Προιόντα μακιγιάζ φυσικής προέλευσης


Είναι πιθανό να έχετε παρατηρήσει τη νέα τάση στην περιποίηση του δέρματος και στις εταιρείες καλλυντικών με την επιγραφή «φυσικά» και «οργανικά» προϊόντα. Κάποια είναι όντως, κάποια άλλα, όμως, βασίζουν τους ψευδείς ισχυρισμούς τους στην έλλειψη σχετικής παιδείας στους καταναλωτές. Τα προϊόντα μακιγιάζ από ορυκτά μέταλλα δείχνουν να ασκούν μεγάλη επιρροή στο αγοραστικό κοινό. Με τον όρο «mineral» (ορυκτά μέταλλα) περιγράφονται τα συστατικά φυσικής προέλευσης.
Το ατού του mineral make up είναι ότι κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο φυσικό, ενώ έχει και μεγαλύτερη διάρκεια. Μερικοί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο από το παραδοσιακό μακιγιάζ, αφού χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του, μόνο φυσικά ορυκτά και είναι, επομένως, απαλλαγμένο από συνθετικά, συντηρητικά, χημικά, χρωστικές και αρώματα που ερεθίζουν το δέρμα. Γι’ αυτό και αρχικά το mineral make up λανσαρίστηκε ως εξειδικευμένο προϊόν για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα, με προβλήματα ακμής.
Τεχνικά, το παραδοσιακό μακιγιάζ μπορεί να καταταχθεί στην κατηγορία του mineral make up, επειδή τα βασικά του συστατικά είναι ορυκτά μέταλλα, όπως το οξείδιο του ψευδαργύρου, το διοξείδιο του τιτανίου και η μίκα (μαρμαρυγίας). Όμως το παραδοσιακό μακιγιάζ περιέχει αρκετά συστατικά που ερεθίζουν το δέρμα, όπως, χημικά και συντηρητικά. Έτσι, κάθε προϊόν μακιγιάζ που δεν περιέχει αυτά τα συστατικά μπορεί να θεωρηθεί ευεργετικό για το δέρμα.

Read More

Βαρεθήκατε το ίδιο άρωμα και θέλετε να το αλλάξετε;


Κάντε ένα απλό τεστ για να δείτε ποια αρώματα σας αρέσουν και μάθετε να τα επιλέγετε σωστά.

Τεστ: Ποιος τύπος αρώματος σας αρέσει

1 Ποιο ύφασμα σας αρέσει στο δέρμα σας;
Α Μάλλινο
Β Λινό
Γ Μετάξι
Δ Κασμίρ
2 Ποιος καλλιτέχνης σας εμπνέει;
Α Μιχαήλ Άγγελος
Β Πικάσο
Γ Κλοντ Μονέ
Δ Γκούσταφ Κλιμτ
3 Ποια είναι η αγαπημένη σας εποχή;
Α Φθινόπωρο
Β Άνοιξη
Γ Καλοκαίρι
Δ Χειμώνας
4 Ποιο θα ήταν το ιδανικό σπίτι για σας;
Α Ένα εξοχικό Bauhaus
Β Η έπαυλη της Μαντόνα
Γ Ένα αγγλικό αγροτόσπιτο
Δ Το Ταζ Μαχάλ
5 Ποιο ποτό θα παραγγέλνατε σε μία σας έξοδο;
Α Ένα ποτήρι ξηρό cabernet
Β Ένα limoncello
Γ Ένα orange blossom martini
Δ Ένα Black Russian
6 Οι διακοπές των ονείρων σας είναι:
Α Σε ένα παραδοσιακό σπίτι στο δάσος
Β Την Άνοιξη στη Σικελία
Γ Ένα ταξίδι στη Χαβάη
Δ Ένα οδοιπορικό στη Σρι Λάνκα
7 Ποια χρώματα επιλέγετε στο ντύσιμο σας;
Α Τόνους του καφέ
Β Έντονες αποχρώσεις του πράσινου
Γ Αποχρώσεις του ροζ και του μοβ
Δ Όλη τη γκάμα του βαθύ κόκκινου
8 Ποια είναι η αγαπημένη σας ώρα;
Α Αργά τη νύχτα
Β Νωρίς το πρωί
Γ Το απόγευμα
Δ Το βράδυ
9 Ποια από τις παρακάτω μυρωδιές σας αρέσει;
Α Ενός παλιού βιβλιοπωλείου
Β. Του θαλασσινού αέρα
Γ Ενός ανθοπωλείου
Δ Ενός φούρνου
10 Ποιο από τα παρακάτω αντίκειμενα θα μπορούσατε να έχετε;
Α Μια κουνιστή καρέκλα
Β Ένα τραπέζι αντίκα
Γ Ένα πορσελάνινο σετ τσαγιού
Δ Ένα κιμονό








Περισσότερα Α: Σας αρέσουν τα ξυλώδη. 
Βασίζονται σε νότες κέρδου, σανταλόξυλου ή κεχριμπαριού και θυμίζουν δάσος και φύση. Επίσης, είναι πικάντικα και έντονα.
Περισσότερα Β: Σας αρέσουν τα φρέσκα. 
Είναι κομψά και κλασσικά, έχουν εσπεριδοειδή με νότες όπως το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ και δροσερές νότες που θυμίζουν νερό.
Περισσότερα Γ: Σας αρέσουν τα λουλουδάτα.
Έχουν ως βάση τους τα λουλούδια και έχουν ρομαντικό χαρακτήρα. Μπορεί να είναι απαλές όπως το τριαντάφυλλο και το γιασεμί ή πικάντικες και φρουτένιες όπως η βανίλια και το ροδάκινο.
Περισσότερα Δ: Σας αρέσουν τα ανατολίτικα.
Έχουν αισθησιακή και εξωτική μυρωδιά. Περιέχουν νότες βανίλιας, μόσχου, μπαχαρικών ή λιβάνι, αλλά και σοκολάτα ή καραμέλα.








Διαλέξτε σύμφωνα με τη διάθεσή σας: Το άρωμα επιλέγεται βάσει των συναισθημάτων και των αναμνήσεων που μας προκαλεί τη στιγμή που το μυρίζουμε ή της διάθεσής μας.
Μη δοκιμάζετε περισσότερα από τρία αρώματα τη φορά: Ακόμα και οι πιο ευαίσθητες μύτες δεν είναι σε θέση να διακρίνουν πολλές από τις πιο λεπτές νότες του κάθε αρώματος μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.
Ξεκινήστε από τα πιο ελαφριά: Έτσι, θα μπορείτε να αντιλαμβάνεστε τη διαφορά ανάμεσα σ’ ένα αρωματικό μπουκέτο και σ’ ένα άλλο.
Μη  μυρίζετε ένα άρωμα από το μπουκάλι: Η μύτη σας θα… κατακλυστεί από το αλκοόλ  που κάθε άρωμα περιέχει. «Ψεκάστε» το άρωμα σε μια mouillette (οι καρτούλες από απορροφητικό χαρτί που υπάρχουν στα perfume bars).
Δώστε χρόνο: Χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι το άρωμα να μπορεί να γίνει αντιληπτό. Συγκρίνετε τη μυρωδιά του αρώματος επάνω στη mouillette με την αίσθηση που σας αφήνει όταν το φοράτε επάνω σας. Όταν το άρωμα έρχεται σε επαφή με το δέρμα το αποτέλεσμα διαφέρει από αυτό που έχουμε στη μύτη μας, μετά από την επαφή με το αρωματισμένο χαρτί, ή από αυτό που θυμόμαστε έχοντας μυρίσει το ίδιο άρωμα επάνω σε κάποιον άλλο.
Ψεκάστε μία φορά στην εσωτερική πλευρά του καρπού: Αποφύγετε να τρίψετε τους καρπούς των χεριών σας μεταξύ τους, γιατί αλλοιώνει την αίσθηση του αρώματος.

Read More

Εύκολο προφιτερόλ


 Υλικά

Για την κρέμα
160γρ (1κουτί) άνθος αραβοσίτου
7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
500γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα σοκολάτας250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250γρ κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα
Αντί για σου
300γρ σαβουαγιάρ

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τη σκόνη άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Όταν έχει ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην σας καεί), βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει «πέτσα» η κρέμα σας) και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Εντωμεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.
Όταν η κρέμα στην κατσαρόλα κρυώσει καλά, την χτυπάτε για λίγο στο μίξερ, και στη συνέχεια προσθέτετε μέσα εκεί την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα.

Στη συνέχεια σπάτε τα σαβουαγιάρ, τα οποία αν θέλετε ραντίζετε με λίγο λικέρ της αρεσκείας σας, σε περίπου 2 με 3 κομμάτια το καθένα και τα απλώνετε σε μεγάλο στρογγυλό γυάλινο μπολ (αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο χωρίστε το προφιτερόλ σας σε δυο στρογγυλά μπολ).
Στρώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ σας τη μισή κρέμα, ξαναστρώνετε πάνω από την κρέμα σαβουαγιάρ και τελειώνετε και πάλι με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.
Φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά.
Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχετε μια σοκολατένια κρέμα.
Μόλις λιώσουν ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε και πάλι καλά. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα σας να κρυώσει καλά και περιχύνετε με αυτή το υπόλοιπο γλυκό που είχατε στο ψυγείο.
Βάζετε ολόκληρο το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε την επόμενη μέρα, στολίζοντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.
 
Πηγήdietup.gr

Read More

Κρέμα με πορτοκάλι


Υλικά

1 μικρή συσκευασία φυτική κρέμα γάλακτος για σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
½ κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ, διαλυμένες σε νερό
½ φλιτζάνι κουβερτούρα (σε νιφάδες)

Για το σερβίρισμα
6 – 8 πορτοκάλια πλυμένα και αδειασμένα από το εσωτερικό
1/3 φλιτζανιού νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

4342390_blogΑρχικά χτυπάτε την φυτική κρέμα με 2 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη. Μόλις η κρέμα γίνει σαντιγί τη  βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει.
Στη συνέχεια, σε μια κατσαρόλα βράζετε 2 ποτήρια φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι με μισή κούπα ζάχαρη.
Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκάλι και αφήνετε να βράσει για ένα 20λεπτο.
Στη συνέχεια, προσθέτετε 5 κουταλιές κορν φλάουρ, τις οποίες έχετε διαλύσει σε νερό.
Ανακατεύετε να διαλυθεί στην κατσαρόλα με το σιρόπι σας και να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
Στο τέλος προσθέτετε και μισό φλιτζάνι νιφάδες κουβερτούρας κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει αρκετά προσθέτετε τη σαντιγί ανακατεύοντας πολύ απαλά και κυκλικά με ένα κουτάλι για να μην χαθεί ο αέρας της σαντιγί.
Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και τη σερβίρετε μέσα σε πορτοκάλια τα οποία έχετε πλύνει καλά και αδειάσει, δημιουργώντας όμορφα, φυσικά μπολάκια. Διακοσμήστε με λίγο ξύσμα σοκολάτας.
Πηγήdietup.gr

Read More

Παιδικό δωμάτιο:Λίγο πριν έρθει ο πελαργός!



Αν αποφασίσατε ότι δεν επιθυμείτε να μάθετε το φύλο του μωρού σας πριν την γέννησή του ή αν το μωρό σας δεν λέει να σας κάνει την τιμή να κάνει amface εμφάνιση στα υπερηχογραφήματα, η διακόσμηση του δωματίου του πολυαναμενόμενου νέου σας συγκάτοικου σας προβληματίζει. Το να επιτύχετε ένα δωμάτιο διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο, που να είναι φιλόξενο και να ταιριάζει είτε σε αγοράκι ή σε κοριτσάκι, θέλει μικρές και απλές λύσεις. Ας δούμε μερικές.


1. Επιλέξτε ένα χρώμα για τα βασικά
Τα έπιπλα, το χρώμα των τοίχων και οι κουρτίνες, είναι τα βασικά που πρέπει να έχετε ετοιμάσει πολύ πριν την γέννηση του μωρού σας. Η επιλογή των χρωμάτων γι’ αυτά –ειδικά αν δεν γνωρίζετε το φύλο του μωρού- σας προβληματίζει. Η λύση είναι τελικά απλή: Επιλέξτε ένα ή δύο ουδέτερα χρώματα για τα έπιπλα, τις κουρτίνες και τους τοίχους του μωρού. Μετά τη γέννηση εμπλουτίστε την διακόσμηση του δωματίου με αξεσουάρ που θα σηματοδοτούν το φύλο του μωρού. Το καπέλο του πορτατίφ, ένα χαλάκι, ένας πίνακας, η δέστρα της κουρτίνας και διάφορες κορνίζες είναι αξεσουάρ που θα δώσουν σε ένα “unisex” δωμάτιο τον αγορίστικο ή κοριτσίστικο χαρακτήρα που χρειάζεται.


2. Το μοντέρνο γκρι
Το βεραμάν και το κίτρινο είναι τα παραδοσιακά ουδέτερα χρώματα, αλλά δεν θέλετε να μπείτε σε τόσο συνηθισμένες λύσεις; Τολμήστε το γκρι που κερδίζει συνεχώς έδαφος στην διακόσμηση του μωρουδίστικου δωματίου. Ένα ζεστό γκρι στους τοίχους είναι μια πολύ μοντέρνα επιλογή. Όχι δεν είναι παράδοξο, με τόσες παραλλαγές χρωμάτων που υπάρχουν στα χρωματοπωλεία, υπάρχουν πραγματικά ζεστές αποχρώσεις, του κατά τ’ άλλα ψυχρού αυτού χρώματος. Κρεβατάκια-κούνιες, αλλαξιέρες και άλλα έπιπλα σε γκρι, συνδιασμένο με λευκό ή με κίτρινο, είναι επίσης καλόγουστες και ασφαλείς επιλογές. Τέλος επιλέξτε προίκα μωρού (σεντονάκια, πάντα, παπλωματακι κτλ) σε κίτρινο, πράσινο και –γιατί όχι- φωτεινό πορτοκαλί.


3. Απογειώστε το με μια τοιχογραφία
Αν έχετε αποφασίσει να διακοσμήσετε έναν τοίχο του μωρουδίστικου δωματίου με μια τοιχογραφία, διαλέξτε ένα θέμα που θα παραμείνει ενδιαφέρον όταν το μωρό σας θα μεγαλώνει και τα ενδιαφέροντά του θα αλλάζουν. Μια σκηνή από την ύπαιθρο, ένα απλό δέντρο με γαλάζιο φωτεινό ουρανό είναι μια όμορφη και ασφαλής επιλογή. Επίσης μην παραλείψετε να ζητήσετε τη γνώμη του τοιχογράφου, που και περισσότερη πείρα από εσάς έχει και –σαν καλλιτέχνης- περισσότερες ιδέες. Αν επιλέξετε ένα ουδέτερο σκηνικό για την τοιχογραφία σας, θα μπορέσετε στο μέλλον να την εμπλουτίσετε με ένα παραμυθένιο κάστρο αν κάνετε κοριτσάκι ή με ένα τρένο ή ιππότες αν κάνετε αγοράκι.


4. Ταπετσαρία ή αυτοκόλλητο τοίχου. Η οικονομική λύση
Αν τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να προσλάβετε έναν τοιχογράφο, υπάρχει πάντα η οικονομική και καλόγουστη λύση της ταπετσαρίας και των αυτοκόλλητων τοίχου. Ειδικά τα τελευταία, αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς, καθώς δίνουν μοναδικό τόνο στην διακόσμηση του δωματίου, πλένονται εύκολα και δεν ξεκολλούν από τον τοίχο παρά μόνο όταν εσείς επιλέξετε να τα αφαιρέσετε, για να τους αλλάξετε θέση ή να τα καταργήσετε. Επιπλέον είναι μια οικονομική προσθήκη που μπορείτε να την κάνετε, αφού το μωρό έχει γεννηθεί, οπότε θα μπορείτε να διαλέξετε το σχέδιό του ανάλογα με το φύλο του.


5. Για ποιον διακοσμείτε;
Το μωρό σας, τους πρώτους μήνες της ζωής του, λίγο θα νοιάζεται για τη διακόσμηση του δωματίου. Το ενδιαφέρον του θα εστιάζετε στην παρουσία σας, στο ζεστό του γάλα και το «περιεχόμενο» της πάνας του. Εσείς, από την άλλη, θα περνάτε αρκετές ώρες στο δωμάτιο του μωρού σας. Φροντίστε λοιπόν η διακόσμηση του δωματίου να είναι αυτό που θα αρέσει σε εσάς, που θα σας γεμίζει με ηρεμία και θα αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την ψυχολογία και τον χαρακτήρα σας, ενώ θα παρέχει στο μωρό σας ένα ζεστό και ασφαλές περιβάλλον.

Read More

Εύκολο και γρήγορο μαύρισμα χωρίς ήλιο


Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος μπορούν να σου χαρίσουν το χρυσαφένιο, σέξι χρώμα που λαχταράς χωρίς να εκτεθείς στον ήλιο. Απλώς ακολούθησε τις συμβουλές μας.
Διάλεξε το Σωστό Προϊόν
Οι κρέμες και οι λοσιόν δουλεύουν καλύτερα στα ξηρά δέρματα, ενώ τα spray και οι αφροί με την πιο ελαφριά υφή θεωρούνται ιδανικά για τα ευαίσθητα.
Αναζήτησε τη Σωστή Απόχρωση
Εάν η επιδερμίδα σου είναι ανοιχτόχρωμη και είσαι ξανθή, χρησιμοποίησε light προς medium απ-χρώσεις, ενώ αν το δέρμα σου πλησιάζει το μεσογειακό, μπορείς να εμπιστευθεί ένα medium προς σκούρο προϊόν αυτομαυρίσματος.
Η Πρώτη Κίνηση είναι η Απολέπιση
Κάνε την πριν απλώσεις το self tan. Απόφυγε, όμως, τα scrub με σύνθεση βασισμένη σε έλαιο. Η καλύτερη επιλογή σου: ένα καλό πέρασμα με μια λούφα ή μια βούρτσα σώματος.
Άπλωσέ το με Σωστή Τεχνική
Πέρνα το προϊόν με προσεκτικές, απαλές κινήσεις φροντίζοντας να απορροφάται το συστατικό ομοιόμορφα. Εάν πρόκειται για spray, κράτα το προϊόν σε απόσταση 15 cm από το σώμα σου πιέζοντας σταθερά και συνεχώς.
Μην Ιδρώσεις
Κατά μέσον όρο απαιτούνται περίπου 6 ώρες για να αναπτυχθεί το αποτέλεσμα του προϊόντος αυτομαυρίσματος. Μέχρι τότε φόρα φαρδιά, σκουρόχρωμα ρούχα και απόφυγε δραστηριότητες που θα σε κάνουν να ιδρώσεις. Ο ιδρώτας μπορεί να καταστρέψει το αποτέλεσμα.
Κάν’ το να Διαρκέσει
Τα τραχιά καθαριστικά στεγνώνουν το δέρμα σου, κάτι που πιθανό να οδηγήσει το μαύρισμα σου να ξεφλουδίσει, να ξεθωριάσει ή να εμφανίσει μπαλώματα. Όταν κάνεις μπάνιο, φρόντισε να χρησιμοποιείς ήπια σαπούνια και πλούσια, ενυδατικά αφρόλουτρα.
Πηγή: Shape

Read More

Μεταμορφώστε το μπαλκόνι σας σε ένα ευχάριστο μέρος


Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει και ο ήλιος λάμπει πιο πολλές ώρες, αυξάνεται και η επιθυμία μας να περάσουμε περισσότερο από το χρόνο μας σε εξωτερικούς χώρους. Αλλά για τα διαμερίσματα και τους κατοίκους των πολυκατοικιών, το «έξω» είναι συχνά ένα μικροσκοπικό, σκιασμένο μπαλκόνι που γειτνιάζει άμεσα με το παράθυρο της κουζίνας κάποιου γείτονα. Η πρόκληση είναι να μετατρέψετε αυτόν τον εχθρικό μερικές φορές χώρο σε ευχάριστο, φιλόξενο και προσωπικό. Εδώ λοιπόν, θα βρείτε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε κι εσείς να πετύχετε κάτι τέτοιο:
Ξεκινήστε από το πάτωμα. Ο τύπος τού δαπέδου που θα διαλέξετε θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην εμφάνιση και την αισθητική τού μπαλκονιού σας. Άσπρα και ανοιχτόχρωμα πλακάκια θα δώσουν ένα μοντέρνο ύφος και ταυτόχρονα την εντύπωση ότι το μπαλκόνι αποτελεί συνέχεια του εσωτερικού μέρους του σπιτιού. Τα πλακάκια από τερακότα με «άγρια», τραχιά επιφάνεια θα δώσουν στο μπαλκόνι μια αίσθηση ζεστασιάς. Η τερακότα ταιριάζει ιδιαίτερα σε κτίρια με μεσογειακή επιρροή και δημιουργεί φυσική αίσθηση. Τα ξύλινα δάπεδα θα προσθέσουν ρουστίκ ύφος και χωριάτικη, φυσιολατρική διάθεση, ενώ ταιριάζουν τόσο σε παραδοσιακές όσο και σε μοντέρνες κατοικίες.
Αγοράστε έπιπλα βεράντας, αλλά μην το παρακάνετε. Ειδικά αν δεν έχετε τεράστιο χώρο και μεγάλη οικογένεια, αρκεστείτε σε απλά πράματα. Μια καρέκλα και ένα μικρό σύνολο μπιστρό είναι ίσως το μόνο που χρειάζεστε. Επενδύστε σε κομμάτια που είναι πτυσσόμενα ή μπορούν να στοιβάζονται. Αν έχετε μακρύ ή φαρδύ μπαλκόνι, μπορείτε να το διαιρέσετε σε τμήματα, χρησιμοποιώντας φυτά, και να δημιουργήσετε τραπεζαρία, καθιστικό ή χώρο ανάγνωσης. Στόχος, σε ένα μπαλκόνι με τέτοια διαμόρφωση και πλήρως επιπλωμένο, είναι να μετακινήστε ελεύθερα, χωρίς να σέρνετε τα έπιπλα τριγύρω.
Επιλέξτε με προσοχή τις κατάλληλες γλάστρες, καθώς αποτελούν τη δεύτερη μεγάλη επένδυσή σας. Η διακόσμηση του μπαλκονιού είναι αυτή που πραγματικά θα κάνει τη διαφορά στη βελτίωση της θέας και στην επιθυμητή διαμόρφωση του χώρου σας. Πριν αγοράσετε ένα φυτό, σκεφτείτε την εμφάνιση και την αίσθηση που θα θέλατε να αποπνέει το μπαλκόνι και επιλέξτε ανάλογες γλάστρες και γλαστροθήκες για τα φυτά σας. Στενόμακρες και χαμηλές ζαρντινιέρες είναι ιδανικές για να φυτέψετε ψηλά βάτα και θάμνους σαν φράχτη. Οι στενές ζαρντινιέρες στα παράθυρα είναι κατάλληλες για να φυτέψετε όμορφα λουλουδάκια, αλλά δεν παρεμβαίνουν στην επιφάνεια του δαπέδου. Χρωματιστές γλάστρες και μεμονομένα φυτοδοχεία θα δώσουν στο μπαλκόνι σας εκλεπτυσμένη και ανέμελη άποψη. Διαλέξτε γλάστρες με ενιαίο θέμα ή χρώμα, που θα αποτρέψει το χώρο τού μπαλκονιού να δείχνει «φορτωμένος». Ψάξτε για φυτοδοχεία με έντονο γλυπτό σχήμα, που να προσελκύουν το ενδιαφέρον.
Αποφασίστε για τα σωστά φυτά. Αν το ζητούμενο για εσάς είναι η ιδιωτική προστασία και η απομόνωση, προτιμήστε χαμηλές ζαρντινιέρες από πηλό, ψαμμίτη ή πέτρα, φυτεμένες με ψηλά κωνοφόρα ή θάμνους (όπως φίκους) που θα κρύβουν τη θέα του μπαλκονιού σας από το δρόμο, αλλά όχι τη δική σας ορατότητα προς τον έξω κόσμο. Αν ψάχνετε για περισσότερη προστασία της ιδιωτικής ζωής, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε πέργολα ή καφασωτό, όπου μπορείτε να φυτέψετε αναρριχόμενες κληματσίδες, που θα ανεβαίνουν πιο ψηλά από το κιγκλίδωμα του μπαλκονιού. Για μια τυπική και παραδοσιακή εικόνα, διαλέξτε topiary. Για μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, προτιμήστε πρασινάδες, γιούκα και φυτά αγαύης. Αν θέλετε μια πλούσια τροπική αίσθηση, οι φοίνικες είναι ο καλύτερος τρόπος. Και αν ψάχνετε για χρώμα καταλήξτε σε ανθοφόρους θάμνους. Επίσης γαρδένια και γιασεμί προσθέτουν με το άρωμά τους.
Προσθέστε νερό. Μια βρύση, ένα σιντριβάνι ή μια λεκάνη πουλιών μπορεί να μετατρέψει ένα κοινό μπαλκόνι σε χαλαρωτικό, γαλήνιο χώρο, γεμάτο από φύση.
Ιδιαίτερο στοιχείο με γλυπτικές προσθήκες. Όσοι διαθέτουν μπαλκόνι, σπάνια αξιοποιούν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν κάποιο γλυπτό, αλλά αν το ξανασκεφτείτε, το μπαλκόνι μπορεί να είναι το τέλειο μέρος για κάτι τέτοιο. Ψάξτε για βαρύτερα γλυπτά με στόχο να αντέχουν στις διάφορες καιρικές συνθήκες και στον άνεμο.
Πηγή: noikokyra.gr

Read More

Γλυκόξινο χοιρινό



  Προτείνει ο Chef, Βαγγέλης Δρίσκας 
Υλικά για 4 άτομα    
500 γραμ. χοιρινό κρέας χωρίς κόκαλο
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 μικρή κονσέρβα ανανά
4 κουτ. της σούπας ντοματοπελτέ
4 κουτ. της σούπας σόγια σος
1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
2 κουτ. της σούπας ρυζόξιδο
1 κουτ. της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας σησαμέλαιο
κορν φλάουρ και λάδι για το τηγάνισμα του κρέατος
αλάτι



Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε και κόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μικρότερα τετράγωνα κομμάτια, όλα στο ίδιο μέγεθος.
Αλατίζετε το κρέας και το περνάτε από το κορν φλάουρ για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνετε το λάδι για τηγάνισμα και τηγανίζετε τα κομμάτια του χοιρινού. Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά και τα ανακατεύετε για να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
Ανοίγετε την κονσέρβα του ανανά, κόβετε 3 φέτες σε μικρότερα κομμάτια και μετράτε μισό φλιτζάνι από το σιρόπι της κονσέρβας.
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τα σοταρισμένα λαχανικά και προσθέτετε το τηγανισμένο κρέας, τη σόγια σος, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το ρυζόξιδο, και τα αφήνετε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το φαγητό και προσθέτετε λίγο βραστό νερό αν μειωθεί η σάλτσα.
Ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές νερό και το ρίχνετε στο φαγητό.
Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε.

Read More

Ανανεωθείτε με σπιτικά προιόντα ομορφιάς



 
Το να φτιάχνεις σπιτικά προϊόντα ομορφιάς μπορεί να γίνει μια πολύ ευχάριστη απασχόληση. Με υλικά που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κουζίνα μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά καθαριστικά για την επιδερμίδα του προσώπου μας που θα κάνουν το δέρμα μας να μοιάζει –και να είναι- υγιές, καθαρό και φρέσκο. Ας δούμε μερικές εύκολες και δημοφιλείς συνταγές.

Peeling με μέλι και βρώμη
(για κανονικά-μεικτά δέρματα)

Συστατικά:
- ½ κούπα αλεσμένη βρώμη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα φουντούκια

Οδηγίες:
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το πήλινγκ σε καθαρό και υγρό πρόσωπο.
- Χαλαρώνουμε για 10 λεπτά αφήνοντας τα ευεργετικά συστατικά να δράσουν
- Αφαιρούμε την πολλή ποσότητα με μία πετσέτα μουσκεμένη σε χλιαρό νερό
- Ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με άφθονο κρύο νερό.

Οφέλη:
Ήπια απολέπιση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.


Peeling με μέντα και λεβάντα
(για λιπαρά δέρματα)

Συστατικά
- 1 κούπα αλεσμένη βρώμη
-1/2 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα
-1 κούπα λευκό πηλό (θα τον βρείτε στα φαρμακεία)
- ½ κούπα μέλι

Οδηγίες:
- Βάλτε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα βότανα στο μπλέντερ και ψιλοκόψτε τα. Αναμειγνύετε το μέλι με τον πηλό και τους προσθέτετε τα ψιλοκομμένα υλικά.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο.
- Παίρνετε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το αναμειγνύετε με λίγο χλιαρό νερό.
- Τοποθετήστε το στο πρόσωπο και το λαιμό, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα και κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
- Ξεπλένετε με χλιαρό νερό

Οφέλη:
Καταπολεμά την λιπαρότητα και τα σπυράκια


Μάσκα με αγγούρι
(για ευαίσθητα δέρματα)

Συστατικά
- Ένα μικρό αγγουράκι καθαρισμένο
- ½ κούπα γιαούρτι
- 3 κουταλιές της σούπας πηγμένο γάλα (ζητήστε το έτσι, ή σαν «τυρόπηγμα» σε καταστήματα υγιεινών τροφών)

Οδηγίες:
- Τρίβετε το αγγουράκι σε ένα μπολ
-Προσθέτετε το γιαούρτι και το πηγμένο γάλα και δημιουργείτε ένα ομοιογενές μείγμα
- Απλώνετε στο πρόσωπο και τον λαιμό κάνοντας μασάζ
- Χαλαρώνετε για 5 λεπτά αφήνοντας τη μάσκα να δράσει και ξεπλένετε με δροσερό νερό.

Οφέλη:
Θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, κλείνει τους πόρους και βοηθά να εξαλειφθούν κοκκινίλες και ερεθισμοί.

Read More

Τάρτα με λαχανικά και μοτσαρέλα


Υλικά
1 πακέτο ζύμη για τάρτες
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
4 πιπεριες
10 ντοματίνια
1 σπιτικο ζωμό λαχανικών
1 κρεμμύδι
2 μπαλάκια μοτσαρέλα
λίγα φυλαράκια βασιλικού
αλάτι, πιπέρι













Εκτέλεση
Σωτάρουμε την μελιτζανα και το κολοκύθι μαζί με το ελαίοδο, κομμένα σε κυβάκια για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι σε φετάκια, τα ντοματία κομμένα στη μέση και τον ζωμό. Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε στη γέμιση το αλατοπίπερο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και τη μία μοτσαρέλα κομμένη σε κομματάκια. Απλώνουμε την ζύμη σε μια ταρτίρα, κόβουμε τις άκρες και προσθέτουμε τη γέμιση. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα σε κομματάκια. Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB