Cupcakes νηστίσιμα


chocolate-cupcakes-386

Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα φουντούκια σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα γάλα σόγιας
1 κ.σ. ξύδι
3/4 κούπας ζάχαρη
1/3 κούπα λάδι
1 βανίλια
Εκτέλεση
Βάζουμε την κουταλιά ξύδι μέσα στο γάλα (αυτό βοηθάει να στη συνέχεια την αντίδραση με τη σόδα για το φούσκωμα).
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βάζουμε χαρτάκια σε 12 θήκες μάφινς.
Ανακατεύουμε σε μπωλ το αλεύρι, φουντούκια, μπέικιν, σόδα, αλάτι.
Ανακατεύουμε το γάλα (με το ξύδι) με το λάδι, τη ζάχαρη και τη βανίλια και μετά αυτό το μίγμα το ρίχνουμε στο μπωλ με τα στερεά.
Ανακατεύουμε με κουτάλα (δεν χρειάζεται μίξερ) και μοιράζουμε στις θήκες για μάφινς (μέχρι τα 2/3 κάθε θήκης).
Ψήνουμε 20-22 λεπτά.
Για τη σοκολάτα από πάνω, τεμαχίζουμε 200γρ. κουβερτούρα (κατά προτίμηση καλής ποιότητας). Βράζουμε 100γρ. νερό και το ρίχνουμε στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και να πήξει στο ψυγείο και βάζουμε πάνω από τα μάφινς.
Το όλο θέμα είναι η ποσότητα του νερού να είναι η μισή της κουβερτούρας.
Αν δεν τα θέλουμε νηστίσιμα, βάζουμε κρέμα γάλακτος αντί για νερό σε ίδια ποσότητα με την κουβερτούρα, όπως στα παρακάτω.

santie-athina.blogspot.com

Read More

Tips για απαλά μαλλιά


Όλες μας θέλουμε να έχουμε απαλά μαλλιά που να προκαλούν το χάδι αλλά αυτό είναι κάτι που εύκολα το λες αλλά δύσκολα το πετυχαίνεις.
Αν είσαι από εκείνες που παλεύεις καθημερινά με την ξηρότητα των μαλλιών και την άσχημη αντίδρασή τους στις αλλαγές της θερμοκρασίας και της υγρασίας του περιβάλλοντος, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα μαλλιά που πραγματικά ονειρεύεσαι.


Σωστή διατροφή
 Μια δίαιτα πλούσια σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και νερό βοηθά στο να έχεις απαλά, λαμπερά μαλλιά λένε hair stylists που επιμελούνται celebrities σαν την Jennifer Lopez και την Kim Kardashian.
Τροφές πλούσιες σε «καλά» λιπαρά όπως το αβοκάντο, η καρύδα και τα καρύδια είναι ιδανικές για να δώσουν στα μαλλιά την επιθυμητή απαλότητα και λάμψη.

Σωστό λούσιμο και conditioning
Κατ’ αρχήν, αν τα μαλλιά σου δεν είναι πάρα πολύ λιπαρά, δεν χρειάζονται λούσιμο κάθε μέρα.
Περιόρισε το λούσιμο κάθε δύο ημέρες και δώσε μεγάλη προσοχή στα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιείς. Σαμπουάν που περιέχουν αφριστικούς παράγοντες Sodium Laureth Sulfate και Sodium Lauryl Sulphate ευθύνονται για την ξηρότητα στα μαλλιά ενώ πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τα συγκεκριμένα συστατικά να ευθύνονται για τριχόπτωση, βλάβες στα μάτια και άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες.
Αντίθετα, σαμπουάν πλούσια σε φυσικά έλαια όπως το ελαιόλαδο, το αργανέλαιο και το έλαιο macadamia καθαρίζουν τα μαλλιά ενώ παράλληλα τρέφουν τις φολίδες της τρίχας από μέσα προς τα έξω.
Ως προς τα conditioner, οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιούμε ένα κατά τη διάρκεια του μπάνιου, που να ξεπλένεται και στη συνέχεια κάποιο προϊόν σε μορφή κεριού ή cerum που θα «φυλακίσει» την υγρασία.

Βούρτσισμα και styling με φροντίδα
Σε έναν τέλειο κόσμο, θα έλουζες το βράδυ τα μαλλιά σου, αφήνοντάς τα να στεγνώνουν φυσικά όσο εσύ κοιμόσουν.
Δυστυχώς όμως η ζωή είναι σκληρή, ειδικά για τα μαλλιά μας.

Ακολουθώντας τα παρακάτω «μυστικά», η ζημιά από το καθημερινό styling μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

    Μην παραλείπεις ποτέ να βάζεις σιλικόνη στις άκρες, πριν χρησιμοποιήσεις σεσουάρ ή άλλη συσκευή που στεγνώνει τα μαλλιά με θερμότητα.
    Ποτέ μην βουρτσίζεις βρεγμένα μαλλιά. Αντί για βούρτσισμα, χρησιμοποίησε μια απορροφητική πετσέτα και στη συνέχεια μια χτένα με αραιά δόντια.
    Χρησιμοποίησε μάσκα μαλλιών μια φορά την εβδομάδα. Αναζήτησε προϊόντα με κερατίνη που θα προσφέρουν στα μαλλιά τις απαραίτητες πρωτεΐνες.
    Κάνε "αποτοξίνωση" από το styling τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Άφησε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και μην τα επιβαρύνεις με προϊόντα. Διάλεξε μια μέρα που δεν σκοπεύεις να πας πουθενά, κάνε τους μια μάσκα με χλιαρό ελαιόλαδο και δώσε τους την ευκαιρία να ξεκουραστούν.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB