Υπέροχη πίτα με κρέμα γάλακτος


pie-386

Υλικά για 12 κομμάτια
1 δόση ζύμη με ρικότα
3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 1/2φλιτζ. τριμμένο έμενταλ
1/3 φλιτζ. κρεμά γάλακτος
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 φλιτζ. χοντροκομμένο μπέικον
Για τη ζύμη με ρικότα
2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μία πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζ. βούτυρο, που έχετε μαλακώσει
125 γρ. μαλακή ρικότα
Εκτέλεση
Σε μια καθαρή επιφάνεια αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Προσθέτετε τη ρικότα και ανακατεύετε ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και συμπαγής. Σχηματίζετε μία μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 40-50 λεπτά.
Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τα αβγά με το έμενταλ, την κρεμά γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγετε σε φύλλο.
Ρίχνετε το μπέικον στη βάση της ζύμης και στη συνέχεια περιχύνετε με το μείγμα των αβγών. Ψήνετε σε φούρνο που έχετε προθερμάνει, στους 180° C, για 30-35 λεπτά.
Στα 5 τελευταία λεπτά, αυξάνετε λίγο τη θερμο¬κρασία για να ξεροψηθεί και να κάνει κρούστα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.

Read More

Σωστό ίσιωμα για τα μαλλιά μας


straight-hair-386

Αν σας αρέσει να ισιώνετε τα μαλλιά σας συχνά, προσέξτε έτσι ώστε να χρησιμοποιείται το πιστολάκι σωστά για να μην καταστρέφεται τις τρίχες των μαλλιών σας.
Χρησιμοποιούμε πάντα την μεσαία σκάλα, γιατί η υπερβολική θερμότητα αφυδατώνει και καταστρέφει την τρίχα δημιουργώντας την γνωστή σε όλες μας ψαλίδα.
Παίρνουμε μια τούφα μαλλιών την περνάμε στην βούρτσα και με το πιστολάκι έχοντας το στραμμένο προς τα κάτω το περνάμε πάνω από την τούφα.
Αφού τελειώσετε με όλες τις τούφες το ίσιο χτένισμα σας είναι έτοιμο. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο χρόνο με την μεσαία σκάλα στο πιστολάκι αλλά τα μαλλιά σας θα είναι γερά και λαμπερά. 

Read More

Στυλ διακόσμησης για την Άνοιξη 2012



Πορτοκαλί, νέον και μεταλλικά χρώματα
Αν έχετε απορία για το ποιο είναι το in χρώμα για την φετινή άνοιξη, η απάντηση είναι: το πορτοκαλί. Συνδυάστε έντονο πορτοκαλί με απαλότερους τόνους αυτού του χρώματος, ίσως και μια ιδέα κόκκινο για να πετύχετε μια χρωματική έκρηξη που θα γεμίσει το χώρο ενέργεια και φως. Ένας ακόμα καταπληκτικός συνδυασμός είναι αυτός του πορτοκαλί με το απαλό λιλά για ζωντάνια και ρομαντισμό ή ο συνδυασμός του πορτοκαλί με μπεζ για να απαλύνετε την «ένταση» αυτού του ζωντανού χρώματος. Φυσικά, μπορείτε να παίξετε και με πιο έντονα χρώματα συνδυάζοντας το πορτοκαλί με τυρκουάζ, κίτρινο, μουσταρδί ή μωβ ή να αντικαταστήσετε το σικ μπεζ με διάφορες αποχρώσεις του γκρι.
Εκτός από τους συνδυασμούς κλασικών χρωμάτων, αυτή την άνοιξη η διακόσμηση ακολουθεί την μόδα της πασαρέλας. Μεταλλικά ή νέον χρώματα σε έναν τοίχο θα δώσουν ένταση και ζωντάνια σε μοντέρνους χώρους και –φυσικά- θα τραβήξουν τα βλέμματα με την εντυπωσιακή τους λάμψη.
Αν δεν είστε τόσο «τολμηρή» ώστε να βάψετε έναν ολόκληρο τοίχο με μεταλλικό ή νέον χρώμα, μην παραλείψετε να διαλέξετε διακοσμητικά από μέταλλο σε χρυσό ή ασημί χρώμα. Βάζα, μπολ, επιτραπέζιες λάμπες, κορνίζες για φωτογραφίες ή καθρέφτες θα δώσουν στο χώρο λάμψη και ζωντάνια.

Με έμπνευση απ’ τη φύση
Αν θέλετε να μεταμορφώσετε το χώρο σας από μια χειμωνιάτικη φωλιά σε μια ανοιξιάτικη πανδαισία, θα χρειαστείτε μεγάλες δόσεις έμπνευσης από την φύση. Αντικαταστήστε τα αποξηραμένα κλαδιά πεύκου με κλαριά από αμυγδαλιές, πολύχρωμα φτερά και κοχύλια. Μια καλή –και οικονομική- ιδέα είναι να αντικαταστήσετε τις φωτογραφίες στα καδράκια με τους φωτογραφίες των αγαπημένων σας από καλοκαιρινές διακοπές ή ανοιξιάτικες εκδρομές στην εξοχή.

«Πράσινη» διακόσμηση
Η οικολογική διακόσμηση είναι μια τάση που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς. Έπιπλα και διακοσμητικά από υλικά στο φυσικό τους χρώμα δίνουν τον τόνο της «πράσινης» διακόσμησης και βάζουν όλα τα μέλη της οικογένειας στο mood της οικολογικής συνείδησης.

Φλοράλ μοτίφ
Μια κλασική ανοιξιάτικη αλλαγή είναι η χρήση διακοσμητικών με φλοράλ σχέδια. Ριχτάρια και μαξιλαράκια με ζωντανά ανοιξιάτικα λουλούδια και καλύμματα κρεβατιών με ρομαντικά εμπριμέ θα κάνουν το αυτονόητο: θα φέρουν την άνοιξη απ’ έξω, μέσα στο σπίτι.

Mix ‘n’ Match
Η άνοιξη δεν είναι εποχή που της ταιριάζει το minimal και οι περισσότεροι διακοσμητές εσωτερικών χώρων στρέφονται σε πιο cosy διακοσμητικές λύσεις, αναμειγνύοντας στιλ, χρώματα και υλικά δημιουργώντας χώρους φιλόξενους και φωτεινούς.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB