Tip για λιγότερο επώδυνη αφαίρεση φρυδιών


frydia-386

Τα φρύδια μας φτιάχνουν την συνολική εικόνα του πρόσωπου μας γι’ αυτό, όταν τα αφαιρούμε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Για να βγάλετε τα φρύδια σας ιδανική ώρα είναι μετά το μπάνιο ή το ντουζ , τότε που οι πόροι σας είναι ανοιχτοί και η αφαίρεση τους θα είναι λιγότερο επώδυνη.
Ένας πολύ καλός τρόπος είναι να μουσκέψουμε μια μικρή πετσετούλα σε ζεστό νερό και να την εφαρμόσουμε στα φρύδια μας για λίγα λεπτά, με αυτό τον τρόπο δεν θα πονάμε όταν τα αφαιρούμε. 

Read More

Ζωή γεμάτη χρώμα!


zoi-xroma-386

Για τους τολμηρούς που δεν φοβούνται τα έντονα χρώματα, μαύρος καναπές με ριγέ χαλί σε έντονο χρώμα και τοίχο βαμμένο πορτοκαλί. 

Read More

Πατάτες στο φούρνο με τυριά


potatoes-baked-386

Υλικά
1 κιλό πατάτες
150 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
150 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά
½ λίτρο γάλα
1 κουτ. της σούπας Βούτυρο
200 γρ. χοντροτριμμένα γλυκά τυριά (έμμενταλ, γκούντα,
γραβιέρα)
Εκτέλεση 
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους μέσα σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν.
Στραγγίζετε τις πατάτες και αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μέτριες φέτες.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και κάνετε μία στρώση με τις πατάτες. Πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι, το μισό κρεμμύδι, τον μισό μαϊντανό και το μισό μπέικον, και κάνετε μία δεύτερη στρώση με πατάτες.
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και τελειώνετε με μία στρώση από πατάτες. Πασπαλίζετε με πιπέρι, χτυπάτε σε ένα μπολ τα αβγά με το γάλα και λίγο αλατοπίπερο, και περιχύνετε το περιεχόμενο του πυρέξ.
Τέλος, πασπαλίζετε με τα τριμμένα τυριά και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να κάνουν μια ωραία χρυσαφιά κρούστα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια.

Read More

Λάθη ομορφιάς που απωθούν τους άντρες


lips-386

Διαβάστε τα χαρακτηριστικά 5 λάθη ομορφιάς που κάνουν οι γυναίκες και απωθούν τους άντρες:
Όχι στην υπερβολική κολόνια. Σύμφωνοι, η κολόνια είναι το σημάδι που αφήνει μια γυναίκα στο πέρασμά της όμως δεν χρειάζεται να λιποθυμήσουν οι γύρω σας με την υπερβολικά πολύ κολόνια που χρησιμοποιήσατε. Παν μέτρον άριστον!
Όχι στις πολλές στρώσεις make up. Οι πολλές στρώσεις make up όχι μόνο δεν καλύπτουν τις τυχόν ατέλειες του προσώπου σας αλλά τις τονίζουν!
- Όχι στις μεγάλες ψεύτικες βλεφαρίδες. Οι μεγάλες βλεφαρίδες είναι άκρως αντιαισθητικές και οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα ψεύτικο και δεύτερο. Αν θέλετε να τονίσετε τις βλεφαρίδες, μερικά τουφάκια ψεύτικης βλεφαρίδας στην εξωτερική γωνία του ματιού σας αρκούν.
Όχι στα κομμένα πόδια από το ξύρισμα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απωθητικό για έναν άντρα από ένα αποκαλυπτικό φόρεμα που να αποκαλύπτει... κομμένα από το ξύρισμα πόδια! Την επόμενη λοιπόν φορά που θα επιχειρήσετε να ξυριστείτε δώστε έξτρα προσοχή ώστε να μην καταλήξετε με σημαδεμένα πόδια!
Όχι στο lip gloss που κολλάει. Οι άντρες απωθούνται από χείλη που έχουν την αίσθηση ότι κολλάνε!

Read More

Εύθραυστα νύχια


nails-386

Τον χειμώνα και ειδικά όταν κάνει πολύ κρύο τα νύχια, ορισμένων από εμάς σπάνε πιο εύκολα.
Ο ξηρότητα που προκαλεί το κρύο δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα μας αλλά και τα χέρια.
Για να γίνουν τα νύχια σας πιο σκληρά, εκτός από σωστή διατροφή ακολούθηστε την παρακάτω διαδικασία για γερά νύχια.
Αφού ξεβάψουμε καλά τα νύχια μας, τα βουτάμε μέσα σε χλιαρό νερό που έχουμε προσθέσει αλάτι, αφήνοντας τα για μισή ώρα.
Αμέσως μετά τα σκουπίζουμε και ζεσταίνουμε ελαφρά ελαιόλαδο και το τοποθετούμε πάνω στα νύχια κάνοντας μασάζ.
Αφού πλυθούμε και περιποιηθούμε τα νύχια μας, απλώνουμε ένα χρώμα της επιλογής μας ή ένα διάφανο σκληρυντικό, γιατί έτσι προστατεύονται τα νύχια μας και δεν σπάνε.

Read More

Σούπα με λαχανικά,τυρί και μπύρα


Υλικά:
-    ½ φλυτζάνι βούτυρο
-    1-2 μέτρια καρότα 
-    1 κλαρί σέλερι 
-    1 ξερό κρεμμύδι
-    2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
-    1 φλυτζάνι γάλα
-    3 φλυτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει)
-    ½ φλυτζάνι ελαφριά μπύρα
-    ½ φλυτζάνι κορν φλάουρ
-    ½ κουταλιά μαύρο πιπέρι
-    Αλάτι

Εκτέλεση:
1. Ψιλοκόψτε τα λαχανικά
2. Σε πλατύ σκεύος βάλτε το βούτυρο να λιώσει και προσθέστε τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αφήστε τα να μαλακώσουν για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντάς τα συνεχώς.
3.  Σε ένα μπολ διαλύστε το κορν φλάουρ στον ζωμό κότας και προσθέστε το πιπέρι και το αλάτι.
4. Προσθέστε τον ζωμό στα λαχανικά και αφήστε τα να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά.
5. Προσθέστε το γάλα και το τυρί και αφήστε το στην φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
6. Τέλος προσθέστε την μπύρα και σερβίρετε.

Read More

Χτενίσματα όταν φοράτε σκούφο ή καπέλο


skoufi-386

Τον Χειμώνα με τους σκούφους αλλά και το Καλοκαίρι με τα καπέλα προσπαθούμε να βρούμε χτενίσματα ώστε να δείχνουμε ωραία και θηλυκή. Μια λύση, λοιπόν, όταν φοράτε σκούφο (ή καπέλο αντίστοιχα) είναι πιάσετε τα μαλλιά σας χαμηλή αλογοουρά στο πλάι ώστε να πέφτει στον έναν σας ώμο. Μια άλλη ωραία ιδέα και παράλληλα νεανική είναι να κάνετε μια χαλαρή πλεξούδα με λαστιχάκι ιδίου χρώματος με το σκουφί σας. Αν πάλι δεν τα θέλετε μαζεμένα η κλασική λύση είναι να τα αφήσετε ελεύθερα.
Προσοχή: Σε καμία περίπτωση μην μαζέψετε όλα τα μαλλιά σας κάτω από τον σκούφο σας διότι το αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά θηλυκό θα δείχνει!

Read More

Δημιουργήστε ένα μποστάνι στο μπαλκόνι σας


Η κηπουρική είναι μια εμπειρία που προσφέρει το αίσθημα της ανταμοιβής και επιπλέον το να μπορείς να προσφέρεις στο πιάτο της οικογένειάς σου μερικά υγιεινά μυρωδικά (χωρίς λιπάσματα, φάρμακα κτλ) είναι μεγάλη πρόκληση. Τι γίνεται όμως αν μένουμε σε διαμέρισμα; Δεν έχουμε καμία ελπίδα να βγάλουμε τον κηπουρό ή τον αγρότη που κρύβουμε μέσα μας; Η κηπουρική αποτελεί ιδανική λύση καθώς μπορούμε να φυτέψουμε και να έχουμε «σοδειά» στο παρτέρι της πιλοτής, στο μπαλκόνι ή ακόμα και στο περβάζι μας.  Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας, τα χοντρά γάντια κηπουρικής και ελάτε να φτιάξουμε το δικό μας «μποστάνι», διδάσκοντας στα παιδιά την επαφή με την φύση, διακοσμώντας το μπαλκόνι μας οικολογικά και απολαμβάνοντας τελικά τους καρπούς της δικής μας σοδειάς.

Γλάστρες
Αν θα φτιάξετε τον κήπο σας στο παρτέρι της εισόδου ή σε βεράντα, τότε κάθε δοχείο που χωράει στο χώρο σας είναι κατάλληλο. Εκτός από τις κλασικές γλάστρες σκεφτείτε τις εναλλακτικές: τενεκέδες από λάδι ή φέτα, πλαστικοί σωλήνες, ξύλινα κουτιά μπορούν να φιλοξενήσουν τα φυτά σας. Επίσης κρεμαστές γλάστρες μπορούν να φιλοξενήσουν αναρριχητικά φυτά όπως τομάτες και φασόλια. Αν έχετε μωρό, υπολογίστε ότι θα πρέπει να του περιορίσετε την πρόσβαση στον «λαχανόκηπο». Ένα πλέγμα ή ακόμα και πλέξιγκλας είναι μια καλή λύση.

Πότισμα
Το σωστό πότισμα είναι βασικό για κάθε κήπο, ακόμα περισσότερο όμως στην περίπτωση των γλαστρών, που οι ρίζες είναι περιορισμένες και τα φυτά εκτεθειμένα στον ήλιο.  Προσοχή ωστόσο , να μην το παρακάνετε και «πνίξετε» τα φυτά σας. Τα περισσότερα φυτά σε γλάστρες συχνά υποφέρουν από υπερβολικό πότισμα. Δοκιμάστε την υγρασία του χώματος βυθίζοντας το δάχτυλό σας σε κάθε γλάστρα. Αν το χώμα είναι υγρό, μην ποτίζετε.

Αποστράγγιση
Ανεξάρτητα με το είδος των δοχείων που φιλοξενούν τα φυτά σας, θα πρέπει να φροντίζετε το περιττό νερό να αποστραγγίζεται σωστά ώστε να αποφύγετε τις ασθένειες που μπορεί να αναπτύξουν τα φυτά. Πριν φυτέψετε λοιπόν τις γλάστρες σας, βεβαιωθείτε ότι στο κάτω μέρος τους έχουν τρύπες. Αν δεν έχουν κάντε μερικές με ένα τρυπάνι και βάλτε ένα στρώμα χαλίκια πριν βάλετε το χώμα. Στη συνέχεια βάλτε τις γλάστρες σας πάνω σε τούβλα για να τις υπερυψώσετε από το δάπεδο ώστε να βελτιώσετε περισσότερο την αποστράγγιση.

Τροφή
Τα θρεπτικά στοιχεία του χώματος «ξεπλένονται» γρηγορότερα στις γλάστρες από ότι στο έδαφος, γι’ αυτό θα πρέπει να προσθέτετε στα φυτά σας ειδικά σκευάσματα που θα εμπλουτίσουν το χώμα με τα χαμένα θρεπτικά του στοιχεία. Ρωτήστε κάποιον ειδικό γεωπόνο γιατί διαφορετικά φυτά ίσως χρειάζονται διαφορετικά σκευάσματα.

Read More

Γρήγορο κοτόπουλο με πορτοκάλι και δυόσμο


Υλικά
   2 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα
  2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  Χυμός από ένα πορτοκάλι
   Δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
   5-6 ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
   Ξύσμα ενός πορτοκαλιού (προεραιτικά)
   Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1 . Βάζετε ένα τηγάνι να ζεσταίνεται
2. Βάλτε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια λαδόκολλα και πιέστε τα με το χέρι ώστε να γίνουν όσο πιο λεπτά γίνεται. (το ίδιο κάνετε και αν έχετε κόψει το φιλέτο σε μπουκίτσες)
3. Βάζετε το ελαιόλαδο στο τηγάνι που έχει κάψει και τοποθετείτε το κοτόπουλο. Με μια ξύλινη κουτάλα το κουνάτε συνεχώς μέσα στο τηγάνι για να μην κολλήσει και να μην μαυρίσει. 
4. Προσθέτετε τον χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνετε την ένταση του ματιού και αφήνεται να μαγειρευτεί 6-7 λεπτά αν τα φιλέτα είναι ολόκληρα και 3-4 λεπτά αν το κοτόπουλο είναι σε κύβους. Γυρίζετε τα κομμάτια και τα αφήνετε να μαγειρευτούν και από την άλλη πλευρά τον ίδιο χρόνο. 
5. Προσθέτε, το ξύσμα πορτοκαλιού, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
6. στον ζωμό που έχει μείνει στο τηγάνι προσθέτε 1-2 κουταλιές βούτυρο και αφήνετε να λιώσει και να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Σερβίρετε με φρέσκια πράσινη σαλάτα. Καλή όρεξη!

Read More

Μασκαρπόνε με μπισκότα και σύκα


glyko-syko-386

Υλικά500 γρ. σύκα φρέσκα ή αποξηραμένα
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
300 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
50 ml λικέρ κεράσι
150 γρ. μπισκότα τριμμένα, κατά προτίμηση Digestive
ΕκτέλεσηΜαρινάρετε τα σύκα στο λικέρ για δύο ώρες και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια χτυπάτε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος.
Σερβίρετε σε μικρά μπολ ρίχνοντας τα υλικά εναλλάξ (μασκαρπόνε, σύκα, τριμμένο μπισκότο).
Αν θέλετε γαρνίνερετε με τριμμένο μπισκότο.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB