Σαλάτα με σπαράγγια,μπρι και κουκουνάρι


Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

250 γρ. φρέσκα σπαράγγια
150 γρ. τυρί μπρι
4 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουτ.της σούπας λευκό ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι

Κόβετε τη βάση των σπαραγγιών περίπου 1-2 δάχτυλα ή μέχρι το σημείο που σκληραίνουν. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα σπαράγγια, τα αφήνετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και τα στραγγίζετε. Τα βάζετε αμέσως σε παγωμένο νερό και στη συνέχεια τα στραγγίζετε. Κόβετε το μπρι σε μικρότερα κομμάτια και το βάζετε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε σκεύος στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα. Το ψήνετε στο γκριλ για 8 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να αρχίσει να λιώνει ελαφρά. Σοτάρετε το κουκουνάρι σε δυνατή φωτιά ή το ψήνετε στο γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το ξύδι και λίγο αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα σπαράγγια με το ψημένο τυρί και το κουκουνάρι και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.

Read More

Παγωτάκια φρούτων με γιαούρτι



Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι
2 μπωλ μικρά με φρέσκα φρούτα σε μπουκίτσες (μπανάνες, κεράσια, βερίκοκκα, φράουλες, νεκταρίνια, μήλα )
1 κουταλιά της σούπας μέλι
ποτηράκια μιας χρήσης
ξυλάκια για παγωτό

Εκτέλεση:
Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατέψτε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Χωρίστε το μίγμα σε ισόποσες δόσεις και τοποθετήστε το στα ποτηράκια. Καλύψτε τα ποτηράκια με αλουμινόχαρτο και στο κάτω μέρος περάστε το ξυλάκι για το κάθε παγωτό. Καταψύξτε για 6 ώρες. Τα φρουτένια γιαουρτοπαγωτά σας είναι έτοιμα.

Read More

Κοτόπιτα




Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ½ κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια (ή κομμάτια από στήθος και μπούτια)
 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5 κουτ. της σούπας βούτυρο
3 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 ½ φλιτζάνια τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή διάφορα άλλα τυριά)
4 αβγά + 1 αβγό γιο τα φύλλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε τις ροδέλες των κρεμμυδιών. Από πάνω, στρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα, στους 220°C. Βγάζετε το φύλλο κρούστας από την κατάψυξη και το ξεπαγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, αφήνετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε σε μπολ τα κρεμμύδια και το ζουμί τους. Αφαιρείτε πέτσες, λίπη και κόκαλα από το κοτόπουλο, το κομματιάζετε και το ρίχνετε σε μπολ.

Προσθέτετε στο μπολ τα μισά ψημένα κρεμμύδια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα 4 αβγά ελαφρά χτυπημένα, τον μαϊντανό και 2 κούπες από το τυρί. Ανακατεύε¬τε καλά, μέχρι να γίνει ένα μίγμα χωρίς πολλά υγρά.

Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας τα ένα προς ένα με Βούτυρο, και πασπαλίζοντας τα με λίγο από το τυρί που κρατήσατε.

Ρίχνετε πάνω από τα φύλλα το μίγμα της γέμισης, το ισιώνετε με ένα κουτάλι και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα, επίσης, ένα προς ένα.

Χτυπάτε ένα αβγό και αλείφετε το τελευταίο φύλλο της πίτας, χαράζετε την πίτα και την ψήνετε για 1 ώρα, στους 200°C (πάνω-κάτω χωρίς αέρα).

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB