Τα πάντα για το βάζο!



Ανθοδοχείο ή design item; Φτηνό ή ακριβό; Απλό ή περίτεχνο; Όταν μιλάμε για βάζα, οι επιλογές είναι ατελείωτες.

Είτε επιλέξετε ένα και μόνο κομψό βάζο για να στολίσει μια γωνία, είτε αποφασίσετε να φτιάξετε ένα μικρό γκρουπ  με αρκετά μαζί, σας δίνουμε tips για να τα διαλέξετε, να τα οργανώσετε και να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση.

Επιλογή & Οργάνωση
1) Πριν αγοράσετε ένα βάζο, πρέπει να λάβετε υπόψη σας το στιλ και τις αποχρώσεις του σπιτιού σας. Αν δεν είστε σίγουρη για το είδος που σας ταιριάζει (floral, ethnic, oriental, minimal), προτιμήστε ένα από διάφανο γυαλί με απλό design, σε αποχρώσεις που ταιριάζουν στο χώρο σας. Στη συνέχεια θα μπορείτε, με βάση αυτό, να επιλέξτε και άλλα που ταιριάζουν μαζί του.
2) Παίξτε με τα σχήματα, καθώς τα διαφορετικά ύψη και πλάτη δημιουργούν εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Είναι βαρετό να αγοράσετε το ίδιο βάζο δύο φορές, προσπαθώντας να πετύχετε αρμονία. Αν σας αρέσει η συνοχή, κρατήστε σε όλα ίδιες ή παρόμοιες απόχρωσεις.
3) Λάβετε υπόψη σας τα μεγέθη. Ένα τεράστιο βάζο σε ένα μικρό σαλόνι ή γραφείο «μπουκώνει» το χώρο. Ειδικά αν σκοπεύετε να το στολίσετε με λουλούδια, φροντίστε ώστε να κρατάτε τις σωστές ισορροπίες και διαστάσεις.
4) Σκεφτείτε εναλλακτικά. Η τραπεζαρία δεν είναι ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει ένα όμορφο βάζο. Μπορείτε να στολίσετε την είσοδο με ένα μικρό ράφι που θα υποδεχθεί μερικά όμορφα βάζα, να τοποθετήσετε σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους βάζα πάνω στη βιβλιοθήκη ή πάνω από τα ντουλάπια της κουζίνας ή ακόμη και στο πάτωμα. Μια άδεια γωνία στο πάτωμα αυτομάτως γίνεται ενδιαφέρουσα με την ύπαρξη ενός ιδιαίτερου βάζου.
Συντήρηση
1) Για να καθαρίσουν τα κρυστάλλινα βάζα, ξεπλύνετε με ξίδι και πασπαλίστε τα με χοντρό αλάτι. Ύστερα από μερικές ώρες ξεβγάλετε με νερό και τρίψτε τους λεκέδες που επιμένουν με μια οδοντόβουρτσα.
2) Για να καθαρίσετε στο εσωτερικό τα βάζα με ψηλό λαιμό ή τις γυάλινες καράφες, χρησιμοποιήστε έναν λεπτό ξύλινο πλάστη, στην άκρη του οποίου θα έχετε στερεώσει ένα μαλακό πανί.
3) Για να καθαρίσετε τα κρυστάλλινα βάζα, γεμίστε το βάζο μέχρι τη μέση με νερό στο οποίο έχετε ρίξει τσόφλια αβγών και ανακινήστε. Τα τσόφλια έχουν ελαφρώς λειαντική ικανότητα και αφαιρούν τις θαμπάδες από το κρύσταλλο.
4) Για να καθαρίσετε τον πάτο του κρυστάλλινου βάζου και τις μαυρίλες που τυχόν έχει, ρίξτε στο βάζο μισή χούφτα ρύζι και λίγο άσπρο ξίδι και ανακινήστε καλά.
5) Για να μη φαίνονται οι θαμπάδες στο κρυστάλλινο βάζο, χρησιμοποιήστε χρωματισμένο νερό για τα λουλούδια.
6) Για ασημικά, τυλίξτε τα βάζα σε κομμάτια αλουμινόχαρτο και αφήστε τα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι.

Read More

5 βήματα για να εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα και στο γραφείο!


Για σφιχτά πόδια
1.
Σταθείτε σε έναν τοίχο με την πλάτη προς αυτόν. Στηρίξτε με τα χέρια σας την πλάτη στον τοίχο και λυγίστε τα γόνατά σας. Ανασηκώστε και τεντώστε μπροστά το ένα πόδι κρατώντας τεντωμένο. Επαναλάβατε 15 φορές στο κάθε πόδι.
2.
Σταθείτε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ώμων, τα χέρια στη μέση και την πλάτη σας ίσια. Λυγίστε ελαφρώς τα γόνατα χωρίς να χαλαρώσετε τη στάση του σώματός σας. Επανέλθετε στην αρχική στάση και επαναλάβετε για 15 φορές επί 3 σετ.
Για ανόρθωση γλουτών
3.
Σταθείτε σε έναν τοίχο με την πλάτη και ακουμπήστε το επάνω μέρος της πλάτης σας χωρίς να στηρίζετε τα χέρια σας αυτόν. Λυγίστε τα γόνατα, κάτεβείτε προς τα κάτω και μείνετε για 15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβατε 15 φορές.
4.
Από όρθια θέση κρατήστε την πλάτη σας ίσια και φέρτε μπροστά το ένα σας πόδι με το γόνατο λυγισμένο. Με τα χέρια σας κρατήστε τη μέση σας. Λυγίστε το άλλο σας πόδι κάνοντας βαθύ κάθισμα. Μείνετε για 20 δευτερόλεπτα και επαναλάβατε 15 φορές σε κάθε πόδι.
5.
Πάρτε την καρέκλα του γραφείου σας και ρίξτε το βάρος του σώματός σας στηριζόμενη με τα χέρια σας στα μπράτσα μιας καρέκλας. Λυγίστε το ένα πόδι μπροστά, λυγίστε και ανασηκώστε το άλλο σπρώχνοντας προς τα πίσω. Επαναλάβετε 15 φορές για κάθε πόδι.

Read More

Φράουλα:Ζουμερή και αντιρυτιδική!


 Η φράουλα εκτός από την υπέροχη γεύση θεωρείται φρούτο φάρμακο. Παρότι βγαίνει στην αγορά αρχές Μαρτίου, οι πιο νόστιμες φράουλες είναι οι μαγιάτικες. Καταναλώστε τες άφοβα, προστατέψτε τον οργανισμό σας και αποκτήστε όμορφο και λαμπερό δέρμα.

Η φράουλα είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, έχει πολλές φυτικές ίνες και υδατάνθρακες ενώ δεν λείπουν τα ιχνοστοιχεία όπως σίδηρος, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο και νάτριο. Επίσης:
Θωρακίζει τον οργανισμό από τη στεφανιαία νόσο και την αρθρίτιδα λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φαινόλες που έχουν αντιοξειδωτική δράση.
Βοηθά στην καλή υγεία των ματιών λόγω των καροτενοειδών και της λουτείνης που περιέχει.
Προστατεύει από την υπέρταση λόγω των υψηλών επιπέδων καλίου.
Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα επειδή έχει πολλές φυτικές ίνες.
Θεωρείται ευεργετική για όσους έχουν αναιμία και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στη χολή.
Είναι κατάλληλη για δίαιτα και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει το γλυκό στη διατροφή μας.
Τονώνει και κάνει πιο απαλή την επιδερμίδα. Συσφίγγει το δέρμα, ενυδατώνει και μειώνει τις ρυτίδες. Οι Ρωμαίες, τη χρησιμοποιούσαν ως κρέμα τρίβοντας κομμάτια φράουλας στο πρόσωπό τους για να κάνουν απολέπιση και να δώσουν λάμψη στην επιδερμίδα τους.
Αποφύγετέ την σε περιπτώσεις έλκους, φλεγμονής των εντέρων και σπαστικής κολίτιδας, αν πάσχετε από νεφρική νόσο, θυρεοειδή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη και δεν παίρνετε φάρμακα. Επίσης, μπορεί να ευθύνεται για αλλεργικά εξανθήματα.

Read More

Συμβουλές ομορφιάς για το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι φτάνει και είναι καιρός να ετοιμαστούμε για να αλλάξουμε την ρουτίνα της ομορφιάς μας προσαρμόζοντάς την στις ανάγκες του πιο ζεστού καιρού και του καυτού ήλιου. Θα δούμε σήμερα μερικά tips για να διατηρηθούμε και το καλοκαίρι φρέσκες και έχοντας πάρει τις σωστές αποφάσεις για την θερμότερη περίοδο του χρόνου.


Καθαρισμός

Ο καθαρισμός της επιδερμίδας το καλοκαίρι είναι σημαντικότερη από κάθε άλλη εποχή καθώς ο ιδρώτας, το ξηρό περιβάλλον και η σκόνη είναι αυξημένα και επιβαρύνουν πάρα πολύ το δέρμα μας. Επιλέξτε ένα απαλό καθαριστικό που θα απομακρύνει την περιττή λιπαρότητα χωρίς όμως να ξηραίνει το δέρμα. Μετά τον καθαρισμό μην ξεχνάτε ποτέ μια ελαφριά κρέμα ημέρας που θα συμπληρώσει την χαμένη από την ζέστη και τον ήλιο υγρασία του δέρματος.
Είναι επίσης καλό να κάνετε ένα απαλό peeling μια φορά την εβδομάδα. Αυτό βέβαια κατά μέσο όρο καθώς τα λιπαρά δέρματα μπορεί να χρειαστούν απολέπιση 1-2 μέρες νωρίτερα ενώ τα ξηρότερα μια φορά κάθε 15 ημέρες. Θα γίνω κουραστική αλλά μην παραλείψετε ούτε μετά την απολέπιση να ενυδατώσετε την επιδερμίδα σας με κρέμα ημέρας. Πολλές είναι εκείνες που λόγω της ζέστης και του ιδρώτα αισθάνονται ότι η κρέμα τους πέφτει «βαριά» και γι’ αυτό θεωρούν ότι το καλοκαίρι δεν είναι απαραίτητη η χρήση της όμως κάνουν λάθος. Το σωστό είναι να αλλάξουν την κρέμα που χρησιμοποιούσαν τον χειμώνα με κάποια «ελαφρύτερη» που θα έχει όμως όλα εκείνα τα απαραίτητα συστατικά που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδα.


Αντηλιακή προστασία

Θέλετε ένα υγιές δέρμα; Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Και όχι μόνο στην παραλία. Ο ήλιος επιταχύνει την γήρανση του δέρματος αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Αν σας αρέσει το φυσικό μαύρισμα, χρησιμοποιήστε αντηλιακές κρέμες με χρώμα (σαν βάση make-up) μέχρι να πάρει η επιδερμίδα σας το καλοκαιρινό χρώμα που τόσο επιθυμείτε. Θυμηθείτε, οι αντηλιακές κρέμες δεν εμποδίζουν το μαύρισμα, απλά το επιβραδύνουν λίγο μπλοκάροντας παράλληλα τις βλαβερές ακτίνες UV.
Χρησιμοποιήστε λοιπόν μια αντηλιακή κρέμα κάθε μέρα. Λόγω των δραματικών κλιματολογικών αλλαγών ο δείκτης προστασίας δεν πρέπει να είναι μικρότερος του SPF 15. Μην ξεχνάτε επίσης να προμηθευτείτε με ένα lip balm με υψηλό δείκτη προστασίας που θα προστατέψει τα χείλη σας από την αφυδάτωση.


Γυαλιά ηλίου

Τα γυαλιά ηλίου δεν είναι αξεσουάρ μόδας, είναι ανάγκη, ειδικά τις μέρες με έντονη ηλιοφάνεια. Μην τα ξεχνάτε λοιπόν ποτέ. Προμηθευτείτε γυαλιά ηλίου από εξειδικευμένα καταστήματα οπτικών, με φακούς με φίλτρα UV και φυσικά με τον σκελετό που ταιριάζει στο πρόσωπό σας και θα σας κάνει να θέλετε να τα φοράτε όλη την ώρα. Εκτός από την προστασία του εσωτερικού του ματιού από τις ακτίνες του ήλιου τα γυαλιά ηλίου θα σας αποτρέψουν από το να μισοκλείνετε τα μάτια σας (κίνηση αυτόματη που γίνεται ακούσια για να προστατευτούν τα μάτια) γεμίζοντας μικρούλες ρυτίδες και αλληθωρίζοντας.


Μακιγιάζ

Η ζέστη και ο καυτός ήλιος μας κάνουν να ιδρώνουμε. Το make-up τρέχει ή εξατμίζεται, το δέρμα γυαλίζει και το όλο σύνολο δείχνει ιδιαίτερα αντιαισθητικό. Σε ποια δεν έχει συμβεί; Ευτυχώς φέτος οι πασαρέλες γέμισαν με natural look και οι κοινές θνητές μπορούμε να ανασάνουμε με ανακούφιση. Αφήστε λοιπόν στο ντουλάπι τα βαριά compact  make up και βγείτε έξω μόνο με την αντηλιακή σας. Αυτή είναι η φετινή μόδα. Έτσι κι αλλιώς ό,τι και να βάζατε, στο πρώτο 5λεπτο μέσα στο καυτό αυτοκίνητο για την δουλειά θα είχε εξαφανιστεί.

Το απόλυτο natural look συμπληρώνουν τα φρύδια στο φυσικό τους σχήμα –άντε… με μερικές μικροδιορθωσούλες. Αν σας φαίνεται αδιανόητο το όλο concept διαλέξτε μια αντηλιακή κρέμα ημέρας με χρώμα, αδιάβροχη μάσκαρα, ρουζ και σκιά σε μορφή κρέμας (προσοχή να μην είναι πολύ λιπαρά) και φυσικά, τον σύντροφο του καλοκαιριού που λέγεται lip gloss.
Για τις βραδινές εμφανίσεις οι προτάσεις για το μακιγιάζ κινούνται στο ίδιο κλίμα: φυσικό δέρμα, ελαφρές κρεμώδεις σκιές και ρουζ, μάσκαρα και lip gloss.

Και μια ακόμα συμβουλή. Αποφύγετε να αγγίζετε το δέρμα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να το κάνετε να φαίνεται λερωμένο και να ανακατέψετε το λιγοστό σας μακιγιάζ. Βάλτε καθαρό νεράκι σε ένα βαποριζατέρ και ψεκάζετε το πρόσωπό σας ακόμα κι αν είστε βαμμένες. Αφήστε το νερό να στεγνώσει με τον αέρα και δείτε τι θαύματα μπορεί να κάνει.
Ως προς τα αρώματα, επειδή εξατμίζονται πάρα πολύ γρήγορα λόγω της ζέστης προτιμήστε αρωματικά έλαια (1-2 σταγόνες μετά το μπάνιο). Αν χρησιμοποιείτε άοσμη κρέμα σώματος, ανακατέψτε την με 1-2 σταγόνες αρωματικού ελαίου και απλώστε την στο σώμα σας (μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού και των ώμων).


Μαλλιά

Φυσικές αλογοουρές, «ατημέλητοι» κότσοι, ρομαντικές μπούκλες και girly κοτσιδάκια είναι οι τάσεις του φετινού καλοκαιριού. Αλλά η ρουτίνα ομορφιάς πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει και την σωστή περιποίηση των μαλλιών.
Πρώτα απ’ όλα αποφύγετε τα στυλιζαρισμένα χτενίσματα και το πολύ πιστολάκι. Αφήστε τα μαλλιά σας να «ξεκουραστούν» απ’ όλα τα προϊόντα styling. Χρησιμοποιήστε σπρέι με αντηλιακό δείκτη για να προστατέψετε την τρίχα από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Τολμήστε πολύχρωμες μπαντάνες και μεγάλα καπέλα ακόμα και μέσα στην πόλη σύμφωνα με τις προτάσεις οίκων σαν των Marc Jacobs και John Patric, λανσάροντας στιλ και προστατεύοντας συγχρόνως τα μαλλιά σας.

Read More

Γεμιστά με ρύζι ολικής άλεσης


Τι έχουμε:

6 ντομάτες
4 πιπεριές
8 κουταλιές ρύζι ολικής αλέσεως
1 κρεμμύδι 
2 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια μαϊντανό
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι


Τι κάνουμε:

Πλένουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια, βγάζουμε το κοτσάνι από τις 4 ντομάτες και κόβουμε οριζόντια το πάνω μέρος, προσέχοντας να μην ανοίξει τελείως.
Με ένα κουταλάκι βγάζουμε τη σάρκα από τις ντομάτες, την τρίβουμε στον τρίφτη και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε τις πιπεριές με το ίδιο τρόπο και βγάζουμε τα σπόρια τους.
Στο μπολ με τη σάρκα από τις ντομάτες, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, το ρύζι, το αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Χαράσσουμε σε σταυρό το κάτω μέρος από τις υπόλοιπες  ντομάτες, τις  ζεματίζουμε σε ένα μπολ με βραστό νερό για 1 λεπτό, τις  βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και τις  ρίχνουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις τρίβουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, προσέχοντας η γέμιση να φτάνει λίγο παραπάνω από την μέση της κάθε ντομάτας και πιπεριάς και τις σκεπάζουμε με το καπάκι τους.
Τις βάζουμε σε ένα ταψί, τις περιχύνουμε με τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, 1 φλιτζάνι νερό και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά, φροντίζοντας να περιχύνουμε τα γεμιστά με το ζωμό από το ταψί σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Βγάζουμε τα γεμιστά με μία τρυπητή κουτάλα και σερβίρουμε 1 ντομάτα και 1 πιπεριά σε κάθε άτομο, συνοδεύοντας με σαλάτα.
Πηγή: youdiet.gr

Read More

Γλυκάκια σοκολάτας με καρύδα


Υλικά

1  φλιτζάνι ζάχαρη
250γρ καρύδα τριμμένη
3 ασπράδια αυγού
Ξύσμα ενός λεμονιού
Για το γαρνίρισμα1 κουβερτούρα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 βαθύ πιάτο γεμάτο καρύδα τριμμένη

Εκτέλεση

Χτυπάτε τα ασπράδια στο μίξερ ώστε να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτετε λίγο-λίγο τη ζάχαρη και συνεχίζετε να χτυπάτε για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο ξύσμα λεμονιού και την τριμμένη καρύδα.
Στρώστε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνετε ένα κουτάλι της σούπας και αφήνετε βουναλάκια σκορπισμένα πάνω στο χαρτί.
Ψήνετε για 15 λεπτά στους 150 βαθμούς.
Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχετε είναι τραγανές μπουκίτσες εξωτερικά αλλά μαλακές εσωτερικά.
Βγάζετε από το φούρνο να κρυώσουν.

Φτιάχνετε το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνοντας καλά την κρέμα γάλακτος, βγάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα σε κομμάτια.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
Στη συνέχεια βουτάτε τις μπουκίτσες καρύδας ολόκληρες ή ένα μέρος μέσα στο γλάσο και αμέσως μετά τις βουτάτε μέσα στο πιάτο με την καρύδα ώστε να κολλήσει τριμμένη καρύδα εκεί που θέλετε.
Πηγήdietup.gr

Read More

Μπουκιές κοτόπουλου με πιπεριές


Υλικά για 4 άτομα
450 γρ. στήθος κοτόπουλου
1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά ,1 κίτρινη πιπεριά,
1 μεγάλο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
1 κουτάλι σούπας ξερό τριμμένο εστραγκόν
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.


Προετοιμασία
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές.
Αφαιρούμε από τις πιπεριές τα κοτσάνια και τους σπόρους.
Τις κόβουμε στη μέση και κατόπιν σε μικρά σπιρτόξυλα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις μπουκίτσες του κοτόπουλου και τα σπιρτόξυλα από τις πιπεριές.
Τα σοτάρουμε καλά για 5 λεπτά , τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε τα υλικά μας σε ένα πυρίμαχο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο εστραγκόν και τα περιχύνουμε με την ντομάτα κονσασέ.
Φουρνίζουμε το ταψί στους 180C για περίπου 3/4 της ώρας και μέχρι τα υλικά να αποκτήσουν μια κρούστα από πάνω.
Μαζί με τούτο το φαγητό μπορείτε να πιείτε ένα ροζέ από την ποικιλία ξινόμαυρο της Μακεδονίας.

 

Read More

Αποκτήστε ιδανικούς κοιλιακούς



Γέμισε ενέργεια και σφίξε τους κοιλιακούς σου σε ελάχιστα λεπτά με αυτές τις πρωτοποριακές ασκήσεις που σε θέλουν καθιστή.
Πώς θα σου φαινόταν αν πλημμύριζες ενέργεια, αποκτούσες γυμνασμένη κοιλιά, δυνάμωνες την πλάτη και γινόσουν πιο ευλύγιστη σε μερικά μόνο λεπτά και χωρίς καν να σηκωθείς όρθια; Αυτό είναι το θαύμα που θα σου προσφέρει μία νέα μορφή καθιστικής άσκησης, η οποία συνδυάζει την ενδυνάμωση της μεθόδου Πιλάτες, την ευλυγισία των ασκήσεων γιόγκα, τη χάρη του χορού, τη ροή της κολύμβησης και την αναζωογόνηση του τάι τσι σε ένα απλό δυναμικό πρόγραμμα.
Αντίθετα με τη γιόγκα που απαιτεί αρκετή δύναμη και ισορροπία, εδώ χρειάζεσαι ένα σκαμπό ή καρέκλα, που σημαίνει ότι μπορείς να γυμναστείς ανεξάρτητα από τη φυσική σου κατάσταση, ακόμα κι ενώ... τεμπελιάζεις στο γραφείο σου.
Περιλαμβάνει 3 σειρές ασκήσεων. Μπορείς να τις κάνεις όλες μαζί ή να τις μοιράσεις μέσα στη μέρα σαν... τονωτικές ενέσεις. Εκτός του ότι θα γλιτώσεις από το μεσημεριανό λήθαργο, θα δείχνεις ψηλότερη, θα νιώθεις πιο σφιχτή και θα σε ενοχλούν όλο και λιγότεροι πόνοι.
Το πρόγραμμα με μια ματιά
Τι θα χρειαστείς: Ένα σκαμπό ή μια καρέκλα χωρίς χέρια
Τι θα κάνεις: Ολοκληρώνεις κάθε σετ (Κοιλιακοί & Πλάτη, Πόδια & Γοφοί, Άνω Κορμός) 3 φορές και προχωράς στο επόμενο. Κάνε μαλακές και συνεχόμενες κινήσεις, αναπνέοντας βαθιά απ' τη μύτη.
Πόσο συχνά: 3 έως 7 φορές την εβδομάδα. Πρόκειται για το ιδανικό πρόγραμμα για αρχάριους. Αν γυμνάζεσαι συστηματικά, χρησιμοποίησέ το για ζέσταμα.
σετ 1
Κοιλιακοί & Πλάτη
Αυτές οι ασκήσεις τονώνουν τον κορμό και αυξάνουν την ευλυγισία  της σπονδυλικής στήλης. Εφάρμοσε κάθε άσκηση 4 φορές (από κάθε πλευρά) προχωρώντας απαλά από την αρχή ως το τέλος κάθε μιας, πριν πας στην επόμενη. Επανάλαβε το σετ 3 φορές.


1. Μέσα- έξω

Κάθεσαι με τα πόδια πιο ανοιχτά από το πλάτος των γοφών, τις πατούσες μπροστά, τα χέρια στους μηρούς. Εισπνέεις λυγίζοντας προς τα μέσα τη σπονδυλική στήλη, ανεβάζοντας το στήθος και κοιτάζοντας το ταβάνι (Α). Κρατάς τους ώμους πάνω από τους γοφούς. Εκπνέεις. Εισπνέεις και ισιώνεις τον κορμό υψώνοντας τη σπονδυλική στήλη. Οι κοιλιακοί πρέπει να είναι σφιγμένοι σε όλη τη διάρκεια. Εκπνέεις «στρογγυλεύοντας» τη ράχη προς τα έξω, κοιτώντας προς το πάτωμα μπροστά σου και νιώθοντας ένα τράβηγμα στην πλάτη (Β). Μην αφήσεις το σαγόνι να «πέσει» στο στήθος. Εισπνέεις καθώς επανέρχεσαι.
 


2. Περιστροφή

Κάθεσαι με την πλάτη ίσια και τα χέρια στους μηρούς. Εισπνέεις καθώς υψώνεις τη σπονδυλική στήλη και τραβάς τους κοιλιακούς προς τα μέσα. Εκπνέεις στρέφοντας τον κορμό αριστερά, ανεβάζεις το αριστερό χέρι στο γοφό και φέρνεις τα μάτια πάνω από τον αριστερό ώμο. Εισπνέεις επιστρέφοντας στο κέντρο. Επαναλαμβάνεις προς τα δεξιά, ανεβάζοντας το δεξί χέρι αντίστοιχα.




3. Στο πλάι

Κάθεσαι ευθεία με τα πόδια ανοιχτά. Εισπνέεις καθώς επιμηκύνεις τη σπονδυλική στήλη και τραβάς τους κοιλιακούς προς τα μέσα. Εκπνέεις και απλώνεις το δεξί χέρι προς τα έξω στο πλάι, μετά πάνω από το κεφάλι, πίσω απ' το αριστερό (το αριστερό χέρι σπρώχνει προς το πάτωμα). Εισπνέεις μένοντας έτσι. Εκπνέεις επιστρέφοντας στο κέντρο. Εισπνέεις. Επαναλαμβάνεις με το αριστερό χέρι, προς τα δεξιά, με το δεξί να σπρώχνει προς το πάτωμα.





4. Κύμα

Κάθεσαι ίσια με τα χέρια στους μηρούς και τα πόδια ανοιχτά. Εισπνέεις μαζεύοντας προς τα μέσα τη σπονδυλική στήλη, εκπνέεις χαμηλώνοντας προς το πάτωμα με τη ράχη λυγισμένη (Α). «Στρογγυλεύεις» προς τα πίσω λυγίζοντας έναν έναν τους σπόνδυλους (Β), καθώς εισπνέεις και ισιώνεις τον κορμό επιστρέφοντας στην αρχική θέση.

σετ 2
Πόδια & Γοφοί
Αυτές οι ασκήσεις γυμνάζουν τους κοιλιακούς και τα πόδια, προστατεύοντας ή και  ανακουφίζοντας από πόνους σε γόνατα και πλάτη. Εφάρμοσε από 1 φορά και τις 3 ασκήσεις πρώτα με το αριστερό πόδι και μετά με το δεξί. Επανάλαβε το σετ 3 φορές.






1. Έκταση ποδιού

Κάθισε με την πλάτη ίσια στην άκρη του σκαμπό, τις πατούσες να ακουμπάνε στο πάτωμα, τα χέρια να στηρίζονται πίσω στο κάθισμα με τα δάχτυλα μπροστά. Εισπνέεις και μετά εκπνέεις τεντώνοντας το αριστερό πόδι μπροστά, με το πέλμα σε φλεξ (τεντωμένο κάθετα στο υπόλοιπο πόδι) και τη φτέρνα να σπρώχνει μπροστά. Μένεις και εισπνέεις. Κρατάς τους κοιλιακούς σφιγμένους προς τα μέσα σε όλη τη διάρκεια.





2. Σταυροπόδι

Από τη θέση Έκταση Ποδιού εκπνέεις και φέρνεις τον αριστερό αστράγαλο πάνω στο δεξί γόνατο με το πέλμα σε φλεξ, ακουμπώντας τα χέρια στο λυγισμένο πόδι για βοήθεια. Με σφιγμένους τους κοιλιακούς γέρνεις μπροστά, πιέζοντας απαλά τον αριστερό γοφό.



 

3. Στο πλάι
Από τη θέση Σταυροπόδι εισπνέεις κι επανέρχεσαι στην Έκταση Ποδιού με το πέλμα του αριστερού ποδιού σε φλεξ. Εκπνέεις φέρνοντας το πόδι πίσω και το τεντώνεις αριστερά σαν να κλοτσάς. Η εσωτερική πλευρά της πατούσας ακουμπάει στο πάτωμα, το γόνατο δείχνει μπροστά. Βάζεις τον αριστερό αγκώνα στο δεξί γοφό, παλάμη προς τα πάνω. Απλώνεις το δεξί χέρι πάνω απ’ το κεφάλι με την παλάμη προς τα πάνω και γέρνεις προς τα αριστερά νιώθοντας ένα τράβηγμα στη δεξιά πλευρά και στο εσωτερικό του αριστερού μηρού. Μένεις ένα δευτερόλεπτο και επιστρέφεις στην αρχική θέση. Επαναλαμβάνεις όλο το σετ, με το δεξί πόδι αυτήν τη φορά.

σετ 3
Άνω κορμός

Οι ασκήσεις γυμνάζουν το πάνω μέρος της πλάτης και τους ώμους και επομένως βελτιώνουν τη στάση του σώματος. Εφάρμοσε κάθε άσκηση 4 φορές. Επανάλαβε το σετ 3 φορές.




1. Κύκλοι

Κάθεσαι με ίσια την πλάτη, τα πόδια ανοιχτά, τις πατούσες προς τα έξω. «Πλέκεις» τα δάχτυλα και σηκώνεις τα χέρια καθώς εισπνέεις. Εκπνέεις καθώς γέρνεις κυκλικά προς τα δεξιά και μετά μπροστά, στρογγυλεύοντας την πλάτη προς τα έξω. Εισπνέεις καθώς γυρνάς κυκλικά προς τα αριστερά λυγίζοντας τη ράχη προς τα μέσα. Κάνεις τον κύκλο 4 φορές με συνεχόμενες κινήσεις.








2. Χασμουρητά

Κάθεσαι με ίσια πλάτη, πόδια ανοιχτά, χέρια στους μηρούς. Εισπνέεις και απλώνεις τα χέρια μπροστά και πάνω απ' το κεφάλι με την πλάτη ελαφρά λυγισμένη προς τα μέσα (Α). Τεντώνεις και ανοίγεις τα χέρια προς τα πάνω (Β). Εκπνέεις και τα περιστρέφεις πίσω και κάτω. Επαναλαμβάνεις 4 φορές.

Από το Prevention

Read More

Γυμναστείτε και στις δύσκολες μέρες





Στην καθημερινότητά σας γυμνάζεστε έντονα, αλλά νιώθετε εξάντληση όταν έχετε περίοδο;


Αποδώστε την κούραση σας στις ορμόνες. Η προγεστερόνη και τα οιστρογόνα αυξομειώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του γυναικείου κύκλου επηρεάζοντας τη διάθεσή σας ακόμη και κατά την άσκηση. Το αξίωμα που αναφέρει ότι η γυμναστική μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση.






Αν πριν από την περίοδο πέφτουν κατακόρυφα τα επίπεδα ενέργειάς σας, αυτό ενδέχεται να οφείλεται στα προεμμηνορρυσιακά συμπτώματα. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει, αλλά ας μην κρυβόμαστε: πόσο εύκολο θεωρείται ότι είναι για μια γυναίκα που έχει πονοκέφαλο, πρηξίματα ή φουσκώματα, κακή διάθεση ή πόνο στο στήθος, να ακολουθήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης; Μάλλον αδύνατον!
Ανακουφιστείτε από αυτά τα συμπτώματα ακολουθώντας τις εξής υποδείξεις:
1) Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την περίπτωση που έχετε έλλειψη ασβεστίου. Έρευνα σε 497 γυναίκες που λάμβαναν 1.200 mg ασβεστίου ημερησίως έδειξε ότι τα συμπτώματα υποχώρησαν κατά 50%. Επειδή όμως κάθε οργανισμός έχει τις προσωπικές του ανάγκες και αντιδράσεις μην κάνετε κάτι αυθαίρετα.
2) Εφόσον σας το υποδείξει ο γιατρός σας, πάρτε ένα παυσίπονο μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα.
3) Καταναλώστε πιο πολλά δημητριακά, φρούτα και λαχανικά.
4) Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης καθώς και το αλάτι, τον καφέ και το αλκοόλ.
Όσον αφορά την ερώτησή σας, θα σας σύστηνα να μείνετε ήρεμες ή να επιλέξετε εναλλακτικούς ήπιους τρόπους άσκησης παρά να γυμναστείτε έντονα. Για παράδειγμα, αντί να ακολουθήσετε το καθιερωμένο πρόγραμμα τρεξίματος, κάντε μια μεγάλη βόλτα. Επιπλέον, αντί να συμμετέχετε σε ένα μάθημα έντονης αεροβικής άσκησης, προτιμήστε μερικές διατάσεις σε μορφή yoga. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 16 γυναίκες έδειξε ότι τα προγράμματα άσκησης με υψηλή ένταση παράγουν περισσότερο γαλακτικό οξύ (αυτό που προκαλεί το κάψιμο στους μυς) στη φάση του κύκλου. Το αποτέλεσμα; Η άσκηση γίνεται πιο δύσκολη ενώ καίγονται λιγότερα λίπη. Μη νιώθετε, λοιπόν, ενοχές αν κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από την άσκησή σας.

Από το Prevention

Read More

Αλλάξτε το σώμα σας με 7 βήματα


Είναι απλά, μπορείτε να τα ακολουθήσετε εύκολα αρκεί να μην τα ξεχνάτε ποτέ!
1 Αν είστε αρχάρια μην παραλείπετε τα βασικά
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής χωρίζεται σε ενδυνάμωση, καρδιοαγγειακές ασκήσεις και διατάσεις. Συνήθως οι περισσότεροι αφαιρούν τις διατάσεις, οι οποίες διαρκούν μόνο πέντε λεπτά, αυξάνουν τη δύναμή κατά 20%, ενώ κάνουν πιο εύκαμπτες τις αρθρώσεις. Με την ενδυνάμωση απομονώνετε τους μυς και τους γυμνάζετε αρκετές φορές τη βδομάδα, αναπτύσσοντας μεγαλύτερη αντίσταση απ’ αυτή που έχουν συνηθίσει. Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις αυξάνουν τους ρυθμούς της καρδιάς σε επίπεδο εκγύμνασης και τους κρατάνε σ’ αυτούς τους ρυθμούς για περίπου είκοσι λεπτά. Μην παραλείπετε κανένα από τα τρία μέρη.
2 Γυμναστείτε για την υγεία σας
Γυμναστείτε πρώτα για την υγεία σας. Γι’ αυτό αποφύγετε το κάπνισμα και το αλκοόλ και υιοθετήστε ένα ισορροπημένο διατροφικό σχήμα. Χρειάζεται να λαμβάνετε 25-30 γραμμάρια φυτικών ινών καθημερινά, να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά πέντε φορές την ημέρα, να μειώσετε το κόκκινο κρέας και να αυξήσετε το ψάρι και το άπαχο κρέας. Αν ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τέσσερις ώρες εβδομαδιαίας άσκησης θα ζήσετε κατά προσέγγιση οκτώ χρόνια περισσότερο.
3 Εξαφανίστε τα ψωμάκια με ραχιαίους
Ας είμαστε ρεαλιστές: δεν υπάρχει αυτό που λέμε “τοπικό αδυνάτισμα” γιατί το λίπος καίγεται αναλογικά σε όλο το σώμα. Για να αποκτήσετε λεπτή μέση και δυνατούς κοιλιακούς, εστιάστε στους μυς. Κάντε τακτικά κοιλιακούς, αλλά γυμνάστε και την πλάτη σας με ραχιαίους.
4 Αποκτήστε γερή καρδιάΗ καρδιά είναι ένας μυς, όπως και όλοι οι άλλοι μυς του σώματος και πρέπει να τη δουλεύετε με τέτοιο τρόπο, ώστε να αυξάνεται ο ρυθμός της για περίπου είκοσι λεπτά. Αν τη δουλεύετε τακτικά, τότε σιγά σιγά αποκτάτε περισσότερη αντοχή και διάρκεια στην άσκηση. Πάρτε το στα σοβαρά και περπατήστε με έντονο ρυθμό. Το να κάνετε για παράδειγμα το γύρω του τετραγώνου σε αργό ρυθμό, ουσιαστικά δεν προσφέρει τίποτα στην καρδιά σας.
5 Φάτε κάτι πριν το γυμναστήριο
Μια καλή πηγή πρωτεϊνών πριν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης, επηρεάζει την ποιότητα της άσκησης και αναπτύσσει όχι μόνο την ενέργειά σας, αλλά και τους μύες σας.
6 Κάψτε λίπος, όχι μόνον θερμίδες
Αν θέλετε να χάσετε λίγα κιλά, τότε η προτροπή “φάε λιγότερο, κινήσου περισσότερο” ίσως φέρει αποτελέσματα. Αν, όμως, έχετε περάσει μια – δύο εγκυμοσύνες και θέλετε να χάσετε είκοσι κιλά, μ’ αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να χάσετε λίγο και μόλις ξαναρχίσετε να τρώτε κανονικά, θα τα πάρετε πίσω. Το μυστικό για να μην ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε, χωρίς να κάνετε δίαιτα συνεχώς, είναι να καίτε σωματικό λίπος, όχι απλώς να χάνετε βάρος.

Read More

Καλλίγραμμα πόδια με ποδήλατο


Επενδύστε σε ένα ποδήλατο και ξεκινήστε να κάνετε διαδρομές μόνοι ή με παρέα. Το σίγουρο είναι ότι θα διασκεδάσετε με την ψυχή σας και θα ασκηθείτε αποτελεσματικά.

Η ποδηλασία:
Μπορεί να βελτιώσει περισσότερο τη φυσική αντοχή και το καρδιαναπνευστικό σύστημα σε σχέση με το τρέξιμο.
Βοηθά στην ισορροπία του σώματος.
Γυμνάζει συμμετρικά τους μυς που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά τους σώματός σας με αυτούς που βρίσκονται στην αριστερή.
Αποτελεί μια από τις καλύτερες ασκήσεις, κυρίως για την ενδυνάμωση των μηρών αλλά παράλληλα γυμνάζονται οι γάμπες, τα χέρια και οι κοιλιακοί.
Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου και τονώνει τους μύες, ιδιαίτερα των μηρών και των γλουτών. Ένα καθημερινό δεκάλεπτο άσκησης με ποδήλατο βοηθάει στη σύσφιξη των μυών και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
Καταπολεμά το άγχος και δημιουργεί αίσθηση της ευεξίας.
Τροφοδοτεί τους πνεύμονες με περισσότερο οξυγόνο.
Προσφέρει δύναμη και ευλιγισία.
Συντελεί στην απώλεια κιλών.
Βοηθά στην πρόληψη του διαβήτη, των καρδιοπαθειών, της παχυσαρκίας και της κατάθλιψης.
Ενδείκνυται για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερίνης και τον έλεγχο του σακχάρου.
Τι ποδήλατο να διαλέξετε
Αγοράστε ένα ποδήλατο στα μέτρα σας. Υπάρχουν αρκετά νούμερα ποδηλάτου, έτσι ώστε να βρείτε αυτό ακριβώς που σας ταιριάζει. Καλύτερα να το αγοράσετε από ένα εξειδικευμένο κατάστημα για ποδήλατα και όχι από κάποιο εμπορικό πολυκατάστημα, το οποίο να μπορεί να σας προσφέρει σέρβις ή επιδιόρθωση σε πιθανή βλάβη.
Υπάρχουν τρεις τύποι ποδηλάτων: της πόλης (city), ιδανικά για βόλτες σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους, του βουνού (mountain) με γερό σκελετό, χοντρά, τρακτερωτά λάστιχα, χαμηλό τιμόνι και πολλές ταχύτητες που θα σας βοηθήσουν στις δύσκολες ανηφόρες και του δρόμου, τα λεγόμενα αγωνιστικά, με το λεπτό, γυριστό τιμόνι και τα λεπτά λάστιχα.
Κάντε το σωστά
Μην κάνετε ποδήλατο με γυμνά πόδια, φοράτε πάντα ένα κολάν.
Ρυθμίστε τη σέλα ώστε να μην τεντώνει εντελώς το πόδι σας όταν κάνετε πεντάλ.
Μην ανασηκώνεστε από τη σέλα για να σπρώξετε με μεγαλύτερη δύναμη για να αποφύγετε τους τραυματισμούς.
Μην καμπουριάζετε και μη γέρνετε προς τα μπρος ή προς τα πίσω.
Για να προστατεύσετε την πλάτη σας, μην ακουμπάτε πάνω στο τιμόνι για να «ξεκουραστείτε».
Μη βάζετε μεγάλη αντίσταση – προτιμήστε τη μεγαλύτερη διάρκεια.
Έχετε τα γόνατά σας ελαφρώς λυγισμένα και διατηρείτε τον κορμό σας και γυρίζετε τα πεντάλ καταβάλλοντας δύναμη με το μπροστινό μέρος του πέλματος κι όχι με τη φτέρνα.

Read More

Βελούδινα και υγιή πέλματα


Mε το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, πιθανόν θα ετοιμάζετε σανδάλια και σαγιονάρες. Η σωστή φροντίδα των ποδιών είναι πολύ σημαντική για όλους τους πάσχοντες από διαβήτη. Αλλά πριν φορέσετε σαγιονάρες δείτε την κατάλληλη φροντίδα.
Σχετικά με τα πέλματα
Η νευροπάθεια, μια από τις μακροχρόνιες επιπλοκές του διαβήτη, σημαίνει βλάβη στα νεύρα. Υπάρχουν αρκετοί τύποι νευροπάθειας. Η περιφερική νευροπάθεια μπορεί να προκαλέσει απώλεια αίσθησης, κάψιμο ή μούδιασμα ποδιών. Αναλογιστείτε το εξής: Αν πατήσετε ένα καρφί και δεν έχετε αίσθηση του ποδιού σας μπορεί ενδεχομένως να μην το προσέξετε μέχρι να εμφανίσετε μόλυνση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακρωτηριασμό δαχτύλου ή πέλματος. Ο καλύτερος τρόπος να εμποδίσετε μια νευροπάθεια είναι να ελέγχετε τα επίπεδα γλυκόζης.
Να επιθεωρείτε καθημερινά τα πόδια σας
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα κοιτάτε προσεκτικά. Από πάνω, τις πλευρές, στο κάτω μέρος και ανάμεσα στα δάχτυλα. Να προσέχετε για τυχόν κάλους, φουσκάλες, αμυχές ή σημάδια μόλυνσης, όπως ερυθρότητα ή οίδημα. Να επισκεφτείτε γιατρό ή ποδίατρο αν ανησυχείτε για τα πέλματά σας.
Διατηρήστε τα πέλματα καθαρά και ενυδατωμένα
Να πλένετε και να στεγνώνετε καλά τα πέλματά σας καθημερινά. Να ελέγχετε τη θερμοκρασία του νερού όταν κάνετε μπάνιο για να αποφύγετε εγκαύματα. Επίσης σημαντικό είναι να αποφεύγετε την ξηροδερμία ώστε να εμποδίζετε κάλους και ρωγμές στο δέρμα. Να χρησιμοποιείτε λοσιόν στην κορυφή και άκρη του πέλματος αλλά όχι ανάμεσα στα δάχτυλα όπου το υγρό περιβάλλον μπορεί να επιτρέψει την ανάπτυξη μυκήτων.
Να φοράτε παπούτσια που εφαρμόζουν καλά
Ξέρετε ότι ένα παπούτσι έχει καλή εφαρμογή όταν υπάρχει στήριξη και μοιάζει άνετο. Οι γυναίκες θα πρέπει να ξανασκεφτούν τα ψηλοτάκουνα.
Να κόβετε τα νύχια σε ευθεία γραμμή
Αν τα νύχια των ποδιών κόβονται με γωνία, θα μπορούσατε να οδηγηθείτε σε νύχια που μεγαλώνουν προς τα μέσα.
Μην περπατάτε ξυπόλητοι
Ακόμα και στην παραλία, την πισίνα ή το σπίτι σας, πάντα να φοράτε κάποιου είδους υποδήματα όταν περπατάτε. Κλειστά στα δάχτυλα παπούτσια με σκληρή προστατευτική σόλα είναι τα καλύτερα. Αν κάνετε ηλιοθεραπεία μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε αντηλιακό στην πατούσα σας.
Αν έχετε ερωτήσεις να ρωτάτε πάντα τον γιατρό σας. Κάντε την καλή φροντίδα του πέλματος καθημερινή συνήθεια για ένα υγιές πόδι.
Πηγή: iatronet.gr

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB