Τσιζκέικ σοκολάτα


chocolate-cheesecake-386
Υλικά για μία φόρμα διαμέτρου 20-23 εκ.
• 200 γρ. μπισκότα cookies σοκολάτας ή τύπου digestive
• 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
• 400 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια ή ρικότα)
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη άχνη
• ½ φλιτζάνι χοντροκοπανισμένα φουντούκια
• 2 βανίλιες
• έτοιμο σιρόπι σοκολάτας για τη διακόσμηση
Εκτέλεση 
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Κόβετε τα μπισκότα με τα δάχτυλα και τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη.
Τα ρίχνετε σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μίγμα σαν σκληρή ζύμη, με την οποία στρώνετε τον πάτο μιας ανοιγόμενης φόρμας. Την ψήνετε για 10' στον φούρνο στους 170°C, και την αφήνετε να κρυώσει.
Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε σαντιγί, και την αφήνετε στο ψυγείο.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα, και την αφήνετε να γίνει χλιαρή.
Αφρατεύετε στο μίξερ το τυρί-κρέμα μαζί με το γιαούρτι, και προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και τη σαντιγί συνεχίζοντας το χτύπημα για 2' ακόμη.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, ρίχνετε τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα.
Καλύπτετε τα πλαϊνά της ανοιγόμενης φόρμας με μία λωρίδα λαδόκολλας και αδειάζετε μέσα το μίγμα του τυριού. Βάζετε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 4-5 ώρες, τουλάχιστον, να παγώσει.
Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Read More

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες!


kolokythofeftedes-386
Υλικά για 4-6 άτομα
• 1 κιλό κολοκυθάκια πράσινα
• 150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
• 150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
• 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
• 200 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
• 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
• 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
• 1 κουτ. της σούπας ξερό δυόσμο ή 2 κλαδάκια φρέσκο
• 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4 αβγά
• αλάτι, πιπέρι
• λάδι και αλεύρι για το τηγάνισμα
• λίγο τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση 
Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τα τρίβετε στον τρίφτη, τα στύβετε καλά με τα χέρια και τα ρίχνετε σε βαθύ μπολ.
Προσθέτετε τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, τη φρυγανιά, τα τυριά και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αρχίζετε να ζυμώνετε με τα χέρια, μέχρι να ανακατευτούν καλά και να γίνει μια ζύμη εύπλαστη. Αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης και πλάθετε κεφτεδάκια. Αν η ζύμη είναι αραιή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι, αλευρώνετε τους κολοκυθοκεφτέδες και τους τηγανίζετε στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα, και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Τους σερβίρετε ζεστούς σε πιάτα ή πιατέλα, πασπαλισμένους με λίγο τριμμένο τυρί και γαρνιρισμένους με φουντίτσες μαϊντανού.

Read More

Ομελέτα..χωριάτικη!



omelete-386
Υλικά για 4 άτομα
8 αβγά
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
4 κουτ. της σούπας μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση 
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτετε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, τον μισό μαϊντανό, και σοτάρετε μέχρι να στεγνώσει η ντομάτα από τα υγρά της.
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε τη φέτα, ανακατεύετε και περιχύνετε με το μίγμα τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις ντομάτες στο τηγάνι. Ψήνετε την ομελέτα, ώσπου να ροδίσει απ' τη μια πλευρά. Τη γυρίζετε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά και τη βγάζετε σε πιατέλα.
Πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως σε πιατέλα ή πιάτα.

Read More

Τα γυαλιά ηλίου που προτιμούν οι celebrities


Τεράστια, κοκάλινα, σε σχήμα πεταλούδας ή στρόγγυλα. Τα γυαλιά ηλίου προσθέτουν γοητεία και μυστήριο, προστατεύουν τα μάτια από τον ήλιο, αναδεικνύουν το στιλ και γίνονται ένα ατέλειωτο παιχνίδι χρωμάτων και σχεδίων, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό της Vogue. Έχοντας πλήρη επίγνωση της δύναμης αυτού του καλοκαιρινού αξεσουάρ, οι αγαπημένες celebrities της διεθνούς showbiz προτείνουν τα δικά τους γυαλιά, βάζουν μπροστά τη γοητεία και φανερώνουν την προσωπικότητά τους.

Rihanna επέλεξε, για φέτος, μαύρα hip γυαλιά που ταιριάζουν τέλεια με το έντονα κόκκινο μαλλί της και το boho στιλ της.

Gwen Stefani βγήκε στο δρόμο με ένα ζευγάρι πιο εκκεντρικά γυαλιά που ακουμπούν στο rock ύφος της δικής της μουσικής καθημερινότητας, ενώ η Rosie Huntington-Whiteley τείνει να γίνει το νέο fashion icon με το απέριττο ύφος ακόμα και στην επιλογή των γυαλιών της.

Η Victoria Beckham, μανιακή με τη μόδα, εμφανίζεται πάντα φορώντας μεγάλα μαύρα γυαλιά που καταγράφουν τη φινέτσα και το γκλαμ μιας άλλης εποχής. Αν και συνήθως δεν επιλέγει chic ρούχα, η Paris Hilton κάνει καλύτερες επιλογές στα γυαλιά, όπως στην επιλογή που έκανε για φέτος το καλοκαίρι, τετράγωνα κομψά γυαλιά με λευκό σκελετό.

Η Lady Gaga σε μια πολύ πρόσφατη εμφάνισή της φόρεσε μαύρα τετράγωνα γυαλιά που πάνε με τα σουρεαλιστικά πρασινο-γαλάζια μαλλιά της.

Η Eva Mendes ξεχωρίζει με φειδώ επιλέγοντας μεγάλα κοκάλινα γυαλιά στους τόνους του μοβ, ενώ η Heidi Klum στηρίζει το κλασικό Reyban στυλ. Η Κate Moss τέλος αναβιώνει το 60s ύφος με γυαλιά ηλίου σε διακριτικό σχήμα πεταλούδας και χρυσές λεπτομέρειες στις άκρες.

Οι celebrities ανακαλύπτουν τη γοητεία των γυαλιών και εκφράζονται έντονα μέσα από αυτήν, δοκιμάστε το κι εσείς!

Read More

Μαύρισμα και υγεία


Ο καθένας μαυρίζει διαφορετικά, λόγω του ρυθμού παραγωγής μελανίνης στο δέρμα τους. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι κάποια μέρη του σώματός σας μαυρίζουν πιο γρήγορα από άλλα. Τι συμβαίνει;

Αν πάντα καίγεστε σε ένα μέρος του σώματος (π.χ. ώμοι, πρόσωπο)
Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι έχετε υποστεί βαρύ έγκαυμα στο παρελθόν σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, που πλέον είναι πιο ευαίσθητα. Είναι σημαντικό να προστατεύετε αυτές τις ευαίσθητες περιοχές με προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF 30+).
Αν κοκκινίζετε και μετά ξαναγίνεστε άσπροιΑυτό σημαίνει ότι έχετε δέρμα τύπου Ι (ίσως με κόκκινα μαλλιά και πολύ ανοιχτό τόνο δέρματος) και δεν μαυρίζετε ποτέ. Υπάρχουν δύο τύποι μελανίνης στο δέρμα σας: η μία είναι κόκκινη/κίτρινη και η άλλη καφέ/μαύρη – όλοι έχουμε διαφορετικό μείγμα. Για παράδειγμα, στο δέρμα τύπου Ι η μελανίνη είναι εξολοκλήρου ή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό κόκκινη/κίτρινη. Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, καλύτερα να αποφεύγετε τον ήλιο.
Αν κάποια μέρη του σώματός σας μαυρίζουν εύκολα, ενώ άλλα δεν μαυρίζουν ποτέΑυτό οφείλεται λιγότερο στον τύπο δέρματος και περισσότερο στη γωνία έκθεσης. Για παράδειγμα, η μύτη σας προεξέχει και άρα θα μαυρίσει πιο γρήγορα από το λαιμό σας. Αυτό το μοτίβο συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας, καθώς το δέρμα μαυρίζει πιο γρήγορα εκεί που έχει μαυρίσει στο παρελθόν.
Αν το μαύρισμά σας είναι ανομοιόμορφοΑν είστε γυναίκα μήπως είστε έγκυος; Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη μελανίνη στο δέρμα σας. Ίσως παρατηρήσετε ότι μαυρίζετε πιο γρήγορα, αλλά το χρώμα μπορεί να εμφανίζει «μπαλώματα» λόγω του ανομοιόμορφου χρωματισμού. Οι έγκυες και οι γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά μπορεί να υποφέρουν επίσης από χλόασμα, μια πάθηση που προκαλεί μικρές ανομοιόμορφες καφέ κηλίδες στο πρόσωπο.
Αν εμφανίζετε φακίδες που εξαφανίζονται όταν φεύγει το μαύρισμαΕίναι πολύ φυσικό για τις φακίδες, που δεν είναι τόσο ορατές το χειμώνα, να σκουραίνουν κατά την έκθεση στον ήλιο και μετά να «σβήνουν» όταν δεν εκτίθεστε πλέον. Να είστε προσεκτικές σε όσες παραμένουν σκούρες ή αλλάζουν σχήμα.

Ποια είναι τα ηλιακά εγκαύματα
1ου βαθμού: Χαρακτηρίζεται από ένα ρόδινο χρώμα που δημιουργείται την ημέρα της έκθεσης στον ήλιο και εξαφανίζεται 2-3 ημέρες αργότερα, χωρίς απολέπιση.
2ου βαθμού: Το χρώμα του δέρματος γίνεται έντονο κόκκινο 2 με 12 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο. Το δέρμα καίει και είναι υπερευαίσθητο. Το έγκαυμα αυτό εξαφανίζεται σε 3 ημέρες με μια ελαφριά απολέπιση και ένα παροδικό μαύρισμα.
3ου βαθμού: Το χρώμα του δέρματος γίνεται κόκκινο-βιολετί 2 με 6 ώρες μετά την έκθεση στον ήλιο. Το δέρμα πρήζεται, πονάει και ξεφλουδίζει γρήγορα. Επανέρχεται στη φυσιολογική του κατάσταση μετά από 4 με 5 ημέρες. Το έγκαυμα αυτό καταστρέφει τα κύτταρα της βασικής στιβάδας της επιδερμίδας και τα μελανοκύτταρα.
4ου βαθμού: Ισοδυναμεί με επιφανειακό κάψιμο 2ου βαθμού και μπορεί να συμβεί σε ένα πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα που εκτίθεται για πολλές ώρες στον ήλιο χωρίς προστασία. Το δέρμα είναι κατακόκκινο με φουσκάλες γεμάτες υγρό. Η θερμοκρασία του δέρματος αγγίζει τους 40°C. Ίλιγγος, κεφαλαλγία ναυτία επιβάλλουν την επείγουσα προσαγωγή σε νοσοκομείο.

Read More

Πανακότα με γεύση καραμέλα


panacotta-386
Υλικά
• 350 gr κρέμα γάλακτος
• 175 gr γάλα
• 200 gr ζάχαρη
• 1/2 μπαστουνάκι βανίλιας
• 100 ml νερό
• 2 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μπαστουνάκι βανίλιας, 50 gr από τη ζάχαρη και βάλτε το στη φωτιά ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα μικρό μπολ μουλιάστε τα φύλλα ζελατίνας σε δροσερό νερό. Σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε την υπόλοιπη ζάχαρη με 50 ml νερό να βράσει. Μόλις πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, ρίξτε με προσοχή και το υπόλοιπο νερό στην καραμέλα και ανακατέψτε.
Κατεβάστε την κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος όταν βεβαιωθείτε ότι έχει ζεσταθεί αρκετά -δεν πρέπει να βράσει- και ρίξτε μέσα τη μουλιασμένη και στυμμένη ζελατίνα, την καραμέλα -εκτός από μια κουταλιά της σούπας-και ανακατέψτε. Σουρώστε το μίγμα σε ατομικά φορμάκια και αφήστε το αρκετές ώρες στο ψυγείο να πήξει.
Ξεφορμάρετε με τη μέθοδο της εμβάπτισης σε καυτό νερό. Σερβίρετε με το υπόλοιπο σιρόπι καραμέλας από πάνω.

Read More

Ψάρι φιλέτο


fish-386
... με κόκκινες και κίτρινες πιπεριές και δυόσμο
Υλικά (για 6-8 άτομα) 
1 κιλό φιλέτο ψαριού (συναγρίδα ή πέρκα)
3 πιπεριές κόκκινες γλυκές τύπου Φλωρίνης
3 πιπεριές κίτρινες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο η μαϊντανό ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. λευκό αρετσίνωτο κρασί αλάτι, πιπέρι
Ετοιμασία
Ψήστε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Βάλτε τες σε μια πιατέλα και σκεπάστε τες με μια διαφανή μεμβράνη έτσι ώστε να φουσκώσουν και να ξεφλουδίζονται ευκολότερα.
Ξεφλουδίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε τους σπόρους και βάλτε τες στην άκρη.
Σε ένα πυρέξ ρίξτε τα κρεμμύδια και το μισό ελαιόλαδο. Βάλτε από πάνω τα φιλέτα του ψαριού και αλατοπιπερώσιε. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο δυόσμο και απλώστε από πάνω τις ψητές πιπεριές.

Περιχύστε με το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέστε ενάμισι φλιτζάνι νερό, σκεπαστέ και σιγοψήστε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Read More

Σαλάτα ζυμαρικών με σολομό


salad-386
Υλικά για 4 άτομα
250 γρ. βίδες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 κονσέρβα σολομό
2-3 ψιλά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με το τρυφερό πράσινο μέρος τους
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
1 σφηνάκι τσίπουρο ή βότκα
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση 
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με το λάδι για να μην κολλήσουν, και τα αφήνετε να κρυώσουν σε σαλατιέρα.
Αναμιγνύετε σε μπολ το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ανακατεύετε, έτσι ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Βάζετε τον σολομό σε πιάτο και με ένα πιρούνι τον κόβετε σε μικρά κομμάτια τα οποία ρίχνετε πάνω από τα ζυμαρικά.
Ρίχνετε και το μίγμα με το γιαούρτι και τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη μαντζουράνα και σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει, πριν τη σερβίρετε.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB