Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Καταπολεμήστε το σπάσιμο τρίχας και την τριχόπτωση


Να καταναλώνετε πρωτεΐνη: Για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση και το σπάσιμο της τρίχας θα πρέπει να τρέφεστε πρώτα από όλα σωστά. Εάν η διατροφή σας στερείται της πρωτεΐνης, τότε τα μαλλιά σας δεν θα γίνουν ποτέ όπως θα θέλατε. Τα μαλλιά μας είναι φτιαγμένα από πρωτεΐνη, την λεγόμενη κερατίνη. Άμα λοιπόν τη στερείτε από το οργανισμό σας, τότε δεν θα μπορείτε να αποφύγετε την τριχόπτωση και το σπάσιμο της τρίχας.

Μειώστε τη θερμότητα στα μαλλιά σας: Όταν χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή σίδερο για τα μαλλιά σας, να φροντίζετε να τα χρησιμοποιείτε σε χαμηλή θερμότητα. Μετά το λούσιμο καλό θα είναι να αφήνετε μαλλιά σας να στεγνώνουν, όσο περισσότερο μπορείτε, με φυσικό τρόπο και μετά να χρησιμοποιείτε το μπιστολάκι κλπ.

Κόψτε το κάπνισμα: Είναι γνωστό πως στο κάπνισμα κάνει πολύ κακό στον οργανισμό, αλλά και στο δέρμα μας. Έρευνες όμως αποκάλυψαν πως το κάπνισμα προκαλεί και τριχόπτωση.

Προσέξτε πως χτενίζετε τα μαλλιά σας: Είναι πολύ σημαντικό να μη χτενίζετε τα μαλλιά σας με δύναμη, καθώς έτσι σπάνε περισσότερες τρίχες από ότι θα σπάγανε με ένα απαλό χτένισμα. Αγοράστε μία βούρτσα η οποία θα ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών σας, για να αποφεύγετε το σπάσιμο της τρίχας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

©2009Woman's Touch | by TNB