Ροδόνερο για τόνωση και φρεσκάδα


rose-water-386
Το ροδόνερο αποτελεί ένα αξιόπιστο προϊόν περιποίησης για το πρόσωπό σας, αφού πρόκειται για καλλυντικό της φύσης. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε βράδυ, μετά από το καθαρισμό του προσώπου σας ως τονωτική lotion προσώπου και να το αφήνετε να ενυδατώνει την επιδερμίδα σας. Το επόμενο πρωί θα δείτε πόσο λεία και απαλή θα είναι η επιδερμίδα του προσώπου σας. Δρα επίσης κατά των ρυτίδων για αυτό και η χρήση του συνίσταται καθημερινά στο πρόσωπο, αφού φυσικά έχει προηγηθεί ο κατάλληλος καθαρισμός. Συν τοις άλλοις, τοροδόνερο είναι κατάλληλο για να το χρησιμοποιείται στην ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Μπορείτε σε δύο στρογγυλά βαμβάκια (που χρησιμοποιείτε και στο ντεμακιγιάζ) να ρίξετε λίγο ροδόνερο και να τα αφήσετε για λίγα λεπτά κάτω από περιοχή των ματιών προκειμένου να ανακουφιστούν και να δείχνουν πιο ξεκούραστα. Τέλος, το ροδόνερο δεν το ξεβγάζουμε, αλλά το αφήνουμε να απορροφηθεί από την επιδερμίδα μας, χαρίζοντάς μας φρεσκάδα και απαλότητα.

Read More

Τρουφάκια καρότου


trouffes-386
Υλικά
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη άχνη
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 βανίλιες
300 gr τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον ψιλό τρίφτη.
Βάζουμε τα καρότα, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες, σε μια κατσαρολίτσα και ανακατεύουμε καλά.
Τα πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και τα ρολάρουμε πάνω στην τριμμένη καρύδα. Τα βάζουμε στα ειδικά χαρτάκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Read More

Εσώρουχα που καίνε λίπος;


Εσώρουχα τα οποία είναι σχεδιασμένα για να καίνε λίπος μειώνοντας το σωματικό βάρος, είναι η νέα μόδα στην Ιαπωνία για άνδρες και γυναίκες. Σύμφωνα με την εταιρεία Goldwin που τα κατασκευάζει, εάν κάποιος άνδρας φοράει τα εσώρουχα αυτά και περπατάει περίπου 90 λεπτά την ημέρα μπορεί να κάψει μέχρι και 210 κιλοθερμίδες την εβδομάδα. Το κάθε εσώρουχο MXP Calorie Shaper Pants (όπως είναι η εμπορική τους ονομασία), κοστίζει περίπου 26 ευρώ και όπως ισχυρίζεται η εταιρεία είναι φτιαγμένο από ένα ειδικό ρετσίνι το οποίο έχει εφαρμόσει πάνω στο ύφασμα ούτως ώστε να μειωθεί η ελαστικότητά του. Με τον τρόπο αυτόν, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, χρειάζεται περισσότερη μυϊκή δύναμη για να εξισορροπηθεί η τάση που ασκεί το ρετσίνι κατά τη διάρκεια του περπατήματος, γεγονός που οδηγεί σε απώλεια κιλών.
Γοφοί
Σε δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Τέλεγκραφ», εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε: «Το προϊόν αυτό είναι ένα καθημερινό εσώρουχο για άνδρες και γυναίκες ηλικίας 35-45 ετών οι οποίοι εργάζονται.
Η τεχνολογία Calorie Shaper Pant εστιάζει στους γοφούς, η οποία είναι και η περιοχή που χρησιμοποιείται όταν περπατάμε ή ανεβαίνουμε σκάλες. Το υλικό που χρησιμοποιείται δεν είναι ελαστικό, κάτι που σημαίνει ότι οι μύες χρησιμοποιούνται περισσότερο». Τα εσώρουχα αυτά είναι άλλο ένα προϊόν από μια σειρά νέων εμπορευμάτων που στόχο έχουν την καταπολέμηση του ολοένα και εντεινόμενου προβλήματος της παχυσαρκίας στην Ιαπωνία, ο οποίος είναι και στόχος των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας που εδώ και κάποια χρόνια έχουν κάνει πολλές σχετικές καμπάνιες.

Read More

Σουβλάκια κοτόπουλο


Υλικά για 6-8 άτομα
  • 4 μπουτάκια -φιλέτο κοτόπουλου, το καθένα κομμένο σε  κυβάκια
  • 1 κ. σούπας γιαούρτι
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1 κ, καφέ κουρκουμά (κιτρινόριζα)
  • ½ κ καφέ κάρι
  • ½ κ καφέ καρδάμωμο, σε σκόνη
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ. καφέ ξίδι
  • 16 λεπτές ροδέλες κρεμμυδιού
  • 8 ντοματίνια τσέρι, κομμένα στα 2
Τρόπος παρασκευής
  1. Βάζετε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το αλάτι, τα μπαχαρικά, τον χυμό λεμονιού και το ξίδι και τα ανακατεύετε.
  2. Προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα αφήνετε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά μέσα σε αυτό το μείγμα.
  3. Στη συνέχεια περνάτε το κοτόπουλο σε μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια, φροντίζοντας να περάσετε σε κάθε σουβλάκι από 2 κομμάτια κοτόπουλο, 1 ροδέλα κρεμμυδιού, άλλα 2 κομμάτια κοτόπουλο και ½ ντοματίνι ώσπου να τελειώσουν τα υλικά σας.
  4. Ψήνετε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά, για 10 λεπτά από κάθε πλευρά, σε απόσταση περίπου 15 εκ. από την πηγή θερμότητας ώστε να μην αρπάξουν αμέσως, αλλά να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα.
  5. Τα σερβίρετε με ζεστές αραβικές πίτες και, αν θέλετε, με μια σάλτσα γιαουρτιού φτιαγμένη με την ίδια συνταγή της μαρινάτας.

Read More

Μετά τις διακοπές ήρθε η ώρα για αναδόμηση και λάμψη!


Για το πρόσωπο
Έχει υπολογιστεί ότι το 90% των ορατών σημαδιών γήρανσης όπως οι ρυτίδες και κηλίδες είναι αποτέλεσμα της έκθεσης στον ήλιο και μόνο το 10% οφείλεται στη βιολογική γήρανση. Γι αυτό ακολουθήστε ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει απολέπιση, μάσκα και εντατική φροντίδα με κρέμα ημέρας.
Οι μάσκες ενυδάτωσης είναι αποτελεσματικές όταν εφαρμόζονται στη διάρκεια του μπάνιου, αφού οι πόροι ανοίγουν και γίνεται πιο εύκολη η απορρόφηση των συστατικών του προϊόντος.
Όταν κάνετε πίλινγκ στο πρόσωπο αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών επειδή είναι πολύ λεπτή.
Πριν επιλέξετε μία κρέμα περιποίησης παρατηρήστε τις αντιδράσεις της επιδερμίδας σας επειδή μπορεί με την έκθεσή σας στον ήλιο να εμφάνισε κάποια ιδιαίτερη ευαισθησία.
Για το σώμα
Τα ξεφλουδίσματα αλλά και η τραχιά όψη της επιδερμίδας είναι αποτέλεσμα της αφυδάτωσης. Η απολέπιση είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε την ανανέωση των κυττάρων, να τονώσετε το δέρμα και να το προετοιμάσετε για την ενυδάτωση.
Αν η επιδερμίδα σας είναι ταλαιπωρημένη για τις πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή επιλέξτε αφροντους πίλινγκ που είναι πιο απαλό και δεν επιδεινώνει την κατάστασή της.
Αποφύγετε το πίλινγκ σε ευαίσθητες περιοχές όπως το στήθος.Εάν έχετε σπυράκια στην πλάτη ή σε άλλα σημεία του σώματος μην κάνετε πίλιγνκ αν πρώτα δεν τα καταπολεμήσετε.
Απλώνετε πάντα την ενυδατική σας κρέμα μετά την απολέπιση.
Για τα μαλλιά
Αν το χρώμα τους είναι πιο θαμπό, δείχνουν αδύναμα ή εξασθενημένα και σπάνε εύκολα στο χτένισμα αυτές είναι οι επιπτώσεις στην πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Γι αυτό απλώστε μάσκες πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, πρωτείνες, βιταμίνες, έλαια φρούτων, αιθέρια έλαια που ενισχύουν την δομή της κερατίνης, εμποδίζουν τα σπασίματα, λειαίνουν τα μαλλιά και τους δίνουν λάμψη.
Μην αμελείτε σε κάθε λούσιμο την περιποίηση των μαλλιών με ενυδατικό κοντίσιονερ.
Φροντίστε να κόψετε ελαφρά τις άκρες των μαλλιών ώστε να περιορίσετε κάθε ενδεχόμενο εμφάνισης ψαλίδας.
Για να αυξήσετε την απόδοση της μάσκας θρέψης ή επανόρθωσης, απλώστε τη σε νωπά μαλλιά, τυλίξτε τα με μια μεμβράνη και από πάνω με μία πετσέτα βρεγμένη την οποία έχετε ζεστάνει στο φούρνο μικροκυμάτων.

Read More

Κακάο κατά της γήρανσης


cacao-woman-beauty-386
Το κακάο λόγω των φλαβονοειδών συστατικών που περιέχει, συνιστά ένα από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά της φύσης. Εκτός ότι είναι απίστευτα ωφέλιμο για την υγεία μας, αφού δρα κατά του καρκίνου και προστατεύει από καρδιοπάθειες και αρτηριακή πίεση, το κακάο σταματά επίσης τη δράση των ελεύθερων ριζών και αποτελεί έναν εξαιρετικό σύμμαχο αντιγύρανσης. Μπορείτε να το εντάξετε στη καθημερινότητά σας, κάθε πρωί, αφού σας τονώνει και εσωτερικά και εξωτερικά. Βράζετε νερό, το βάζετε στη κούπα σας , ρίχνετε 1 κουταλιά του γλυκού κακάο, ανακατεύετε και το πίνετε σκέτο, χωρίς να προσθέσετε ζάχαρη ή γάλα. Καλό είναι να πίνετε καθημερινά ή όσο πιο συχνά μπορείτε το παραπάνω ρόφημα! Το κακάο από τα παλιά χρόνια το θεωρούσαν πηγή υγείας και ενέργειας. Προτιμήστε βιολογικό κακάο που περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και να επιλέγετε πάντα με υψηλή περιεκτικότητα έως και 70%.

Read More

Tip για υπέροχα νύχια


feet-nails-386
Έχετε κάνει mani-pedi εδώ και μια εβδομάδα και παρόλο που το χρώμα είναι εντάξει έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πετσάκια; Προμηθευτείτε από το κοντινό σας φαρμακείο λάδι για τα νύχια και το δέρμα και περάστε το γύρω από τα νύχια σας. Στη συνέχεια βάλτε λίγη ενυδατική κρέμα και... έτοιμη! Θα είναι σαν "καινούργια"!
Προσωρινή λύση μεν αλλά θαυματουργή!

Read More

Τούρτα παγωτό


cake-386
Υλικά για 6 άτομα
1/2 κιλό παγωτό καρύδι, που έχει μαλακώσει
1/2 κιλό παγωτό κεράσι, που έχει μαλακώσει
2 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
15 φράουλες
3 ακτινίδια, καθαρισμένα, σε χοντρές φέτες
λίγες σταφίδες, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Απλώνετε ένα πανί στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 22 εκ. Βάζετε μέσα το παγωτό καρύδι και μετά το παγωτό κεράσι. Σκεπάζετε το σκεύος με μεμβράνη και το αφήνετε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Με το μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και τη βανίλια. Κατόπιν, τοποθετείτε το γλυκό σε πιατέλα και απλώνετε την κρέμα. Βάζετε την υπόλοιπη σε κορνέ και γαρνίρετε την επιφάνεια του γλυκού.
Εφαρμόζετε τη μύτη στη σακούλα του κορνέ, φροντίζοντας να μην υπάρχουν κενά. Διπλώνετε τη σακούλα και τη γεμίζετε κατά το ήμισυ με την κρέμα.
Ξεδιπλώνετε την υπόλοιπη σακούλα και τυλίγετε το επάνω μέρος. Γλιστράτε το χέρι σας μέχρι τη βάση. Πιέζετε τη σακούλα και ξεκινάτε το γαρνίρισμα. Διακοσμείτε με τα φρούτα και σερβίρετε.

Read More

Σουπιές σπανάκι


spanaki-soupies-386
Υλικά
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
2-3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση 
Πλένετε καλά τις σουπιές με άφθονο νερό. Τις σκίζετε, αφαιρείτε τα έντερα, το κοκαλάκι και τα μάτια. Βγάζετε και το σακουλάκι με το μελάνι τους και τις ξεπλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό. Αν θέλετε, κρατάτε 2-3 θήκες μελάνι για το φαγητό. Χωρίζετε τα πλοκάμια από την κουκούλα τους και τα κόβετε σε κομμάτια. Γδέρνετε τη κουκούλα από τη μεμβράνη που τη σκεπάζει και την κόβετε σε λωρίδες.
Καθαρίζετε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκο), το κόβετε, το πλένετε με άφθονο νερό και το στραγγίζετε.
Σοτάρετε πολύ ελαφρά στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και ρίχνετε τις σουπιές να γιαχνιστούν.
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον πελτέ της ντομάτας, το σπανάκι και τον άνηθο. Αν θέλετε, ρίχνετε και 2-3 σακουλάκια μελάνι και ανακατεύετε το φαγητό μέχρι να πάρει βράση.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του βρασμού.

Read More

Σουβλάκια κοτόπουλου με μέλι και πάπρικα


chicken-souvlaki-386
180' χρόνος προετοιμασίας
274 θερµίδες
Υλικά (για 6 άτοµα)
• 1 κιλό κρέας από κοτόπουλο σε µπουκιές
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιηµένες
• 1 κ.τ.σ. µουστάρδα µε σπόρους
• 1 κ.τ.γ. ξύσµα λεµονιού
• 2 κ.τ.σ. χυµό λεµονιού
• 2 κ.τ.σ. µέλι
• 2 κ.τ.γ. κάρι
• 1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
Ετοιµασία
1. Ανακατεύετε καλά σε ένα µεγάλο µπολ όλα τα υλικά. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες ή, αν θέλετε όλη τη νύχτα, να µαριναριστούν.
2. Περνάτε το κρέας σε καλαµάκια για σουβλάκια και ψήνετε σε ζεσταµένη και λαδωµένη πλάκα ψησίµατος ή στα κάρβουνα και από τις δύο πλευρές µέχρι να ροδίσουν.
Της Μυρσίνης Λαµπράκη

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB