Βήχας,αντιμετωπίστε τον με φυσικό τρόπο


cough-386
Αν βήχετε απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό βήχα πίνοντας αφεψήματα αφού δρουν μαλακτικά και μαλακώνουν τον βήχα, επίσης η κατανάλωση υγρών βοηθά στην διάλυση της βλέννας από του πνεύμονες.
Φτιάξτε ένα ρόφημα από θυμάρι και φασκόμηλο, μέσα στο οποίο θα διαλύσετε μια κουταλιά μέλι.
Επίσης, μια ακόμα αποτελεσματική λύση είναι οι εισπνοές πάνω από χαμομήλι ή ευκάλυπτο που βράζει.

Read More

Κακές συνήθειες που μας προσθέτουν θερμίδες


woman-eat-sweet-386.jpg
Περιορίστε τις παρακάτω συνήθειες και αμέσως θα δείτε διαφορά στο αγαπημένο σας τζιν!
1) Πείτε όχι σε μπισκότα, κέικ και τσιπς. Αν καταναλώνετε κάτι από αυτά κάθε φορά που περνάτε από την κουζίνα σας ήρθε η ωρα να αλλάξτε συνήθειες! Αν σας είναι δύσκολο, προσπαθήστε να μην αγοράζετε τέτοια τρόφιμα αλλά εμπλουτίστε τη κουζίνα σας με υγιεινά εδέσματα όπως γιαούρτι, φρούτα και λαχανικά. Μια απλή λύση είναι λίγο μέλι με γιαούρτι ή ένα αγγούρι σε ντιπ γιαουρτιού.
2) Αν συνηθίζετε να βγαίνετε με παρέα για φαγητό προσπαθήστε να κανονίσετε κάτι άλλο, όπως συγκέντρωση στο σπίτι ή σινεμά. Έτσι αποφεύγετε τους πειρασμούς αλλά και το βαρυστομάχιασμα.
3) Μην περιμένετε να λιμοκτονήσετε για να φάτε διότι έτσι τρώτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού. Συνηθίστε τον οργανισμό σας σε συχνά και μικρά γεύματα και θυμηθείτε να μην τρώτε μετά τις 8 το βράδυ.
4) Δεν πίνετε αρκετό έως και καθόλου νερό; Συνηθίστε να εντάξετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό ημερησίως. Όχι μόνο είναι βασικό συστατικό της λειτουργίας του ανθρώπινου οργανισμού αλλά και περιορίζει το αίσθημα της πείνας.

Read More

Natural μακιγιάζ


natural-386
Το φυσικό μακιγιάζ είναι ότι καλύτερο μπορείτε να κάνετε ώστε να αναδείξετε την ομορφιά σας αλλά και για να είστε σικάτες. Αρχικά τοποθετήστε λίγο make up και πούδρα κατά μήκος του προσώπου σας. Αν δεν έχετε κοκκινίλες ή σπυριά μπορείτε και να παραλείψετε το συγκεκριμένο βήμα. Στη συνέχεια, βάλτε ελάχιστο ρούζ στα μήλα του προσώπου σας. Για να βρείτε το σωστό σημείο, χαμογελάστε. Το σημείο που ανασηκώνεται είναι αυτό που πρέπει να βάψετε. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με λίγη μάσκαρα και ένα κραγιόν σε φυσικές αποχρώσεις και έτοιμες!

Read More

Για πάντα νέα με σωστή διατροφή


woman-apple-386
Επειδή τα προϊόντα ομορφιάς από μόνα τους δεν αρκούν για να διατηρηθεί η νεότητά μας, ας ενισχύσουμε τον οργανισμό μας με τροφές που βοηθούν στο να παραμείνει όμορφο το δέρμα μας, με το πέρασμα του χρόνου.
Φάτε: σπανάκι, αμύγδαλο, δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, αβοκάντο, θαλασσινά, κεράσια, μοσχάρι, αρνί, κοτόπουλο, χοιρινό, γαρίδες, τυρί cottage, λάχανο, άσπρα φασόλια, φακές, αβγό, σόγια, ελαιόλαδο, λιναρόσπορος, λιπαρά ψάρια, (σολομός, σαρδέλα, αντζούγια), καρύδια και αμύγδαλα.
Να θυμάστε να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα.
Τέλος, εμπλουτίστε την διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, όπως φρούτα και λαχανικά τα οποία αποτρέπουν τις πανάδες, τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και τη βλάβη από τις UV, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.
Η ομορφιά εκτός από χάρισμα, κερδίζετε αν φροντίσουμε τον εαυτό μας, τόσο από μέσα όσο και από έξω , γι’ αυτό προσέχουμε για να την διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερ, χωρίς να χρειαστεί η βοήθεια του νυστεριού.

Read More

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου;


long-hair-386
Αν έχετε μετανιώσει για το κοντό σας κούρεμα ή απλώς θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, ακολουθήστε τα παρακάτω tips για όμορφα και υγιή μαλλιά.
- Αν έχουμε ψαλίδα την κόβουμε αμέσως.
- Αν έχουμε τριχόπτωση επισκεπτόμαστε τον γιατρό μας για να δει τα επίπεδα του σιδήρου και της φεριτίνης, της προλακτίνης και τις ορμόνες του θυρεοειδούς.
- Στην συνέχεια φροντίζουμε να ενυδατώνουμε τα μαλλιά μας, με μάσκες, που καλό είναι να τις αφήνουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα στα μαλλιά μας μετά το λούσιμο. Έτσι ώστε να μην αφήνουμε περιθώριο στις τρίχες να αφυδατώνονται και να σπάνε.
- Μετά το λούσιμο, τοποθετούμε ένα προϊόν με σιλικόνη και μετάξι και αμέσως μετά χρησιμοποιούμε πιστολάκι, που πρέπει να αποφεύγεται όσο το δυνατόν περισσότερο.
Με υπομονή, αφού μακραίνουν περίπου ένα με ενάμιση πόντο τον μήνα και λίγο παραπάνω φροντίδα, τόσο με την διατροφή μας, όσο και με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά μας, θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Read More

Κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ


mosharaki-kokkinisto-386
Υλικά
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
400 γρ ντοματάκια κονκασέ
6 πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφού ζεστάνουμε το λάδι τσιγαρίζουμε το κομμάτια κρέατος από όλες τις πλευρές και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο την πιπεριά, το σέλερι, τι καρότο και τα αφήνουμε για λίγο να μαραθούν. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι, ρίχνουμε λίγο νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα, περίπου μιάμιση ώρα.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε, ρίχνουμε το βούτυρο, λίγο τυρί και τις ανακατεύουμε καλά.
Αφού έχει βράσει το μοσχαράκι, το ρίχνουμε σε ένα ταψί και από πάνω το καλύπτουμε με τον πούρε και τέλος ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Read More

Εύκολη τοποθέτηση βλεφαρίδων


eyelashes-386
Οι όμορφες και περιποιημένες βλεφαρίδες μας βοηθούν στο να αλλάξει το βλέμμα μας και να αναδειχτεί το πρόσωπό μας.
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να εντυπωσιάσετε με τις νέες βλεφαρίδες. Μην τις φοβάστε .
1. Προμηθευόμαστε ένα ζευγάρι βλεφαρίδες.
2. Τοποθετούμε την ειδική κόλα στην βάση της, με το ξυλάκι.
3. Την αφήνουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα να στεγνώσει ελαφρώς.
4. Στη συνέχεια με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών προσπαθούμε να εφαρμόζουμε ακριβώς πάνω από της φυσικές μας βλεφαρίδες, πάντα με την βοήθεια του τσιμπιδιού.
Και είστε έτοιμε να γοητεύσετε με τα μάτια σας και μόνο. Προσοχή όταν έχουμε κάτι έντονο στο μακιγιάζ μας, φροντίζουμε ώστε το υπόλοιπο να είναι απλό. 

Read More

Σούπα με ζυμαρικά και λαχανικά


soup-386
Υλικά για 4-6 άτομα
• 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
• 1 φλιτζ. φρέσκα φασολάκια, χάντρες
• 1 ώριμη ντομάτα, χοντροκομμένη
• 1 πράσο, το λευκό τμήμα, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 φρέσκα φύλλα φασκόμηλο, κομμένα
• 1 ματσάκι θυμάρι, κομμένο
• 3 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• μία πρέζα αλάτι 2 λίτρα νερό
• 200 γρ. κοφτό μακαρονάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
• 5 κουταλιές φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση 
Βάζετε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το λάδι και λίγο αλάτι. Ρίχνετε το νερό και το αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Περνάτε τη σούπα στο μπλέντερ. Αν είναι πολύ πηχτή, την αραιώνετε με λίγο καυτό νερό.
Προσθέτετε τα ζυμαρικά όταν η σούπα βράσει και τα αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνετε πιπέρι, λίγο λάδι και παρμεζάνα.

Read More

Χλιδή και πολυτέλεια


consola-386
Για τους λάτρεις της πολυτέλειας και της χλιδής επιλέξτε μια αντικέ κονσόλα σε ασήμι χρώμα με ένα ασημί καθρέφτη.
Ταιριάζει ιδανικά με σκούρα ταπετσαρία στον τοίχο για να κάνει την αντίθεση.

Read More

Μπιφτέκι γεμιστό


biftekia-386
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ξερό, χοντροκομμένο
1 αβγό
4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
λίγο μαϊντανό πρόχειρα κομμένο
λίγη ρίγανη ή θυμάρι
200 γρ. τυρί μετσοβόνε, κομμένο σε 12 μπαστούνια
12 φέτες σαλάμι μπίρας
αλάτι, πιπέρι
λίγη γλυκιά πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση 
Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό. Το στραγγίζετε καλά, στύβοντας το με τα χέρια σας, και το ρίχνετε σε λεκανίτσα.
Βάζετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό στο μπλέντερ, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και χτυπάτε για να γίνουν ένα μίγμα.
Ρίχνετε αυτό το μίγμα στη λεκανίτσα με το στυμμένο ψωμί, προσθέτετε τον κιμά, την ανάλογη ποσότητα αλατοπίπερου, την πάπρικα, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και ζυμώνετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
Αφήνετε το μίγμα του κιμά για 1 ώρα στο ψυγείο, και μετά πλάθετε 12 πλατιά μπιφτέκια. Τοποθετείτε από ένα μπαστουνάκι μετσοβόνε στο κέντρο και 1 φέτα σαλάμι μπίρας στη μία άκρη. Διπλώνετε τα μπιφτέκια και τα ξαναπλάθετε δίνοντας τους στρογγυλό σχήμα και φροντίζοντας να κλείσετε μέσα τη γέμιση, ώστε να μη φύγει στο ψήσιμο.
Ψήνετε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα, στο γκριλ ή σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας σας, μέχρι να ροδίσουν πρώτα από τη μία και μετά από την άλλη πλευρά.
Σερβίρετε τα γεμιστά μπιφτέκια με πατάτες ψημένες στο αλουμι-νόχαρτο, χαραγμένες και περιχυμένες με φρέσκο βούτυρο και μυρωδικά.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB