Μην πετάς το αγαπημένο σου κραγιόν!


Πολύ συχνά, όταν κάνει ζέστη τα κραγιόν λιώνουν και σπάνε. Ας δοκιμάσουμε αυτό όμως πριν πετάξουμε το αγαπημένο μας κραγιόν επειδή έσπασε:
Αφαιρούμε το κομμάτι που έσπασε, το ακουμπάμε σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά περίπου.
Αφού έχουμε ελέγξει πως ακριβώς εφαρμόζει με το κομμάτι που έμεινε πίσω, με έναν αναπτήρα ζεσταίνουμε λιγάκι τη σπασμένη άκρη του και το ακουμπάμε προσεκτικά στην ακριβή θέση του.
Πιέζουμε ελαφρά ώστε να σταθεροποιηθεί και ελέγχουμε αν μπορούμε να «ανοιγοκλείσουμε» το κραγιόν βγάζοντας περισσότερο έξω και ξαναμαζεύοντας το μερικές φορές.
Τέλος βάζουμε το κραγιόν στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ακόμα.
Έτοιμο!
Πηγή: livesmart

Read More

Tip για περιποίηση φρυδιών


eyebrow-386
Τα έντονα πυκνά φρύδια τονίζουν το βλέμμα της γυναίκας, της δίνουν τύπο και σύμφωνα με έρευνες, αποπνέουν δυναμισμό. Το σχήμα των φρυδιών διαφέρει από πρόσωπο σε πρόσωπο, υπάρχουν γυναίκες που τους ταιριάζουν τα λεπτά, γυναίκες που τους ταιριάζουν τα μεσαίου τύπου (ούτε λεπτά ούτε πυκνά) και αυτές που τους ταιριάζουν τα πυκνά πλούσια φρύδια αντίστοιχα.
Το σημαντικό και στις τρεις περιπτώσεις είναι να έχουν το σωστό σχήμα και να ταιριάζουν στο πρόσωπό μας, στον τύπο μας και στην προσωπικότητά μας. Εκτός από την προσωπική μας άποψη, μπορούμε να συμβουλευτούμε και μια αισθητικό για να αποφασίσουμε ποιος τύπος φρυδιού μας ταιριάζει καλύτερα, ώστε να καθιερώσουμε το ανάλογο σωστό σχήμα.
Φυσικά, μια αντρική γνώμη (ιδιαίτερα του συντρόφου μας) είναι πάντα ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη, αφού θα μας βοηθήσει σίγουρα στην απόφασή μας. Η συμβουλή που έχουμε να σας δώσουμε εμείς είναι να μην βγάζετε πολύ τα φρύδια σας, απλώς να τα «καθαρίζετε» στα σημεία που πρέπει. Τα υπερβολικά πολύ λεπτά φρύδια δεν συνιστώνται για κανένα τύπο προσώπου και σε καμία περίπτωση τα φρύδια που αποτελούνται από μια γραμμή μολυβιού δεν είναι ωραία.

Read More

Συμβουλή μακιγιάζ για κουρασμένα μάτια


woman-eye-386-1
Κάθε φορά που ξυπνάω για να πάω στο γραφείο μετά από ένα... "καλό" ξενύχτι η πρώτη αντίδραση έρχεται αυτόματα: μετανιώνω που ξενύχτησα!
Οι κύκλοι και η κουρασμένη όψη θα είναι η τιμωρία μου για όλη την υπόλοιπη μέρα. Λάθος! Ανοίγοντας το νεσεσέρ αρκεί να επιλέξω ένα και μόνο προϊόν που θα τα αλλάξει όλα σαν μαγικό ραβδάκι. Κράτησε κι εσύ αυτό το tip!
Ένα touch λευκής ματ σκιάς στις εσωτερικές κόγχες των ματιών αρκεί για να επαναφέρει την υγιή όψη στο πρόσωπό σου! Ενδείκνυται μετά από ξενύχτι (ειδικότερα!) και δεν είναι καθόλου χρονοβόρο. Οι συνάδελφοι δεν θα καταλάβουν ότι ξενύχτησες.
Χρόνος που θα χρειαστείς: 1 λεπτό

Read More

Σαλάτα με μπρόκολο και γαρίδες


salad-broccolli-shrimp-386
Υλικά (για 6-8 άτομα)
Για τη σαλάτα

• 500 γρ. μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες)
• 200 γρ. κουνουπίδι (μόνο τις φουντίτσες)
• 200 γρ. γαρίδες βρασμένες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο
• 5 μεγάλες γαρίδες βρασμένες ολόκληρες για το γαρνίρισμα
• 1 κ.τ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
• 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 2 φρέσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα
• άνηθο ψιλοκομμένο
• αλάτι, πιπέρι
Ετοιμασία
1. Βράστε για λίγο τις γαρίδες και σοτάρετέ τες ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
2. Σε αλατισμένο νερό βραστέ το μπρόκολο και το κουνουπίδι για 5 λεπτά περίπου. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό.
3. Βάλτε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τις κομμένες γαρίδες σε μια σαλατιέρα. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
4. Σε ένα μπολ βάλτε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και δουλέψτε τα καλά με το σύρμα των αβγών. Περιχύστε τη σαλάτα και γαρνίρετε με τις ολόκληρες γαρίδες. Σερβίρεται ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Read More

Σπαγγέτι με παρμεζάνα και ντομάτα


pasta-386
Υλικά 
1 πακέτο μακαρόνια
80 γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
2 κ. σούπας μαργαρίνη
4 ώριμες ντομάτες, μετρίου μεγέθους, τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ξυλάκι κανέλλα μετρίου μεγέθους
2 κόκκους μπαχάρι
αλάτι – πιπέρι
1 φλιτ. νερό

Εκτέλεση 
Αρχικά ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, προσθέτουμε το τριμμένο σκόρδο, την κανέλλα, το μπαχάρι, αλατοπίπερο και ένα φλιτζάνι νερό. Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βράζουμε τα μακαρόνια για 12 λεπτά περίπου. Σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα. Όταν τα μακαρόνια βράσουν τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και έτσι όπως είναι ζεστά προσθέτουμε την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε από πάνω με την σάλτσα και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Read More

Τα οφέλη των δημητριακών


cereal-386
Πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες έδειξαν ότι η συστηματική κατανάλωση αναποφλοίωτων δημητριακών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου και ορισμένων τύπων καρκίνου κατά 30%.
Στα ίδια συμπεράσματα κατέληξε το διεθνές συμπόσιο με θέμα «Δημητριακά ολικής αλέσεως και υγεία», που πραγματοποιήθηκε στη Φιλανδία. Από τα επεξεργασμένα δημητριακά αφαιρείται ο φλοιός, στον οποίο βρίσκονται όμως οι μεγαλύτερες ποσότητες των θρεπτικών και προστατευτικών στοιχείων που περιέχουν: βιταμίνη Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και φώσφορο.
Επιπλέον, τα αναποφλοίωτα δημητριακά περιέχουν πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτοοιστρογόνα (στα οποία αποδίδονται καρδιοπροστατευτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες).
Η βιταμίνη Ε μπορεί να μειώσει τη βαρύτητα της επώδυνης περιόδου καθώς και την απώλεια αίματος σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην British journal of Obstetrics and Gynaecology.
Μην ξεχνάτε το κριθάρι 
Περιέχει χαλκό, ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο για το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διασφαλίζουν την ελαστικότητα του δέρματος, και μεγάλες ποσότητες σεληνίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που προστατεύει από τη γήρανση και τις εκφυλιστικές ασθένειες μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και ανακουφίζει από τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου (διάρροια και δυσκοιλιότητα).

Read More

Τι πρέπει να ξέρουμε για τη βάση του μακιγιάζ


prosopo
Οι βάσεις που ταυτίζονται απόλυτα με την επιδερμίδα χαρίζουν λάμψη και προστασία.
Η επιλογή της κατάλληλης βάσης για το πρόσωπο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε πολλά από τα προϊόντα που κυκλοφορούν μέχρι να βρείτε αυτό που εφαρμόζει τέλεια στο χρώμα και στον τύπο της επιδερμίδας σας.
Οι βάσεις "νέας" γενιάς προστατεύουν από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ μερικές από αυτές έχουν και ανηγηραντική δράση.
Φέτος κυριαρχεί το αόρατο μακιγιάζ. Για να επιτευχθεί το συγκεκριμένο look η βάση θα πρέπει να έχει απαλή
υφή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υστερεί στο θέμα «κάλυψη».
Σκοπός είναι να «χτίσετε» μια δεύτερη επιδερμίδα με ομοιόμορφο χρώμα και φυσική λάμψη. Μην φοράτε την ίδια βάση χειμώνα -καλοκαίρι. Η ηλιοκαμένη επιδερμίδα θέλει extra περιποίηση και μια βάση με ιδιαίτερα ανάλαφρη σύνθεση.
Τα χαρακτηριστικά της ιδανικής βάσης
• Έχει δείκτη προστασίας.
• Έχει απαλή υφή.
• Είναι oil-free ή ενισχυμένη με ενυδατικούς παράγοντες (ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες).
• Σε compact μορφή δεν σπάει ούτε ξεραίνεται.

Read More

Κοτόπουλο με πολύχρωμα λαχανικά


chicken-386
Υλικά για 4-6 άτομα
3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκίτσες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
3 πιπεριές (1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη) κομμένες σε μπαστούνια
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
1 κρασοπότηρο, περίπου, λευκό ξηρό κρασί
αλάτι , πιπέρι
ρίγανη
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση 
Βάζετε το λάδι να κάψει σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 15' ακόμα, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Στο τέλος, προσθέτετε το σκόρδο, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τη ρίγανη.
Σβήνετε το φαγητό με το κρασί και σιγοβράζετε για 10-15' ακόμη, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι λευκό.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB