Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Σοκολατένιο fudge


sokolatenio-fudge-386

Υλικά
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα(περίπου 400ml)
150γρ. κουβερτούρα (53-55% κακάο)
150γρ. λευκή κουβερτούρα
10 μπισκότα oreo σπασμένα σε κομματάκια ( να μην γίνουν σκόνη)
2κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20*20εκ (ή στρογγυλό διαμέτρου 20εκ) και να φτάνει και στα τοιχώματα.
Τεμαχίζουμε τις κουβερτούρες κι έχουμε βγάλει και το βούτυρο εκτός ψυγείου.
Σε μπαιν-μαρί βάζουμε αρχικά την τεμαχισμένη λευκή κουβερτούρα, το μισό κουτάκι ζαχαρούχο και τις δύο κουταλιές βούτυρο. Η ένταση της εστίας να είναι μέτρια γιατί δεν θέλουμε να κάψει το νερό πολύ και να βγαίνουν πολύ καυτοί υδρατμοί, γιατί η λευκή σοκολάτα είναι ευαίσθητη.
Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το βγάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα, ανακατεύουμε να πάνε παντού και το ρίχνουμε το ταψάκι. Βάζουμε ψυγείο να σταθεροποιηθεί λίγο.
Στη συνέχεια πάλι σε μπαιν-μαρί λιώνουμε την μαύρη κουβερτούρα με το υπόλοιπο ζαχαρούχο και αφού ομογενοποιηθεί, βγάζουμε από το ψυγείο το ταψάκι και ρίχνουμε αυτό το μείγμα και ξαναβάζουμε ψυγείο.
Χρειάζεται σίγουρα πάνω από 3-4ώρες να σταθεροποιηθεί. Αλλά και πάλι το μείγμα της λευκής σοκολάτας δε θα είναι εντελώς σφιχτό (βέβαια θα είναι πάρα πολύ νόστιμο, οπότε το παραβλέπουμε!). Μπορείτε να το αφήσετε και ένα βράδυ στο ψυγείο. Μετά το κόβουμε με μεγάλο μαχαίρι σε μπουκίτσες (πάλι μπορεί εδώ να δούμε ότι αρχίζει και κολλάει η λευκή λίγο στο μαχαίρι, οπότε το σκουπίζουμε μετά από κάθε κόψιμο και συνεχίζουμε) και τα ακουμπάμε πάλι σε λαδόκολλα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.

 sugarbuzz.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB