Τροφές που μας δείχνουν νεότερες




Η συνταγή-ελιξήριο 
Το σώμα μας δημιουργεί ένα εντελώς νέο δέρμα μόλις σε 40 ημέρες. Η δίαιτα αυτή τροφοδοτεί τα αναπτυσσόμενα κύτταρα, έτσι ώστε το νέο δέρμα είναι πιο σταθερό, πιο ελαστικό και πιο νεανικό. Είναι πλούσια σε καλά έλαια, σε νερό και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτός ο τρόπος διατροφής θα μας  βοηθήσει να δούμε διαφορά και στα νούμερα του παντελονιού.  Θα την ακολουθήσουμε για 7 ημέρες και όπως μας υποσχέθηκαν θα δούμε τα πρόσωπα μας να αναζωογονούνται. Για ολική διαφορά μας είπαν ότι πρέπει να την ακολουθήσουμε για 40 ημέρες. 
Πρωινό
Ένα μπολ με 30 γρ. πλιγούρι βρώμη, άπαχο γάλα και μια κουταλιά της σούπας βατόμουρα, μια φέτα μάνγκο και ένα κουταλάκι του γλυκού κολοκυθόσπορο ή αμύγδαλο φιλέ.
- Smothie με ένα μάνγκο, μισή μπανάνα, βατόμουρα, 250 γρ. άπαχο γάλα και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
ΔεκατιανόΜια μεγάλη φέτα πεπονιού
Μεσημεριανά (εναλλακτικά και όχι όλα μαζί)

Φιλέτο φρέσκου σολωμού ή ψαριού πλούσιου σε Ω3 (ακόμη και οι ταπεινές σαρδέλες είναι ΟΚ) με ανάμεικτη πράσινη σαλάτα -Γαρίδες με light σάλτσα κοκτέιλ με μαρούλι, σπανάκι και ρόκα
- Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με καπνιστό σολομό, μισό αβοκάντο και ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους
- Δύο φέτες ψωμί ολικής αλέσεως με λιναρόσπορους, κολοκυθόσπορους, καπνιστό σολομό και αβοκάντο και καρυδέλαιο ή πράσινη σαλάτα με ελαιόλαδο
- Φιλέτο τόνου με σαλάτα παντζάρια και σπανάκι και ένα κουταλάκι σος λεμονιού
- 250ml σούπα μινεστρόνε με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
Επιδόρπιο
Κομματάκια μάνγκο με γιαούρτι ή
- φρουτοσαλάτα με πεπόνι και σταφύλια
Απογευματινό- Κομμάτια φρέσκιας καρύδας ή
- Φρουτοσαλάτα με φράουλες και βατόμουρα
Βραδινό (εναλλακτικά και όχι όλα μαζί)

- Γλυκοπατάτα με πράσινη σαλάτα ή
- Φιλέτο σολομού με μεσογειακά λαχανικά ή
- Ένα παξιμάδι με σπανάκι και πουρέ γλυκοπατάτας ή
- Ψητά λαχανικά με ψημένα κουκουνάρια ή
- 6 καρύδια, 6 κομματάκια φέτα, ένα αχλάδι, σος βινεγκρέτ και σπανάκι με δύο κουταλιές της σούπας μαύρο ρύζι ή
- Σούπα γλυκοπατάτας με μία φέτα μαύρο ψωμί
ΕπιδόρπιοΦρουτοσαλάτα με φράουλες και βατόμουρα με δύο κουταλιές γιαούρτι
Να μη ξεχάσουμε να πίνουμε πολύ νερό, φρέσκους χυμούς, πράσινο τσάι, φασκόμηλο και άλλα ροφήματα, χωρίς ζάχαρη, αλλά με μέλι.

Read More

Αλλεργικές δερματοπάθειες το καλοκαίρι και πως τις αντιμετωπίζουμε



Οι αλλεργικές δερματοπάθειες περιλαμβάνουν διάφορες μορφές κνιδώσεων, αλλεργίες που οφείλονται στο τσίμπημα διαφόρων εντόμων και τροφικές αλλεργίες, που οφείλονται σε τροφές που καταναλώνονται κυρίως τους θερινούς μήνες. Στις αλλεργικές δερματοπάθειες η κνίδωση και το αγγειοοίδημα, νόσος πολύ συχνή, που κατά κανόνα δεν εκθέτει τη ζωή του ασθενούς σε κίνδυνο, είναι αντιπροσωπευτικές εικόνες της πάθησης. Πολλές φορές συγχέονται με το αλλεργικό σοκ (συστηματική αναφυλαξία), γιατί αφενός μεν είναι εντυπωσιακά τα συμπτώματα και αφετέρου σχεδόν σε κάθε επεισόδιο αλλεργικού σοκ, εκτός των άλλων συμπτωμάτων συνυπάρχει και κνίδωση με αγγειοοίδημα.
1. Φωτοδερματίτιδες
Συχνότερα ευθύνονται κάποια φάρμακα ή καλλυντικά, ενώ συστηματικές παθήσεις (για παράδειγμα, ερυθηματώδης λύκος) μπορεί να συνοδεύονται από φωτοευαισθησία. Η αποφυγή ή η χρήση αντηλιακής κρέμας και η χρήση τοπικών κορτικοειδών είναι η ενδεδειγμένη λύση.
2. Αλλεργία στη μέλισσα ή τη σφήκα
Το τσίμπημα από μέλισσα ή σφήκα προκαλεί φυσιολογικά στο σημείο του τσιμπήματος μία μικρή αντίδραση (ερυθρότητα, πόνο και ήπιο οίδημα). Στα ευαισθητοποιημένα άτομα μπορεί να προκληθεί εκτεταμένη αντίδραση (π.χ. πρήζεται όλο το χέρι, αν και το τσίμπημα είναι στο δάχτυλο), ή μπορεί να εμφανιστεί κνίδωση σε όλο το σώμα ή ακόμα και αλλεργικό σοκ.
3. Αλλεργικές δερματίτιδες εξ επαφής
Συνήθως, καλλυντικά του καλοκαιριού (αντηλιακά, τοπικά επιθέματα αδυνατίσματος κ.λπ.), ακόμη και τα tattoo μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές δερματίτιδες σε ευαίσθητα άτομα.
4. Τροφικές αλλεργίες
Η διαγνωστική προσέγγιση της τροφικής αλλεργίας γίνεται πρώτα από όλα με ένα λεπτομερές ιστορικό. Η κλινική εικόνα, ο χρόνος έναρξης, η διάρκεια, η επαναληψιμότητα είναι στοιχεία απαραίτητα στην εκτίμηση του περιστατικού. Η διενέργεια των τεστ γίνεται τόσο με εκχυλίσματα (skin prick) όσο και με αυτές καθαυτές τις τροφές (prick to prick). Ο έλεγχος υποστηρίζεται με εξετάσεις αίματος και ολοκληρώνεται με πρόκληση του ασθενούς στο τροφικό αλλεργιογόνο.

Read More

Χάπι κατά όλων των μορφών του καρκίνου του μαστού



Τα μέλη βρετανικής επιστημονικής ομάδας ανακάλυψαν τρόπο με τον οποίο χάπια που χορηγούνται σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού μπορεί να γίνουν αποτελεσματικά και ενάντια σε άλλες μορφές της ασθένειας. Τα χάπια, γνωστά και ως αναστολείς PARP ουσιαστικά επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα καρκινικά κύτταρα αποκαθιστούν τις βλάβες στο DNA τους. Μάλιστα, όπως λένε χαρακτηριστικά οι Βρετανοί επιστήμονες, που δημοσίευσαν τα αποτελέσματα της έρευνας στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine», βρήκαν πώς να εκμεταλλευτούν την «αχίλλειο πτέρνα» του καρκίνου του μαστού αλλά και του προστάτη.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το ελαττωματικό γονίδιο BRCA1 το οποίο εντοπίζεται στις συγκεκριμένες μορφές καρκίνου δεν μπορεί να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί χάρη στη δράση των αναστολέων PARP. Αυτό συμβαίνει γιατί το χάπι μπλοκάρει τον δρόμο «αναπαραγωγής» των καρκινικών κυττάρων, τα οποία σταδιακά οδηγούνται στον θάνατο. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια χρήσης του χαπιού η εξολόθρευση του όγκου δεν επηρεάζει τα υγιή κύτταρα, κι αυτό είναι κάτι που σπάνια αποφεύγεται με τη χημειοθεραπεία ή τη ραδιοθεραπεία.
Οι επιστήμονες μπορούν να πλέον να οδηγηθούν στην παρασκευή νέων φαρμάκων που θα συρρικνώνουν τους καρκινικούς όγκους. Επίσης, αναμένεται με τη χρήση της νέας γενιάς φαρμάκων που ενδεχομένως προκύψουν από τις εν λόγω έρευνες να μειωθούν στο ελάχιστο παρενέργειες, όπως ναυτία και κόπωση, τις οποίες προκαλούν συνήθως τα ευρέως γνωστά αντικαρκινικά φάρμακα.
Τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους επιστήμονες, αφού αν δημιουργήσουν στο εργαστήριο προσομοίωση του γενετικού ελαττώματος που παρουσιάζει ο καρκίνος του μαστού, και σε άλλες μορφές καρκίνου, είναι πολύ πιθανό να έχουν τα ίδια θετικά αποτελέσματα. Ήδη οι επιστήμονες έχουν κάνει τις πρώτες έρευνες σε ποντικούς με καρκίνο στον πνεύμονα.
Πηγή: Espresso

Read More

Τα trends του καλοκαιριού για τα νύχια




Οι τάσεις της μόδας που αφορούν την ομορφιά για το Καλοκαίρι του 2011, μας έδειξαν ότι μπαίνουμε σε μια εποχή με πολύ φωτεινά και εντυπωσιακά χρώματα, καθώς επίσης και σε νέες ασυνήθιστες πρακτικές και συνδυασμούς.
Για το Καλοκαίρι του 2011 οι τάσεις επιγραμματικά προτείνουν φωτεινότερες αποχρώσεις στα βερνίκια, επαναφέρουν το άχρωμο νύχι σαν μια βασική επιλογή καθώς επίσης βλέπουμε να επανέρχονται οι εξαιρετικά θηλυκές και ζεστές αποχρώσεις του κλασικού κόκκινου.
Έντονες αντιθέσεις
Ο Βραζιλιάνος fashion designer, Alexandre Herchcovitch  κατάφερε να επιβάλει μια νέα τάση, επιλέγοντας φωτεινά χρώματα στα νύχια, που δημιουργούν αντίθεση με τις φωτεινές αποχρώσεις του κραγιόν, που είναι βαμμένα τα χείλη. Οι φωτεινές και γυαλιστερές αποχρώσεις για τα νύχια σε πράσινο και μπλε, δημιουργούν μια τολμηρή αντίθεση με τις αποχρώσεις των χειλιών.
Κοριτσίστικες αρμονικές αποχρώσεις
Το γυαλιστερό έντονο ροζ, οι κόκκινες αποχρώσεις, καθώς επίσης και το πορτοκαλί κυριάρχησαν στις προτάσεις που παρουσίασαν οι οίκοι του Christian Dior και του Giambattista Valli. Εδώ παρουσιάστηκε ένα αρμονικό ταίριασμα ανάμεσα στις αποχρώσεις των χειλιών και των νυχιών. Αν λοιπόν σας αρέσει αυτή η τάση μπορείτε να διαλέξετε την ίδια απόχρωση για χείλη και νύχια κι επιπλέον μπορείτε να τολμήσετε μια απόχρωση τολμηρή και έντονη, που θα χρησιμοποιήσετε για να βάψετε τα χείλη και τα νύχια σας.
Το γκρι είναι must και στα νύχια
Οι αποχρώσεις του γκρι, είναι η πιο hot τάση αυτής της σεζόν. Η dark πλευρά του μανικιούρ που είχε κυριαρχήσει το χειμώνα, υποκαθίστανται από άλλες σκοτεινές αποχρώσεις όχι μόνο στην μανικιούρ και το μακιγιάζ, αλλά και στα ρούχα και τα εσώρουχα. Σκούρες γυαλιστερές, μεταλλικές και σχεδόν ασημί παραλλαγές στις αποχρώσεις του γκρι είναι extra trendy γι’ αυτή την εποχή.
Κύριοι εκφραστές αυτής της τάσης οι Felder Felder και 3.1. Pillip Lim, που επέλεξαν να ταιριάξουν με το χρώμα των νυχιών με τα ρούχα των συλλογών τους. Το σκούρο γκρι με αποχρώσεις του μπλε κυριαρχεί.
Το κλασικό δεν χάνει ποτέ την αξία του
Οι σικάτες αποχρώσεις του κόκκινου καθώς επίσης και τα φυσικά  νύχια, παραμένουν κλασικές και δημοφιλείς επιλογές, που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους. Άλλωστε και στο μακιγιάζ, κυρίαρχη τάση για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2011, είναι το natural makeup, γεγονός που υπηρετεί πιστά την τάση αυτή για τα νύχια.

Read More

Πατατοσαλάτα


Υλικά για 6 μερίδες
4-5 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
2-3 κουταλιές άνιθο
2-3 κουταλιές μαϊντανό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
5-6 κουταλιές μαγιονέζα με λίγα λιπαρά ή με γιαούρτι
2 κουταλιές μουστάρδα
6-7 αγγουράκια τουρσί
3-4 κουταλιές κάπαρη
2 ραπανάκια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Τρόπος παρασκευής
  • Πλένετε καλά τις πατάτες και τις τρίβετε να φύγουν τα χώματα. Τις βράζετε με τις φλούδες σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό αλλα με προσοχή μην παραβράσουν.Τις βγάζετε απο την φωτιά, αφήνετε να κρυώσουν λίγο και μετά ξαφλουδίζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  • Τις κόβετε σε φέτες και τις ρίχνετε με ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ψιλοκομένα τον άνιθο, τον μαϊντανό, το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι και τα αγγουράκια τουρσί, τα ραπανάκια και τα προσθέτετε στις πατάτες μαζί με την κάπαρη.
  • Χτυπάτε ελαφρά σε μπολ τη μαγιονέζα με την μουστάρδα και 2 κουταλιές νερό.
  • Περιχύνετε τις πατάτες και αφήνετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.
Σημείωση: Μπορείτε να σερβίρετε και σε μεγάλα ατομικά μπολ.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB