Tip για λευκά δόντια στη στιγμή!


woman-smile-teeth-386

Θέλετε κάτασπρα δόντια στη στιγμή; Έχετε λεκέδες στα δόντια που δεν λένε να φύγουν; Ακολουθήστε τον παρακάτω τρόπο που μπορείτε να εφαρμόσετε μόνοι σας γρήγορα και εύκολα από το σπίτι:
- Βρέξτε την οδοντόβουρτσά σας.
- Βουτήξτε την σε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας.
- Τρίψτε κυκλικά τις επιφάνειες των δοντιών σας για τουλάχιστον δύο λεπτά.
- Ξεπλύνετε με καθαρό νερό.
 Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να συνδυάστε τη μαγειρική σόδα με λίγες σταγόνες λευκό ξύδι και μια λευκαντική οδοντόκρεμα. Προσοχή! Η σόδα δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά δεδομένου ότι μπορεί να βλάψει το σμάλτο.

Read More

Τηγανιτές γαρίδες


Shrimps-386

… με κουρκούτι

Υλικά

1 κιλό γαρίδες ολόκληρες ή αποφλοιωμένες
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
λάδι για το τηγάνισμα
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Για το κουρκούτι
2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι φαρίνα
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπίρα
λίγο αλάτι
λίγο λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
Αν δεν χρησιμοποιήσετε αποφλοιωμένες γαρίδες, τις καθαρίζετε: αφαιρείτε το κεφάλι και το κέλυφος, αφήνοντας μόνο τις ουρές. Με ένα μαχαιράκι ή με οδοντογλυφίδα, αφαιρείτε το εντεράκι τους.
Τοποθετείτε τις γαρίδες σε ένα μπολ, τις πασπαλίζετε με το σκόρδο και το ξύσμα του λεμονιού και τις περιχύνετε με τον χυμό του λεμονιού. Τις αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να μαριναριστούν.
Ετοιμάζετε το κουρκούτι αναμιγνύοντας το αλεύρι με την μπίρα και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ, έτσι ώστε να φτιάξετε έναν χυλό μέτριο, ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ αραιό. Αφήνετε τον χυλό να ξεκουραστεί, μέχρι να μαριναριστούν οι γαρίδες.
Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει, παίρνετε τις γαρίδες μία μία και τις βουτάτε στον χυλό πριν τις ρίξετε να τηγανιστούν στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και τις σερβίρετε αμέσως ζεστές σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB