Σαλάτα με καλαμαράκια




1 ματσάκι Ρόκα
1 γαλλική Σαλάτα
1 κόκκινη Λόλα
500gr καλαμαράκια
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
Αλάτι - Πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
½ Ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
1 κουτάλι της σούπας φρέσκο Φασκόμηλο
4 κουτάλια της σούπας μηλόξυδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά με ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τα φρέσκα μυρωδικά. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το ντρέσινγκ, τα βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω τα καλαμαράκια που έχουμε σοτάρει.

Read More

Συμβουλή για απαλά πόδια


feet-386

Έχεις σημαντικό ραντεβού, τα μαγαζιά είναι κλειστά και η κρέμα αποτρίχωσης έχει τελειώσει. Όλα αυτά μαζί σε συνδυασμό μπορεί να σας αγχώσουν λιγάκι. Μην ανησυχείτε.
Η λύση είναι μπροστά σας: χρησιμοποιήστε τη μαλακτική κρέμα των μαλλιών. Απλώστε την στα πόδια σας, αφήστε το ξυραφάκι να γλιστρήσει και χαρείτε τα απαλά σας πόδια. Και φυσικά μην παραλείψετε την ενυδατική κρέμα μετά το ξύρισμα.

Read More

Εύκολη καρμπονάρα


karmponara-386

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
150 γρ. μπέικον ή γαλοπούλα σε λωρίδες
250 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
1 κ.σ. βούτυρο
πιπέρι άσπρο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 12 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον.
Αφού κατεβάσουμε το τηγάνι από την φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό, το κεφαλοτύρι και το πιπέρι και το τσιγαρισμένο μπέικον, ανακατεύοντας όλα τα υλικά καλά.
Τοποθετούμε πάλι τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, πάνω στην φωτιά και τα περιχύνουμε με τα υλικά του μπολ και ανακατεύουμε καλά για λίγο.
Κατόπιν σερβίρουμε την καρμπονάρα ζεστή πασπαλίζοντας πάνω λίγο κεφαλοτύρι.

Read More

Φτιάξε μόνη σου το δικό σου ρουζ!


poudra-kanela-386

Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει της μόδας να φτιάχνουμε μόνες μας τα δικά μας σπιτικά καλλυντικά. Μπορείτε και εσείς μόνες σας να φτιάξετε το δικό σας ρουζ, με δύο μόνο απλά υλικά που έχουμε.
Θα χρειαστείτε κανέλλα και πούδρα.
Αναμιγνύοντας τα δύο υλικά, έχετε το δικό σας ρουζ. Εύκολα απλά και σχεδόν ανέξοδα με υπέροχο άρωμα.
Όσο για την απόχρωση που επιθυμείτε βάζοντας περισσότερη κανέλλα σκουραίνει η απόχρωση και για να την ανοίξουμε προσθέτουμε περισσότερη πούδρα.

Read More

Φασόλια γίγαντες,με σπανάκι


bean-spinach-386

Υλικά για 6 άτομα
• 500 γρ. φασόλια γίγαντες
• 300 γρ. σπανάκι φρέσκο
• 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
• 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού πουρές ντομάτας
• αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Μουλιάζετε αποβραδίς τους γίγαντες σε κρύο νερό. Την άλλη μέρα, τους ξεπλένετε και τους βάζετε να βράσουν για 1 ώρα, περίπου, σε μια κατσαρόλα με νερό. Όταν μαλακώσουν, τους στραγγίζετε και τους αφήνετε στην άκρη.
2.Καθαρίζετε, πλένετε καλά και κόβετε σε μεγάλα κομμάτια το σπανάκι.
3.Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ίσα να μυρίσουν. Προσθέτετε το καρότο και το σπανάκι και τα γυρίζετε με ξύλινη κουτάλα να μαραθούν.
4. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τον πουρέ ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση το φαγητό, προσθέτετε τους βρασμένους γίγαντες και ανακατεύετε.
5. Πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μείνει με μια ωραία σάλτσα.
6. Σερβίρετε το φαγητό, ζεστό ή χλιαρό, σε πιάτα.

Read More

Διακόσμηση με κίτρινα,λαχανί και πορτοκαλί χρώματα


laxani-pasxa-386

Διακοσμήστε το πασχαλινό σας τραπέζι στις αποχρώσεις του λαχανί, πορτοκαλί και του κίτρινου συνδυασμένα όλα μαζί αποπνέουν ζωντάνια και είναι ιδανικά για το Πάσχα.
Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Read More

Η μόδα στα νύχια για Άνοιξη και Καλοκαίρι


color-nails-386

Για φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι τα παστέλ χρώματα αποτελούν την νέα τάση στα χρώματα των νυχιών. Τα παστέλ χρώματα είναι εμπνευσμένα από τα cupcakes και δημιουργούν τέλεια αποτέλεσμα πάνω στα νύχια μας.
Ξεχάστε όλες τις σκούρες αποχρώσεις τους φετινού χειμώνα και επιλέξτε τα ρομαντικά παστέλ και αποκτήστε ένα chic και εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα, κάνοντας την πιο αριστοκρατική επιλογή που θα μπορούσατε να έχετε. 

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB