Χριστουγεννιάτικοι πειρασμοί


Hristougenniatika gluka
Oι εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων συνοδεύονται από πολλούς διατροφικούς πειρασμούς. Η μάχη μεταξύ γευστικής απόλαυσης και τύψεων για τις περιττές θερμίδες ξεκινά, και μαζί με αυτήν ξεκινά και μια διαμάχη για το ποιο από τα τρία εορταστικά γλυκά μπορεί να είναι πιο υγιεινό.
Αναλυτικά:  
Θερμίδες: Στο διατροφικό ρινγκ των θερμίδων φαίνεται να έχουν προβάδισμα οι δίπλες, εφόσον περιέχουν λιγότερες θερμίδες από ό,τι ένα μελομακάρονο ή ένας κουραμπιές. 
Λιπαρά: Το αποτέλεσμα της προηγούμενης μάχης έρχεται να ανατραπεί σε επίπεδο λιπαρών. Οι θερμίδες που περιέχουν οι δίπλες φαίνεται να προέρχονται κυρίως από τα λιπαρά που βρίσκονται στα αυγά και στο λάδι το οποίο απορροφούν κατά το τηγάνισμα. Σε παρόμοια μοίρα βρίσκονται και οι κουραμπιέδες, οι οποίοι περιέχουν λίγο μικρότερο ποσοστό λιπαρών από τις δίπλες, με τη διαφορά πως εδώ αλλάζει και η ποιότητα του λίπους. Βασικό συστατικό των κουραμπιέδων είναι το ζωικό βούτυρο, δηλαδή κορεσμένο λίπος το οποίο έχει συνδεθεί με την αυξημένη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Στην αντίπερα όχθη βρίσκονται τα μελομακάρονα, που έχουν ως βασική πηγή λίπους το ελαιόλαδο, το οποίο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά. 
Υδατάνθρακες: Από τη σκοπιά των υδατανθράκων, και τα τρία γλυκά φαίνεται να είναι ισόπαλα. Η βασική πηγή υδατανθράκων στα μελομακάρονα και τις δίπλες είναι το αλεύρι και το μέλι, ενώ στους κουραμπιέδες το αλεύρι και η ζάχαρη.  
Εξτρα υλικά: Τα αμύγδαλα αποτελούν ένα βασικό συστατικό των κουραμπιέδων, προσφέροντας μαγνήσιο και μικρή ποσότητα βιταμίνης Ε στο γλυκό. Αντίστοιχα, μελομακάρονα και δίπλες περιέχουν καρύδια, που εκτός από τα ωφέλιμα ω-3 λιπαρά περιέχουν και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αλλά και πολλά ιχνοστοιχεία.  
Συμπέρασμα: Ανάμεσα στους τρεις γλυκούς αντιπάλους, την πρώτη θέση ως προς τη θρεπτική αξία λαμβάνει το μελομακάρονο, με τις δίπλες και τους κουραμπιέδες να παίρνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Read More

Συμβουλές για υπέροχο μπλε μανικιούρ


Ta mustika tou mple manikiour
Φορέστε το μπλε της θάλασσας στο νύχια από το πρωί μέχρι το βράδυ δείχνοντας τον απαραίτητο σεβασμό στους βασικούς κανόνες του.
1. Αγγίζει τα όρια της εκκεντρικής κομψότητας χωρίς να προκαλεί και χωρίς να είναι 100% σκοτεινό όπως μια total black επιλογή δημιουργώντας επιτυχώς ένα σέξι κοντράστ με την επιδερμίδα. Αποφύγετε το συγκεκριμένο nail look μόνο στην περίπτωση που η επιδερμίδα σας είναι σκουρόχρωμη. 
2. Χρησιμοποιήστε μια ματ βάση η οποία θα σταθεροποιήσει το τελικό αποτέλεσμα και θα προστατεύσει το φυσικό χρώμα των νυχιών και περιμένετε 2 λεπτά να στεγνώσει πριν ξεκινήσετε την διαδικασία του μανικιούρ. 
3. Για μια glam πινελιά ολοκληρώστε το μανικιούρ με μια στρώση από ένα διάφανο top coat λάμψης με glitter. 
4. Μην επιχειρήστε να φορέσετε την τάση σε νύχια με μακρύ μήκος. Το μπλε «ντύνει» άψογα το τετραγωνισμένο ή το ντελικάτο οβάλ σχήμα των νυχιών. 

Read More

Πουτίγκα



Υλικά: για 6 άτομα Χρόνος παρασκευής: 20
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 γάλα ζαχαρούχο 220 γρ.
  • 1 βανίλια
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • Τρούφα σοκολάτας
Εκτελεση:
Χτυπάμε την κρέμα σε σαντιγί και την κρατάμε κρύα.
Χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με τη βανίλια έως ότου αφρατεύσει και σπάμε τα μπισκότα.
Αναμιγνύουμε την κρέμα ελαφρά με το ζαχαρούχο γάλα.
Στρώνουμε από μία κουταλιά μπισκότα σε κάθε ποτήρι και μια στρώση κρέμας.
γΕπαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή σε όλα τα ποτήρια και τέλος πασπαλίζουμε με τη τρούφα σοκολάτας.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ 
Οταν μαγειρεύουμε φαγητό κατσαρόλας ή σούπα, προτιμούμε το σιγόβρασμα από τη στιγμή που το φαγητό μας πάρει βράση. Ετσι δεν θα αφήσουμε το άρωμα και τη γεύση να εξατμιστεί μαζί με τους υδρατμούς.
Προσθέστε το αλάτι στο φαγητό στο τέλος αφού το δοκιμάσετε και όχι στην αρχή. Με αυτόν τον τρόπο δεν αλλοιώνετε τις πραγματικές γεύσεις των υλικών σας, αλλά απλά ενισχύετε όσο χρειάζεται.
Οταν αναμιγνύουμε σαντιγί με ένα ρευστό υλικό το κάνουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και με αργές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, η κίνηση αυτή ονομάζεται δίπλωμα.

Read More

Ποιες τροφές να αποφύγετε στο γιορτινό τραπέζι


woman-eat-christmas-386
Η μεγαλύτερη παγίδα των γιορτών είναι το διαρκές τσιμπολόγημα στα βραδινά καλέσματα που επιβαρύνει τον οργανισμό με έξτρα θερμίδες. Για να τις αποφύγετε καλό είναι να σερβίρετε εξαρχής μια καθορισμένη ποσότητα φαγητού σε ένα πιάτο και να περιοριστείτε σε αυτήν. Προτιμήστε τις πράσινες σαλάτες και τα ψητά εδέσματα, αλλά αποφύγετε τα τηγανητά και τα καναπεδάκια που έχουν αυξημένο θερμιδικό περιεχόμενο. Για να συνοδέψετε το δείπνο σας επιλέξτε νερό (ανθρακούχο ή μεταλλικό) ή ένα ποτήρι λευκό κρασί, που δίνει μόνο 70 θερμίδες και συνεπώς δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για τη σιλουέτα σας. Ανάλογη εγκράτεια πρέπει να δείξετε και μπροστά στα γλυκά και να προτιμήσετε μια δροσερή φρουτοσαλάτα, που είναι πιο light αλλά και πολύ πιο ωφέλιμη για τον οργανισμό, αφού περιέχει πολύτιμες βιταμίνες.

Read More

Η μόδα στα βερνίκια


Είναι κοινό μυστικό ότι τα χέρια μιας γυναίκας και κυρίως τα νύχια της, μπορούν να φανερώσουν πολλά στοιχεία του χαρακτήρα της. Γι 'αυτό πρώτα απ' όλα τα νύχια των γυναικών θα πρέπει να είναι απόλυτα προσεγμένα και καλά βαμένα με ένα βερνίκι νυχιών σε μοντέρνο χρώμα. Έτσι λοιπόν, αφού πρώτα περιποιθείτε τα νύχια σας, για να αποκτήσουν το σωστό μήκος και τα λειάνετε – η γνωστή ρουτίνα που δεν έχει  να κάνει με τη μόδα, αλλά καθαρά με την υγεία και την ζωντάνια τους – ακολουθεί το επόμενο στάδιο, που είναι το βάψιμο.
Εδώ τώρα θα πρέπει να δούμε μαζί ποιές είναι οι χρωματικές αποχρώσεις που είναι στη μόδα στα βερνίκια νυχιών, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να συμβαδίσει με όλες τις τελευταίες τάσεις της μόδας.


Γήινο πράσινο και το μπλε της θάλασσας
Όλες αυτές οι αποχρώσεις που συνηθίσαμε να φοράμε του καλοκαιρινούς μήνες που πέρασε, εξακολουθούμε να τις συναντάμε και στην trendy χειμωνιάτικη παλέτα χρωμάτων, αν και στην ουσία την βρίσκουμε κάπως τροποποιημένη.
Οι τόνοι του πράσινου έχουν γίνει πιο έντονοι και το γαλάζιο έχει παραχωρήσει την πρωτοκαθεδρία του στο σκούρο.

Καφέ – γκρι αποχρώσεις
Οι αποχρώσεις γκρι που πηγαίνουν προς τους τόνους του καφέ, κάνουν ένα δυναμικό “come-back” και είναι μια από τις κυρίαρχες τάσεις για φέτος.
Κι αυτό είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, καθώς το γκρι βερνίκι είναι ένα χρώμα που ταιριάζει σε κάθε μήκος και σχήμα των νυχιών. Εκτός αυτού, αυτές οι αποχρώσεις έχουν εξίσου μοντέρνο αποτέλεσμα, είτε είναι ματ είτε γυαλιστερό.

Πορτοκαλί και κόκκινες αποχρώσεις
Απ’ ότι φαίνεται τόσο οι πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις, όσο και το κλασικό κόκκινο χρώμα εξακολουθούν να κρατούν την πρωτοκαθεδρία τους, δεδομένου ότι είναι αποχρώσεις κατάλληλες σχεδόν για κάθε περίσταση.
Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να αναφέρω εδώ είναι ότι όλα αυτά τα κοκκινωπά χρώματα έχουν καλύτερο αποτέλεσμα σε μικρά νύχια.


Σε φυσικό χρώμα
Μια επιλογή, που τα τελευταία χρόνια παραμένει σταθερή αξία.
Μπορεί να μην δίνει ένα εξαιρετικά μοντέρνο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αλλά είναι μια “καθαρή” εικόνα που αφήνει η φυσική φρεσκάδα του χεριού να αναδειχθεί, χωρίς παρεμβάσεις.


Νύχια ντεγκραντέ
Μπορεί οι τάση ombre να έχει φύγει από τα μαλλιά αλλά τα νύχια αποτελεί την πιο hot πρόταση αυτού του χειμώνα.
Μπορεί να γίνει είτε σε κάθε νύχι ξεχωριστά, χρησιμοποιώντας 2-3 διαδοχικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, είτε βάφοντας κάθε νύχι έναν τόνο σκουρότερο από το προηγούμενο δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Read More

Ιδέα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι


decoration-386
Χωρίς πολλές αγορές, μπορούμε έξυπνα και απλά να μεταμορφώσουμε το τραπέζι μας σε Χριστουγεννιάτικό. Ένα κόκκινο τραπεζομάντιλο. Τα λευκά μας σερβίτσια και λίγα Χριστουγεννιάτικα στολίδια μπορούν να μεταμορφώσουν το τραπέζι μας.

Read More

Tips για υγιή νύχια


woman-nails-386
Ακολουθήστε τα παρακάτω tips για δυνατά, υγιή και λαμπερά νύχια:
- Για ενυδατωμένα νύχια, τρίψτε λίγη βαζελίνη κάνοντας κυκλικές κινήσεις στα νύχια και το γύρω δέρμα σας κάθε μέρα πριν πάτε για ύπνο ή όποτε τα νιώθετε αφυδατωμένα.
Στεγνώστε καλά τα χέρια σας (για τουλάχιστον 2 λεπτά) μετά το πλύσιμο των πιάτων ή τα δάχτυλα των ποδιών σας μετά το ντους. Η υγρασία μπορεί να προκαλέσει μυκητιάσεις.
Αερίζετε πάντα τις μπότες και τα αθλητικά σας πριν τα ξαναφορέσετε διότι τα ιδρωμένα παπούτσια μπορεί να οδηγήσουν σε μυκητιάσεις.
- Φοράτε 100% βαμβακερές κάλτσες αφού απορροφούν την υγρασία.
- Προσθέστε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο γάλα και αυγά καθώς είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, βασικός παράγοντας για την υγεία των νυχιών.
Κάντε μασάζ στα νύχια σας. Η πίεση στα νύχια οδηγεί σε καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στο συγκεκριμένο σημείο κάνοντάς τα πιο δυνατά και λαμπερά.

Read More

Λαχταριστοί κουραμπιέδες


kourampiedes-386
Γίνονται κουραμπιέδες με λιγότερες θερμίδες; Φυσικά και γίνονται! Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και θα διαπιστώσετε ότι δεν διαφέρουν καθόλου σε γεύση.
Υλικά
2 φλιτζάνια λάδι
1 φλιτζάνι φυτίνη ή φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη για τη ζύμη και όσο χρειαστεί για να καλύψουμε τους κουραμπιέδες στο τέλος (περίπου 1/4)
2 κρόκους αβγών
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
1 φλιτζάνι ροδόνερο
1 κουταλάκι σόδα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο δοχείο του μπλέντερ το λάδι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το κονιάκ, τις βανίλιες, το αμύγδαλο και το αλεύρι. Κτυπάμε καλά τα υλικά για να γίνει ένα ομοιογενές υλικό και στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά να ηρεμήσει. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρά κομμάτια, τους τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν ρίχνουμε από πάνω το ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με την άχνη.

Read More

Παντσέτα με σάλτσα


panseta-386
Υλικά
• 6 παντσέτες
• λίγη ρίγανη
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
• 1 κουτ. του γλυκού μέλι
• 2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
• αλάτι
• ½ κουτ. του γλυκού κόκκοι πράσινου πιπεριού
Εκτέλεση 
Πλένετε και στεγνώνετε τις παντσέτες με χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζετε ελαφρά και τις πασπαλίζετε με το θρούμπι.
Ψήνετε τις παντσέτες σε τεφάλ ή γκριλιέρα μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ρηχή και πλατιά κατσαρόλα ή τηγάνι με καπάκι, και σοτάρετε πολύ ελαφρά το λιωμένο σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το μέλι, τη μουστάρδα και τους κόκκους του πράσινου πιπεριού. Ανακατεύετε τη σάλτσα του φαγητού, προσθέτετε τις παντσέτες και αφήνετε να βράσουν μαζί με τη σάλτσα, μέχρι να «δέσει».
Σερβίρετε τις παντσέτες αμέσως. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές.

Read More

Μακιγιάζ σε γήινους τόνους


smoly-look-386
Αν θέλετε να κάνετε smoky μακιγιάζ αναδείξτε τα μάτια σας δοκιμάζοντας ένα με τις καφέ αποχρώσεις, έτσι ώστε το βλέμμα σας στις μέρες των γιορτών να μην είναι δραματικό.
Το καφέ χρώμα ταιριάζει σε όλες τόσο σε μελαχρινές όσο και ξανθές και είναι η πιο ασφαλής επιλογή, αν δεν θέλουμε το αποτέλεσμα να φαίνεται υπερβολικό. 

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB