Φούσκωμα και από που προέρχεται


Όλοι έχουμε φουσκωμένη κοιλιά πού και πού, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε που μπορεί να οφείλεται κάτι τέτοιο.

Γι’ αυτό, πριν κατηγορήσετε το μεσημεριανό φαγητό που σας… φούσκωσε ελέγξτε τα συμπτώματα (τα οποία είναι πιθανά αλλά όχι σίγουρα αυτά. Για οποιαδήποτε ιδιαίτερη απορία καλό είναι να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας).
Πρήξιμο + στομαχόπονος
Πιθανή αιτία Αν η πρησμένη κοιλιά σας σχετίζεται με τη διατροφή, τότε σίγουρα θα φουσκώσει το μεσημέρι, την ώρα που χωνεύετε το μεσημεριανό σας. Το πρήξιμο που προκαλείται από την κατανάλωση ορισμένων τροφών, όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά, μπορεί να είναι ένδειξη δυσανεξίας. Αν έχετε επίσης κοιλιακό πόνο και διάρροια και/ή δυσκοιλιότητα, τότε ίσως υποφέρετε από το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, το οποίο επηρεάζει έναν στους πέντε ανθρώπους και είναι δύο φορές πιο σύνηθες στις γυναίκες.
Πρήξιμο + προεμμηνορροϊκή ένταση
Πιθανή αιτία Το να νιώθετε την κοιλιά σας πριν την περίοδο λες και είναι αερόστατο είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες έχουν βιώσει. Ίσως είναι το αποτέλεσμα κατακράτησης υγρών ή δυσκοιλιότητας, που προκαλούνται από τα υψηλά επίπεδα προγεστερόνης, η οποία συσσωρεύεται καθώς το εσωτερικό τοίχωμα της μήτρας γίνεται πιο παχύ και στη συνέχεια “καταρρέει” ξαφνικά ακριβώς πριν την έμμηνο ρύση.
Πρήξιμο + πόνος στη μέση
Πιθανή αιτία Αν έχετε έντονη αιμορραγία κατά την περίοδο και συχνή τάση για ούρηση, αυτός ο συνδυασμός συμπτωμάτων υποδεικνύει ινομυώματα – μη καρκινικούς όγκους που εμφανίζονται στη μήτρα και διαφέρουν στο μέγεθος. Κάποια έχουν το μέγεθος μπιζελιού, ενώ άλλα μπορεί να είναι μεγαλύτερα από γκρέιπφρουτ. Επηρεάζουν μία στις πέντε γυναίκες περίπου άνω των 30 και εντοπίζονται εύκολα με υπερηχογράφημα.
Πρήξιμο + αλλαγές στον κύκλο
Πιθανή αιτία Αν έχετε πόνο στην κοιλιά και αυξημένη ανάγκη για ούρηση, ίσως έχετε κύστη στην ωοθήκη – ένα θύλακα ιστού που αναπτύσσεται μέσα σε μια ωοθήκη, συνήθως όταν ο αδένας δεν απελευθερώνει σωστά ένα ωάριο κατά την ωορρηξία. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά η πλειονότητα των κυστών είναι μικρές και άκακες – συνήθως δεν τις καταλαβαίνετε καν, αφού μόνο οι μεγαλύτερες κύστες προκαλούν συμπτώματα. Περιστασιακά, οι κύστες των ωοθηκών επηρεάζουν τα επίπεδα ορμονών, επιταχύνοντας την ανάπτυξη της τριχοφυΐας.
Πρήξιμο + πόνος στην πύελο
Πιθανή αιτία Το επίμονο πρήξιμο -κάποιες φορές- είναι ένδειξη καρκίνου των ωοθηκών, όταν συνδυάζεται με πόνο στην πύελο και το στομάχι, δυσκολία στο φαγητό ή γρήγορος κορεσμός, καθώς και αλλαγές στις συνήθειες των εντέρων, όπως διάρροια και δυσκοιλιότητα. Το μυστικό είναι να διαπιστώσετε ότι το πρήξιμο δεν έρχεται μόνο πριν την περίοδο ή μετά από ένα μεγάλο γεύμα – αλλά είναι πάντα εκεί, εξηγεί.

Read More

Πόσες φορές πεινάω στ' αλήθεια;


Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που γουργούρισε το στομάχι σας και τρώτε συνέχεια, ακόμη κι αν δεν πεινάτε, είναι καιρός να μάθετε να αναγνωρίζετε την πείνα σας.
Όλοι το έχουμε κάνει… να φάμε μέχρι και το τελευταίο πατατάκι ή να παραγγείλουμε γλυκό ενώ έχουμε ήδη χορτάσει. Αν συνέβαινε περιστασιακά, δε θα είχε μεγάλη επίδραση στο βάρος μας, αλλά για τους περισσότερους, το να αδειάσουμε το πιάτο ή να φάμε επιδόρπιο ενώ έχουμε σκάσει είναι στην πραγματικότητα κάτι συνηθισμένο. Η αλήθεια είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι έχουμε χάσει την επαφή με τα σήματα του οργανισμού μας και δεν ξέρουμε πώς να αφουγκραζόμαστε πλέον την όρεξή μας.
Μάλιστα, οι τελευταίες έρευνες υποδεικνύουν ότι το να τρώτε ένα ολόκληρο πακέτο μπισκότα μαζί με τον απογευματινό σας καφέ δεν είναι μόνο δικό σας φταίξιμο – έγκειται στη σύγκρουση ανάμεσα στο βιολογικό σας προγραμματισμό και το σύγχρονο τρόπο ζωής, που έχει αλλάξει δραματικά τα τελευταία 50 χρόνια.
Γιατί πεινάτε;
Λόγω ορμονών: Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ακριβώς σας κάνει να πεινάτε; Δεν είναι μόνο το αχνιστό πιάτο με λουκάνικα από το μενού του εστιατορίου. Η όρεξή σας ελέγχεται από μια σύνθετη ομάδα ορμονών και πεπτιδίων που μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ του στομαχιού και του εγκεφάλου σας. Είναι ένα πολύ έξυπνο σύστημα, αλλά, δυστυχώς, όχι αλάνθαστο. Επειδή εξελίχθηκε όταν η τροφή ήταν δυσεύρετη, η παρόρμησή σας να φάτε είναι ισχυρότερη από την αίσθηση του κορεσμού, έτσι μπορείτε εύκολα να την αγνοήσεις. Και επειδή οι πλούσιες σε λιπαρά ή σάκχαρα τροφές είναι διαθέσιμες όλη μέρα μπορείτε να αγνοήσετε αυτή την παρόρμηση όσο συχνά θέλετε.
Βρίσκετε συναισθηματικό “καταφύγιο”: Ο οργανισμός σας χρησιμοποιεί επίσης την τροφή για να σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι. Το φαγητό δεν έχει να κάνει μόνο με το να χορτάσετε. Έχει επίσης να κάνει με την απόλαυση – προκαλεί ευχαρίστηση στον εγκέφαλό σας. Έτσι, όταν βλέπετε κάτι που σας αρέσει, θέλετε να το φάτε για να προκαλέσεις περισσότερη ευχαρίστηση.
Πώς θα διακρίνετε την πείνα σας
Η πείνα είναι ένα αίσθημα κενότητας που αυξάνεται σιγά σιγά και συνήθως συνοδεύεται από γουργουρητό και ζαλάδα. Αυτό το αίσθημα εξαφανίζεται όταν τρώτε κάτι.
Η συναισθηματική πείνα έρχεται γρήγορα και συνήθως είναι μια έντονη λιγούρα που επέρχεται όταν βαριέστε, είστε στεναχωρεμένοι ή χρειάζεστε κάτι γλυκό για να χαρίσετε απόλαυση στον εγκέφαλό σας.
Γι αυτό τρώτε αργά και συγκεντρωθείτε στο μάσημα –και την απόλαυση- της τροφής που καταναλώνετε. Αυτό θα δώσει χρόνο στα σήματα κορεσμού του σώματος να φτάσουν στον εγκέφαλο.

Read More

Κολοκυθοκεφτέδες


Υλικά για 6 άτομα
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  •  1 φλιτζάνι αλεύρι
  •  1/2 φλιτζάνι γάλα
  •  1 ματσάκι μαιντανό
  •  λίγο άνηθο
  • 1/2 φλιτζάνι δυόσμο 
  •  αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα
Τρόπος παρασκευής
  • Πλένετε τα κολοκυθάκια, αφαιρείτε τις άκρες τους και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα τοποθετείτε σε σουρωτήρι και τα στύβετε με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά τους.
  • Πλένετε τα φρέσκα μυρωδικά και τα ψιλοκόβετε. Ανακατεύετε το κολοκύθι με τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει πιο σφιχτό το μίγμα.
  • Ζεσταίνετε το λάδι και , μόνο όταν είναι πια καυτό, ρίχνετε με ένα κουτάλι σούπας  από το μίγμα των κολοκυθοκεφτέδων.
  • Τους τηγανίζετε σε χαμηλή φωτιά για να μην αρπάξουν, από τις δύο πλευρές.
  • Τους βάζετε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
  • Τους σερβίρετε ζεστούς και του συνοδεύετε με ένα ντιπ γιαουρτιού.

Read More

Αυθεντική πίτσα μαργαρίτα


Η πίτσα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. A la pandiera. Τομάτα για το κόκκινο, μοτσαρέλα για το άσπρο και βασιλικός για το πράσινο. Δημιουργήθηκε από τον μάγειρα Raffaele Esposito το 1889 προς τιμήν την Βασίλισσας Μαργαρίτας όταν επισκέφτηκε μαζί με τον σύζυγο της Ουμπέρτο τη Napoli για πρώτη φορά μετά τη συνένωση των δυο Βασιλείων. Η τελευταία τιμή που της έγινε είναι ότι χαρακτηρίστηκε σαν προϊόν ΠΟΠ με ονομασία προελεύσεως τη Napoli.
Υλικά για 8 άτομα
  • 1 έτοιμο φύλλο για πίτσα
  • ½ φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ναπολιτάνο
  • 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ροδέλες
  • 200γρ. μοτσαρέλα σκληρή κομμένη σε ροδέλες
  • 5-6 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • Λίγο ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
  1. Βάζετε την πίτσα μέσα σε ταψάκι αναλώσιμο ειδικό για ψήσιμο πίτσας ή σε δικό σας ταψί στο ίδιο μέγεθος.
  2. Την αφήνετε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζετε τα υλικά.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C Απλώνετε με ένα πινέλο την σάλτσα ναπολιτάνε πάνω στην βάση της πίτσας.
  4. Αφήνετε ένα περιθώριο γύρω – γύρω 2 εκατοστά για να ψηθεί και να ροδίσει η ζύμη.
  5. Στρώνετε τις φέτες τομάτας και μοτσαρέλας εναλλάξ και με τρόπο που να καλύπτουν κατά ένα μικρό μέρος η μια την άλλη.
  6.  Ραντίζετε την πίτσα με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνετε για 30 λεπτά.
  7. Την βγάζετε από τον φούρνο και την διακοσμείτε με τα φύλλα βασιλικού.

Από katiana.gr

Read More

Peeling και στα χείλια σας


lips-386
Μπορούμε να κάνουμε απολέπιση στα χείλια μας τρίβοντας τα με οδοντόβουρτσα;
Μια παλιά αντίληψη που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει, τόσο για την ποιότητα της οδοντόβουρτσας μετά από μια τέτοια διαδικασία όσο και στο ευαίσθητο δέρμα των χειλιών. Καλύτερα να χρησιμοποιούμε ένα καλό απολεπιστικό χειλιών και μια ενυδατική κρέμα.
Τέλος, είναι απαραίτητο να μην αποχωριζόμαστε ένα προϊόν lip balm για την καθημερινή φροντίδα των χειλιών μας.

Read More

Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φρούτα στο δέρμα μας


Fruity-Face-386
Η φύση μας έχει χαρίσει υπέροχα φρούτα, τα οποία εκτός από το να τα απολαμβάνουμε τρώγοντάς τα, μπορούμε να τα αξιοποιούμε πάνω στο πρόσωπό μας. Οι βιταμίνες τους και η δροσιά τους αποτελούν την ιδανική μάσκα ενυδάτωσης και τόνωσης του προσώπου μας. Απλά και εντελώς οικονομικά, δείτε τι φρούτα έχετε στο σπίτι σας και δημιουργήστε τη δική σας φρουτένια μάσκα. Γι αυτό σας δίνουμε συμβουλές για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τις φλούδες των αγαπημένων σας φρούτων (ή σκέτα τα φρούτα) στο πρόσωπό σας.
Μπανάνα: Η φλούδα της είναι ιδανική για τον καθαρισμό του προσώπου μας από μαύρα στίγματα.
Ροδάκινο: Η φλούδα του αφήνει την επιδερμίδα μας απαλή και λαμπερή.
Καρπούζι: Χαρίζει δροσιά και φρεσκάδα στο πρόσωπό μας και παράλληλα, επειδή περιέχει πολύ νερό, ενυδατώνει την επιδερμίδα μας.
Σταφύλι: Κόβουμε το σταφύλι στη μέση και με την εσωτερική πλευρά του το τρίβουμε απαλά στο πρόσωπό μας. Αποτελεί μοναδικό αντιοξειδωτικό για την επιδερμίδα μας. Επίσης, το σταφύλι είναι πλούσιο σε κάλιο (όπως και η μπανάνα) και έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες λόγω της ρεσβερατρόλης που περιέχει.

Read More

Υπέροχο σάντουιτς με μπισκότα και παγωτό


cookie-ice-cream-sandwich-3
Υλικά
• 3 αβγά
• 3 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα πλήρες
• 350 ml κρέμα γάλακτος
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 2-3 χαρτάκια βανίλιας
• ½ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Για το σερβίρισμα
• μερικά μαλακά μπισκότα σοκολάτας
• σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση 
Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ανοίξει λίγο το χρώμα τους.
Βάζετε το γάλα, τη χτυπημένη μαστίχα και τη μισή κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι πάνω σε σιγανή φωτιά και όταν ζεσταθεί, προσθέτετε τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, χωρίς να πάρει βράση (πρέπει να σκεπάζει το πίσω μέρος του κουταλιού).
Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως. Στη συνέχεια, χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τις βανίλιες, μέχρι να πήξει ελαφρά, και την προσθέτετε στο μίγμα του παγωτού.
Βάζετε το μίγμα σε παγωτομηχανή και το παγώνετε. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε σε μεταλλικό μπολ στην κατάψυξη, για 4 ώρες. Το βγάζετε από την κατάψυξη, το χτυπάτε με μίξερ χειρός για να αφρατέψει, και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για μία ακόμη φορά.
Πριν σερβίρετε το παγωτό, το αφήνετε εκτός κατάψυξης για 5' να μαλακώσει, και ζεσταίνετε λίγο τα μπισκότα σε φούρνο μικροκυμάτων.
Τοποθετείτε σε ένα πιάτο 1 μπισκότο και από πάνω βάζετε 2 μικρές μπάλες παγωτό βανίλια. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο μπισκότο και περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας. Σερβίρετε αμέσως.

Read More

Κινέζικο κοτόπουλο


kineziko-kotopoulo-386
Υλικά για 4 άτομα 
1 κουταλιά λάδι
500 γρ. στήθος κοτόπουλου, χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένο σε λωρίδες
125 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
125 γρ. φύτρες φασολιών
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και κομμένη κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες
2 μέτρια καρότα, κομμένα κατά μήκος σε μπαστουνάκια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 κουταλάκια κορνφλάουρ
4 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σόγια σως
Εκτέλεση 
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Αναμειγνύετε το κορνφλάουρ με το νερό, ώστε να γίνει ένας αραιός χυλός και, στη συνέχεια, προσθέτετε τη σόγια σως και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη.
Ζεσταίνετε το λάδι σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρετε τις λωρίδες του κοτόπουλου. Δυναμώνετε τη φωτιά και τηγανίζετε για 3 με 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς απ' όλες τις πλευρές.
Αποσύρετε το τηγάνι απ' τη φωτιά και μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα, χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα. Το αφήνετε στην άκρη.
Βάζετε ξανά το τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, να κάψει. Προσθέτετε τα λαχανικά και το σκόρδο, και τα σωτάρετε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι ν' αρχίσει να μαλακώνει η πράσινη πιπεριά.
Ανακατεύετε λίγο τη σάλτσα και τη ρίχνετε στο τηγάνι. Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να δέσει με τα λαχανικά.
Προσθέτετε το κοτόπουλο με τους χυμούς του και ανακατεύετε για 1 με 2 λεπτά, μέχρι ν' αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα. Ρίχνετε λίγο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Read More

Διατηρήστε τη φόρμα σας και στις διακοπές


woman-bikini-386
Οι διακοπές μειώνουν το στρες, αλλά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα στην περίμετρο της μέσης μας. Για να αποφύγετε λοιπόν να επιστρέψετε με επιπλέον βάρος...
Πάρτε τα κατάλληλα ρούχα για το μέρος που θα πάτε, ώστε να έχετε ένα επιπλέον κίνητρο να βγαίνετε συχνά.
Υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα έχετε ένα ελάχιστο χρόνο σωματικής δραστηριότητας κάθε μέρα, έστω και δέκα λεπτά είναι καλύτερα από το τίποτε. Το συνηθισμένο σας επίπεδο άσκησης ίσως να μην είναι δυνατό να επιτευχθεί στις διακοπές, οπότε δείτε το ρεαλιστικά.
Πληροφορηθείτε για το είδος των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον τόπο των διακοπών σας. Σκεφτείτε π.χ. το ξενοδοχείο σας να είναι δίπλα σε ένα πάρκο και να μην έ
χετε πάρει μαζί σας τα παπούτσια για τρέξιμο..

                                 Πηγή:Forma

Read More

Συμβουλές ομορφιάς για το καλοκαίρι



summer-woman-386
Είστε σε mood διακοπών και πρέπει να το απολαύσετε στο μέγιστο. Ωστόσο, αν «ξεφύγετε» φροντίστε να είναι λίγο και όχι πολύ και παράλληλα, ακολουθήστε απλές συμβουλές που θα σας τονώσουν.

• Πίνετε αλκοόλ με μέτρο.
• Αποφεύγετε τα αναψυκτικά και δείχνουμε προτίμηση στους φρέσκους χυμούς.
• Αντικαθιστάτε τα milk shakes με τα smoothies.
• Πίνετε άφθονο νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για ενυδάτωση και αποτοξίνωση.
• Λέμε ναι στα υγιεινά και ελαφριά γεύματα που αποτελούνται από φρούτα, δροσερές σαλάτες, γιαούρτι και δημητριακά.
• Μπορείτε να πίνουμε κρύο πράσινο τσάι.
• Λέμε ναι στο κολύμπι, που συνδυάζει δροσιά και γυμναστική. Έστω και δέκα λεπτά καθημερινής γυμναστικής είναι ωφέλιμα για το σώμα μας.
• Κοιμόσαστε πολύ για τόνωση, χαλάρωση, ευεξία και την ενίσχυση της ελαστικότητας του δέρματος.
• Πλένετε πολύ καλά το μαγιό σας και τη πετσέτα θαλάσσης για την απομάκρυνση των μικροβίων της θάλασσας.
• Κάνετε sex με το σύντροφό σας για να ενισχύσετε τη καλοκαιρινή σας libido και εκμεταλλευθείτε τις μέρες που περνάτε ξέγνοιαστα μαζί.
• Προσοχή στις ουρολοιμώξεις που μπορεί να προκληθούν τόσο από τη θάλασσα ή τη πισίνα, τις κοινόχρηστες τουαλέτες και το sex χωρίς προστασία. Να θυμάστε σε κάθε περίπτωση, ότι ο σωστός καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής σε καθημερινή βάση, η χρήση καθαρών μαγιό και εσωρούχων (δικών σας πάντα), η κατανάλωση πολλών υγρών και η γενικότερη προσοχή σας στην άμμο συμβάλλει στην αποφυγή της δυσάρεστης αυτής κατάληξης.
• Έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα αντηλιακά προσώπου και σώματος, αμμωνία (για τυχόν τσιμπήματα), παυσίπονα (σε περίπτωση έντονου πονοκεφάλου ή πυρετού), οινόπνευμα και καραμέλες για το λαιμό.

Read More

Ατομικά τιραμισού σε κυπελλάκια σοκολάτας


Tiramisu-386
Υλικά για 6 άτομα 
• 1 κρόκο αβγού
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
• 1 φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
• 1/2 φλιτζ. καφέ εσπρέσο ή άλλο δυνατό καφέ
• 1 κουταλιά κακάο σκόνη
• 2 κουταλιές λικέρ καφέ
• 16 μπισκότα Αμαρέτι
• κακάο σκόνη, για πασπάλισμα

Για το σοκολατένιο κυπελλάκι
• 180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
• 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
Εκτέλεση 
Ετοιμάζετε τα σοκολατένια κυπελλάκια. Κόβετε έξι δίσκους 15 εκ. από χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε πυρίμαχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Ανακατεύετε ώστε να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και απλώνετε μία κουταλιά από το μείγμα της σοκολάτας πάνω σε κάθε δίσκο, 2 εκ. πιο μέσα από την περίμετρο.
Εφαρμόζετε προσεκτικά κάθε δίσκο χαρτιού πάνω από ένα αναποδογυρισμένο φλιτζάνι τσαγιού έτσι ώστε να το «αγκαλιάσει» και οι άκρες του χαρτιού να είναι κυματιστές. Τους αφήνετε στην ίδια δέση ώσπου να πήξει η σοκολάτα και αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί για να αποκαλυφθούν τα σοκολατένια κυπελλάκια.
Για τη γέμιση, χτυπάτε σε μπολ με το μίξερ χειρός τον κρόκο με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μασκαρπόνε στο μείγμα και χτυπάτε ώσπου να γίνει λείο.
Αναμειγνύετε σε άλλο μπολ τον καφέ, το κακάο και το λικέρ, θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε.
Τοποθετείτε τα σοκολατένια κυπελλάκια σε πιατάκια. Μοιράζετε στα κυπελλάκια τη μισή ποσότητα από το μείγμα μπισκότων και από πάνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα μασκαρπόνε.
Έπειτα, μοιράζετε το υπόλοιπο μείγμα μπισκότων, σκεπάζετε με το υπόλοιπο μείγμα μασκαρπόνε και πασπαλίζετε ελαφρώς με κακάο σκόνη. Βάζετε τα κυπελλάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά προτού σερβίρετε

Read More

Σπιτική αντικυτταριδική κρέμα


Οι αντικυτταριδικές κρέμες ως γνωστόν τα έχουν τα λεφτά τους.
Από την άλλη μεριά και η καταπολέμηση αυτής της φλούδας πορτοκαλιού –που μας κάθεται στο λαιμό- είναι ένα χρόνιος και σταθερός πονοκέφαλος για το γυναικείο φύλο.
Για αυτό δώστε βάση: ως γνωστόν οι περισσότερες κρέμες του εμπορίου έχουν σαν βάση τους τον καφέ.
Η αλήθεια είναι ότι ο καφές μπορεί να γίνει ένας ιδανικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά αφού τον πιείτε… στρωθείτε.
Πάρτε το κατακάθι που έχει μείνει στο φίλτρο, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λάδι και απλώστε στα προβληματικά σημεία με κυκλικές κινήσεις.
Τυλίξτε την περιοχή με μεμβράνη για 15 λεπτά. Κάντε το δυο φορές την εβδομάδα και πείτε αντίο στις ακριβές κρέμες της αγοράς αλλά και στο πρόβλημα!

Read More

Κέικ σοκολάτας


chocolate-cake-386
Υλικά για 8-10 άτομα 
Για το κέικ
• 200 γρ. ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει
• 2/3 φλιτζ. ψιλή ζάχαρη
• 6 αβγά, σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
• 1 1/4 φλιτζ. κομμένα αμύγδαλα
• 1 φλιτζ. σκούρα σοκολάτα κομμένη και λιωμένη
Για την επικάλυψη
• 150 ml κρέμα γάλακτος
• 1 1/2φλιτζ. σκούρα σοκολάτα, κομμένη
• 2 κουταλάκια κόκκοι στιγμιαίου καφέ
Εκτέλεση
Αρχικά φτιάχνετε το κέικ και ζεσταίνετε το φούρνο ρυθμίζοντάς τον στους 180° C. Στο μεταξύ απλώνετε λάδι με το μαγειρικό σας πινέλο σε μια φόρμα 25x30 εκ.
Ανακατεύετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ χτυπώντας τα, μέχρι να δείτε ότι δημιουργήθηκε ένα αφράτο μείγμα. Ρίχνετε μέσα σιγά σιγά έναν έναν τους κρόκους, συνεχίζετε να χτυπάτε και στη συνέχεια ρίχνετε τα αμύγδαλα και τη σοκολάτα που έχετε λιώσει παραπάνω. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη ρίχνετε αργά στο μείγμα σοκολάτας.
Τοποθετείτε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για ένα τέταρτο. Ρυθμίζετε το φούρνο στους 160° C και ψήνετε για άλλα 30-35 λεπτά, ώστε όταν κόβετε το κέικ με το μαχαίρι να είναι από μέσα καθαρό και αφράτο. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζετε το κέικ για να κρυώσει.
Ήρθε η ώρα για την επικάλυψη. Τοποθετείτε την κρέμα γάλακτος και τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει σιγά σιγά και προσέχετε παράλληλα, η βάση του μπολ να μην ακουμπά στο νερό. Ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνετε και ανακατεύετε τον καφέ ώσπου να διαλυθεί. Το απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 2 ώρες, για να μπορείτε να το επαλείψετε μετά στο κέικ.
Κόβετε το κέικ κατά μήκος σε τρία ίσα κομμάτια. Βάζετε ένα κομμάτι σε πιατέλα και ρίχνετε άνω λίγο από το μείγμα σοκολάτας. Στη συνέχεια, σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι κέικ και απλώνετε λίγη σοκολάτα. Έπειτα, καλύπτετε με το τρίτο κομμάτι κέικ. Βάζετε το κέικ στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει. Καλύπτετε την επιφάνεια και τα πλαϊνά του κέικ με την υπόλοιπη σοκολάτα και τον αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες ή ακόμη και όλη τη νύχτα για να «δέσει» καλύτερα

Read More

Δροσερή μακαρονοσαλάτα


pasta-salad-386
Υλικά για 6 άτομα
• 1 πακέτο βίδες ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησης σας
• 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 1 πορτοκαλιά πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 2 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
• ½ ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
• 250 γρ. τυρί τριμμένο
• αλάτι
Εκτέλεση 
1. Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευα¬σίας τους.
2. Στο μεταξύ, πλένετε και κόβετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά όπως αναφέρεται στα υλικά.
3. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
4. Ανακατεύετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και περιχύνετε τη σαλάτα. Πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε.
5. Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε τη σαλάτα στο ψυγείο να παγώσει, πριν τη σερβίρετε.

Read More

Όμορφες και λαμπερές με θαλασσινά προιόντα



Η θαλάσσια χλωρίδα αποτελεί βασική πηγή των περισσοτέρων αντιγηραντικών συστατικών με αξιοθαύμαστες ενυδατικές και αντιερεθιστικές ιδιότητες για το πρόσωπο και το σώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα θαλάσσια φυτά, μολονότι αναπτύσσονται με διαδικασίες παρόμοιες με αυτές των φυτών της στεριάς, εντούτοις αναπτύσσουν ισχυρά αντιοξειδωτικά συστατικά καθώς μάχονται για την επιβίωσή τους στο αφιλόξενο υποθαλάσσιο περιβάλλον. Γι’ αυτό και η ύπαρξή τους στη σύνθεση πολλών καλλυντικών θεωρείται ανεκτίμητη.
Άλατα: Αποτρέπουν την πρόωρη γήρανση
Από την εποχή της Κλεοπάτρας ήταν γνωστά τα θεραπευτικά αποτελέσματα του φυσικού θαλασσινού αλατιού και οι μοναδικές τους ιδιότητες στην ομορφιά του δέρματος. Η χρήση των αλάτων στο σπίτι αποτελεί μια ιδανική λύση για relax και ανανέωση καθώς αποβάλουν τις τοξίνες από το σώμα σας και αφήνουν την επιδερμίδα λεία, απαλή και φίνα αρωματισμένη. Τα άλατα λειτουργούν με τη διαδικασία της ώσμωσης αποβάλλοντας ταχύτερα τις τοξίνες μέσω του δέρματος ενώ παράλληλα φροντίζουν να μην αλλοιωθούν τα επίπεδα καλίου και μαγνησίου από τον οργανισμό.
Εκχύλισμα φυκιών: Μειώνουν την όψη φλοιού του πορτοκαλιού
Τα φύκια είναι γνωστά από την αρχαιότητα για τα ευεργετικά τους αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά, γεγονός που η σύγχρονη επιστημονική έρευνα κατέληξε ότι πολλά είδη θαλάσσιων φυτών ενεργοποιούν τις λειτουργίες επανόρθωσης του ανθρώπινου DNA. Ωστόσο η βασική κοσμετολογική τους αξία έγκειται στο ότι περιέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία του θαλασσινού νερού σε συγκεντρώσεις 50-100 φορές περισσότερο και αυτός είναι ο λόγος, που πάνω από 20.000 ποικιλίες φυκιών σε διάφορα χρώματα (καφέ, κόκκινα, μπλε, πράσινα) μετατρέπονται σε μιας μορφής πούδρα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μάσκες, προσώπου ή σώματο,ς σε διάφορες κέντρα θαλασσοθεραπείας ή στο σπίτι. Τα εκχυλίσματα φυκιών, επίσης, ενεργοποιούν τις καύσεις και παρεμποδίζουν την συσσώρευση υγρών και λίπους, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα σταδιακά να ξαναπαίρνει τη βελούδινη υφή της και να μειώνεται η όψη φλοιού του πορτοκαλιού.
Kαφέ φύκι: Κάνει ομοιόμορφο το δέρμα
Τα καφέ φύκια συλλέγονται από μεγάλα βάθη και, περιέχουν στη σύνθεσή του πάνω από 50 βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και πολύτιμα αμινοξέα. Επιπλέον έχει αποδειχθεί ότι εξασφαλίζουν ενέργεια και τόνωση στον οργανισμό, καταπολεμώντας παράλληλα τους παράγοντες γήρανσης της επιδερμίδας δηλαδή ξηρότητα, απώλεια σφριγηλότητας, μείωση ελαστικότητας κ.λπ.
Κορραλιογενή φύκια: Μειώνουν τις ρυτίδες
Πρόκειται για το γνωστό εκχύλισμα sea whip (προέρχεται από απαλά κοραλλιογενή φύκια) και το οποίο έχει την ιδιότητα να απαλύνει τους ερεθισμούς της επιδερμίδας που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Μπλε φύκια: Βοηθούν στη σφριγηλότητα
Εμφανίστηκαν στα βάθη των ωκεανών πριν 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια και ανήκουν στις πρώτες μορφές ζωής που εμφανίστηκαν στη γη. Τα μπλε φύκια έχουν επιζήσει χιλιετίες μέχρι σήμερα χάρη στις εξαιρετικές τους ικανότητες προσαρμογής και ανθεκτικότητας. Είναι ικανά να φωτοσυνθέτουν (και συνεπώς να παράγουν οξυγόνο) σε πολύ θερμές και όξινες λίμνες ηφαιστιακών κρατήρων, αλλά και στους πάγους των πόλων, τόσο σε γλυκό αλλά όσο και σε αλμυρό νερό. To καθαρό απόσταγμά τους επιδρά σε όλους τους παράγοντες που ευθύνονται για τη γήρανση του δέρματος, παρεμποδίζοντας την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών. Ταυτόχρονα, διαθέτουν μια σημαντική ικανότητα να αναζωογονούν το χόριο (το δεύτερο στρώμα κάτω από την επιδερμίδα, υπεύθυνο για την ελαστικότητά της).
Σπιρουλίνα: Συσφίγγει και ενυδατώνει
Η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό σπειροειδές, πολυκυτταρικό φύκι το οποίο περιέχει πάνω από 60 ζωτικές ουσίες, όπως βιταμίνες, μέταλλα, όλα τα βασικά αμινοξέα, χλωροφύλλη, ένζυμα και αντιοξειδωτικά. Η δράση της παρουσιάζει μεγάλα οφέλη στην περιφερειακή κυκλοφορία, αυξάνοντας την οξυγόνωση των κυττάρων με αποτέλεσμα να συσφίγγει το δέρμα. Ταυτόχρονα, η υψηλή περιεκτικοτητά του σε βιταμίνες ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα.
Χαβιάρι: Χαρίζει νεανικότητα
Το σπάνιο και πολύτιμο εκχύλισμα χαβιαριού έχει την ιδιότητα να προστατεύει, να συσφίγγει, να ενεργοποιεί και να θρέφει το δέρμα. Πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία αποτελεί την κύρια πηγή φυσικών συστατικών απαραίτητα για ένα υγιές και νεανικό δέρμα.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB