Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Πάστα φλώρα


pasta-flora-386
Υλικά
3/4 φλ. τσ. βούτυρο σε κομματάκια (σε θερμοκρασία δωματίου)
2 3/4 φλ. τσ. αλεύρι
1/3 φλ. τσ. κονιάκ
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρόκο αβγού
1 κουτ. τσ. μπέικιν πάουντερ
2 1/2 φλ. τζ. μαρμελάδα βερίκοκο, διαλυμένη με 1/3 φλιτζ. τσ. νερό
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτετε το βούτυρο, τον κρόκο, τη ζάχαρη και το κονιάκ. Δουλεύετε τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και τη χωρίζετε σε δύο κομμάτια.
Ανοίγετε το ένα κομμάτι ζύμης σε στρογγυλό φύλλο και το στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί. Το καλύπτετε με τη διαλυμένη μαρμελάδα. Πλάθετε με το άλλο κομμάτι ζύμης κορδόνια, τα οποία τοποθετείτε πάνω στη μαρμελάδα, οριζόντια και κάθετα.
Αλείφετε τα κορδόνια με ασπράδι ή νερό, για να κολλήσουν μεταξύ τους. Ψήνετε τη πάστα φλώρα στους 200 βαθμούς, για περίπου 40'. Τη σερβίρετε κρύα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB