Σάββατο 30 Ιουλίου 2011
Σουβλάκια χοιρινά
Υλικά για 4 μερίδες
- 500 γρ. χοιρινό σε κύβους
 - 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
 - 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
 - Μαρινάδα
 - 1 κουτ. μέλι
 - 1 κουτ. ξίδι
 - 2 κουτ. ελαιόλαδο
 - 1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
 - 1 κουτ. θυμάρι
 - Αλατοπίπερο
 
Τρόπος παρασκευής
- Χωρίζετε τα κομμάτια του κρεμμυδιού σε φέτες.
 - Παίρνετε σε 3 μεγάλα σουβλάκια εναλλάξ κρέας, πιπεριές και κρεμμύδια.
 - Σε μπολ χτυπάτε καλά το μέλι και το ξίδι.
 - Προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
 - Με πινέλο αλείφετε με το μείγμα τα σουβλάκια.
 - Αφήνετε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες.
 - Βάζετε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου και ψήνετε για 7-8 λεπτά γυρίζοντάς τα 1-2 φορές ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
 - Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε με τη μαρινάδα 1-2 φορές για να μην ξεραθούν.
 - Σερβίρονται ζεστά με σαλάτα ρυζιού.
 
Από katiana.gr





0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου