Σάββατο 27 Αυγούστου 2011
Μοσχάρι με μπρόκολο κρασί και μυρωδικά
Υλικά για 4 μερίδες
- 4 φιλέτα από μοσχαράκι, κομμένα σε ροδέλες
 - 250 γρ. μπρόκολο βρασμένο
 - 1/2 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
 - 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
 - 4 κ.γ. ποικιλία μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι)
 - αλάτι
 - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
 - 1 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 8 πατάτες βρασμένες, κομμένες κυδωνάτες με τη φλούδα τους
 - 4 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
 
Τρόπος παρασκευής
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φιλέτα, το αλάτι, το πιπέρι.
 - Ψήνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
 - Έπειτα από 3 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει και να ομογενοποιηθεί με το φιλέτο μας για 3 λεπτά.
 - Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με την ποικιλία αρωματικών.
 - Σερβίρουμε συνοδεύοντας το μοσχαράκι με το ρύζι, το μπρόκολο και τις πατατούλες.
 





0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου