Καρμπονάρα


Υλικά για 5-6 άτομα


½ κιλό μακαρόνια no 6
2 κουτ. σούπας βούτυρο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
125 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1/2 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών
6 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ. σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
           
Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε το μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το φυλάτε σε ένα πιάτο.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε, κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο ζωμό από τα μακαρόνια.
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά.
Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά. Ρίχνετε και το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε.
Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους (όπως θα κάνατε για ομελέτα). Προσθέτετε το κρασί και το ζουμί από τα μακαρόνια.
Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα.
Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα.
Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
 
Συμβουλή: Η καρμπονάρα στην Ελλάδα γίνεται με κρέμα γάλακτος. Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο. Αν σας αρέσει η γεύση του σκόρδου, μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1σκελιδα σκόρδο, αφήστε τη λίγο να καβουρδιστεί και βγάλτε τη: έτσι θα αρωματίσετε το βούτυρο με σκόρδο.
 Πηγή  dietup.gr

Read More

Ριζότο


Τι έχουμε:

1 φλιτζ. ρύζι για ριζότο
1/2 φλιτζ. καλαμπόκι
1/2 φλιτζ. αρακάς
1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο λαχανικών
2 κουταλιές λάδι ελιάς
1 κουταλάκι θυμάρι, τριμμένο
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Πλένουμε το καλαμπόκι, τον αρακά και τα στραγγίζουμε.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν.
Προσθέτουμε το ρύζι, σοτάρουμε ελαφρά, ρίχνουμε το καλαμπόκι και τον αρακά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα.
Κατόπιν προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε   2 φλιτζάνια βραστό νερό, το θυμάρι και τα σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα, έως ότου μαλακώσει το ρύζι, τα λαχανικά και απορροφηθούν τα υγρά. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο βραστό νερό.
Σερβίρουμε 1 1/2 φλιτζάνι από το ριζότο σε κάθε άτομο, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Πηγή: youdiet.gr

Read More

Σπαγγέτι με μανιτάρια και σκόρδο



Υλικά για 4 άτομα   


1 πακέτο (500 γραμ.) σπαγγέτι
1 μικρό πακέτο (250 γραμ.) φρέσκα μανιτάρια
4 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
2 καυτερές πιπερίτσες ή
1 κουτ. το γλυκού καυτερή πάπρικα
ελαιόλαδο
αλάτι




Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.
Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Βάζετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια και το σκόρδο με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τις καυτερές πιπεριές και τα προσθέτετε μαζί με το βρασμένο σπαγγέτι στο μείγμα ναιταριών και σκόρδου.
Προσθέτετε τη παρμεζάνα, αλατίζετε και σερβίρετε.
Κόβετε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο. Βάζετε στη κατσαρόλα τα μανιτάρια και το σκόρδο με 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.
Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό και τις καυτερές πιπεριές και τα προσθέτετε μαζί με το βρασμένο σπαγγέτι στο μείγμα μανιταριών και σκόρδου, αλατίζετε και σερβίρετε.

Read More

Δώστε νέα πνοή στη κουζίνα σας



Είτε θεωρείτε ότι είστε ο θηλυκός Μαμαλάκης, είτε ότι είστε η “βασίλισσα των deliveries" της γειτονιάς σας, είναι μάλλον σίγουρο ότι ξοδεύετε αρκετή ώρα καθημερινά, μέσα στο χώρο της κουζίνας σας.
Άρα, γιατί να μην κάνουμε μια προσπάθεια να τον ομορφύνουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και απλά;
Η κουζίνα, είναι ένας χώρος, που μπορεί να ανανεωθεί εύκολα, χωρίς να στεναχωρηθεί ο έτσι κι αλλιώς δοκιμαζόμενος οικογενειακός μας προϋπολογισμός. 
Αυτή η ανανέωση – που δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά - μπορεί να βασιστεί σε δυο λογικές. Είτε με το να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο στιλ, είτε να μπείτε στο παιχνίδι των αντίθετων χρωμάτων. Έτσι λοιπόν, ενώ περιμένετε το φαγητό που έχετε βάλει στο φούρνο να ψηθεί, σας προτείνουμε να αφιερώστε 10 λεπτά και με κάποιες έξυπνες ιδέες να ανακαινίσετε την κουζίνα σας.
Διακοσμήστε τους πάγκους σας  (3 λεπτά)Με κάποια προσεγμένα καλάθια και διακοσμητικά βάζα για τρόφιμα, μπορείτε σε πολύ σύντομο χρόνο να αλλάξετε την γενική εικόνα των πάγκων σας και παράλληλα να οργανώσετε πολύ πιο αποτελεσματικά την κουζίνα σας. Όλα αυτά τα δοχεία, θα τα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία σχημάτων και χρωμάτων, οπότε μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτά που θα ταιριάζουν με το γούστο σας, καθώς και με το στιλ σας. Εάν αισθάνεστε, ότι στην κουζίνα σας επικρατεί μια σύγχυση όταν μαγειρεύετε, τα κεραμικά δοχεία κουζίνας είναι μια τέλεια επιλογή αποθήκευσης, που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε το χώρο σας σε τάξη και ο χρόνος που θα χρειάζεστε για την προετοιμασία του φαγητού, αυτόματα θα μειωθεί. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ειδικά δοχεία, για την αποθήκευση ειδών διατροφής, όπως αλεύρι, ζάχαρη, ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, καφέ, ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά, καθώς και ειδικές κρεμάστρες για κουτάλες, πιρούνες, σπάτουλες κ.λ.π.
Αν έχετε λοιπόν αυτά τα στοιχεία, δύο λεπτά είναι αρκετά για να τα αναδιατάξετε τον πάγκο σας. Η αναδιοργάνωση αυτής της περιοχής - σε στιλιστική αρμονία με τα υπόλοιπα στοιχεία που υπάρχουν στην κουζίνα σας - μπορεί να δώσει στο χώρο μια εντελώς διαφορετική εικόνα.
Φροντίστε να είναι καθαρή  (1 λεπτό)Μαζέψτε γρήγορα vetex, σφουγγάρια, βούρτσες και απορρυπαντικό πιάτων που συνήθως είναι σωριασμένα φύρδην-μίγδην, πάνω στον πάγκο, δίπλα στο νεροχύτη της κουζίνας, και τοποθετήστε τα κάπου, που να μην φαίνονται. Ίσως μέσα σ’ ένα καλαθάκι, στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη σας. Αυτό θα μειώσει την ακαταστασία και θα βελτιώσει την εμφάνιση της κουζίνας σας.  Εάν θέλετε να αποφύγετε τη «λάτρα», και να διατηρήσετε το δάπεδο της κουζίνας σας καθαρό, μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα που πουλάει μοκέτες και χαλιά και αναζητήστε ρετάλια μοκέτας σε φωτεινά ή - γιατί όχι - φλουό χρώματα. Ζητήστε να σας τα κόψουν στη διάσταση που σας βολεύει,  θα σας κοστίσει ελάχιστα χρήματα και θα μπορείτε να το αλλάζετε κάθε φορά που λερώνεται. Μια άλλη λύση που είναι πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια, είναι οι πολύχρωμες κουρελούδες, που πλένονται πανεύκολα με το λάστιχο στην βεράντα ή ακόμα και στο πλυντήριο, αν το μέγεθός τους είναι σχετικά μικρό.
Τακτοποιήστε το τραπέζι  (2 λεπτά)Δεν θα πρέπει βέβαια να αμελήσετε το τραπέζι της κουζίνας σας, κατά τη διάρκεια αυτής της γρήγορης διακοσμητικής παρέμβασης, που κάνετε στην κουζίνα σας. Το τραπέζι της κουζίνας μπορεί να καταστρέψει όλη την προσπάθειά σας, εάν είναι ακατάστατο. Διακοσμήστε το γρήγορα με πολύχρωμα σουβέρ, ένα τραπεζομάντιλο που να ταιριάζει με την διακόσμηση της κουζίνας σας και αντίστοιχες χαρτοπετσέτες. Για να διατηρήσετε αυτήν την εικόνα και μετά από την ώρα του φαγητού, είναι καλό να γεμίστε ένα όμορφο καλάθι ή μια φρουτιέρα με φρέσκα φρούτα, όπως μήλα και πορτοκάλια, ή να τοποθετήσετε πάνω στο τραπέζι σας,  ένα βάζο με φρέσκα λουλούδια.

Οι τοίχοι μπορούν να παίξουν το δικό τους ρόλο  (3 λεπτά)Πιστεύετε ότι οι τοίχοι στην κουζίνα σας δεν έχουν τίποτα να πουν;  Βάλτε τους λοιπόν κι αυτούς  στο παιχνίδι της ανανέωσης, κρεμώντας ένα ημερολόγιο κουζίνα, ένα ρολόι ή μια κορνίζα που μέσα θα έχετε τοποθετήσει μια ζωγραφιά που θα έχει φτιάξει το παιδί σας. Πολύ απλοί τρόποι, για να δώσετε χρώμα και ζωή, σ’ ένα απλό τοίχο.  Ένας διακοσμητικός πίνακας ανακοινώσεων για την κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση των μηνυμάτων και λογαριασμών της οικογένειας, για να σταματήσουν να πέφτουν τα μαγνητάκια  κάθε φορά που ανοιγοκλείνετε την πόρτα του ψυγείου.
Μουσική, απαραίτητη ενώ μαγειρεύετε  (1 λεπτό)Ένα μικρό και κομψό ραδιόφωνο,  μπορεί να είναι μια μεγάλη προσθήκη στην συνολική εμφάνιση της κουζίνας σας. Διαλέξτε το κατάλληλο σημείο πάνω στον πάγκο και τοποθετήστε ένα ραδιόφωνο ή ένα cd-player. Θα είναι η τέλεια συντροφιά και θα σας παρακινεί ευχάριστα παίζοντας μουσική, την ώρα που θα αφιερώνετε “δημιουργικά” για το μαγείρεμα και τον καθαρισμό του χώρου ή την ώρα του φαγητού. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε μια μικρή συλλογή από τα αγαπημένα σας CD , που θα τα απολαμβάνετε, όταν θα βρίσκεστε στην κουζίνα σας .

Read More

Συμβουλές για αντιγήρανση


Ακολουθήστε τις 10 αυτές καθημερινές συνήθειες για να παρατείνετε την νεανική σας εμφάνιση.
   1. Καταναλώστε μεγάλη ποσότητα νερού. Έως και τρία λίτρα την ημέρα είναι επιτρεπτό εφόσον η ενυδάτωση είναι εκείνη που αποτρέπει την δημιουργία ρυτίδων.

   2. Χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασία ακόμα και τους χειμερινούς μήνες η ενυδατική σας κρέμα θα πρέπει να σας παρέχει ένα μίνιμουμ προστασίας.

   3. Επιλέξτε  κρέμες ημέρας που περιέχουν στη σύνθεσή της Α- υδροξυοξέα ή ρετινοειδή είναι άριστα αντιγηραντικά  μιας και αποτελεσματικότητα τους είναι αποδεδειγμένη. Βεβαιωθείτε  όμως πως απλώνετε καθημερινά αντιηλιακό καθώς οι συγκεκριμένες συνθέσεις αυξάνουν την ευαισθησία της επιδερμίδας στον ήλιο.

   4. Για τις ζώνες του προσώπου που εμφανίζουν αυξημένη τάση για γραμμές έκφρασης χρησιμοποιήστε ένα ειδικό προϊόν-στιλό που γεμίζει τα επιμέρους σημεία και λειαίνει την επιδερμίδα.

   5. Ποτέ μην παραλείπετε πριν το νυχτερινό σας ύπνο  την διαδικασία του ντεμακιγιάζ όσο κουρασμένες και να είστε. Η επιδερμίδα πρέπει να είναι καθαρό από προϊόντα μακιγιάζ όταν κοιμάστε ώστε να αναπνέει ελεύθερα και να  επιτυγχάνει την μέγιστη δυνατή ανανέωση των κυττάρων.

   6. Χρησιμοποιήστε μια κρέμα νυχτός με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιγηραντική σύνθεση με υαλουρονικό οξύ.

   7. Κάντε ένα καλό peeling μια φορά τον χρόνο σε έναν δερματολόγο ή πλαστικό ιατρό.

   8. Προσέξτε η διατροφή σας να σας παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία

   9. απαραίτητα για την σωστή ανανέωση των κυττάρων εκ των έσω.

  10. Αποφύγετε όσο μπορείτε το στρες, ακολουθήστε κάποιο πρόγραμμα χαλάρωσης και γιόγκα εάν είναι δυνατόν.

  11. Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, εξασφαλίστε ένα οχτάωρο ύπνου κάθε μέρα!

Πηγή:  e-gynaika.gr

Read More

Μερικές κακές συνήθειες επιτρέπονται!


Δεν πηγαίνουμε στο γιατρό για προληπτικές εξετάσεις, δεν γυμναζόμαστε, περνάμε περίπου 3,5 ώρες τη μέρα μπροστά στην τηλεόραση, οδηγούμε ΙΧ, σαν να μην υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς. Το αποτέλεσμα; Να μειώνεται συνεχώς το προσδόκιμο ζωής μας. Ωστόσο, υπάρχουν και κακές συνήθειες όπως το να κοιμάστε λίγο παραπάνω ή το να άγχεστε λιγάκι που σας κάνουν καλό!
* Κοιμάστε παραπάνω: Αν δεν κοιμάστε περισσότερο από 8 – 9 ώρες (που δηλώνει κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή ή κατάθλιψη) τότε καλά κάνετε. Εκτός από την ξεκούραση που σας προσφέρει βοηθά τον οργανισμό να αποκαταστήσετε τις φθορές που υπόκεινται σε καθημερινή βάση, ενώ φαίνεται ότι σας προφυλάσσει από τον κίνδυνο του διαβήτη και τις παθήσεις της καρδιάς.
* Έχετε λίγο άγχος: Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μικρές δόσεις στρες κρατούν το μυαλό και το σώμα σε εγρήγορση. Τέτοιου είδους στρεσογόνα ερεθίσματα αποτελούν για τον οργανισμό τονωτικές ενέσεις, που τον βοηθούν «να ανεβάσει στροφές», ώστε να μη δουλεύει στο ρελαντί, χωρίς όμως να τον καταπονούν.
* Σας αρέσει να τσιμπολογάτε: Κι όμως, το διαρκές τσιμπολόγημα «κόβει» την όρεξη και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αποτέλεσμα; Αποτρέπονται οι κρίσεις λαιμαργίας που οδηγούν σε υπερφαγία και συσσώρευση περιττών κιλών.

Read More

Πώς να χάσω λίπος από την κοιλιά;


Γιατί συσσωρεύεται το λίπος τοπικά;Η αποθήκευση λίπους στην κοιλιά είναι κατάλοιπο του αρχέγονου συστήματος αυτοσυντήρησης του ανθρώπου το οποίο έκρινε και την επιβίωση. Τώρα που η τροφή αφθονεί, το κοιλιακό λίπος πλέον είναι επιβλαβές. Γι΄αυτό η σωστή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την απώλεια λίπους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Τι να φάτε για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά

Καταναλώνετε υγιή λιπαρά: Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί σας βοηθά να ελέγξετε την όρεξή σας και τα επίπεδα ορμονών στο σώμα σας που ελέγχουν το κάψιμο λίπους και το “χτίσιμο” των μυών. Καλά λιπαρά βρίσκονται στους κρόκους αυγών, στους ωμούς ξηρούς καρπούς, στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το αβοκάντο, μεταξύ άλλων. Μια χούφτα ωμών ξηρών καρπών, όπως τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, κάθε μέρα περίπου μισή ώρα πριν το φαγητό, θα περιορίσει την όρεξή σας, ενώ θα σας προσφέρουν κάποιες απαραίτητες πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη.
Λαμβάνετε πρωτεΐνες: Σε κάθε γεύμα λαμβάνετε μια πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης. Αυτές οι πρωτεΐνες μπορούν να προέλθουν από γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέατα, καθώς και από τα καρύδια και τα φασόλια. Εάν είστε καλά εφοδιασμένοι σε πρωτεΐνες, αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών σας, ειδικά αν αθλείστε τακτικά με βάρη, ενώ θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας. Έτσι θα κάψετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες ταχύτερα και θα χάσετε λίπος από το στομάχι.
Προτιμήστε τα φυσικά σάκχαρα: Δώστε προσοχή στην πρόσληψη επεξεργασμένων υδατανθράκων, όπως τα επεξεργασμένα σιτηρά με βάση το άμυλο και τα επεξεργασμένα σάκχαρα. Η κατανάλωσή τους σε τακτική βάση μπορεί να σας προκαλεί εμπόδια στην απώλεια λίπους στο στομάχι. Τρώτε φυσικά σάκχαρα που θα βρείτε σε ολόκληρα φρούτα. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν εμποδίζουν τη δημιουργία υπερβολικού σακχάρου στο αίμα. Αποφεύγετε τους έτοιμους χυμούς φρούτων, αφού οι ίνες έχουν αφαιρεθεί και είναι κυρίως ζάχαρη.
Επιλέξτε τα λαχανικά που μπορούν να σας βοηθήσουν: Πιθανώς να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες χημικές ουσίες που αποτελούν μέρος του περιβάλλοντος και των τροφίμων πλέον, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του λίπους στο στομάχι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτά τα χημικά ονομάζονται ξενοοιστρογόνα και όταν εκτίθεστε σε αυτά, μέσα από τα τρόφιμα, το νερό ή το περιβάλλον, εμποδίζουν τον οργανισμό σας να συνεχίσει να καίει λίπος από την κοιλιά. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αποφύγετε την έκθεση στα χημικά αυτά, αφού βρίσκονται παντού, από το άρωμά σας μέχρι στο καθαριστικό που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας. Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τις επιπτώσεις τους; Κάποια λαχανικά, ποικιλίες τσαγιού και μπαχαρικά έχουν συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των αρνητικών επιπτώσεων των ξενοοιστρογόνων. Τα πιο αποτελεσματικά είναι τα γνωστά ως σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το λάχανο κ.λπ. Αυτά έχουν συγκεκριμένα συστατικά, που καταπολεμούν τις επιπτώσεις των ξενοοιστρογόνων και μπορούν να βοηθήσουν στο κάψιμο λίπους από την κοιλιά ακόμα πιο αποτελεσματικά.
Τι να επιλέξετε
  • Άπαχα γαλακτοκομικά
  • Ελαιόλαδο
  • Κρεμμύδι
  • Μήλα
  • Καρότα
  • Μαρούλι
  • Μπρόκολο
  • Λάχανο
  • Ψάρια
  • Δαμάσκηνα
  • Σέλινο
  • Σπανάκι
  • Όσπρια
  • Πουλερικά

Read More

Μοσχαράκι στοιφάδο


Υλικά

1 ½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (8 μερίδες περίπου)
 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250 ml χυμό ντομάτας
1 ½ κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα
3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Βάζετε το μοσχάρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τόσο νερό ώστε μόλις να το καλύπτει. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 40 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που θα βγάζει κατά διαστήματα.
Όταν το κρέας θα έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον χυμό, τη ζάχαρη και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό ώστε μόλις να καλύπτει και πάλι το κρέας.
Μόλις πάρει μια βράση σπρώξτε το κρέας από τη μια πλευρά και από την άλλη αδειάστε τα κρεμμυδάκια.
Μαζί με τα κρεμμυδάκια προσθέστε τη δάφνη, την κανέλλα, το ξίδι, το κρασί, το ελαιόλαδο και αλάτι.
Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 45 λεπτά με μία ώρα.
Προσοχή! Για να ανακατέψετε το φαγητό θα κουνάτε την κατσαρόλα σε ημικύκλια και δε θα χρησιμοποιήσετε κάποιο κουτάλι ή πιρούνι για να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια.

Το φαγητό είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει η σάλτσα του, θα έχει μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα κρεμμυδάκια θα έχουν βράσει, χωρίς όμως να διαλυθούν.
Κατά τη διάρκεια ψησίματος να έχετε το νου σας να έχει πάντα ζουμάκι, το οποίο πρέπει προς το τέλος να ελαττωθεί σχεδόν στο μισό.

Πηγήdietup.gr

Read More

Χάστε βάρος χωρίς δίαιτα



Ποιος σας είπε ότι για να αδυνατίσετε, πρέπει να λιμοκτονήσετε; Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, υπάρχουν τρόποι να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων καθημερινά χωρίς κόπο και στερήσεις. Να θυμάστε ότι για να χάσετε μισό κιλό σε μία εβδομάδα πρέπει να μειώσετε κατά 500 τις θερμίδες που καταναλώνετε κάθε ημέρα.

  Κρατήστε λεπτομερές ημερολόγιο διατροφής και φυσικής δραστηριότητας. Έτσι θα ξέρετε επακριβώς τι τρώτε και πόσο κινείστε.

  Αφού καταγράψετε τι ακριβώς τρώτε, υπολογίστε τις θερμίδες. Στα έτοιμα τρόφιμα του εμπορίου θα τις δείτε εύκολα στις συσκευασίες τους, ενώ για τα υπόλοιπα μπορεί να σας βοηθήσει και ένας θερμιδομετρητής.

  Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων, δίνοντας έμφαση στην ποσότητα που περιέχει τις αναγραφόμενες θερμίδες και τα λιπαρά.

  Μειώστε το λίπος. Να τηγανίζετε σε αντικολλητικά σκεύη με νερό αντί για λάδι, να βάζετε το μισό ή λιγότερο βούτυρο, σάλτσα ή κρέμα γάλακτος στο φαγητό και να προτιμάτε τις λάιτ εκδοχές των αγαπημένων σας τροφίμων.

  Αντικαταστήστε το πρόσθετο αλάτι, που προκαλεί κατακράτηση υγρών, στο φαγητό με όποια μπαχαρικά σάς αρέσουν.

  Φάτε καυτερά. Κόκκινες πιπεριές και τσίλι φαίνεται ότι διεγείρουν τον μεταβολισμό, ενώ «κόβουν» και την όρεξη.

  Κάνετε έξυπνες αλλαγές. Αντί για τηγανητές πατάτες, προτιμήστε τις ψητές στο αλουμινόχαρτο, και αντί για μηλόπιτα βράστε στην κατσαρόλα μήλα και προσθέστε κανέλα.

  Να πίνετε αλκοόλ μετά το φαγητό. Μελέτες έχουν δείξει πως όταν πίνουμε πριν ή στη διάρκειά του, τρώμε περισσότερο.

  Να πίνετε άφθονο νερό για να κόβετε την πείνα σας.

Read More

Δώστε ζωή στα παλιά σας έπιπλα


Όλες έχουμε στο σπίτι μας ξύλινα έπιπλα που έχουν ξεμείνει από… άλλες δεκαετίες: η παλιά βιβλιοθήκη που είχαμε όταν ήμασταν ακόμη μαθήτριες, το σκαλιστό τραπεζάκι της γιαγιάς, η συρταριέρα που… με το ζόρι μας φόρτωσε η μαμά μας.

Όλα αυτά, που πλέον σας προκαλούν θλίψη και θέλετε να τα αντικαταστήσετε, μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν καινούργια, και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία σε ειδικούς. Πως;

Αρκεί να τους αλλάξετε πόμολα και, φυσικά, να τα βάψετε, σε όποια funky ή chic απόχρωση εσείς θέλετε (τι θα λέγατε για ένα φωτεινό κίτρινο; Ή ένα έντονο μωβ; Ή ένα κλασικό μπεζ;). Η διαδικασία είναι μεν χρονοβόρα, αλλά θα γλυτώσετε τα έξοδα και, αν την κάνετε παρέα με ένα φίλο σας, θα τη διασκεδάσετε πολύ. Ξεκινάμε;
Τι θα χρειαστείτε:
1. Χρωματιστά βερνίκια εμποτισμού, που προστατεύουν το ξύλο και αλλάξουν ελαφρώς το χρώμα του ή μπογιά ξύλου (ρεπουλίνη), που χαρίζει πλούσιο χρώμα στα έπιπλα και διατίθεται σε ματ ή γυαλιστερό (λαδομπογιά).
2. Βελατούρα. Είναι υπόστρωμα λευκού χρώματος που δεν είναι μπογιά και χρησιμοποιείται πριν τη βαφή.
3. Λούστρο. Προσφέρει γυαλάδα και τελικό φινίρισμα – αν φυσικά θέλετε να δώσετε αυτή τη γυαλιστερή όψη στα έπιπλά σας.
4. Πινέλα και ρολό για βερνίκια και μπογιές ξύλου, που διαφέρει από το ρολό για τους τοίχους καθώς είναι από σφουγγάρι. Στο κατάστημα με τα είδη βαψίματος θα σας καθοδηγήσουν.
5. Γυαλόχαρτο, που πουλιέται σε φύλλα. Προμηθευτείτε 2-3 διαφορετικά πάχη. Με αυτό θα τρίψετε το έπιπλο ώστε να απομακρύνετε την παλιά μπογιά του.
6. Στόκο για ξύλα, για να κλείσετε ρωγμές και βαθουλώματα που τυχόν έχουν δημιουργηθεί στο έπιπλο.
7. Διαλυτικό για να αραιώσετε τα βερνίκια και τις μπογιές σας, καθώς και για να πλύνετε τα πινέλα σας μετά τη χρήση.
Πώς να το κάνετε:
1. Βεβαιωθείτε ότι το έπιπλο σας είναι ξύλινο. Δυστυχώς, αν είναι κατασκευασμένο από μελαμίνη ή άλλο υλικό που απομιμείται το ξύλο, δεν επιδέχεται αλλαγές.
2. Στρώστε έναν πάγκο με εφημερίδες, για να μπορέσετε να δουλέψετε με άνεση.
3. Τρίψτε καλά την επιφάνεια του επίπλου,  με τριβείο για καλύτερο αποτέλεσμα και χρησιμοποιώντας λεπτό γυαλόχαρτο, για να μη το χαράξετε.  Το προηγούμενο στρώμα μπογιάς θα πρέπει να απομακρυνθεί  τελείως.
4. Καθαρίστε τις σκόνες και τα υπολείμματα του τριψίματος με την ηλεκτρική σκούπα ή με ένα στεγνό πανί. Να είστε σχολαστικές εδώ, εν ανάγκη καθαρίστε το με ένα βρεγμένο πανί και αφήστε το να στεγνώσει.
5. Περάστε με πινέλο ή ρολό τη βελατούρα, που προετοιμάζει την επιφάνεια για τη μπογιά. Αφήστε να στεγνώσει και ξανατρίψτε ελαφρά με ένα ψιλό γυαλόχαρτο.
6. Είστε έτοιμη να βάψετε: Το πιστόλι βαφής θα σας χαρίσει το πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, αν όμως δεν σας πειράζει να φαίνεται ερασιτεχνικό, ένα απλό ρολό για έπιπλα αρκεί. Μια καλή λύση είναι επίσης και η μπογιά σε σπρέι, αλλά δοκιμάστε τη πρώτα από διάφορες αποστάσεις, ώστε να καταλάβετε πως λειτουργεί. Περάστε όσα χέρια εσάς σας ικανοποιούν και ανταποκρίνονται στο γούστο σας.
7. Είστε έτοιμες. Αφήστε το νέο σας έπιπλο να στεγνώσει καλά και υποδεχθείτε το στο σπίτι!

Read More

Μάσκα σοκολάτας για τόνωση του δέρματος


Η σοκολάτα πέρα από ωραία γεύση έχει και θεραπευτικές ιδιότητες και αν τη χρησιμοποιή­σετε εξωτερικά ως καλλυντικό μπορείτε να προσφέρετε πολλά στην ομορφιά σας.
Μια σοκολατοθεραπεία στο σπίτι σίγουρα θα ανανεώσει το δέρμα και την όψη σας.
Η μαύρη σοκολάτα τονώνει την επιδερμίδα και βελτιώνει την υφή της, κάνοντάς την απαλή και λαμπερή.
Συνταγή για μάσκα σοκολάτας:
Υλικά:Μαύρη σοκολάτα
Αμυγδαλέλαιο

Εκτέλεση:
Ρίξτε την κουβερτούρα μέσα σε μπεν μαρί ή μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Μόλις λιώσει αναμίξτε τη με λίγες σταγόνες αμυγδαλέλαιου και άπλωσε τη στο σώμα σου ή ακόμα και στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.
Άφησε την μάσκα για 20’ και μετά ξέβγαλέ τη με χλιαρό νερό.
Η αίσθηση που αφήνει είναι πραγματικά χαλαρωτική και απρόσμενα ευχάριστη.

Read More

Μάσκα προσώπου με ασπράδι αυγού για γρήγορη λάμψη


Μάσκα με ασπράδι αβγού
Χτύπησε δύο ασπράδια αβγού.
  • Αν έχεις ξηρό δέρμα, ανάμειξέ το με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι.
  • Αν το δέρμα σου είναι λιπαρό, ανάμειξέ το με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι.
Άφησέ το στο πρόσωπό σου για 15-20 λεπτά μέχρι να αισθανθείς την επιδερμίδα σου να σε τραβάει.
Αφαίρεσε με χλιαρό προς κρύο νερό.
Δίνει σύσφιξη και άμεση λάμψη.

Read More

Πώς να καθαρίσω σωστά τη βούρτσα των μαλλιών μου;

Ποιος ο λόγος να λούζετε τα μαλλιά σας, αν αργότερα θα τα χτενίσετε με μια βρώμικη, γεμάτη χνούδια βούρτσα; Τα μαλλιά σας και η βούρτσα σας θα φαίνονται καλύτερα αν καθαρίζετε τη βούρτσα των μαλλιών σας τακτικά. 

Πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό της βούρτσας σας, φροντίστε να εξετάσετε από τι υλικά είναι φτιαγμένη. Μερικές βούρτσες, όπως αυτές με ξύλινα χερούλια, απαιτούν περισσότερο μαλακή μεταχείριση από τις άλλες. 
Αφαιρέστε τα μαλλιά από την βούρτσα
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν καθαρίζετε τη βούρτσα σας είναι να αφαιρέσετε τα μαλλιά που έχουν μπερδευτεί επάνω της. Ωστόσο, σε περίπτωση που αποδεικνύεται ότι είναι δύσκολο, μπορείτε να δοκιμάσετε να αφαιρέσετε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας μια χτένα με λεπτή λαβή ακόμη και μία οδοντογλυφίδα.
Πλύνετε τη βούρτσα σας στο νεροχύτη
Αν η λαβή της βούρτσας σας δεν είναι ούτε από ξύλο ούτε από καουτσούκ, μπορείτε να μουλιάσετε τη βούρτσα σας στο νεροχύτη με νερό και σαμπουάν. Απλά γεμίστε το νεροχύτη με ζεστό νερό (όχι πολύ ζεστό) και προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού απαλό σαμπουάν (οποιουδήποτε τύπου). Αναμείξτε το σαμπουάν στο νερό με τα δάχτυλά σας μέχρι το διάλυμα είναι ομοιογενές. Το σαμπουάν λογικά θα αφαιρέσει τα έλαια και άλλα υπολείμματα αρκετά εύκολα.
Αφού η βούρτσα σας έχει μουλιάσει στο νεροχύτη για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια άλλη βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε τη βούρτσα που καθαρίζετε. Το πλεονέκτημα της χρήσης μιας άλλης βούρτσας αντί για μια οδοντόβουρτσα είναι ότι μπορείτε να καθαρίσετε και τις δύο βούρτσες ταυτόχρονα.
Αφού η βούρτσα σας έχει τριφτεί καλά, απλά ξεπλύνετε την κάτω από τη βρύση, με χλιαρό νερό.
Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλη τη σαπουνάδα και τις βρωμιές από τη βούρτσα σας, μπορείτε να την κρεμάσετε ή να την ακουμπήσετε σε μια πετσέτα για να στεγνώσει. Μπορείτε να δοκιμάσετε να σκουπίσετε τη βούρτσα σας με την πετσέτα, αλλά αυτό είναι δύσκολο και δεν είναι πραγματικά απαραίτητο.
Αν βούρτσα σας είναι από ξύλο ή από καουτσούκ, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε μια μικρή ποσότητα από το σαπουνόνερο και να τρίψετε με αυτήν ελαφρά τη βούρτσα σας . Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τη βούρτσα κάτω από τη βρύση με χλιαρό νερό. Μην αφήνετε την βούρτσα σας να μουλιάσει στο νεροχύτη, ούτε ακόμη και για μερικά λεπτά, και προσέξτε να μην απορροφήσει νερό η λαβή της.
Πηγή: noikokyra.gr

Read More

Ζελέ με χυμό φρούτων και γιαούρτι


Εύκολο και δροσερό γλυκό ζελέ με χυμό φρέσκων φρούτων και γιαούρτι.
Υλικά για το ζελέ:
  • 500 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
  • 100 γρ. φράουλες κομμένες στα τέσσερα (πλυμένες και καθαρισμένες)
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
Υλικά για την κρέμα γιαουρτιού:
  • 1 κιλό γιαούρτι σακούλας
  • 120γρ. μέλι
  • 3 φύλλα ζελατίνας (15 γρ.)
Τρόπος παρασκευής:
  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το 1/3 από τις πολτοποιημένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  2. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε και ρίχνουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας, αφού προηγουμένως τα έχουμε μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύουμε.
  3. Ενσωματώνουμε με την υπόλοιπη πούλπα και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να αρχίσει να πήζει.
  4.  Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε μία ψηλή φόρμα των 2 λίτρων.
  5. Ετοιμάζουμε την κρέμα γιαουρτιού.
  6. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα λιώνουμε με λίγο ζεστό.
  7. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μέλι και ρίχνουμε ελάχιστο από αυτό μέσα στη λιωμένη ζελατίνα.
  8. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το υπόλοιπο γιαούρτι.
  9. Το τοποθετούμε στο ψυγείο και όταν σταθεροποιηθεί, αδειάζουμε την κρέμα γιαουρτιού.
  10. Αφήνουμε για αρκετές ώρες ώστε να παγώσει και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ζεστού νερού.
Από katiana.gr

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB