Τρίτη 26 Ιουλίου 2011
Ψητό καλαμάρι με πάπρικα καπνιστή
- 8 καλαμάρια
 - 30 γραμμ. καπνιστή πάπρικα
 - 1 καρότο
 - 1 κρεμμύδι
 - 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
 - 1 κλωνάρι θυμαριού
 - 200 ml λευκό κρασί
 - 300 ml κρέμα γάλακτος
 - μία κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
 - 1 φύλλο δάφνης
 - ελαιόλαδο
 - λίγο βούτυρο
 - αλάτι και πιπέρι
 
Τρόπος παρασκευής
- Καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια κρατώντας τα κεφάλια.
 - Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κεφάλια μέχρι να ροδίσουν.
 - Προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
 - Στη συνέχεια προσθέτουμε το θυμάρι, τη δάφνη, τον ντοματοπολτό και το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
 - Ρίχνουμε την πάπρικα, καλύπτουμε με την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 30-35 λεπτά.
 - Χτυπάμε όλο το μείγμα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
 - Σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε ένα τηγάνι για να δέσει προσθέτοντας λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι.
 - Στη συνέχεια ψήνουμε τα καλαμάρια στο γκριλ με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
 
Σημείωση: την καπνιστή πάπρικα θα την βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών της οδού Ευριπίδου.





0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου