Δοκιμάστε τη δίαιτα του..σάντουιτς!


Τι θα λέγατε να ξεκινούσατε τα γεύματά σας με σάντουιτς; Φτιάχνονται εύκολα, έχετε πολλές επιλογές, μπορείτε να τα πάρετε στο γραφείο .Το κλασσικό τοστ με το άσπρο ψωμί και το τυρί – φουλ στα λιπαρά – που λιώνει είναι γευστικό, αλλά καταστρέφει τη δίαιτά σας. Με τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να φτιάξετε ένα σούπερ γευστικό σάντουιτς και να το απολαύσετε χωρίς το άγχος των θερμίδων.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Επιλέξτε το σωστό ψωμί
Αντικαταστήστε το άσπρο ψωμί με πολύσπορο (τύπου γερμανικό) που έχει περισσότερα θρεπτικά συστατικά και 3 γραμμάρια φυτικές ίνες, σε σχέση με τις μηδενικές που έχει το λευκό. Με 80 θερμίδες σε κάθε φέτα, είναι ακόμα πιο διαιτητικό και από μερικά ψωμιά ολικής άλεσης.
Ξεχάστε τις πατάτες!
Αντί για το παχυντικό αυτό συστατικό, προτιμήστε μερικές φέτες αχλαδιού ή μήλου μέσα στο σάντουιτς. Εκτός από τις βιταμίνες που θα πάρετε (χωρίς το αλάτι και το λίπος), θα γλιτώσετε θερμίδες και θα κάνετε πιο gourmet το σάντουιτς. Συν του ότι και τα 2 αυτά φρούτα είναι γεμάτα γεύση και φυτικές ίνες που σας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα.
Επιλέξτε άλλο τυρί
Ψάξτε για τυρί με χαμηλά λιπαρά, όπως κατσικίσιο ή ανθότυρο, το οποίο παράγεται από γάλα πρόβειο ή κατσίκας. Τα τυριά αυτά χρειάζονται περισσότερο χρόνο προκειμένου να λιώσουν,. Δεν σας αρέσει το κατσικίσιο; Δοκιμάστε ένα ελβετικό με λίγα λιπαρά.
Γεμίστε το με μπόλικα  λαχανικά
Προσθέστε μισή κούπα φρέσκο σπανάκι, το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και Κ και σας προστατεύουν από παθήσεις της καρδιάς, καρκίνο και παθήσεις των οστών. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε και λίγες φέτες ντομάτας, για να εμπλουτίσετε το γεύμα σας και με λυκοπένιο. Αν μάλιστα τις ζεστάνετε, θ’ απελευθερώσετε ακόμα περισσότερα αντιοξειδωτικά.
Προσοχή στο… ψητό
Ίσως για τους περισσότερους η νοστιμιά του σάντουιτς βρίσκεται στο αλλαντικό που περιέχει, γι’ αυτό αν θέλετε να προσθέσετε αλλαντικό, προτίμησε άπαχο, που θα δώσει γεύση, αλλά δε θα προσθέσει δεκάδες θερμίδες στο γεύμα σας. Αντί για 2 φέτες μπέικον, προτιμήστε 2 φέτες γαλοπούλας βραστής ή μοσχαρίσιου που θα σας γλιτώσει και από λίπος και από θερμίδες.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ

Ενδεικτικό πρόγραμμα δίαιτας
Ακολουθήστε αυτή τη δίαιτα για να χάσετε από 2 – 4 κιλά. Σε κάθε μεσημεριανό τρώτε ένα σάντουιτς που το έχετε φτιάξει σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.
1η Μέρα
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα και 1 φλιτζάνι δημητριακά
Δεκατιανό: 1 φρούτο εποχής
Μεσημεριανό: 1 σάντουιτς με λαχανικά (μελιτζάνα ψητή, ρόκα, σπανάκι, ντομάτα, μανιτάρια, κρεμμύδι).
Απογευματινό: 1 μήλο
Βραδινό: 1 πράσινη σαλάτα, 1 σάντουιτς με ένα αυγό, μία φέτα τυριού 10-20% λιπαρά, 2 φέτες βραστή γαλοπούλα, ντομάτα, πιπεριά και μαρούλι
2η Μέρα
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα και 2 μπισκότα τύπου digestive ολικής αλέσεως
Δεκατιανό: 1 μήλο
Μεσημεριανό: 1 σάντουϊτς με ψωμί πολύσπορο με μοτσαρέλα και ντομάτα
Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2%, 1 αχλάδι
Βραδινό: 1 ψητό στήθος κοτόπουλου, 1 πράσινη σαλάτα
3η Μέρα
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα με 30 γραμμ. δημητριακά ολικής άλεσης
Δεκατιανό: 1 πορτοκάλι
Μεσημεριανό: 1 φιλέτο σολομού (βραστό) με 2 φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως και λαχανικά της αρεσκείας σας
Απογευματινό: 1 γιαούρτι 2%, 1 αχλάδι
Βραδινό: Μία αραβική πίτα (με μία φέτα τυρί, 2 φέτες βραστή γαλοπούλα, ντομάτα, μανιτάρια, μαρούλι και μία κουταλιά της σούπας μαγιονέζα λάιτ)
4η Μέρα
Πρωινό: 1 ποτήρι γάλα 1,5%, 1 μέτρια μπανάνα
Δεκατιανό: 1 μήλο
Μεσημεριανό: 1 κουλούρι Θεσσαλονίκης με τονοσαλάτα (50 γραμμ. τόνο σε νερό, 1 κ.σ. μαγιονέζα light, μισή ντομάτα, 1 κ.σ. κάπαρη)
Απογευματινό: 1 ακτινίδιο, 1 γιαούρτι 2%
Βραδινό: 1 μπαγκέτα ολικής αλέσεως με κατίκι και ντομάτα

Read More

Μπισκότα σοκολάτας


biscuits-386

Υλικά
100γρ.κουβερτούρα τεμαχισμένη
50γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ. μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1κ.γ. άρωμα βανίλιας
140γρ. αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέικιν
λίγο αλάτι
1 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση 
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και αφήνουμε στην άκρη να γίνει χλιαρή.
Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη(είναι μικρές ποσότητες, γι' αυτό δεν χρειάζεται μίξερ) 2-3' , προσθέτουμε το αυγό(εδώ χρησιμοποίησα τον αυγοδάρτη για καλύτερη ομογενοποίηση), τη βανίλια και μετά τη λιωμένη σοκολάτα. Στο τέλος ρίχνουμε όλα τα στερεά και προκύπτει μια ωραία ζύμη(μαλακή). Πλάθουμε μπαλάκια, σαν καρύδια και τοποθετούμε σε ταψάκι με κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα πατάμε λίγο με τα δάχτυλά μας να απλώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 10'. Βγαίνουν περίπου 12.
Αφού κρυώσουν, λιώνουμε 100γρ. κουβερτούρας πάλι σε μπεν-μαρί, την ανακατεύουμε με σπάτουλα να γίνει χλιαρή και μετά βουτάμε τα μπισκότα να τυλιχτούν στη σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν!

Από:sugarbuzz.gr

Read More

Η φροντίδα του προσώπου το χειμώνα


winter-face-care-386

Ο κρύος καιρός του χειμώνα ταλαιπωρεί την επιδερμίδα του προσώπου μας και όχι μόνο. Το κρύο επηρεάζει την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος κάνοντας το πιο ξηρό εξαιτίας του κρύου της ατμόσφαιράς. Και επειδή το αίμα πολλές φορές δεν κυκλοφορεί σωστά έχει ως αποτέλεσμα να μην μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά καθώς και το οξυγόνο που χρειάζεται η επιδερμίδα μας.
Γι’ αυτούς τους λόγους κρίνεται απαραίτητη η φροντίδα του δέρματός μας για να καταπολεμήσουμε την ξηρότητα και την θαμπάδα, που προκαλείται εξαιτίας του κρύου.
Γι’ αυτό απλώνουμε πρωί, βράδυ ενυδατική κρέμα, με συστατικά που καταπολεμούν την ξηρότητα. Πιο συγκεκριμένη το βράδυ πριν πάμε για ύπνο καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με γαλάκτωμα και μετά απλώνουμε την ενυδατική μας.

Read More

Ρυζότο με ομελέτα


Υλικά για 2 άτομα
1 φλιτζάνι ρύζι
2 κουταλάκια ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι καρότα κατεψυγμένα κομμένα σε ροδέλες
½ φλιτζάνι μπρόκολο
1 κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι, μαζί με τα καρότα και το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό για περίπου 15 λεπτά. Λίγο πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε το κρασί και το αφήνετε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Όσο βράζει το ρύζι, ετοιμάζετε την ομελέτα. Χτυπάτε τα αυγά μαζί με την πάπρικα και τα τηγανίζετε σε ένα τηγάνι. Την αφήνετε να κρυώσει, την κόβετε σε λωρίδες και προσφέρετε το ρύζι μαζί με τα κομμάτια της ομελέτας.

Ανά μερίδα: 350 θερμίδες και 9γρ λιπαρά.

Read More

Υπέροχα macarons!


macarons-386

Υλικά
90γρ. ασπράδια (περίπου από 3αυγά)
30γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200γρ. άχνη κοσκινισμένη
110γρ. αμύγδαλα σε σκόνη όσο περισσότερο γίνεται
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ' ασπράδια στο μίξερ και σιγά σιγά ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαρέγκα γυαλιστερή αλλά προσοχή δεν χτυπάμε πάρα πολύ γιατί θα κόψει.
Έχουμε ανακατέψει την άχνη με τη σκόνη αμυγδάλου. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το μίγμα άχνης-αμυγδάλου στη μαρέγκα σιγά σιγά και με μια πλαστική μαρίζ(σπάτουλα) ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω με προσοχή. Για να καταλάβουμε αν είναι σωστή η πυκνότητα πρέπει το μίγμα να απλώνει από μόνο του στη λαδόκολλα και να σχηματίζεται κύκλος, δηλαδή ούτε να στέκεται φουσκωμένο όταν το ρίχνουμε με το κορνέ, αλλά ούτε να είναι νερουλό και να μας φεύγει.
Με το κορνέ λοιπόν σχηματίζουμε μικρούς κύκλους σε λαδόκολλα σε ταψάκι και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30-60 λεπτά για να σχηματίσουν κρούστα από πάνω.
Μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς C, για 15-20'. Θέλουν πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
Όταν ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν στη λαδόκολλα και μετά ξεκολλάμε.
Μετά τα κολλάτε μεταξύ τους με μαρμελάδα ή ό,τι άλλη κρέμα θέλετε.

Από:santie-athina.blogspot.com

Read More

Τροφές ενάντια στο χρόνο



Μια υγιεινή δίαιτα πλούσια σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητη για δέρμα υγιές και νεανικό. Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ποτάσιο και βιταμίνες Α, C και Ε βοηθούν την βελτίωση της όψης της επιδερμίδας καθώς προάγουν την παραγωγή κυττάρων και κολαγόνου. Ας δούμε 7 τροφές που θα σας βοηθήσουν να επιβραδύνετε το χρόνο και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να λείπουν από την καθημερινή σας διατροφή.


Αβοκάντο
Προσθέστε αβοκάντο σε σάντουιτς, σαλάτες, χυμούς αλλά και σε σπιτικές μάσκες ομορφιάς. Το αβοκάντο είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Ε, ποτασίου και μονοακόρεστων λιπαρών. Η ένταξή του λοιπόν στην καθημερινή διατροφή θα βοηθήσει το δέρμα να παραμένει απαλό, ενυδατωμένο και λαμπερό. Επιπλέον το έλαιο αβοκάντο ενεργοποιεί την δημιουργία κολλαγόνου.


 Τσάι
Όλα τα είδη τσαγιού περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα. Το πράσινο και το λευκό τσάι θα δώσουν περισσότερη λάμψη στην επιδερμίδα σας καθώς περιέχουν διπλάσια ποσότητα αντιοξειδωτικών σε σχέση με το μαύρο τσάι.
Πιείτε τσάι λοιπόν για να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας από την μόλυνση του περιβάλλοντος και τον ήλιο.


 Φράουλες
Οι φράουλες μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών που προστατεύουν τα κύτταρα της επιδερμίδας από την πρόωρη γήρανση.
Η πλούσια περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C τις κάνει ακόμα πιο απαραίτητες στην διατροφή, καθώς κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι υψηλή λήψη βιταμίνης C σχετίζεται με μειωμένα ποσοστά εμφάνισης ρυτίδων και αλλοιώσεων στο δέρμα.



 Μαρούλι
Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α το μαρούλι είναι πραγματική ασπίδα προστασία για το δέρμα.
Η βιταμίνη Α που περιέχει βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων ενώ όντας πλούσιο και σε ποτάσιο αποτρέπει την κατακράτηση υγρών και τα πρηξίματα στο δέρμα.



 Καρότα
Ένα σνακ με καρότα θα προσφέρει στην επιδερμίδα σας μια γερή δόση από βιταμίνη Α και καροτίνες.
Τα καρότα βοηθούν λοιπόν στην υγιή όψη της επιδερμίδα και την δημιουργία κυττάρων. Επιπλέον η Β-καροτίνη προσδίδει μια νεανική λάμψη στο δέρμα.



 Μπρόκολα
Τα μπρόκολα αλλά και τα «ξαδέρφια» του λάχανο, κουνουπίδι και λαχανάκια Βρυξελλών, βοηθούν τον οργανισμό μας να κάνει αποτοξίνωση.
Εντάξτε τα όλα στην δίαιτά σας για υγεία που εκδηλώνεται και με λαμπερό δέρμα.



7.  Καρπούζι
Γλυκό και δροσερό, το καρπούζι προσφέρει βιταμίνες Α, Β και C, ενώ τα σπόρια του είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, καλά λιπαρά και σελήνιο. Όλα αυτά βοηθούν την καταπολέμηση των ορατών σημαδιών του χρόνου.
Κι αν απορείτε πως μπορείτε να φάτε τα κουκούτσια του καρπουζιού, βάλτε ολόκληρες φέτες καρπουζιού (μαζί με τα σπόρια) στο μπλέντερ φτιάχνοντας νόστιμους και δροσερούς χυμούς.

Read More

Μπουκιές κοτόπουλου με μπέικον


chicken-386

Υλικά για 2 άτομα
• 2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
• 1 πιπεριά πράσινη
• 1 πιπεριά κόκκινη
• 10 φέτες μπέικον
• αλάτι
• πιπέρι
• καλαμάκια για σουβλάκια
• 1 λεμόνι κομμένο στα 4 (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C, πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.
Πλένετε και στεγνώνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου. Τις παίρνετε μία μία και τυλίγετε γύρω στην καθεμιά, μισή φέτα μπέικον. Περνάτε την πρώτη στο καλαμάκι και στη συνέχεια περνάτε ένα κόκκινο και ένα πράσινο κομμάτι πιπεριάς.
Συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο περνώντας στο καλαμάκι κομμάτια κοτόπουλου τυλιγμένα με μπέικον εναλλάξ με τις πιπεριές. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι.
Ψήνετε τις κοτομπουκιές στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε τις κοτομπουκιές με ή χωρίς τα καλαμάκια τους, αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο. Συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ή πατατάκια φούρνου.

Read More

Τούρτα του Αγίου Βαλεντίνου

ΥΛΙΚΑ: 
για το παντεσπάνι: 
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει
6 κουτ της σούπας κακάο σκόνη
2 κουτ του γλυκού μπέικιν
1/4 κουτ του γλυκού σόδα μαγειρικής
1/4 κουτ του γλυκού αλάτι
1 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας ηλιέλαιο
1 μεγάλο αβγό
1 κούπα νερό.

για τη γέμιση:
2 κούπες κρέμα γάλακτος χτυπημένες σε σαντιγί
1 κούπα φράουλες σε φετάκια.
 
για το γλάσο σοκολάτας ganache:
300 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κούπα κρέμα γάλακτος.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά.
Βουτυρώνουμε μία μικρή φόρμα καρδιάς με διάμετρο 22 εκ, και γεμίστε με το μείγμα τα 2/3 της φόρμας. Ψήνουμε  το παντεσπάνι 35 λεπτά στους 175 βαθμούς, βγάζουμε το από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα.
Χωρίζουμε προσεχτικά σε 3 πάτους με την βοήθεια οδοντικού νήματος ή με μαχαίρι. Στρώνουμε την φόρμα που ψήσαμε το παντεσπάνι με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε μέσα τον ένα πάτο, καλύπτουμε με την μισή σαντιγί και τις μισές φράουλες,στρώνουμε το δεύτερο παντεσπάνι και βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί και φράουλες και καλύπτουμε με τον τρίτο πάτο παντεσπάνι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει περίπου 1/2 ώρα.Βγάζουμε και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. 
Ετοιμάζουμε το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να βράσει και προσθέτουμε τη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια ενώ σβήνουμε το μάτι, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλάσο ελαφρά και περιχύνουμε με αυτό την τούρτα μας πάνω σε μία σχάρα στον νεροχύτη μας... φυλάσουμε στο ψυγείο.

Read More

Στους τόνους του ροζ και του γκρι


table-pink-386

Το γκρι και το ροζ κάνουν έναν όμορφο συνδυασμό, βάλτε τον λοιπόν και στο τραπέζι σας και γιορτάστε με τον αγαπημένο σας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. 

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB