Κρέμα τιραμισού σε φωλιά από μπισκότα


Υλικά για λεπτή ζύμη μπισκότων 
110 γραμμ. βούτυρο
130 γραμμ. άχνη
4 ασπράδια
130 γραμμ. κοσκινισμένο αλεύρι

Εκτέλεση για τα μπισκότα
Αφήνουμε το βούτυρο και τα ασπράδια εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες.
Ανακατεύουμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει πολύ και προσθέτουμε την άχνη ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Δεν χρειάζεται μίξερ.
Ρίχνουμε και το αλεύρι.
Απλώνουμε τη ζύμη με σπάτουλα σε λαδόκολλα πάνω στο ταψί πάχους 4-6 χιλ, σχηματίζοντας κύκλους. Λίγους θα ψήνουμε κάθε φορά.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10', μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν γύρω-γύρω.
Μόλις βγάλουμε το ταψί, με σπάτουλα ανασηκώνουμε τον κύκλο γρήγορα και τοποθετούμε πάνω σε χαμηλό ποτήρι που έχουμε αναποδογυρίσει ή μπωλ για να πάρει το σχήμα. Θα κρυώσει πολύ γρήγορα και θα σταθεροποιηθεί. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.

Υλικά για την κρέμα
4 ασπράδια
4 κρόκοι
500γρ. μασκαρπόνε
200γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σ' ένα ανοξείδωτο μπολ και το στερεώνουμε πάνω από μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό που βράζει (μπεν μαρί). Ανακατεύουμε το μείγμα συνεχώς μέχρι να κάψει. Με τον τρόπο αυτό παστεριώνονται οι κρόκοι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το μασκαρπόνε.
Χτυπάμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε, σε δόσεις, στο μείγμα τυριού-κρόκων, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα σιλικόνης μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.

-Σερβίρουμε λίγη κρέμα πάνω σε κάθε φωλίτσα και πασπαλίζουμε με κακάο ή αν θέλουμε

santie-athina.blogspot

Read More

Συμβουλές μακιγιάζ για ξεκούραστα μάτια


Όλες γνωρίζουμε πως η κούραση στο πρόσωπό μας φαίνεται στα μάτια μας. Όμως ακόμα κι όταν κοιμόμαστε σωστά και δεν ταλαιπωρούμαστε, η ηλικία και διάφοροι ερεθισμοί βοηθούν τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους να παραμένουν στο πρόσωπό μας. Δείτε παρακάτω μερικά tips μακιγιάζ τα οποία θα κάνουν τα μάτια σας να φαίνονται ξεκούραστα και το πρόσωπό σας πιο νέο.

Άσπρο μολύβι. Βάψτε το εσωτερικό των ματιών σας με ένα άσπρο μολύβι και αμέσως θα δώσετε μια πρώτη λάμψη στα μάτια σας.

Κρέμα ματιών. Απαραίτητο στοιχείο για την περιποίηση των ματιών σας. Προτιμήστε κρέμες που περιέχουν καφεΐνη και συστατικά τα οποία ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου. Καλό θα είναι να εφαρμόζετε την κρέμα ματιών σας, πρωί και βράδυ.

Κονσίλερ. Χρησιμοποιείστε ένα κονσίλερ ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό και απλώστε το κάτω από τα μάτια σας. Προσοχή όμως! Απλώστε το κονσίλερ μόνο στους μαύρους κύκλους και όχι στο υπόλοιπο δέρμα κάτω από τα μάτια, διότι έτσι αντί να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, θα τους τονίσετε.

Κραγιόν-ρουζ. Όταν είναι κουρασμένα τα μάτια σας μην προσπαθείτε να τα τονίσετε με μάσκαρα ή σκούρα μολύβια ματιών, αλλά τονίστε τα χείλη σας με ένα έντονο κραγιόν και τα μάγουλά σας με ένα ανοιχτόχρωμο ρουζ.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB