Λουκουμάδες με τυρί



2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε μαρέγκα
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
100 γρ. φέτα σκληρή τριμμένη
100 γρ. γκούντα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά του γλυκού κοπανισμένους κόκκους κολίανδρου
πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Αναμιγνύουμε ελαφρά όλα τα υλικά μαζί και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 1,5 ώρα πριν τα τηγανίσουμε σε ζεστό λάδι.
Η επιλογή αυτή παρέχει περίπου 220 θερμίδες ανά μερίδα και αποτελεί καλή πηγή Βιταμίνης Α, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και φωσφόρου. Το λάδι που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο, καθώς έτσι μειώνονται οι αρνητικές συνέπειες του τηγανίσματος.

Read More

Country style στο μπάνιο σας!




Οι επιρροές του country στιλ προέρχονται από την εξοχή, τον αγροτικό τρόπο ζωής και τις αναφορές στη φύση. Έχοντας αυτά υπόψη, μπορείτε να δημιουργήσετε μια διαχρονική εικόνα η οποία υποβαθμίζει μάλλον, παρά τονίζει τις λεπτομέρειες. Σίγουρα ένα τέτοιο μπάνιο δεν πρέπει να είναι βαρυφορτωμένο με πολλά χρώματα και σχέδια. Το λευκό, οι παστέλ αποχρώσεις του μπλε, του πράσινου, του μοβ και φυσικά οι γήινες αποχρώσεις είναι κατάλληλες για τη διακόσμησή του αφού αντιγράφουν πιστά τα χρώματα της φύσης.
  1. Επενδύστε τους τοίχους του μπάνιου σας με ταπετσαρία. Για να αποδώσετε με επιτυχία το αυθεντικό country στιλ, καλύψτε το κάτω μισό των τοίχων με επένδυση τύπου ραμποτέ σε ύψος ως 1 μέτρο. Όσον αφορά το σχέδιο της ταπετσαρίας, επιλέξτε κάποια με ρομαντικά λουλούδια και ντεσέν σε παστέλ αποχρώσεις. Διαφορετικά, χρησιμοποιήστε μια ταπετσαρία με μονόχρωμο φόντο, του οποίου το χρώμα θα είναι λίγο πιο έντονο από τα χρώματα του απεικονιζόμενου θέματος, για να μην «κλείσει» ο χώρος.
  2. Το ξύλινο δάπεδο αποτελεί ένα από τα κύρια μυστικά της ρουστίκ όψης. Μπορείτε λοιπόν να περάσετε τις ξύλινες σανίδες με κερί και βερνίκι και να στρώσετε ένα κιλίμι με παραδοσιακά σχέδια.
  3. Μια ολόλευκη μπανιέρα αποτελεί πάντα μια σταθερή αξία, ενώ όσον αφορά τις μπαταρίες και τις ντουζιέρες φροντίστε να επενδύσετε σε παλιότερα μοντέλα βικτοριανού στιλ, με φινιρίσματα από μπρούντζο ή χρώμιο.
  4. Επιλέξτε λιτά και κομψά φωτιστικά που δημιουργούν έντονη ρομαντική διάθεση. Ένα φωτιστικό της δεκαετίας του 1930 με μικρό γυάλινο καπέλο, που θα αποδίδει στο χώρο ένα υπόλευκο, απαλό φως, καθώς και περίτεχνες απλίκες από μπρούντζο και κρύσταλλο σε σχήμα λουλουδιού είναι ιδανικές επιλογές.
  5. Επικεντρωθείτε σε μικρές και απλές διακοσμητικές επεμβάσεις με νοσταλγικό χαρακτήρα. Τοποθετήστε στα παράθυρα του μπάνιου κουρτίνες από δαντέλα, που θα προσθέσουν στο χώρο την απαιτούμενη ρομαντική νότα. Μια εναλλακτική λύση είναι τα στόρια ή οι ριγέ κουρτίνες από χοντρά βαμβακερά υφάσματα που δημιουργούν αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς.
  6. Κρεμάστε αρκετούς καθρέφτες που, εκτός από ομορφιά, θα προσθέσουν οπτικά επιπλέον «τετραγωνικά» στο χώρο. Μια έξυπνη ιδέα είναι να προσαρμόσετε καθρέφτες σε παλιές μεταχειρισμένες ξύλινες ή μεταλλικές κορνίζες, τις οποίες θα βάψετε.
  7. Προσθέστε στο μπάνιο σας αξεσουάρ από σφυρήλατο μέταλλο, σίδερο ή σύρμα που μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας. Όπως για παράδειγμα μια απλή σαπουνοθήκη από μαλακό σύρμα, ένα καλαθάκι ή ένα ράφι.
  8. Μεταφέρετε τη φύση στο μπάνιο σας με φυτά εσωτερικού χώρου, τοποθετημένα σε παλιές πήλινες γλάστρες ή ξύλινα κασπό. Για να πετύχετε την εικόνα του «μεταχειρισμένου» που θα τονώσει το ρουστίκ ύφος, μια παλιά πήλινη γλάστρα θα αποτελέσει το ιδανικό διακοσμητικό στοιχείο και μάλιστα χωρίς το παραμικρό κόστος για εσάς. Για να αποδώσετε πιστά στο μπάνιο σας την αυθεντικότητα της εξοχής, χρησιμοποιήστε υλικά που μπορείτε να βρείτε στη φύση, όπως πέτρες, βότσαλα, κλαδιά, ξασπρισμένα ξύλα από τη θάλασσα, κοχύλια κ.ά.

Read More

Πώς να αφαιρέσω το βερνίκι από το ύφασμα;



Σχεδόν σε κάθε γυναίκα που βάφει τα νύχια της έχει τύχει μια αναποδιά που κατέληξε στο να χυθεί το βερνίκι σε κάποιο ύφασμα ή στο χαλί. Αν και φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα και τεχνικές που υπόσχονται λύση, υπάρχουν κάποια γενικά tips που μπορούν να βοηθήσουν να αφαιρέσετε το βερνίκι νυχιών από το ύφασμα.
Καθώς «καταστρώνετε σχέδιο επίθεσης», πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν τον τύπο του υφάσματος στο οποίο σας έπεσε το βερνίκι, αν για παράδειγμα το χρώμα του υφάσματος φεύγει ή όχι με το πλύσιμο ή τη χρήση, και το αν το βερνίκι είναι χρωματιστό ή διάφανο. Αν είναι χρωματιστό δεν φτάνει να αφαιρέσετε το βερνίκι αλλά θα έχετε να αντιμετωπίσετε το λεκέ που θα αφήσει λόγω του χρώματος.
Ψάχνοντας στο internet βρίσκει κανείς διάφορα άρθρα που συμβουλεύουν να τρίψετε το σημείο που έσταξε βερνίκι με αλκοόλ, λακ, αφρό ξυρίσματος, υγρό φρένων αυτοκινήτου ή οξυζενέ. Αυτές είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες προτάσεις που υπάρχουν. Φυσικά με τον κατάλληλο συνδυασμό υφάσματος, προϊόντος, εργαλείων και κόπου, ο καθένας μπορεί να κάνει κάθε λεκέ να εξαφανιστεί. Το προϊόν που πιο συχνά προτείνεται για το καθάρισμα του βερνικιού από τα υφάσματα είναι ένα καθαριστικό νυχιών χωρίς ασετόν και χωρίς λάδι. Ότι και αν διαλέξετε να χρησιμοποιήσετε, σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να βγάλετε το λεκέ με λευκαντικό γιατί αν το ύφασμά σας δεν είναι λευκό θα καταλήξει με μεγάλους άσπρους λεκέδες.
Παρ’ όλο που τα καθαριστικά βερνικιών για νύχια, που περιέχουν ασετόν, μπορούν να είναι καταστροφικά για αρκετά υφάσματα, τα περισσότερα δεν θα καταστραφούν αν εστιάσετε στο λεκέ και καθαρίσετε προσεκτικά. Κάποιοι λένε ότι τα καθαριστικά που δε περιέχουν ασετόν δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ωστόσο, τα υφάσματα από ρεγιόν, θα υποστούν σοβαρή ζημιά αν έρθουν σε επαφή με ασετόν. Αν το βερνίκι των νυχιών χυθεί σε ένα ύφασμα από ρεγιόν, πρέπει να καθαριστεί επαγγελματικά, γιατί μόνο στο καθαριστήριο θα μπορέσουν να αφαιρέσουν το βερνίκι χωρίς να καταστραφεί το ύφασμα.
Είναι σημαντικό να καθαρίσετε το βερνίκι το συντομότερο δυνατό για να μην προλάβει να στεγνώσει και να μην ποτίσει. Δοκιμάστε να τρίψετε με ασετόν μια δυσδιάκριτη περιοχή του υφάσματος ή του χαλιού για να δείτε αν φεύγει το χρώμα. Και μετά σκεφτείτε… είναι καλύτερο να έχετε έναν λεκέ από βερνίκι νυχιών στο κατά τα άλλα άθικτο χαλί σας ή μία μικρή ζημιά στο χρώμα του;
Αντιμετωπίστε το λεκέ με ένα καθαρό και κατά προτίμηση λευκό πανί στου οποίου την άκρη θα έχετε βάλει ασετόν. Προσπαθήστε όσο γίνεται να μην ποτίσουν με ασετόν οι ίνες του υφάσματος για να μην καταστραφεί. Τρίψτε ελαφρά και ταμποναριστά για να αφαιρέσετε το λεκέ, ξανά και ξανά, χρησιμοποιώντας καθαρές πλευρές του πανιού με ασετόν, μέχρι το βερνίκι να πάψει να μεταφέρεται στο πανί σας.
Αν μείνει ένα σημάδι χρώματος, θα χρειαστεί να επιστρατεύσετε περισσότερη δύναμη και μια βούρτσα, καλύτερα με μαλακές τρίχες. Ανάλογα με το πόσο ανθεκτικό είναι το ύφασμα ή το χαλί σας, θα εξαρτηθεί και το πόσο θα τρίψετε. Είναι προτιμότερο να αφήσετε ένα αχνό σημάδι παρά μία τρύπα στο ύφασμα! Αν πρόκειται για το χαλί σας και όλες οι προσπάθειες αποτύχουν, ίσως χρειαστεί να μετακινήσετε κάποιο έπιπλο για να καλύψετε τη ζημιά. αν πάλι πρόκειται για ρούχο και θέλετε να το καθαρίσετε πάση θυσία καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία.
Πηγή: noikokyra.gr

Read More

Μάσκα φράουλας για λιπαρή επιδερμίδα


Αν η επιδερμίδα σας είναι πολύ λιπαρή και θέλετε να βελτιώσετε την όψη σας δοκιμάστε αυτή τη σπιτική μάσκα και θα διαπιστώσετε θαύματα. Είναι εύκολη και οικονομική.
Υλικά
4-5 φράουλες
2 γεμάτες κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλάκι ροδόνερο
        Λιώνουμε τις φράουλες  με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε με το γιαούρτι και το ροδόνερο. Απλώνουμε το μίγμα στο πρόσωπο και τον λαιμό και το αφήνουμε για δέκα λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τη μάσκα με ένα χαρτομάντιλο και ξεβγάζουμε με άφθονο κρύο νερό.

Read More

Λύσεις για γρήγορο μανικιούρ και πεντικιούρ


Αυτά τα tips θα τα λατρέψετε:
  • Ξεκινήστε βάζοντας οπωσδήποτε τα χέρια ή τα πόδια σας σε μια λεκάνη με νερό.
  • Απλοποιήστε τη διαδικασία κόβοντας με ένα μικρό ψαλιδάκι τα πετσάκια που εξέχουν και με τα ειδικά ξυλάκια σπρώξτε ελαφρώς τα υπόλοιπα.
  • Για να δώσετε εύκολα σχήμα στα νύχια σας χρησιμοποιήστε μόνο χάρτινη λίμα. Είναι πιο εύκαμπτη και πιο χρήσιμη.
  • Ακολουθείστε πιστά τα 3 βασικά βήματα του μανικιούρ: βάση (base coat), δύο πάντα στρώσεις από χρώμα και γυαλιστικό (top coat).
  • Βάζοντας τα νύχια κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, τα στεγνώνετε σε χρόνο dt. Αν πρέπει να φύγετε από το σπίτι αμέσως, δοκιμάστε τον κλιματισμό του αυτοκινήτου!
  • Ποτέ δεν αρχίζουμε να βάφουμε τα νύχια μας όταν τους έχουμε μόλις βαλει ενυδατική κρέμα.
  • Μεταξύ μας, τα ανοιχτά ροζ βερνίκια και οι αποχρώσεις του γαλλικού διαρκούν περισσότερο. Όχι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά γιατί τα μικρά ξεφλουδίσματα του χρώματος δεν φαίνονται και πολύ.
  • Για να μεγαλώσουν γρηγορότερα τα νύχια σας κάντε πολλές φορές μέσα στην ημέρα μασάζ με ένα ειδικό λάδι για τις παρανυχίδες.
  • Πριν κοιμηθείτε βάλτε κρέμα χεριών και το άλλο πρωί τα χέρια σας θα είναι αισθητά πιο απαλά και περιποιημένα.

Read More

Σπιτικό αντιηλιακό με φυτικά συστατικά


Φέτος κάντε τη διαφορά . .  Μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας το ιδανικό αντηλιακό με φυτικά συστατικά!
Θα χρειαστείτε:
  • 6 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο καριτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καλέντουλας
  • 1 κάψουλα βιταμίνης Ε
  • 2 κουταλιές της σούπας οξείδιο του ψευδαργύρου
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας
Οδηγίες:
  1. Λιώστε το βούτυρο και το λάδι αβοκάντο σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.
  2. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεστάνετε το λάδι καλέντουλας και όταν΄είναι έτοιμο ρίξτε μέσα το οξείδιο του ψευδαργύρου και την κάψουλα βιταμίνης Ε και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα συστατικά.
  3. Αναμείξτε τα 2 δείγματα.
  4. Προσθέστε το έλαιο της επιλογής σας.
  5. Τοποθετήστε το αντηλιακό σας σε ένα γυάλινο, σκουρόχρωμο μπουκάλι.
Tip: το αντηλιακό είναι μέτρια λιπαρό, αφήνει μια λευκή λάμψη στο δέρμα και δεν είναι διαφανές.
Πηγή: Stars Diet

Read More

Tips για όμορφη και νεανική επιδερμίδα





Οργανώστε το καθημερινό πρόγραμμα ομορφιάς σας με προϊόντα αντιρυτιδικής και συσφιγκτικής δράσης, ενώ για το καλοκαίρι προσθέστε στη φροντίδα του προσώπου σας αντηλιακή κρέμα με SPF 50 με απαλυντικές, ενυδατικές και αναζωογονητικές ιδιότητες.
  • ΜΑΓΙΚΟΣ ΟΡΟΣ
Χαρίστε στην επιδερμίδα σας τις ευεργετικές ιδιότητες ενός ορού με ενισχυμένη αντιγηραντική δράση. Για ολοκληρωμένη περιποίηση της επιδερμίδας σας, εκτός από την κρέμα ημέρας και νύχτας, ένας ορός με υαλουρονικό οξύ, βιταμίνη Ε, θαλάσσια εκχυλίσματα από καραγενάνες, απόσταγμα ελαιόλαδου και άλλα φυτικά συστατικά, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αναδομεί την επιδερμίδα, της προσφέρει σφριγηλότητα και νεανική εμφάνιση.
  • ΜΑΤΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Εξαιρετικά ευαίσθητη, η περιοχή γύρω από τα μάτια έχει ανάγκη από ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Αναζητήστε μία κρέμα ματιών με αντιρυτιδική και συσφιγκτική δράση. Ιδανικό για το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους. Κρέμα ματιών με βιταμίνη Ε θα βοηθήσει στην άμεση αντιμετώπιση τους.
  • ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ
Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης με αντιοξειδωτικούς παράγοντες για την προστασία της επιδερμίδας από την πρόωρη γήρανση. Μετά τα 30 αναζητήστε προϊόντα με αντιρυτιδικές και επανορθωτικές ιδιότητες. Κρέμα ημέρας και νύχτας με το ειδικό Bio-Complex που αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, έχει αντιοξειδωτική δράση και αναδομεί το DΝΑ των κυττάρων επιβραδύνοντας τις διαδικασίες γήρανσης.
  • ΠΡΟΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
Παίξτε κρυφτό με τον ήλιο. Επιλέξτε για όλο το χρόνο προϊόντα με αντηλιακά φίλτρα, όπως μια κρέμα ημέρας ή ένα make up, και για τους μήνες της έντονης ηλιοφάνειας χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα αντηλιακό υψηλής προστασίας, με εκχυλίσματα φυτών, 100% χωρίς άρωμα και parabens, κατάλληλη και για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.
Πηγή: Harper’s Bazaar

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB