Ραγάδες και πώς τις αντιμετωπίζουμε


«Σπάει» το δέρμα, «ανοίγει» και εμφανίζονται γραμμές με κόκκινο χρώμα που σταδιακά ασπρίζει και γίνεται ουλώδης ιστός. Οι ραγάδες ταλαιπωρούν όλο και περισσότερες γυναίκες -αλλά και άντρες- που θέλουν να τις ξεφορτωθούν! Μάθετε πώς μπορείτε να τις προλάβετε ή να βελτιώσετε την όψη τους.

Οι ραγάδες προκαλούνται από απότομη αύξηση βάρους, από την έλλειψη της ελαστικότητας της επιδερμίδας λόγω της κακής ποιότητας κολλαγόνου και ελαστίνης σε συνδυασμό με ορμονικούς και κληρονομικούς παράγοντες και εμφανίζονται σε μηρούς, γλουτούς, κοιλιά, στήθος, βραχίονες.

Πώς θα τις προλάβετε
Αποφύγετε τις αυξομειώσεις στο βάρος σας. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας με τροφές που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β οι οποίες συντελούν στην ανάπλαση της επιδερμίδας (άπαχα γαλακτοκομικά, κοτόπουλο), βιταμίνη Α η οποία δίνει ελαστικότητα στο δέρμα (συκώτι, λαχανικά), βιταμίνη C που ενισχύει το κολλαγόνο και βοηθά στη σφιγηλότητα του δέρματος (πορτοκάλι, φράουλες κ.λπ.), βιταμίνη Ε και σελήνιο που είναι αντιοξειδωτικά (ελιές, σπόροι, δημητριακά), φλαβονοειδή που μειώνουν τη φλεγμονή (κόκκινο κρασί, μαύρη σοκολάτα, πράσινο τσάι, σταφίδες).
Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας πίνοντας τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα γιατί η αφυδάτωση θεωρείται αιτία πρόκλησής τους.
Απλώνετε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος.
Κάντε πήλινγκ 2 φορές την εβδομάδα.

Πώς θα τις αντιμετωπίσετε

Οι ειδικοί λένε ότι οι ραγάδες αποτελούν ένα είδος ουλών του δέρματος. Αυτό σημαίνει πως ο κύριος στόχος τους είναι πάντα η βελτίωσή τους και όχι απαραίτητα η εξαφάνισή τους. Ωστόσο μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε:
Με εξειδικευμένα προϊόντα: Φροντίστε τα προϊόντα που θα επιλέξετε να περιέχουν καλέντουλα και βιταμίνη Ε, τα οποία επανορθώνουν την επιδερμίδα και δρουν επουλωτικά, αμυγδαλέλαιο που είναι μαλακτικό, βιταμίνη Α, και ειδικά το παράγωγό της τρινιτονίνη ή ρετινόλη Α, η οποία δρα άμεσα στα κύτταρα του δέρματος και βοηθά στην απολέπιση και τη δημιουργία νέων υγιών κυττάρων, αυξάνοντας παράλληλα την παραγωγή του κολλαγόνου.
Με μικροδερμοαπόξεση: Γίνεται με τη βοήθεια εξειδικευμένου μηχανήματος και βελτιώνει την όψη των ραγάδων στα αρχικά στάδια εμφάνισης τους. Επιπλέον, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και ταλαιπωρημένο και επιτυγχάνει λεία και λαμπερή επιδερμίδα. Αν έχετε σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα, επιληψία, αρκετά ευαίσθητο δέρμα, δερματικές βλάβες ή είστε σε εγκυμοσύνη αποφύγετέ τη.
Με πήλινγκ: Αφαιρούνται κάποιες επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, διεγείροντάς το να αναπαραχθεί. Απαιτείται προσοχή, καθώς το δέρμα στην περιοχή των ραγάδων είναι πολύ λεπτό.
Με χρήση λέιζερ: Οι ακτίνες λέιζερ δεν αφαιρούν τις ραγάδες αλλά τις κάνουν λιγότερο εμφανείς και ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί laser (IPL, ραδιοσυχνότητες, laser παλμικής χρωστικής) με επιτυχία. Ωστόσο η τεχνολογία Fractional φαίνεται ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση τους.
Με φυσικές συνταγές: Για την πρόληψη των ραγάδων θα χρειαστείτε:
3 κ.σ. λάδι Αχιλλέας (χιλιόφυλλο)
1 κ.σ. βαλσαμέλαιο
1 κ.γ. κερί μέλισσας
Οδηγίες
Ανακατέψτε τα υλικά ζεσταίνοντας το κερί μέλισσας ελαφρώς. Για πρόληψη κάντε επάλειψη μία φορά την ημέρα στις προβληματικές περιοχές. Στην εγκυμοσύνη κάντε 2 φορές επάλειψη την ημέρα, από την αρχή της εγκυμοσύνης μέχρι και 6 μήνες μετά τον τοκετό. Για θεραπεία κάντε επάλειψη δύο φορές την ημέρα με ελαφρύ μασάζ.

Read More

Αερόβια γυμναστική στο νερό


Η αερόβια υδρογυμναστική (αqua aerobic) είναι ό,τι πρέπει τώρα που ο καιρός ζεσταίνει. Μέσα στο νερό μπορείτε να αθληθείτε χωρίς να επιβαρύνετε οστά, αρθρώσεις, συνδέσμους και μύες αποφεύγοντας έτσι πιθανούς τραυματισμούς. Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος: θα αδυνατίσετε διασκεδαστικά και… δροσερά.


Τι είναι
Ένα πρόγραμμα αερόβιας άσκησης μέσα στο νερό που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα σας να αποκομίσει τα μέγιστα δυνατά οφέλη με το λιγότερο δυνατό κόπο. Αυτό επιτυγχάνεται κυρίως λογω της άνωσης του νερού, κάτι που σας επιτρέπει περισσότερες επαναλήψεις, δίχως να νιώθετε κούραση.

Τι κάνει
Βελτιώνει τη στάση του σώματος χωρίς να επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα και τις αρθρώσεις.
Αυξάνει την καρδιοαναπνευστική σας ικανότητα.
Καίει λίπος βοηθώντας στην απώλεια πόντων.
Συσφίγγει στα «δύσκολα» σημεία.
Μειώνει την κυτταρίτιδα με τη βοήθεια της υδροστατικής πίεσης του νερού κάνοντας μασάζ.
Αυξάνει τη μυϊκή μάζα.
Βελτιώνει την ευλυγισία και την ελαστικότητα.
Ωφελεί ορθοπεδικά και κυκλοφοριακά προβλήματα, όπως κιρσοί, φλεβίτιδα.
Βελτιώνει το κυκλοφορικό.
Συμβάλλει στην τόνωση του μυϊκού συστήματος (άνω και κάτω άκρων πλάτης, στήθους, κοιλιακών και ραχιαίων).
Προλαμβάνει την οστεοπόρωση και την ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Βοηθά στην ψυχοσωματική χαλάρωση.
Αμβλύνει τους μυϊκούς πόνους της μέσης.

Τι περιλαμβάνει
Προθέρμανση: Για περίπου 2-3 λεπτά κάνετε μέσα στο νερό βάδιμα, τζόγκινγκ και αναρρίχηση.
Κύριο πρόγραμμα: Διαρκεί από 20-40 λεπτά, χωρίζεται σε δύο στάδια και έχει ως στόχο τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής αντοχής και την απώλεια λίπους.
Μυϊκή ενδυνάμωση: Πρόκειται για ασκήσεις δυναμικής, με ειδικά όργανα αντίστασης.
Αποθεραπεία: Κάνετε για 3 λεπτά αργές κινήσεις και μερικές διατατικές ασκήσεις.

Κάθε πότε
Το aqua aerobic για να είναι αποτελεσματικό θα πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, να έχει διάρκεια 30-45 λεπτά και ένταση περίπου 50-65% της μέγιστης προβλεπόμενης καρδιακής συχνότητας.

Θα χρειαστείτε εξοπλισμό
Σωσίβιο και ζώνη (aqua belt): Για να κρατάει το σώμα στην επιφάνεια του νερού, να γυμνάσετε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες  και να ευθυγραμμίσετε την σπονδυλική σας στήλη.
Αλτηράκια για τα χέρια: Φτιαγμένα από ειδικό αφρολέξ θα σας βοηθήσουν στις ασκήσεις ενδυνάμωσης του πάνω μέρους του σώματος.
Γάντια: Τα δάχτυλα είναι ενωμένα μεταξύ τους για πρόσθετη αντίσταση στις ασκήσεις που γυμνάζουν το πάνω μέρος του σώματος.
Noodle: Κυλινδρικό όργανο από αφρολέξ για ασκήσεις κοιλιακών, στήθους, πλάτης.

Read More

Πανακότα


Υλικά
2 φλιτζάνια (250γρ) κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι (250γρ) πλήρες γάλα
4 βανίλιες
2 φύλλα ζελατίνης
2/3 φλιτζανιού (70γρ) ζάχαρη

Για τη σάλτσα φράουλα
300γρ φράουλες
2/3 φλιτζανιού (70γρ) ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση


Βυθίζετε τα φύλλα της ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και το βάζετε στη φωτιά. 
 
Μόλις ζεσταθεί, το βγάζετε, στραγγίζετε τα φύλλα της ζελατίνης, και τα προσθέτετε  στο μίγμα.
 
Ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν καλά. 
 
Στη συνέχεια βάζετε το μίγμα σε φορμάκια, τα αφήνετε να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες.

Για να φτιάξετε τη σάλτσα φράουλας:
Πλένετε τις φράουλες, τις κόβετε σε μικρά-μικρά κομμάτια και τις βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με την ζάχαρη και το χυμό λεμονιού για 20 λεπτά περίπου. 
 
Στην συνέχεια περνάτε τη σάλτσα από το μπλέντερ και την βάζετε στο ψυγείο.

Σερβίρετε αφαιρώντας την πανακότα από το φορμάκι και περιχύνετε με την σάλτσα φράουλας.
Πηγήdietup.gr

Read More

Πρωτότυπες γλάστρες


Κάποιες φορές υπάρχουν αντικείμενα που απλώς δεν θέλετε να αποχωριστείτε παρόλο που η κατάσταση τους τα έχει βγάλει εκτός λειτουργίας. Τι κάνετε; Τους δίνετε μια άλλη χρήση. Εάν λοιπόν έχετε μια παλιά κατσαρόλα που έχει φθαρεί – ολίγον ρετρό σε κάποιο έντονο χρώμα – μπορείτε να την μετατρέψετε σε ένα υπέροχο κασπό για να βάλετε μέσα τα λουλούδια ή τα μυρωδικά σας, και να στολίσετε έτσι μοναδικά το παράθυρο της κουζίνας σας ή το μπαλκόνι σας. Την ίδια χρηστικότητα μπορεί να αποκτήσει και ένα παλιό τσαγιερό που αγαπάτε ή ακόμα και κάποιο πήλινο σκεύος –τύπου γάστρα που μπορεί να έχει ραγίσει. Απλώς βάλτε κάποιο ειδικό προστατευτικό χαρτί στον πάτο τους, μερικά βοτσαλάκια και εν συνεχεία είτε θα βάλετε το χώμα κατευθείαν – αφού πριν όμως έχετε κάνει τρύπες στον πάτο εάν αυτό είναι εφικτό ή θα βάλετε ένα φυτό μαζί με την πλαστική γλάστρα του το οποίο και θα αφήνετε να στραγγίξει από τα νερά πριν το ξαναβάλετε στο νέο σας κασπό.

Read More

Σπιτικά burgers


Θα χρειαστείτε:
- Άπαχο κιμά
- Φρέσκιες ντομάτες και μαρούλι
- Τυρί με χαμηλά λιπαρά
- Ολόκληρα μαύρα ψωμάκια
- Πατάτες βραστές
- Λίγη κέτσαπ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τον άπαχο κιμά, με ελάχιστο κρεμμυδάκι, σόγια και λίγο αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε καλά. Με αυτό το μείγμα πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στην σχάρα. Αφού ψηθούν τα μπιφτέκια κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση και τα βάζουμε στη σχάρα. Στο κάτω μέρος τοποθετούμε μια φέτα μαρουλιού, μια ροδέλα ντομάτας, το μπιφτέκι μας, μια φέτα  άπαχο τυρί και μια ροδέλα πατάτας βραστής. Τέλος, αν θέλουμε προσθέτουμε ελάχιστη κέτσαπ και το γεύμα είναι έτοιμο.

Read More

Καρμπονάρα


Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
3 κρόκους αυγών
Καπνιστό μπέικον 150 γρ. ή πανσέτα
Παρμεζάνα 100 γρ.
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά, κόβετε το καπνιστό μπέικον ή την πανσέτα σε μικρά κομμάτια. Από τα αυγά, – τα οποία φροντίστε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου- επιλέγετε και χτυπάτε σε ένα μπολ, μόνο τους κρόκους. Βάζετε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην ξεραθεί, απλά ν’αλλάξει λίγο χρώμα. Στο μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια al dente. Προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι πιο ζουμερό, καλύτερα να μην σουρώσετε τα ζυμαρικά. Όταν είναι έτοιμα, απλά μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι, στο οποίο έχετε σοτάρει το αλλαντικό. Ανακατεύετε να πάει το υλικό παντού και μετά, ρίχνετε με αργό ρυθμό πάνω στην pasta τους κρόκους των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Προηγουμένως, είναι καλό, να έχετε προσθέσει στο μπολ με τους κρόκους λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αυτό το κάνουμε, προκειμένου ν’αραιώσει λίγο το μείγμα, και να προφυλάξουμε την pasta να μην στεγνώσει, όταν θα έρθει σε επαφή με το αυγό. Αφού ρίξετε και τους κρόκους, ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και η καρμπονάρα σας είναι έτοιμη! Σερβίρεται στα πιάτα, ρίχνοντας τριμμένη παρμεζάνα και τρίβοντας με το μύλο, άφθονο μαύρο πιπέρι.

Read More

Οικολογική ατμόσφαιρα!


Αυτή είναι μια όμορφη eco ιδέα για να διακοσμήσετε το τραπέζι σας αλλά και για να αποδείξετε σε όλους τους φίλους σας ότι αγαπάτε τις δημιουργικές ιδέες: oι κίτρινες και οι κόκκινες πιπεριές δεν χρησιμεύουν μόνο για τη σαλάτα αλλά και ως κηροπήγια! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις ανοίξετε προσεκτικά (κρατήστε το «καπάκι» τους όπως στην φωτογραφία) και τοποθετήσετε μέσα ένα κυλινδρικό κερί. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και η κατασκευή σας, σίγουρα θα κλέψει την παράσταση!

Read More

Σπανακόπιτα με τυρί


tn_5397023_mΥλικά

2 φύλλα κουρού
500γρ φρέσκο σπανάκι
250γρ φέτα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
άνηθος, μαϊντανός, δυόσμος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τα φύλλα κουρού να ξεπαγώσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αλείφουμε το κάτω μέρος ενός ταψιού (ή πυρέξ) με λίγο ελαιόλαδο, και στη συνέχεια στρώνουμε από πάνω το ένα φύλλο κουρού.
Σε μια κατσαρόλα ζεματίζουμε το σπανάκι, στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά σε τρυπητό σκεύος. Βάζουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο (αφήνοντας ελάχιστο για να αλείψουμε το πάνω φύλλο της πίτας) και τσιγαρίζουμε αρχικά τα κρεμμύδια. Μετά προσθέτουμε το σπανάκι,  τον άνηθο, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο ταψί μας, και από πάνω τρίβουμε με το χέρι μας τη φέτα, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα σε όλο το ταψί. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο κουρού. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την σπανακόπιτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα της.

TIP: Αν θέλουμε να γίνει πιο αφράτη η πίτα μας, μπορούμε να περιχύσουμε λίγο σόδα (έτοιμο αναψυκτικό) πάνω από το μίγμα με το σπανάκι πριν τη σκεπάσουμε με το δεύτερο φύλλο κουρού.

Read More

Σαγανάκι γαρίδας


tn_7281352_mΥλικά

5 μεγάλες γαρίδες
2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30 γρ. φέτα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια βάζουμε τις γαρίδες ολόκληρες και αφού τσιγαριστούνε και αυτές ελαφρά ρίχνουμε και το χυμό της ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί. Στο τέλος, και αφού είναι έτοιμο, ρίχνουμε και τη φέτα σε κυβάκια και βγάζουμε από τη φωτιά.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB