Cupcakes σοκολάτας


Υλικά
120γρ. αλεύρι
35γρ. κακάο
200γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. μπέικιν
1/4 κ.γ. σόδα
1 αυγό
95γρ. γάλα
90γρ. ζεστό νερό με 1κ.γ. καφέ
1,5 κ.σ. αραβοσιτέλαιο
1 βανίλα σε σκόνη(ή 1.κ.γ. εσάνς βανίλιας)

Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ένα ταψάκι για μάφιν (υπάρχει περίπτωση να χρειαστούμε και δεύτερο ταψάκι αν οι θήκες μας είναι μικρές, εμένα δηλαδή μου βγήκαν παραπάνω από δώδεκα).
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τα στερεά υλικά (αλεύρι, κακάο, ζάχαρη, μπέικιν, σόδα, βανίλια αν είναι σε σκόνη). Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα, το αυγό, το νερό με τον καφέ, το αραβοσιτέλαιο(και τη βανίλια αν είναι σε υγρή μορφή).
Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα (δεν υπερβάλλουμε στο ανακάτεμα) και μοιράζουμε στις θήκες (καλό είναι να το μοιράσουμε σε 14-15 θήκες, γιατί σε 12 μπορεί να φουσκώσει και να βγει έξω όταν θα ψηθεί).
Ψήνουμε για 22-25'(κάνουμε το τέστ με την οδοντογλυφίδα στα 25' να δούμε αν βγαίνει στεγνή, αλλιώς αφήνουμε άλλα 2-3').

Γκανάς για γέμιση:
100γρ. κουβερτούρα (53-55%)
90γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπ.)

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και βάζουμε σε ανοξείδωτο μπωλ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρό κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε 1' και μετά ανακατεύουμε με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.

Βουτυρόκρεμα:
110γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου
230γρ. άχνη
2κ.σ. κακάο
2κ.σ. γάλα
2κ.σ. λικέρ (πχ. αμαρέτο ή λικέρ καφέ)

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη, το γάλα, κακάο, λικέρ, μέχρι να γίνει σοκολατένια κρέμα. Καμιά φορά ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου μπορεί το βούτυρο να έχει μαλακώσει πολύ και να βλέπουμε ότι δεν δένει το μείγμα, ότι είναι πολύ μαλακό, οπότε προσθέτουμε λίγη άχνη παραπάνω. Αντιστρόφως αν δούμε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα ρίχνουμε 1-2κ.σ. γάλα ή λικέρ.

Συναρμολόγηση:
Όταν κρυώσουν τα κεκάκια, κάνουμε μια τρύπα στην επιφάνειά τους (βοηθάει το εργαλείο που αφαιρεί τα κουκούτσια από το μήλο), γεμίζουμε με ένα κουταλάκι με γκανάς (ή με ένα μικρό κορνέ για ευκολία), τοποθετούμε το κομματάκι κέικ που αφαιρέσαμε.
Βάζουμε σε σακούλα κορνέ τη βουτυρόκρεμα και διακοσμούμε τα cupcakes ή με ένα μαχαιράκι.

- Μπορούμε να βάλουμε τη βουτυρόκρεμα λίγο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν τα κεκάκια, γιατί με τη ζέστη μπορεί να μαλακώσει πολύ. Αλλά με προσοχή πόσο θα την αφήσουμε ψυγείο γιατί μετά μπορεί να σφίξει πολύ και να μην βγαίνει από το κορνέ!
- Επίσης λόγω καλοκαιρινών θερμοκρασιών, μπορούμε να τα φυλάξουμε τα cupcakes σε κουτί στο ψυγείο(γιατί και το συγκεκριμένο κέικ είναι ζουμερό και δεν στεγνώνει τόσο) και όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε τα βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αν θέλουμε επίσης λιώνουμε 50γρ. λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τη χρωματίζουμε με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής, τη βάζουμε σε σακουλάκι μικρό, κάνουμε τρύπα και ρίχνουμε πάνω από τη βουτυρόκρεμα.

sugarbuzz.gr

Read More

Tips για να αποκτήστε ξανά την χαμένη φόρμα σας


Αν έχετε πάρει μερικά παραπανίσια κιλά, ακολουθήστε τα παρακάτω tips.
1. Να τρως τα γεύματα σου αργά έτσι ώστε να διαρκούν τουλάχιστον 20 λεπτά.
2. Να κοιμάσαι περισσότερο, έρευνες έχουν δείξει ότι ο λίγο περισσότερος χρόνος ύπνου το βράδυ μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε μέχρι και 30 κιλά.
3. Ακολούθησε των κανόνα των πέντε, δηλαδή καταναλώστε καθημερινά 2 μερίδες φρούτων και 3 μερίδες λαχανικών μέσα στην ημέρα. Τα φρούτα και λαχανικά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και νερό με αποτέλεσμα να αισθάνεσαι κορεσμό.
4. Επιμένετε μεσογειακά, τροφές βασισμένες στα λαχανικά τα όσπρια, το ψάρι, εκτός από υγεία, συμβάλλουν στην βελτίωση της σιλουέτες.
5. Τα μικρά και συχνά γεύματα κάθε 3-4 ώρες εκπαιδεύουν τον οργανισμό να χορταίνει με μικρότερη ποσότητα και έτσι ελέγχεται η ποσότητα που καταναλώνεις.
6. Ένταξε στην ζωή σου το περπάτημα , μια αγχολυτική δραστηριότητα χωρίς κόπωση που μας βοηθά να αποκτήσουμε ευεξία και καλή φυσική κατάσταση με εύκολο τρόπο.
7. Πως ναι στα προϊόντα ολική άλεσης γιατί είναι πλουσιότερα σε φυτικές ίνες.
8. Ξεκίνα τα κυρίως γεύματα με σούπες για να μειώσεις την όρεξη.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB