Σαρλότ με μους γιαουρτιού και κεράσια


sarlot-386

Υλικά για 3 άτομα
200γρ. γιαούρτι με γεύση κεράσι (έβαλα ένα με 2%λιπαρά)
100γρ. κρέμα γάλακτος(εδώ δυστυχώς με 35%λιπαρά!)
1κ.γ. σκόνη ζελατίνης
φρέσκα κεράσια, από τα οποία έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια
12 σαβαγιάρ
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τη ζελατίνη με 1 κουταλιά κρύο νερό και αφού φουσκώσει λιγάκι, τη λιώνουμε σε 2κουταλιές νερό που έχει βράσει.
Τότε χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να σφίξει, αλλά δεν χρειάζεται να γίνει πολύ σφιχτή σαντιγύ. Μια μέτρια κατάσταση! Την ανακατεύουμε με το γιαούρτι με μια πλαστική σπάτουλα να ενσωματωθεί και ρίχνουμε και την λιωμένη ζελατίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σιγά σιγά.
Τέλος ρίχνουμε και τα κεράσια, τα οποία αν θέλουμε τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια.
Σε μικρά τσέρκια βάζουμε τα σαβαγιάρ που τα έχουμε κόψει στη μέση, περιμετρικά και ρίχνουμε στο κενό την κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Αν δεν έχουμε μικρά τσέρκια, μπορούμε να ντύσουμε με μεμβράνη μπωλάκια(πχ. αυτά για σουφλέ), να βάλουμε πάλι περιμετρικά τα σαβαγιάρ, την κρέμα και όταν βγάλουμε πια από το ψυγείο, απλά θα το αναποδογυρίσουμε σε πιάτο και θα αφαιρέσουμε τη μεμβράνη. Η ποσότητα αυτή είναι για 3 τσέρκια ή μπωλάκια, γι' αυτό και χρησιμοποιώ λίγα σαβαγιάρ που τα κόβω στη μέση. Επίσης διακοσμούμε με κεράσια! Πρωτότυπο!

sugarbuzz.gr

Read More

Κανελόνια


kanelonia-kima-386

Υλικά
1 πακέτο κανελόνια
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό
1 κουτί ντοματοχυμό
λίγο ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένο τυρί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τον κιμά και το κρεμμύδι. Και αμέσως μετά προσθέτουμε το μισό κουτί από το ντοματοχυμό, ανακατεύοντας και το αφήνουμε να δέσει σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.
Κατόπιν σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λίγο ντοματοχυμό και γεμίζουμε τα κανελόνια ο κιμάς που περισσεύει τον ρίχνουμε από πάνω και πασπαλίζουμε με τυρί.
Ψήνουμε περίπου για μισή ώρα στους 180ΟC στο φούρνο.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB