Παγωτό φράουλα


Υλικά για 6 άτομα
1 1/4 φλιτζ. ανθόγαλα
1 μπαστουνάκι βανίλια
3 μεγάλοι κρόκοι αβγών
1 1/2-2 φλιτζ. φράουλες
χυμός από 1/2 λεμόνι
3/4 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
1 1/4 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
κομμένες φράουλες, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Ρίχνετε το γάλα σε σκεύος, προσθέτετε τη βανίλια και αφήνετε να πάρει βράση σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, το αφήνετε για 20 λεπτά και αφαιρείτε τη βανίλια. Σουρώνετε το γάλα σε μπολ όπου έχετε ρίξει τους κρόκους και χτυπάτε το μείγμα.
Ξαναβάζετε το μείγμα στη φωτιά, σε καθαρό σκεύος, ανακατεύοντας ώσπου να αρχίσει να δένει η κρέμα. Την αδειάζετε σε μπολ, καλύπτετε με διάφανη μεμβράνη και αφήνετε να κρυώσει. Στο μεταξύ, χτυπάτε σε μπλέντερ τις φράουλες με το χυμό λεμονιού, ώσπου να γίνει λείος πολτός. Περνάτε τον πολτό από σουρωτήρι σε μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος να πήξει και την αναμειγνύετε με την κρέμα και τον πολτό φράουλας. Ρίχνετε το μείγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε για 20-30 λεπτά, ώσπου να αρχίσει να στέκεται.
Μεταφέρετε το παγωτό σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη, το σκεπάζετε και το αφήνετε να σφίξει.
Το βγάζετε από την κατάψυξη να μαλακώσει ελαφρώς, γαρνίρετε με φράουλες και σερβίρετε αμέσως.

Read More

Πανακότα με καραμέλα


panacotta-386

Υλικά
• 350 gr κρέμα γάλακτος
• 175 gr γάλα
• 200 gr ζάχαρη
• 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
• 100 ml νερό
• 2 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μπαστουνάκι βανίλιας, 50 gr από τη ζάχαρη και βάλτε το στη φωτιά ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα μικρό μπολ μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνας σε δροσερό νερό. Σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη με 50 ml νερό να βράσει. Μόλις πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, ρίξτε με προσοχή και το υπόλοιπο νερό στην καραμέλα και ανακατέψτε.
Κατεβάστε την κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος όταν βεβαιωθείτε ότι έχει ζεσταθεί αρκετά -δεν πρέπει να βράσει- και ρίξτε μέσα τη μουλιασμένη και στυμμένη ζελατίνα, την καραμέλα -εκτός από μια κουταλιά της σούπας-και ανακατέψτε. Σουρώστε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια και αφήστε το αρκετές ώρες στο ψυγείο να πήξει.
Ξεφορμάρετε με τη μέθοδο της εμβάπτισης σε καυτό νερό. Σερβίρετε με το υπόλοιπο σιρόπι καραμέλας από πάνω.

Read More

Βαφές μαλλιών και τριχόπτωση


woman-hair-386

Στα μαλλιά που ταλαιπωρούνται από τριχόπτωση και αδυναμία της τρίχας, η αποφυγή των βαφών (οποιασδήποτε μορφής βαφής) κρίνεται αναγκαία. Δεδομένης της τριχόπτωσης, ο φλοιός και ο µυελός της τρίχας καταστρέφονται και έτσι τα μαλλιά πέφτουν.
Οι βαφές επιδεινώνουν τη κατάσταση, αφού τα μαλλιά φθείρονται ακόμη περισσότερο λόγω των χημικών συστατικών, θαμπώνουν και στη συνέχεια η τρίχα «σπάει».
Επομένως, αν δεν είναι απαραίτητο, η πιο συνετή κίνηση είναι να μην επιβαρύνετε περαιτέρω τα μαλλιά σας με βαφές και αν έχετε έστω και μικρό πρόβλημα τριχόπτωσης, καλό είναι να είστε προνοητικοί και να προλάβετε την ενδεχόμενη επιδείνωση του προβλήματος επισκεπτόμενες τον δερματολόγο σας.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB