηματικά
Πετάξτε από το ψυγείο και τον καταψύκτη ό,τι βρίσκεται εκεί εδώ και πολύ καιρό. Επίσης ελέγξτε διεξοδικά τα τρόφιμα μήπως κάποιο εμφανίζει σημάδια ότι έχει «καεί» από την ψύξη. Σαν γενικό κανόνα έχετε να πετάτε οτιδήποτε, αν δεν είσαστε 100% σίγουρες ότι είναι εντάξει.


Ελένξτε τις ημερομηνίες λήξης
Το ότι τα dressing έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής δεν σημαίνει ότι διατηρούνται για πάντα. Το ίδιο ισχύει και για τα καταψυγμένα λαχανικά, προμαγειρευμένα φαγητά κτλ.Ελέγξτε λοιπόν την ημερομηνία λήξης σε κάθε τι που έχετε στο ψυγείο σας και αν έχουν λήξει πετάξτε τα. Αν η ημερομηνία λήξης τους πλησιάζει φροντίστε να τα καταναλώσετε άμεσα.


Οργανώστε την πόρτα
Η πόρτα του ψυγείου είναι ο ιδανικός χώρος, για να φυλάξετε ένα σωρό πράγματα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα είναι τοποθετημένα άναρχα. Βάλτε σε ένα ράφι της πόρτας όλα τα dressing, την μουστάρδα και την κέτσαπ, σε ένα άλλο ράφι βάλτε όλα τα αναψυκτικά και τις σόδες και σε ένα άλλο του χυμούς. Οι ειδικοί προτείνουν να μην φυλάμε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου καθώς οι αυξομειώσεις στην θερμοκρασία μπορεί να το κάνουν να αλλοιωθεί. Το καλύτερο σημείο για το γάλα είναι σε ένα από τα μεσαία ράφια του ψυγείου.


Προμηθευτείτε μπουκαλοθήκες
Αν έχετε στο ψυγείο σας αρκετά μπουκάλια με κρασί, αναψυκτικά κτλ προμηθευτείτε μια μπουκαλοθήκη. Μερικά ψυγεία έχουν δικές τους μπουκαλοθήκες αλλά ακόμα κι αν το δικό σας μοντέλο δεν διαθέτει το κόστος είναι αρκετά χαμηλό και θα σας γλιτώσει από το να κυλούν τα μπουκάλια με κίνδυνο να σπάσουν και να δημιουργούν ακαταστασία.


Οργανώστε τα ράφια
Χωρίστε όλα τα περιεχόμενα του ψυγείου σε κατηγορίες και τοποθετήστε τα σε ξεχωριστά ράφια ανάλογα με την απαιτούμενη θερμοκρασία συντήρησής τους. Όλα τα λαχανικά μαζί στα ράφια ή τα συρτάρια για τα λαχανικά. Τα τυριά και τα αλλαντικά στο ράφι με την μεγαλύτερη ψύξη (στους καταψύκτες είναι τα κάτω-κάτω ενώ στα συμβατικά ψυγεία το πρώτο πάνω ράφι). Διαβάστε τις οδηγίες στο εγχειρίδιο του ψυγείου σας, πολλά από αυτά έχουν οδηγίες για το που πρέπει να φυλάσσεται κάθε κατηγορία τροφίμων. 


Πετάξτε τα ψιλοπράγματα
Τα φακελάκια με τις ατομικές συσκευασίας κέτσαπ που πήρατε από την τελευταία σας επίσκεψη στα fast food, τα διαφημιστικά που σας προσέφεραν στο σούπερ μάρκετ και ένα σωρό άλλες ατομικές μερίδες που βρέθηκαν στο ψυγείο σας το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν ακαταστασία. Πετάξτε τα λοιπόν εκτός αν, αλήθεια, έχετε πρόθεση να τα χρησιμοποιήσετε.

Read More

Muffins στο λεπτό!


Muffins-386
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κούπα ζάχαρη
2 κουτ. σούπας chips σοκολάτας
Λίγη βανίλια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κρέμα γάλακτος και την βανίλια στο μίξερ και προσθέτουμε
ανακατεύοντας σιγά σιγά το αλεύρι και τα chips σοκολάτας. Το ψήνουμε για 13 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Read More

Πατατοσαλάτα με αγκινάρες και αυγά


patatosalata-386
Υλικά (για 6-8 άτοµα)
• 1 κιλό πατάτες
• 2 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκοµµένο
• 3 αγκινάρες σε µέτρια κοµµάτια
• ½ φλιτζ. ψιλοκοµµένα φρέσκα κρεµµυδάκια
• 4 βρασµένα αβγά κοµµένα
• ½ φλιτζ. αρακά βρασµένο
• 2 κ.τ.γ. µουστάρδα
• 5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
• χυµό από 1 λεµόνι
• αλάτι
• πιπέρι
Ετοιµασία
1. Πλένετε καλά τις πατάτες, χωρίς όµως να τις ξεφλουδίσετε. Τις τοποθετείτε σε αλατισµένο κρύο νερό µέσα σε µια µεγάλη κατσαρόλα και τις βράζετε για περίπου 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιµες (πρέπει να είναι τρυφερές αλλά όχι πολύ µαλακές), τις στραγγίζετε.
2. Στο µεταξύ καθαρίζετε τις αγκινάρες και τις περνάτε µε λίγο από το λεµόνι για να µην µαυρίσουν.
3. Καθαρίζετε τις πατάτες όσο είναι ακόµα ζεστές και τις κόβετε σε χοντρούς κύβους. Τις βάζετε σε ένα µπολ και τις ανακατεύετε µε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αβγά, τη µουστάρδα και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
4. Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνετε τη µουστάρδα, το ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυµό λεµονιού. Κλείνετε και χτυπάτε τη σάλτσα πολύ καλά. Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε αµέσως.
 
Της Μυρσίνης Λαµπράκη

Read More

Φυσική μάσκα μαλλιών για λάμψη


skinyhair-386
Ανακατέψτε 2 κουταλιές μηλόξυδο, λίγη μαγειρική σόδα και μικρή ποσότητα από το αγαπημένο σας σαμπουάν και εφαρμόστε το στα μαλλιά σας πριν λουστείτε. Εφαρμόζετέ το μία φορά την εβδομάδα για έξτρα λάμψη.

Read More

Tips για αστραφτερές κατσαρόλες


katsaroles-386
Θέλετε κατσαρόλες που να αστράφτουν και να γυαλίζουν; Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να διαλύσετε λίγο μπέικιν πάουντερ σε νερό. Βάλτε το πανί να μουλιάσει στο διάλειμμα κι έπειτα αλείψτε το σκεύος και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά. Στην συνέχεια ξεβγάλετε το.
Extra tip: Αν το σκεύος έχει ισχυρούς λεκέδες που δεν λένε να φύγουν δοκιμάστε το εξής. Αναμείξτε ξύδι και μαγειρική σόδα και ακολουθήστε την ίδια διαδικασία.

Read More

Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί


green-salad-386
Υλικά
• 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια)
• 8 τρυφερά μαρουλόφυλλα
• 5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
• μερικά παξιμαδάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
• 6-7 ντοματίνια
• 2 κουτ. της σούπας σταφίδες
• 2 κουτ. της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε κύβους
Για το λοδόξιδο
• 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. της σούπας ξίδι από κρασί
• 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• ½ κουτ. του γλυκού πετιμέζι ή μέλι
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε και τα μαρουλόφυλλα και τη ρόκα. Χοντροκόβετε τα μαρουλόφυλλα σε πιατέλα, κόβετε τη ρόκα με τα δάκτυλα και την ανακατεύετε με το μαρούλι.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με τον άνηθο, τις σταφίδες και το καρύδι.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπάτε πάνω από τη σαλάτα. Το ίδιο κάνετε με το κατσικίσιο τυρί και τα παξιμάδια.
Ετοιμάζετε το λαδόξιδο αναμιγνύοντας σε ένα μπολ ή σε γυάλινο δοχείο με καπάκι όλα τα υλικά, και περιχύνετε τη σαλάτα με το μίγμα. Σερβίρετε αμέσως

Read More

Πίτσα με αραβική πίτα


pizza-386
Μία εύκολη σπιτική συνταγή για πίτσα είναι η εξής. Παίρνετε μια μεγάλη αραβική πίτα και την αλείφετε, εκτός από τις άκρες, με κόκκινη σάλτσα (από κονσέρβα). Προστέθετε λίγο λάδι, αλάτι, ρίγανη και ότι υλικό θέλετε όπως μοτσαρέλα, ελιές, φρέσκια ντομάτα, μαϊντανό και ψήνετε για 10 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

Read More

Νέα τάση στα νύχια


polish-386
Η νέα τάση στα νύχια δεν είναι άλλη από την ματ απόχρωση. Μετά την μόδα στα αυτοκίνητα, τώρα έγινε μόδα και στα νύχια. Στην αγορά έχουν κυκλοφορήσει ήδη ματ αποχρώσεις ενώ ορισμένες μάρκες έχουν βγάλει διάφανο ματ βερνίκι ώστε να το περνάτε πάνω από τα παλιά σας γυαλιστερά και να αποκτούν ματ υφή.

Read More

Τι να παραγγείλω απ'έξω;



woman-salad-386
Βρισκόμαστε με την παρέα μας έξω για φαγητό ή με τον καλό μας αλλά δεν θέλουμε να χαλάσουμε την διατροφή μας. Τι κάνουμε;
Η λύση είναι απλή, παραγγέλνουμε σαλάτα. Έξαλλου τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά εστιατόρια έχουν πολλές και γευστικές σαλάτες που μας χορταίνουν ακόμη και από στην όψη.
Μην φορτώνετε τον οργανισμό σας με πολλές θερμίδες αφού λύσεις υπάρχουν για όλους. 

Read More

Ζεστό σοκολατένιο κέικ


chocolate-cake-386
Υλικά για 10-12 άτομα 
• 1 3/4 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1/4 φλιτζ. κακάο σκόνη
• μία πρέζα αλάτι
• 3/4 φλιτζ. μαργαρίνη
• 1 φλιτζ. ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
• μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
• 4 αβγά
• 90 γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
• φύλλα σοκολάτας και φλούδες, για γαρνιτούρα
Για τη σως λευκής σοκολάτας
• 90 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
• 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
• 2-3 κουταλιές γάλα

Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C. Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
Χτυπάτε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τη βανίλια ώσπου να αφρατέψουν. Ρίχνετε τα αβγά, ένα κάθε φορά, εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού, μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
Προσθέτετε τη λευκή σοκολάτα και βάζετε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ περίπου 1 κιλού, ή σε βουτυρωμένη φόρμα 18 εκ. Ψήνετε το κέικ για 30-40 λεπτά, ή ώσπου η επιφάνειά του να παραμένει σταθερή όταν την πιέζετε, ή ώσπου να ξεκολλήσει το κέικ από τις άκρες της φόρμας.
Για να ετοιμάσετε τη σως, ζεσταίνετε σε κατσαρόλα, σε πολύ σιγανή φωτιά, τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε ώσπου το μείγμα να κρυώσει.
Λίγο πριν από το σερβίρισμα, βάζετε μια κουταλιά από τη σως σε κάθε πιάτο και προσθέτετε μια φέτα κέικ. Γαρνίρετε με φύλλα και φλούδες σοκολάτας.

Read More

Σπαγγέτι με σάλτσα τόνου


spaghetti-tono-386
Υλικά
250 γρ. σπαγγέτι
180 γρ. τόνος κονσέρβα σε λάδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή κονσέρβα ξεφλουδισμένες ντομάτες
1 κουταλιά λάδι
1/4 κουταλάκι θυμάρι
1/4 κουταλάκι δενδρολίβανο
1 κουταλιά κάπαρη
λίγο γάλα
πιπέρι, αλάτι
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα ψιλοκόψουμε. Προσθέτουμε τον τόνο σε μικρά κομμάτια. Αφού πάρει λίγο, προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι και την κάπαρη. Αν είναι ξηρό, προσθέτουμε γάλα. Βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Read More

Παραδοσιακή καρυδόπιτα


Υλικά

10 αβγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια καρύδια χονδροκοπανισμένα
2 φλιτζάνι γαλέτα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο κοπανισμένο
1 ποτηράκι κρασιού λικέρ κίτρο (ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας)
Για το σιρόπι
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
2 φλούδες από λεμόνι

Εκτέλεση

Χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να έχετε μια αφράτη μαρέγκα. Ρίχνετε τη μαρέγκα μέσα στους κρόκους χτυπώντας συνέχεια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη γαλέτα, τα καρύδια, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και το λικέρ  και ρίχνετε αυτό το μίγμα σιγά-σιγά μέσα στο μίγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Λαδώνετε ένα ταψί και ρίχνετε από πάνω το μίγμα.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι στη ζύμη: πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα από τη ζύμη.
Εντωμεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι ως εξής: σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό, τη ζάχαρη και τις φλούδες λεμονιού και το αφήνετε να βράσει μέχρι να αρχίσει να "δένει" και βγάζετε από τη φωτιά.

Όταν ψηθεί η καρυδόπιτά σας την βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε περίπου 30 λεπτά να κρυώσει (όχι εντελώς).
Τη χαράζετε σε κομμάτια (σχήματος ρόμβου) και από πάνω ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά το σιρόπι. Την αφήνετε τουλάχιστον μία ώρα να «ρουφήξει» καλά πριν τη σερβίρετε.

Συνοδεύετε καταπληκτικά με παγωτό βανίλια.
Πηγήdietup.gr

Read More

Μοσχάρι στοιφάδο


Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (8 μερίδες περίπου)
 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250 ml χυμό ντομάτας
1 ½ κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα
3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζετε το μοσχάρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τόσο νερό ώστε μόλις να το καλύπτει. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 40 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που θα βγάζει κατά διαστήματα.
Όταν το κρέας θα έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον χυμό, τη ζάχαρη και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό ώστε μόλις να καλύπτει και πάλι το κρέας.
Μόλις πάρει μια βράση σπρώξτε το κρέας από τη μια πλευρά και από την άλλη αδειάστε τα κρεμμυδάκια.
Μαζί με τα κρεμμυδάκια προσθέστε τη δάφνη, την κανέλλα, το ξίδι, το κρασί, το ελαιόλαδο και αλάτι.
Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 45 λεπτά με μία ώρα.
Προσοχή! Για να ανακατέψετε το φαγητό θα κουνάτε την κατσαρόλα σε ημικύκλια και δε θα χρησιμοποιήσετε κάποιο κουτάλι ή πιρούνι για να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει η σάλτσα του, θα έχει μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα κρεμμυδάκια θα έχουν βράσει, χωρίς όμως να διαλυθούν.
Κατά τη διάρκεια ψησίματος να έχετε το νου σας να έχει πάντα ζουμάκι, το οποίο πρέπει προς το τέλος να ελαττωθεί σχεδόν στο μισό.

Πηγήdietup.gr

Read More

Μακιγιάζ Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-12


Μαζί με τις τάσεις στη μόδα, από τις πασαρέλες αντλούμε και την απαραίτητη έμπνευση για το μακιγιάζ μας για την σεζόν που ξεκινά. Σήμερα θα δούμε τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο μακιγιάζ που είδαμε στις πασαρέλες των μεγαλύτερων οίκων και σχεδιαστών που θα σας δώσουν την έμπνευση για ένα υπέροχο φθινόπωρο και έναν ακόμα πιο glamorous χειμώνα.


1. Φυσικό μακιγιάζ
Έρχεται με κέφι από το καλοκαίρι που μας αποχαιρετά και συνεχίζει ακάθεκτο τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-12. Δεν απορούμε καθόλου βέβαια αφού το φυσικό μακιγιάζ είναι πάντα της μόδας. Γρήγορο, εύκολο, φυσικό και φρέσκο δεν ταίριαζε ποτέ αλλοτε τόσο πολύ με το γενικό κλίμα της εποχής καθώς εκφράζει την γενική τάση για απλότητα μέσα σ’ έναν υπέροχο χειμώνα. Marc Jacobs, Valentino και Versace συνόδευσαν τις δημιουργίες τους με φυσικό μακιγιάζ.
Βέβαια το φυσικό μακιγιάζ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η βασική του δυσκολία είναι να δημιουργήσουμε ένα λαμπερό αποτέλεσμα χωρίς να το παρακάνουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι το φυσικό μακιγιάζ πρέπει να δείχνει και φυσικό. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι ένα foundation που να ταιριάζει απόλυτα στον τόνο του δέρματος, λίγο ρουζ στα μήλα και στις γωνίες του προσώπου και ένα άχρωμο lip-gloss για ένα ολοκληρωμένο φυσικό μακιγιάζ.


2. Χείλη βαμπίρ
Τη σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-12 όλα είναι θέμα αντιθέσεων. Από τη μία έχουμε το φυσικό ή καθόλου μακιγιάζ κι από την άλλη βλέπουμε στις πασαρέλες χείλη που «στάζουν αίμα». Από ζεστά πορτοκαλί μέχρι βαθιά κόκκινα και από βυσσινί μέχρι σκούρα μωβ. Γκουρού της μόδας όπως οι Diane von Furstenberg, Gucci, Giles και Yves Saint Laurent επέλεξαν να συνοδέψουν τις δημιουργίες τους με έντονα βαμμένα χείλη. 


3. Παχιά φρύδια
Η φυσικότητα είναι μια τάση που έχει γεμίσει την σεζόν Φθινόπωρο-Χειμώνας 2011-12.
Κλειδώστε λοιπόν το τσιμπιδάκι για τα φρύδια καθώς φέτος τα παχιά, φυσικά ακόμα και αγορίστικα φρύδια είναι in.
Για εντονότερο αποτέλεσμα στις πασαρέλες των Alexander Wang, Jean Paul Gaultier και Oscar de la Renta είδαμε τα μοντέλα με φρύδια τονισμένα με μαύρο μολύβι.


4. Smoky eyes σε πολλά χρώματα
Το μακιγιάζ με κύριο σημείο αναφοράς τα έντονα μάτια είναι πολύ hot τάση για τον φετινό χειμώνα.
Αυτό που αλλάζει φέτος είναι τα χρώματα των σκιών που καλύπτουν όλη τη χρωματική παλέτα. Από κλασικές μαύρες και καφέ αποχρώσεις στις πασαρέλες των Dolce & Gabbana και Chloe μέχρι πολύχρωμες σκιές στα fashion shows των Narciso Rodriguez, Chanel και μάτια με έντονο smoky στα μοντέλα των Vera Wang και Roberto Caballi.


5. Eyeliner
Γραμμές, γραμμές και πάλι γραμμές.
Οι πασαρέλες γέμισαν φέτος με εντυπωσιακές εμφανίσεις που στο μακιγιάζ τους ο πρωταγωνιστής ήταν το eyeliner.
Από την κλασική εκδοχή στις πασαρέλες των Giorgio Armani και Gianfrance Ferre μέχρι πιο δραματικές εκδόσης της συγκεκριμένης τάσεις στα μοντέλα των Dolce & Gabbana και Louis Vuitton.


6. Το πορτοκαλί μακιγιάζ
Κρατήσαμε για το τέλος την πιο φρέσκια και πρωτότυπη τάση στο μακιγιάζ.
Στις πασαρέλες των Rodarte, Donna Karan, Prada και πολλών άλλων είδαμε ζεστές πορτοκαλί σκιές.
Από το εκάι του φθινοπώρου μέχρι έντονο πορτοκαλί, πολλές φορές συνδιασμένο με λίγο μωβ, οι σχεδιαστές μόδας αποφάσισαν να ανακυρήξουν την τάση του πορτοκαλί μακιγιάζ σαν την βασίλισσα του φετινού χειμώνα.

Read More

Τα χρώματα της μόδας για το χειμώνα


Το κόκκινο και οι αποχρώσεις του, είναι μια από τις πιο καυτές τάσεις του φετινού χειμώνα. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «Αλλά». Είναι ένα πολύ έντονο χρώμα, που προσελκύει τα βλέμματα. Άρα μπορεί να απογειώσει ή να χαλάσει την συνολική εικόνα της εμφάνισής μας.
Όλες είμαστε εξοικιωμένες με κόκκινα κραγιόν, κόκκινα μαντήλια ή κόκκινα μπιζού που μέχρι τώρα έδιναν λίγη ένταση στο ντύσιμό μας. Αφού όμως το κόκκινο αγαπήθηκε τόσο πολύ από τους αγαπημένους μας σχεδιαστές φέτος, ας δούμε πως θα αγκαλιάσουμε κι εμείς αυτή την τάση και θα την εντάξουμε στις εμφανίσεις μας.


Η σωστή απόχρωση
Και πάλι, όπως με το κραγιόν έτσι και με τα ρούχα, το μυστικό είναι να βρούμε την απόχρωση που μας ταιριάζει περισσότερο. Αυτό έχει να κάνει με το χρώμα της επιδερμίδας, των μαλλιών και των ματιών μας. Πειραματιστείτε με όσες περισσότερες αποχρώσεις του κόκκινου, του πορτοκαλί και του μπορντό μπορείτε μέχρι να βρείτε τους τόνους που σας πηγαίνουν πιο πολύ.Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.


Η αυτοπεποίθηση
Το κόκκινο είναι ένα χρώμα για όσες έχουν αυτοπεποίθηση και τους αρέσει να προσελκύουν τα βλέμματα.
Το πορτοκαλί είναι ένα χαρούμενο χρώμα με μια τεράστια γκάμα αποχρώσεων, από φλουό μέχρι «καμένα» εκάι.
Το μπορντό τέλος είναι ένα σχετικά διακριτικό χρώμα, που μπορεί να το επιλέξει ακόμα και η πιο… συντηρητική.
Και τα τρία θεωρούνται μέλη της οικογένειας του κόκκινου, και δεν πρέπει να λείπουν από καμία γκαρνταρόμπα.
Πριν φορέσετε λοιπόν οποιοδήποτε από αυτά τα χρώματα μην ξεχάσετε να «φορέσετε» την μεγαλύτερη αγάπη για τον εαυτό σας και την εμφάνισή σας. Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί της επιτυχίας στο πως το κόκκινο χρώμα θα γίνει το αγαπημένο σας χρώμα.
Αν δεν αισθάνεστε πολύ σίγουρες, δοκιμάστε μερικές εμφανίσεις με κόκκινα αξεσουάρ. Ένα ζευγάρι κατακόκκινες γόβες με τζιν ή total black look είναι μια καλή αρχή.
Ένα μπλουζάκι ή ένα πουκάμισο σε κόκκινο, πορτοκαλί ή μπορντό χρώμα συνδυασμένο με γκρι ή μαύρες φούστες και παντελόνια είναι το επόμενο βήμα. Μην φοβηθείτε και επιλέξετε συντηρητικά μαύρα ή γκρι κομμάτια επειδή θεωρείτε ότι την κάνατε την «υπέρβαση» φορώντας κάτι κόκκινο. Η φούστα, το παντελόνι και τα υπόλοιπα μαύρα ή γκρι αξεσουάρ μπορούν να είναι όσο extravagant αντέχει η αυτοπεποίθησή σας.


Όλα κόκκινα;
Το να ντυθείτε από την κορυφή μέχρι τα νύχια στα κόκκινα είναι μεν εντυπωσιακό, είναι όμως αρκετά risky επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε ένα κόκκινο μπλουζάκι, ένα κόκκινο φόρεμα ή ακόμα και ένα κόκκινο παντελόνι στην ντουλάπα μας. Απλά δεν θα τα φοράμε όλα μαζί. Ο συνδυασμός του κόκκινου με το μαύρο είναι η Νο 1 επιλογή μας. Δοκιμάστε όμως να συνδυάσετε το κόκκινο, το μπορντό ή το πορτοκαλί με μπλε ή καφέ… Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει και θα καταπλήξει!


Τα αξεσουάρ
Εδώ δεν υπάρχουν κανόνες. Το κόκκινο ήταν, είναι και θα είναι το αγαπημένο μας χρώμα όταν διαλέγουμε αξεσουάρ. Φορτώστε λοιπόν την συλλογή σας με κατακκόκινα μαντήλια και φουλαρια, προμηθευτείτε οπωσδήποτε μια κόκκινη μεγάλη τσάντα και φυσικά μην ξεχάσετε ένα ζευγάρι κατακόκκινα παπούτσια, είναι τόοοοοσο hot, ειδικά φέτος.
Τέλος διαλέξτε ένα «ήσυχο» μακιγιάζ σε όλα εκτός απ’ το κραγιόν. Αυτό θα πρέπει να είναι κόκκινο, στην απόχρωση του ρούχου ή του αξεσουάρ που φοράτε.
Μην φοβηθείτε το κόκκινο! Βάλτε φωτιά και αφήστε τους άλλους να τρέχουν να την σβήσουν!

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB