Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Καταναλώστε γλυκά άφοβα!


Επιτέλους! Ποια γυναίκα δεν θα μπορούσε να πει πως η απενοχοποίηση των γλυκών από την λίστα των παχυντικών τροφών είναι... η πιο γλυκιά εκδίκηση; Ε, λοιπόν αυτή η μέρα έφτασε.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία, οι άνθρωποι που τρώνε γλυκά και σοκολάτα τείνουν να έχουν μικρότερη περίμετρο μέσης, να ζυγίζουν λιγότερο και να έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από εκείνους που δεν επιδίδονται σε αυτές τις απολαύσεις.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μια πρόσφατη μελέτη που επιπλέον, έδειξε πως εκείνοι που καταναλώνουν σοκολάτες και καραμέλες έχουν κατά 14% χαμηλότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν αυξημένη αρτηριακή πίεση και 15% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου.

Φυσικά, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει πως τα γλυκά κάνουν καλό και αδυνατίζουν επισημαίνουν οι ειδικοί, κατατάσσονται όμως στις "αθώες τροφές" όσον αφορά στην παχυσαρκία και εφόσον δεν γίνεται υπερκατανάλωση.

Τι είναι λοιπόν αυτό που μας παχαίνει; Το πρόχειρο φαγητό.
Ο Heather Mangieri, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Διαιτητικής Εταιρείας τονίζει συγκεκριμένα: "όταν ένα άνθρωπος είναι παχύσαρκος δεν τον παχαίνουν οι καραμέλες. Εκείνο που έχει προκαλέσει την αύξηση του σωματικού βάρους είναι η λήψη πολύ περισσότερων θερμίδων από ότι δαπανά στην καθημερινότητά του. Το μέγεθος μιας μερίδας, το γρήγορο φαγητό και η επιλογή τροφίμων όπως τα πατατάκια είναι εκείνα που συμβάλλουν καθοριστικά στην παχυσαρκία.

Επιπλέον αυτού του είδους οι επιλογές κάθε άλλο παρά καλό κάνουν στον οργανισμό αφού καταντά να μην παίρνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες αλλά να υποσιτίζεται κερδίζοντας μόνο βάρος."

Από: Mελίνα Κατσαμά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB