Λουλούδια στο μπάνιο και στη κουζίνα


louloudia-386

Η παρουσία φρέσκων λουλουδιών στο σπίτι μας φτιάχνει τη διάθεση. Το λέει άλλωστε και το feng shui... Πέρα από το σαλόνι μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε μέρη όπως ο πάγκος της κουζίνας σας ή το μπάνιο.

Read More

Όμορφη χωρίς μακιγιάζ!


Το μακιγιάζ είναι υπέροχο, αλλά πόσες φορές συμβαίνει να βαριέστε θανάσιμα όλη αυτή τη διαδικασία του βάψου-ξεβάψου; Το να αναδείξουμε λοιπόν την φυσική μας ομορφιά θα μας γλιτώσει από τον κόπο αλλά και από αρκετά έξοδα. Ας δούμε λοιπόν μερικά έξυπνα tips για να δείχνουμε όμορφες χωρίς μακιγιάζ.
Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που βοηθάει στην ανάδειξη της φυσικής μας ομορφιάς είναι ο καλός ύπνος. Οχτώ ώρες ήρεμου, συνεχούς ύπνου θα εξαφανίσει τους μαύρους κύκλους και τα πρηξίματα γύρω από τα μάτια, προσφέροντάς σας ένα λαμπερό βλέμμα.
Το δροσερό νερό, μια ενυδατική κρέμα που φυλάτε στο ψυγείο ή κρύες κομπρέσες κάνουν εκπληκτική δουλειά. Θα σας ξυπνήσουν, θα κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει ζωντανή και λαμπερή. Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθανθείτε την κούραση να σας καταβάλει, το κρύο νερό στο πρόσωπο θα σας προσφέρει «άμεση επαναφόρτιση».
Η απολέπιση και η ενυδάτωση είναι απαραίτητες. Για να δείχνετε όμορφη χωρίς μακιγιάζ η επιδερμίδα σας πρέπει να είναι καθαρή, ζωντανή και λαμπερή. Γι’ αυτό μην ξεχνάτε την απολέπιση μια φορά την εβδομάδα και την καθημερινή ενυδάτωση. Και επίσης μην παραλείπετε να καθαρίζετε το δέρμα σας πριν την ενυδάτωση, αν δεν θέλετε να έχετε φραγμένους πόρους και μαύρα στίγματα. 
Όταν βάφεστε μην πέφτετε για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ. Το δέρμα σας θα γίνει θαμπό και δεν θα έχει την όψη υγείας που θέλετε.

Πίνετε νερό για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και απαλή. Το να πίνετε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει τις τοξίνες και αυτό σίγουρα θα φανεί στο πρόσωπό σας.Το ίδιο ισχύει και με την ισορροπημένη διατροφή που κι αυτή έχει άμεση επίδραση στην εμφάνιση και την υφή της επιδερμίδας σας.
Η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητη χειμώνα – καλοκαίρι ανεξάρτητα αν φοράτε μακιγιάζ ή όχι. Η επίδραση των βλαβερών ακτίνων του ήλιου προκαλεί γήρανση στο δέρμα. Επίσης μην ξεχνάτε να φοράτε γυαλιά ηλίου για να μην κάνετε αυτές τις μικρές ρυτιδούλες γύρω από τα μάτια.
Φροντίστε τα φυσικά σας χαρακτηριστικά να είναι πάντα φροντισμένα. Τα φρύδια σας είναι καλό να φροντίζετε να είναι περιποιημένα. Αν το χρώμα τους δεν σας αρέσει ή δεν ταιριάζει με τα μαλλιά σας, μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον ειδικό να σας τα βάψει. Επίσης οι ενυδατωμένες βλεφαρίδες είναι ένα μεγάλο ατού στο να δείχνετε όμορφες χωρίς μακιγιάζ. Το να τις γυρίσετε με το ειδικό ψαλίδι δεν είναι κακή ιδέα.
Η φυσική σας ομορφιά θα αναδειχτεί με υγιή μαλλιά, με ένα κούρεμα που να ταιριάζει στα χαρακτηριστικά σας. 
Δεν θα πρέπει να παραμελείτε ποτέ τα χείλη σας. Αν δεν θέλετε να φορέσετε ούτε ένα απαλό lip gloss, ενυδατώστε τα οπωσδήποτε με κάποιο lip balm.
Και τέλος, αφήστε πίσω σας τις κακές συνήθειες. Το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα συνεχή ξενύχτια θα κάνουν την φυσική σας ομορφιά να αναδειχτεί και να δείχνετε πανέμορφες ακόμα και χωρίς ίχνος μακιγιάζ.

Read More

Μαύρο,το χρώμα του χειμώνα

Θέλετε τα βλέμματα όλων να στρέφονται στα νύχια σας; Όταν είναι περιποιημένα πάντα το επιτυγχάνετε αλλά το θέμα είναι να πρωτοτυπήσετε. Άλλωστε, το σταθερό γαλλικό μανικιούρ είναι κλασικό και το κόκκινο συνηθισμένο. Γι’ αυτό ήρθε η ώρα να αλλάξετε. Πώς θα γίνει αυτό; Με το μαύρο χρώμα, την πιο σκοτεινή πλευρά του μανικιούρ, που το τελευταίο διάστημα τραβά όλο και περισσότερες γυναίκες.

Αναρωτιέστε όμως γιατί πρέπει να το δοκιμάσετε; Είναι αρκετά εντυπωσιακό και σέξι παράλληλα και με το σωστό τρόπο είναι ταυτόχρονα κομψό και αναμφίβολα είναι το χρώμα του χειμώνα.

Όμως, επειδή τα μανό απαιτούν τεχνική, πρέπει να ακολουθήσετε μια σειρά από κινήσεις, για να μη γίνουν τα νύχια σας αντιαισθητικά, ακόμη και όταν είναι βαμμένα. Πρέπει δηλαδή, κάθε φορά που επιθυμείτε να τα βάψετε, να έχετε χρόνο διαθέσιμο για να μη γεμίσουν χαρακιές και χαλάσει το αποτέλεσμα.

Πρακτικά δηλαδή αυτό σημαίνει να περνάτε την πρώτη στρώση μανό και να περιμένετε 3 με 4 λεπτά μέχρι αυτό να στεγνώσει για να περάσετε τη δεύτερη στρώση.
Αν πάντως για τον οποιονδήποτε λόγο, το μανό δεν έχει απλωθεί σωστά σε κάποιο σημείο, δεν χρειάζεται να χαλάσετε όλα τα νύχια.

Μπορείτε απλά με το δάχτυλό σας να περάσετε λίγο ασετόν πάνω από το χαλασμένο σημείο. Να θυμάστε ωστόσο ότι δεν χρειάζεται να κάνετε άγαρμπες κινήσεις που μπορεί να χαλάσουν και τα υπόλοιπα νύχια σας αλλά να κάνετε κυκλικές και απαλές κινήσεις, που θα εστιάζονται σε κάθε περιοχή.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που κάποιο νύχι σπάσει; Μην πανικοβληθείτε! Μπορείτε να λιμάρετε το νύχι που έμεινε με προσοχή. Αν πάλι το σπάσιμο είναι βαθύ, τότε ανασηκώστε την πλευρά του σπασίματος και προσθέστε μια σταγόνα κόλλας από κάτω. Στη συνέχεια πιέστε με προσοχή για να κολλήσει και να δείχνει σαν καινούργιο.

Στο μεταξύ, αν το μανό σας αρχίζει και ξεθωριάζει ή κάνει «λακκούβες» σε κάποια σημεία, δεν χρειάζεται να τα ξεβάψετε όλα. Πάρτε πάλι το ίδιο βερνίκι με το οποίο είχατε βάψει τα νύχια σας, και γεμίστε τα «κενά» που ενδεχομένως να υπάρχουν. Αφού αυτό στεγνώσει, πάρτε ένα διάφανο στεγνωτικό και περάστε το σε όλα τα νύχια για να λάμψουν.

Read More

Χαλβάς σιμιγδαλένιος


halvas-386

Υλικά
500 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι του νερού λάδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, ανάλατα και καθαρισμένα
50 γρ. κουκουναρόσπορους
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
250 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Για το σερβίρισμα
κανέλα σκόνη για ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση 
Ρίχνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά. Μόλις κάψει καλά, ρίχνετε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι.
Προς το τέλος του καβουρντίσματος, προσθέτετε τα φιστίκια Αιγίνης και τους κουκουναρόσπορους.
Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ετοιμάζετε το σιρόπι: Σε ξεχωριστή κατσαρόλα, βράζετε το νερό με το μέλι και το ξύλο της κανέλας, μέχρι να «δέσει» ελαφρά το σιρόπι.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα με το σιρόπι από τη φωτιά και αρχίζετε να το ρίχνετε στον καβουρντισμένο χαλβά με κουτάλα της σούπας (κουταλιά κουταλιά), ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με βαμβακερή πετσέτα και αφήνετε τον χαλβά να φουσκώσει.
Όταν φουσκώσει ο χαλβάς, τον μεταφέρετε σε φόρμα και όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρετε σε πιατέλα και τον σερβίρετε πασπαλίζοντας με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

Read More

Μολύβι χειλιών αντί για κραγιόν


xeili-386

Ο βασικότερος λόγος για να χρησιμοποίει κανείς μολυβί χειλιών αντί για κραγιόν είναι για να παραμείνει περισσότερη ώρα στα χείλη μας, χωρίς να ξεβάψουν.
Ένας επιπλέον πολύ βασικός λόγος για την εποχή μας τελικά το κόστος, μιας και πολύ λιγότερα χρήματα μπορούμε να αποκτήσουμε πολύ περισσότερα χρώματα.
Ωστόσο, επειδή τα μολύβια χειλιών ξηραίνουν τα χείλη μας καλό είναι να εφαρμόζουμε πρώτα ένα lip balm, το αφήνουμε λίγο και το ταμπονάρουμε και αμέσως με το μολύβι χειλιών σχεδιάζουμε το περίγραμμα και τα γεμίζουμε. Αν θέλουμε περισσότερη λάμψη τοποθετούμε από πάνω το lip gloss που θέλουμε.
Το αποτέλεσμα δεν υστερεί σε τίποτα και θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια στα χείλη σας το χρώμα. 

Read More

Τι να κάνω για τον πονόλαιμο;


pain-neck-386.jpg


Πρώτες βοήθειες
• Πιείτε ζεστά (όχι καυτά) αφεψήματα με μέλι, π.χ. τσάι ή χαμομήλι.
• Επειδή η ξηρή ατμόσφαιρα επιδεινώνει την κατάσταση φροντίστε το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε να είναι υγρό.
• Κάντε πλύσεις με αλατόνερο ή με κάποιο ειδικό αντισηπτικό.
• Προμηθευτείτε από το φαρμακείο ειδικά σκευάσματα που αντιμετωπίζουν γρήγορα και αποτελεσματικά τον πονόλαιμο από τις πρώτες ενοχλήσεις.

Επισκεφτείτε το γιατρό
Επειδή ο πονόλαιμος δεν είναι πάντα «αθώο» σύμπτωμα και μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη καταστάσεων που απαιτούν θεραπεία, επισκεφθείτε τον γιατρό αν:
• ο πόνος παραμένει για περισσότερο από 5 μέρες, χωρίς διακοπή.
• ο πόνος είναι έντονος και επεκτείνεται στο αφτί.
• δυσκολεύεστε να ανοίξετε το στόμα σας.
• αντιμετωπίζετε δυσκολία στην αναπνοή και στην κατάποση.
• έχετε βραχνάδα που επιμένει.
• έχετε πυρετό.
• εντοπίσατε εξόγκωμα στο λαιμό σας.

Read More

Θρεπτικό ρόδι



pomegranate-386

Είναι πλούσιο σε βιταµίνες, σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες. Θεωρείται ότι έχει αντιµικροβιακές, αντιφλεγµονώδεις, αντιβηχικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές ιδιότητες, ενώ πολλές µελέτες το «αποθεώνουν» για την αντιοξειδωτική του δράση, που ενδέχεται να συµβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου αλλά και της γήρανσης του δέρµατος.

Read More

Πονάει το στομάχι όταν είναι άδειο;


stomach-pain-386.jpg

Νιώθετε έναν πόνο στο στομάχι που μοιάζει με κάψιμο ή με αίσθημα πείνας και εμφανίζεται όταν το στομάχι σας είναι άδειο, σας ταλαιπωρεί για ένα διάστημα, μετά σταματά και ξαναεμφανίζεται;
Ότι και να φάτε νομίζετε ότι σας φουσκώνει και έχετε ξινίλες και καούρες. Είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από έλκος του στομάχου ή του δωδεκαδάκτυλου. Επισκεφτείτε το γιατρό σας, ώστε να σας το επιβεβαιώσει και ακολουθήστε μία αγωγή με αντιόξινα ή άλλα φάρμακα που εξουδετερώνουν την έκκριση γαστρικού οξέος, αλλά και μία δίαιτα από την οποία θα έχετε αφαιρέσει όλες τις τροφές που ερεθίζουν το στομάχι σας.

Read More

Γυμναστείτε με...batuka!


batuka-386

To batuka αποτελεί μια νέα μόδα χορευτικού fitness και ακολουθεί τα χνάρια της zumba. To όνομα της συγκεκριμένης χορευτικής γυμναστικής προέρχεται από ένα βραζιλιάνικο χορευτικό πανηγύρι με μουσική με το όνομα Batucada.
Ο συγκεκριμένος χορός συνδυάζει αεροβική με λατινικούς χορούς και όπως λέγεται συνεπαίρνει όσους παίρνουν μέρος.

Read More

Εύκολη χαλαρή πλεξίδα



plexida-386

Η χαλαρή πλεξίδα στο πλάι είναι ένα χτένισμα που τόσο έχει αγαπηθεί και αγκαλιαστεί από όλες τις γυναίκες. Εξάλλου είναι άκρως θηλυκό και ανάλαφρο χτένισμα.
Πως θα το πετύχετε: Ιδανικά ξεκινήστε όταν τα μαλλιά σας είναι ελαφρώς νωπά. Αφού κάνετε μια χωρίστρα στο πλάι εφαρμόστε αφρό με τα δάχτυλα σας στα μαλλιά σας, έτσι ώστε να πετύχετε περισσότερο όγκο.
Στη συνέχεια συγκεντρώνουμε τα μαλλιά μας στο πλάι και τα πλέκουμε μια χαλαρή κοτσίδα, αφήνοντας κάποιες τούφες να πέφτουν στο πλάι, δεξιά και αριστερά, τα πιάνουμε τα μαλλιά μας με ένα λαστιχάκι στο κάτω μέρος των μαλλιών.
Μετά αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά και τα χτενίζουμε προς τα πίσω, ψεκάζουμε με λακ και η επιμελώς ατημέλητη πλεξίδα μας είναι έτοιμη.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB