Πονεμένα πόδια;Υπάρχει λύση!


woman-feet-pain-386
Πόσες φορές έχετε γυρίσει σπίτι και δεν ξέρετε με ποιο τρόπο να ξεκουράσετε τα πόδια σας, είτε γιατί είναι πρησμένα από την ορθοστασία ή το περπάτημα, είτε γιατί πονάνε.
Όταν ξεκουράζεστε έχετε τα πόδια σας ανασηκωμένα πάνω από το ύψος της καρδιάς. Μην κάθεστε ποτέ με σταυρωμένα πόδια. Φροντίστε να αγοράζετε παπούτσια απογευματινή ώρα που τα πόδια σας θα είναι ήδη πρησμένα και δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να αγοράσετε μικρότερο νούμερο παπούτσια. Ποτέ μη δοκιμάζετε ένα καινούριο παπούτσι καθιστή. Πάντα να σηκώνεστε και να το περπατάτε. Αν κάνετε καθιστική δουλειά, καλό θα είναι ανά τακτά διαστήματα να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγο ώστε να ξεπιάνεστε. Μη φοράτε σφιχτές κάλτσες, ειδικά αν αυτές σταματούν στο γόνατο. Για να αγοράσετε αθλητικά παπούτσια συμβουλευτείτε τον ειδικό και πείτε για τι ακριβώς τα θέλετε (τρέξιμο, γυμναστήριο, περπάτημα, κ.λπ.).
Όταν επιστρέφετε στο σπίτι σας ανακουφίστε τα πόδια σας γεμίζοντας μία λεκάνη με ζεστό νερό και αιθέρια έλαια με καταπραϋντικές ιδιότητες.

Read More

Αγαπημένη sangria!




Υλικά
1 πορτοκάλι
1 λεμόνι
1 ροδάκινο
1 φέτα πεπόνι ή ανανά
1 κουτ. της σούπας κανέλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 ποτηράκι κονιάκ
100 γρ. ζάχαρη
 1 ½ λίτρο κόκκινο ή ροζέ κρασί
½ λίτρο σόδα (προαιρετικά)
Εκτέλεση 
Πλένετε καλά όλα τα φρούτα. Ψιλοκόβετε το πορτοκάλι και το λεμόνι χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους. Ξεφλουδίζετε το ροδάκινο και το πεπόνι και τα ψιλοκόβετε.
Τοποθετείτε τα φρούτα σε μία κανάτα ή σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε την κανέλα, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το κρασί, και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφήνετε τη sangria για αρκετές ώρες (τουλάχιστον 3) στο ψυγείο. Τελευταία στιγμή πριν τη σερβίρετε, προσθέτετε και τη σόδα. Σερβίρεται πάντα παγωμένη.

Read More

Κεφτέδες σουβλάκια



keftedakia-386
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, άπαχος
8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ ντομάτα
1 ματσάκι δυόσμος φρέσκος
1 ματσάκι μαϊντανός
1 αβγό
½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού ξίδι
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα
καλαμάκια ξύλινα, για σουβλάκια
5-6 αγγουράκια κομμένα σε φέτες
μερικά ντοματίνια
Εκτέλεση 
Μουλιάζετε το ψωμί σε μια λεκανίτσα με νερό και μετά το στύβετε καλά με το χέρι και το ρίχνετε σε μπολ.
Κόβετε το κρεμμύδι στα 4 και το ρίχνετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, πλυμένο και χοντροκομμένο, την ντομάτα, το ελαιόλαδο και το ξίδι. Τα χτυπάτε για να γίνουν πολτός, και τα ρίχνετε στο μπολ με το ψωμί.
Προσθέτετε τον κιμά, το αβγό, αλάτι και πιπέρι, και ζυμώνετε καλά τον κιμά, τον οποίο αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.
Παίρνετε μικρές ποσότητες μίγματος κιμά και τον πλάθετε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι ή φριτέζα και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια στο καυτό λάδι αφού, πρώτα, τα αλευρώσετε.
Βγάζετε τα κεφτεδάκια σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και όταν κρυώσουν λίγο, τα περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με ένα ντοματίνι και μία φετούλα αγγούρι.
Τα σερβίρετε σε πιατέλες, μαζί με τσιπς πατάτας.

Read More

Σουβλάκια χοιρινά


Υλικά για 4 μερίδες
  • 500 γρ. χοιρινό σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά σε κομμάτια
  • Μαρινάδα
  • 1 κουτ. μέλι
  • 1 κουτ. ξίδι
  • 2 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κοπανισμένη
  • 1 κουτ. θυμάρι
  • Αλατοπίπερο
Τρόπος παρασκευής
  1. Χωρίζετε τα κομμάτια του κρεμμυδιού σε φέτες.
  2. Παίρνετε σε 3 μεγάλα σουβλάκια εναλλάξ κρέας, πιπεριές και κρεμμύδια.
  3. Σε μπολ χτυπάτε καλά το μέλι και το ξίδι.
  4. Προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
  5. Με πινέλο αλείφετε με το μείγμα τα σουβλάκια.
  6. Αφήνετε να μαριναριστεί για 3-4 ώρες.
  7. Βάζετε στο γκριλ ή στο μπάρμπεκιου και ψήνετε για 7-8 λεπτά γυρίζοντάς τα 1-2 φορές ώσπου να μαλακώσει το κρέας.
  8. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφετε με τη μαρινάδα 1-2 φορές για να μην ξεραθούν.
  9. Σερβίρονται ζεστά με σαλάτα ρυζιού.
Από katiana.gr

Read More

Ενυδάτωση με αγγούρι



cucumber-woman-beauty-386
Όπως είναι γνωστό, το αγγούρι ανακουφίζει τα μάτια μας, για αυτό και εμείς ακολουθούμε τα παρακάτω tips:
Kόβουμε 2 ροδέλες αγγούρι και τις τοποθετούμε στα μάτια μας για 15 λεπτά περίπου.
Παίρνουμε τη φλούδα του αγγουριού ή όσες περισσότερες φλούδες μπορούμε και τις τοποθετούμε στο πρόσωπό μας, ιδιαίτερα στις περιοχές που αφορούν κάτω από τα μάτια, τα μάγουλα και τα μήλα του.
Στη συνέχεια, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με κρύο νερό και το σκουπίζουμε πολύ απαλά.
Το αγγούρι περιέχει άφθονο νερό και δροσίζει το πρόσωπό μας, ενώ παράλληλα το ενυδατώνει. Επίσης, το αγγούρι περιέχει τις βιταμίνες C, B1 και Β2 και στο φλοιό του εμπεριέχεται η βιταμίνη Α.

Read More

Μιλφέιγ



Millefeuille-386
Υλικά
• 1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα
Υλικά για την κρέμα
• 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
• 1 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 6 αβγά
• 3 βανίλιες
• 9 γεμάτες κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
• 2 κουτ. της σούπας φρέσκο βούτυρο
• 200 γρ. σοκολάτα λευκή, κομμένη σε κομμάτια
Για τη διακόσμηση
• 250 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
• ζάχαρη άχνη
• τρίμματα σφολιάτας
Εκτέλεση 
1. Ρίχνετε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζετε στη φωτιά. Σε ένα μπολ, χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
2. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε το 1/3 του ζεστού γάλακτος στο μίγμα των αβγών. Ανακατεύετε με το σύρμα και αδειάζετε το μίγμα στο υπόλοιπο γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα, μέχρι να «δέσει» η κρέμα.
3. Μόλις «δέσει» η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζετε από τη φωτιά. Ρίχνετε τα κομμάτια της σοκολάτας και το βούτυρο. Ανακατεύετε καλά για να ενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζετε την κρέμα σε καθαρό σκεύος να κρυώσει. Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
4. Απλώνετε τις φρέσκες σφολιάτες σε δύο λαμαρίνες στρωμένες με χαρτί ψησίματος, τις κόβετε στη μέση και τρυπάτε όλη την επιφάνεια τους με πιρούνι για να μην φουσκώσουν.
5. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, τουλάχιστον για μισή ώρα, έως ότου αρχίσει να τρίβεται η σφολιάτα.
6. Όταν κρυώσουν, τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι σφολιάτας σε πιατέλα. Απλώνετε πάνω του τη μισή ποσότητα κρέμας, τη σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας και απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα.
7. Σκεπάζετε την κρέμα με το τρίτο φύλλο σφολιάτας και τελειώνετε καλύπτοντας το μιλφέιγ με σαντιγί και πασπαλίζοντας το μιλφέιγ με τρίμματα σφολιάτας και ζάχαρη άχνη

Read More

Καλαμαράκια με ρύζι



kalamarakia-386
Υλικά για 4 άτομα
750 γρ. καλαμαράκια
1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
3 ντομάτες φρέσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουτ. της σούπας φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελιές μαύρες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
3-4 φλιτζάνια νερό ζεστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση 
Καθαρίζετε τα καλαμαράκια. Τραβάτε το κεφάλι, αφαιρείτε το μάτι, το στόμα και το κόκαλο και κρατάτε τα πλοκάμια. Κόβετε το σώμα του καλαμαριού σε λωρίδες και τα πλοκάμια στη μέση. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε πολύ καλά.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2', γυρίζοντας τα με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνετε την ντομάτα και τη γυρίζετε για λίγα λεπτά στην κατσαρόλα με ξύλινο κουτάλι. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 3 φλιτζάνια καυτό νερό. Αφήνετε το ρύζι να βράσει και να φουσκώσει. Αν θέλετε το ρύζι σας πιο μαλακό, προσθέτετε επιπλέον νερό.
Λίγο πριν γίνει το φαγητό, προσθέτετε τον μαϊντανό, τις ελιές και τον δυόσμο, ψιλοκομμένα. Δίνετε μια τελευταία βράση στο φαγητό και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το φαγητό σας πρέπει να είναι ζουμερό, γιατί αλλιώς θα στεγνώσει το ρύζι.
Σερβίρετε μετά από λίγο σε πιάτα, πασπαλίζοντας με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Read More

Σπιτικές κρέμες για το μωρό σας



Τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι τα πιο σημαντικά, για να θέσει τόσο τις σωματικές όσο και τις νοητικές βάσεις, για τη μετέπειτα ζωή του. Η διατροφή, μαζί με το περιβάλλον του παιδιού, παίζει το σημαντικότερο ρόλο για την ανάπτυξή του. Επιπλέον, ήδη από αυτή την ηλικία, το παιδί θα αποκτήσει τις διατροφικές συνήθειες, που θα έχει στο μέλλον.
Συνήθως οι πρώτες στερεές τροφές αρχίζουν να μπαίνουν από τον 4ο – 6ο μήνα του βρέφους και το γάλα (μητρικό ή φόρμουλα) εξακολουθεί να αποτελεί την κύρια πηγή ενέργειας και θρεπτικών συστατικών για το βρέφος. Η καλύτερη ηλικία για να αρχίσει η εισαγωγή τροφίμων είναι από τον 6ο μήνα, γιατί ο πεπτικός σωλήνας και τα νεφρά του βρέφους είναι πιο ώριμα, έχει αρχίσει να υποχωρεί το αντανακλαστικό εξώθησης της γλώσσας, το βρέφος σταδιακά μπορεί να κάθεται, να καταπίνει πιο συμπαγείς δομές από το γάλα και φυσικά αρχίζει να δείχνει ενδιαφέρον για το ό,τι τρώνε οι μεγάλοι και προσπαθεί να τους μιμηθεί. Η έναρξη στερεών τροφών είναι «επικίνδυνη» για το βρέφος , είτε ξεκινήσει νωρίτερα, είτε αργότερα από την ηλικία, που το παιδί είναι ικανό να τη δεχτεί.

Τα απαραίτητα συμπληρωματικά του γάλακτος τρόφιμα, που πρέπει σταδιακά να ενταχθούν στο διαιτολόγιο του βρέφους, είναι:
    Πλούσια σε ενέργεια, πρωτεΐνες και μικροθρεπτικά συστατικά (ιδιαίτερα σίδηρο, ψευδάργυρο, ασβέστιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και φυλλικό οξύ)
    Καθαρά και ασφαλή, δηλαδή χωρίς παθογόνους μικροοργανισμούς, χωρίς επιβλαβή χημικά ή τοξίνες, χωρίς σκληρά μέρη, με τα οποία μπορεί να πνιγεί το παιδί και όχι πολύ ζεστά.
    Χωρίς πολλά μπαχαρικά (κυρίως πιπέρι) και χωρίς αλάτι
    Εύκολα και ευχάριστα στην κατανάλωσή τους
    Εύκολα στην παρασκευή τους
    Μη αλλεργιογόνα. Ξεκινάμε με τα πιο ασφαλή και δοκιμάζουμε τελευταία τα πιο πιθανά για αλλεργίες.

Η πρώτη τροφή που θα δοθεί στο βρέφος είναι το ρυζάλευρο, καλύτερα βιολογικό και εμπλουτισμένο σε σίδηρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και άλλων γλυκαντικών. Το ρυζάλευρο είναι το λιγότερο αλλεργιογόνο τρόφιμο και δεν περιέχει γλουτένη. Ταυτόχρονα ή / και 3 ημέρες μετά το ρυζάλευρο προστίθενται ως δεκατιανό τα φρούτα μήλο, αχλάδι, μπανάνα, με ένταξη κάθε νέου φρούτου ανά 3ήμερο. Η σειρά και ο συνδυασμός με τον οποίο θα επιλεχθούν, συνήθως ποικίλλει και ουσιαστικά δεν παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί στόχος των πρώτων γευμάτων είναι να εξοικειωθεί το βρέφος με τη χρήση του κουταλιού και προοδευτικά με την κατάποση και την έννοια του φαγητού. Ξεκινάμε με 1–2 παιδικά κουταλάκια και σταδιακά φτάνουμε μέχρι τα 200 ml, πάντα ανάλογα και με την όρεξη του παιδιού.

Ξεκινώντας την ημέρα του το βρέφος που μόλις έχει αρχίσει να τρώει στερεά, έχει σαν πρώτο γεύμα γάλα, στη συνέχεια θα ακολουθήσει το φρούτο από τις 10 – 12, θα ξαναπιεί γάλα, το απόγευμα θα φάει την κρέμα από ρυζάλευρο και το βράδυ θα ακολουθήσουν 1 ή περισσότερα γεύματα με γάλα. Όλα τα τρόφιμα, είτε είναι φρούτα είτε τα δημητριακά, δίνονται σε μορφή πουρέ – κρέμας. Τα φρούτα αλέθονται, ενώ τα δημητριακά αναμιγνύονται συνήθως με νερό ή γάλα. Στην αρχή θα χρειάζεται συμπλήρωμα του γεύματος με γάλα, είτε μητρικού είτε φόρμουλας, γιατί το βρέφος δεν τρώει με επάρκεια. Σε περίπτωση που και αργότερα δεν καταφέρνει να φάει επαρκή ποσότητα, το γεύμα του πρέπει να συμπληρώνεται με γάλα, ανάλογα και με το ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού.

Η εισαγωγή κάθε καινούριου τροφίμου, πρέπει να διαρκεί από 3 έως 15 μέρες στα πιο αλλεργιογόνα τρόφιμα, όπως το αγελαδινό φρέσκο γάλα, το αυγό, πρώτα ο κρόκος και στη συνέχεια το ασπράδι, και το ψάρι. Αυτό το μεσοδιάστημα είναι αρκετό, για να ευαισθητοποιηθεί ο οργανισμός του βρέφους και να εκδηλώσει κάποια αλλεργική αντίδραση ή ανησυχία, εμετό, εξάνθημα ή διάρροια, ενώ είναι και κατάλληλος χρόνος να προλάβει ο γονιός να το παρατηρήσει και να αποκλείσει το συγκεκριμένο τρόφιμο, το οποίο θα ξαναμπεί αργότερα.

Στη συνέχεια, ακολουθούν τα λαχανικά, με πρώτα το κολοκύθι, το καρότο, την πατάτα, μόνα τους ή μαζί με κοτόπουλο ή μοσχαράκι. Μπορούν να ακολουθήσουν και άλλα λαχανικά, όπως σέλινο, σπανάκι, μαρούλι, λάχανο, αρακάς, καθώς και όσπρια. Το φαγητό, συνήθως για λόγους ευκολίας, είναι προτιμότερο να υπολογίζουμε ότι θα καλύψει δύο μεσημεριανά γεύματα του μωρού και θα το συντηρήσουμε στο ψυγείο, με  ιδιαίτερη προσοχή κατά τους θερινούς μήνες. Στο φαγητό πάντα προσθέτουμε φρέσκο ελαιόλαδο και λίγο αργότερα και λεμόνι, ενώ δε χρησιμοποιούμε ποτέ αλάτι, ζάχαρη και μπαχαρικά, τουλάχιστον μέχρι την ηλικία που θα αρχίσει να τρώει τα τρόφιμα της οικογένειας. Είναι πάντα προτιμότερο να επιλέγουμε εποχιακά φρούτα και λαχανικά και αν υπάρχει η άνεση της επιλογής, βιολογικά τρόφιμα.


Μπορείτε μόνη σας
Στο εμπόριο κυκλοφορούν έτοιμες βρεφικές τροφές είτε φρούτων είτε φαγητού, οι οποίες δεν αποτελούν ενδεδειγμένη λύση για την καθημερινή σίτιση του βρέφους, αλλά αποτελούν πολύ καλή εναλλακτική στις περιπτώσεις που βρισκόμαστε έξω ή σε κάποιο ταξίδι. Ό,τι φτιάχνεται στο σπίτι είναι πάντα προτιμότερο και γι’ αυτό θα δούμε κάποιες επιλογές και γεύματα που μπορούμε να φτιάξουμε. Στην αρχή, όλες οι τροφές πρέπει να αλέθονται, για να μπορούν να καταναλωθούν από το βρέφος, αλλά στη συνέχεια μπορούμε να τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή και να τις ψιλοκόβουμε, καθώς θα μεγαλώνει το παιδί και θα αποκτά μασητικές δεξιότητες:

Πρωί - Φρουτόκρεμα 
Όπως προαναφέρθηκε, ξεκινάμε με σταδιακή εισαγωγή των φρούτων, πάντα αλεσμένων. Φτιάχνετε μία φρουτόκρεμα, στην αρχή μόνο με μήλο, μετά με μήλο και αχλάδι και μετά προσθέτετε και μπανάνα (η σειρά μπορεί να είναι διαφορετική, αν και αυτή είναι η προτιμότερη). Το αλεσμένο μήλο στην αρχή μαυρίζει πολύ γρήγορα και αν δεν το «συμπαθεί» το παιδί, μπορεί να βραστεί πρώτα, για να γλυκάνει. Αργότερα, μπορούν να προστεθούν και άλλα εποχιακά φρούτα, π.χ. όπως πορτοκάλι (καλύτερα ως χυμός σε μπιμπερό ή μέσα στη φρουτόκρεμα), μανταρίνι, φράουλα, ροδάκινο χωρίς τη φλούδα, καρπούζι, πεπόνι, ακτινίδιο. Σε καμία περίπτωση δε δίνουμε την κρέμα με το μπιμπερό και δεν προτιμάμε τους χυμούς από το ολόκληρο αλεσμένο φρούτο.

Πρωί – Αυγό 
Το αυγό το αρχίζουμε μετά τον 8ο – 10ο μήνα και πολλές φορές, εάν το παιδί έχει ιστορικό αλλεργιών, μετά τον πρώτο χρόνο. Στην αρχή δίνουμε τον κρόκο καλά βρασμένο (6 – 10 λεπτά) και αργότερα μελάτο. Πολλές φορές, για να μπορέσει το βρέφος να φάει τον κρόκο, που έχει έντονη μυρωδιά, μπορούμε να του αλέσουμε μαζί λίγο φρούτο ή να του βάλουμε λίγο ψωμάκι. Λίγο αργότερα θα προσθέσουμε και το αλλεργιογόνο ασπράδι.

Μεσημεριανό – Γεύμα 
Όταν ξεκινάμε τα μεσημεριανά γεύματα, δίνουμε πρώτα σούπα λαχανικών, που μπορεί να περιέχει κολοκύθι, κρεμμύδι, καρότο, πατάτα, σέλινο, πράσο. Αργότερα, θα προστεθεί το κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα ή το μοσχαράκι, χωρίς ορατό λίπος, καλά βρασμένα και αλεσμένα. Το ψάρι θα ενταχθεί πολύ αργότερα. Και θα μαγειρεύεται κατά τον ίδιο τρόπο. Τόσο στη χορτόσουπα, όσο και στην κοτόσουπα και στην κρεατόσουπα, μπορούμε να προσθέτουμε ρύζι ή λίγο μακαρονάκι. Και δεν ξεχνάμε το λάδι και το λεμόνι.

Απόγευμα - Κρέμα δημητριακών 
Ξεκινάμε με το ρυζάλευρο, το οποίο ανάλογα και με το ρυθμό ανάπτυξης του παιδιού ή θα το ανακατέψουμε με γάλα, για περισσότερη ενέργεια ή με νερό. Αν το βρέφος αρνείται να καταναλώσει το «άνοστο» ρυζάλευρο, μπορούμε να αλέσουμε μέσα σε αυτό και φρούτα, κυρίως μπανάνα, που του δίνει μία ωραία γλυκιά γεύση. Ελεύθερο γλουτένης είναι και το κεχρί, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τον πρώτο καιρό, μετά το ρυζάλευρο ή αντί αυτού. Αργότερα, προς τον 8ο μήνα, μπορούν σταδιακά να μπουν και άλλα δημητριακά, που περιέχουν γλουτένη, όπως το σιτάρι και η βρώμη. Και σε αυτά, μπορούμε να προσθέτουμε φρούτα αλεσμένα ή φρουτοχυμό, για καλύτερη γεύση. Δεν πρέπει να μπαίνει σοκολάτα μέσα στην κρέμα, για να μην τη συνηθίζει το παιδί.

Αργότερα, η κρέμα δημητριακών θα αντικατασταθεί από γιαούρτι. Σκέτο γιαούρτι, γιαούρτι με αλεσμένα φρούτα, γιαούρτι με λίγη κρέμα δημητριακών και αργότερα, γιαούρτι με κομματάκια μαλακών φρούτων ή/και δημητριακών, που τα αφήνουμε να μαλακώσουν, αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό ενδιάμεσο γεύμα. Προτιμήστε το κατσικίσιο, το αιγοπρόβειο ή το πλήρες στραγγιστό αγελαδινό γιαούρτι, που είναι λιγότερο γλυκά ή κάντε ανάμιξη με παιδικά, που είναι πιο γλυκά. Καλό είναι να μη συνηθίζουν τα παιδιά στις πολύ γλυκές, αλλά και πολύ αλμυρές γεύσεις.

Μπορείτε επιπλέον να δίνετε λίγο ψωμί ή φρυγανιά, όχι όμως πριν ή/και μαζί με το φαγητό, για να μην κόβεται η όρεξη του παιδιού. Αποφεύγετε να δίνετε κάτι άλλο στα βρέφη, όπως γλυκά και τυροπιτοειδή. Με την έναρξη των στερεών τροφών, το βρέφος πρέπει να καταναλώνει και επαρκείς ποσότητες νερού.

Read More

Ανανεωθείτε με σπιτικές μάσκες για το πρόσωπο


Το να φτιάχνεις σπιτικά προϊόντα ομορφιάς μπορεί να γίνει μια πολύ ευχάριστη απασχόληση. Με υλικά που βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κουζίνα μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικά καθαριστικά για την επιδερμίδα του προσώπου μας που θα κάνουν το δέρμα μας να μοιάζει –και να είναι- υγιές, καθαρό και φρέσκο. Ας δούμε μερικές εύκολες και δημοφιλείς συνταγές.

Peeling με μέλι και βρώμη
(για κανονικά-μεικτά δέρματα)

Συστατικά:
- ½ κούπα αλεσμένη βρώμη
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένα φουντούκια

Οδηγίες:
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε το πήλινγκ σε καθαρό και υγρό πρόσωπο.
- Χαλαρώνουμε για 10 λεπτά αφήνοντας τα ευεργετικά συστατικά να δράσουν
- Αφαιρούμε την πολλή ποσότητα με μία πετσέτα μουσκεμένη σε χλιαρό νερό
- Ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με άφθονο κρύο νερό.

Οφέλη:
Ήπια απολέπιση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας.


Peeling με μέντα και λεβάντα
(για λιπαρά δέρματα)

Συστατικά
- 1 κούπα αλεσμένη βρώμη
-1/2 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα
-1 κούπα λευκό πηλό (θα τον βρείτε στα φαρμακεία)
- ½ κούπα μέλι

Οδηγίες:
- Βάλτε τη βρώμη, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα βότανα στο μπλέντερ και ψιλοκόψτε τα. Αναμειγνύετε το μέλι με τον πηλό και τους προσθέτετε τα ψιλοκομμένα υλικά.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο.
- Παίρνετε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα και το αναμειγνύετε με λίγο χλιαρό νερό.
- Τοποθετήστε το στο πρόσωπο και το λαιμό, δημιουργώντας ένα παχύ στρώμα και κάνοντας ελαφρύ μασάζ.
- Ξεπλένετε με χλιαρό νερό

Οφέλη:
Καταπολεμά την λιπαρότητα και τα σπυράκια


Μάσκα με αγγούρι
(για ευαίσθητα δέρματα)

Συστατικά
- Ένα μικρό αγγουράκι καθαρισμένο
- ½ κούπα γιαούρτι
- 3 κουταλιές της σούπας πηγμένο γάλα (ζητήστε το έτσι, ή σαν «τυρόπηγμα» σε καταστήματα υγιεινών τροφών)

Οδηγίες:
- Τρίβετε το αγγουράκι σε ένα μπολ
-Προσθέτετε το γιαούρτι και το πηγμένο γάλα και δημιουργείτε ένα ομοιογενές μείγμα
- Απλώνετε στο πρόσωπο και τον λαιμό κάνοντας μασάζ
- Χαλαρώνετε για 5 λεπτά αφήνοντας τη μάσκα να δράσει και ξεπλένετε με δροσερό νερό.

Οφέλη:
Θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα, κλείνει τους πόρους και βοηθά να εξαλειφθούν κοκκινίλες και ερεθισμοί.

Read More

Αντιμετωπίστε τα σπυράκια με θαλασσινό νερό


peel-woman-face-386
Αν έχετε σπυράκια ή γενικότερα πρόβλημα ακμής στο πρόσωπο, το μπάνιο στη θάλασσα θα σας βοηθήσει αρκετά, αφού το αλάτι κατευνάζει το υπάρχον πρόβλημα.
Αφήστε το αλάτι της θάλασσας να δράσει και να απορροφηθεί από το πρόσωπο σας.
Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό και φυσικά δεν ξεχνάτε ποτέ να εφαρμόζετε το αντηλιακό προσώπου σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Ειδικότερα αν έχετε ευαίσθητο πρόσωπο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές, ώστε να μην πάθετε τη γνωστή φωτοαλλεργία κατά την οποία εμφανίζονται μικρά κόκκινα σπινθουράκια.
Συνοψίζοντας, βάζουμε το αντηλιακό μας με ιδιαίτερη έμφαση στο σημείο Τ και τα μάγουλα, ανανεώνοντάς το συχνά, ειδικότερα αν υπάρχει έκθεση στον ήλιο. Όσον αφορά το αλάτι της θάλασσας, όπως είπαμε, αφήστε το να κάνει τη δουλεία του και εσείς τη δική σας.

Read More

Σας έχει σχεδόν τελειώσει το lip-gloss;

Λίγο πριν το ραντεβού σας συνειδητοποιείτε ότι το αγαπημένο σας lip-gloss τελείωσε! Ή μάλλον ό,τι έχει απομείνει βρίσκεται πάνω στα τοιχώματα. Και τώρα τι κάνετε; Τρέχετε να αγοράσετε καινούριο; Όχι! Μέσα σε 5 λεπτά θα έχετε και πάλι το lip-gloss σας έτοιμο για χρήση!!!
alt
Βήμα 1ο:
Βάλτε λίγο νερό σε ένα μπρίκι να ζεσταθεί καλά (ε δεν χρειάζεται και να βράσει!) και ρίξτε το νερό μέσα σε μία κούπα. Αν έχτε στο σπίτι φούρνο μικροκυμάτων τοποθετήστε κατευθείαν στο φούρνο μια κούπα με νερό και βάλτε τη για 1 λεπτό στην υψηλή σκάλα. Προσοχή μόνο όταν θα βγάζετε την κούπα: καίει πολύ!!!
altΒήμα 2ο:
Τοποθετήστε τα μισοτελειωμένα lip-gloss σας μέσα στην κούπα με το ζεστό νερό με το καπάκι να κοιτά προς τα πάνω. Βεβαιωθείτε ότι τα έχετε σφραγίσει καλά! Αφήστε τα εκεί για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3ο:
Βγάλτε τα lip-gloss από την κούπα! Όπως θα δείτε το περιεχόμενο που βρισκόταν στα τοιχώματα τώρα είναι έτοιμο για χρήση! Αφήστε τα lip-gloss όρθια έως ότου κρυώσουν ώστε να μην κρυώσει και πάλι το προϊόν πάνω στα τοιχώματα.
altΠολλές φορές το περιεχόμενο που βρίσκεται στα τοιχώματα μπορεί να γεμίσει σχεδόν το 1/3 του lip-gloss σας! Για να αρχίσουμε λοιπόν να κάνουμε λίγη οικονομία!!
Από dietup.gr

Read More

Στρούντελ με μήλα


Υλικά για 6 μερίδες
500γρ πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα, χωρίς τα κουκούτσια τους και κομμένα σε χοντρές φέτες.
100γρ αποξηραμένα μήλα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες τύπου σουλτανίνας
½ κούπα Canderel σε σκόνη
1 ξυλάκι κανέλλα
½ φλιτζάνι νερό
6 φύλλα ζύμη σφολιάτας
Λίγο λαδάκι
200γρ παγωτό βανίλια με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC. Βάλτε σε μία κατσαρόλα τα πράσινα μήλα, τα ξερά μήλα, τις σταφίδες, το Canderel, την κανέλλα και την μισή κούπα νερό. Σκεπάστε την κατσαρόλα και ψήστε τα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Αφαιρέστε το ξυλάκι της κανέλλας και στραγγίξτε. Αφήστε τα να κρυώσουν.
Ανοίξτε το πρώτο φύλλο ζύμης και προσεχτικά απλώστε λίγο λαδάκι και βάλτε το επόμενο φύλλο πάνω του. Συνεχίστε να κάνετε το ίδιο μέχρι να έχετε τοποθετήσει όλα τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Βάλτε τη γέμιση που έχετε φτιάξει από τη μία άκρη στην άλλη. Διπλώστε τις άκρες και κάντε τη ζύμη ρολό.
Ψήστε σε ένα αντικολλητικό ταψί για 30 λεπτά ή μέχρι να δείτε τη ζύμη να έχει ροδίσει.
Σερβίρετε κόβωντάς το σε κομμάτια και βάζοντας παγωτό στο πλάι.
Από dietup.gr

Read More

Πατατοσαλάτα με ζαμπόν,πιπερίτσες και τυρί κρέμα

patatosalata me zamponΥλικά

4 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
4 χοντρές (περίπου 3χιλ) φέτες ζαμπόν με χαμηλά λιπαρά κομμένες σε κύβους
4 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
½ κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
½ πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ραντίζετε τα κυβάκια πατάτας με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού. Βάζετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και, γυρνώντας τις συνεχώς, τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις τοποθετείτε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το έξτρα λάδι. Τις τοποθετείτε μέσα ένα μπολ, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε απαλά, για να μη διαλυθούν οι πατάτες.
  
Από dietup.gr

Read More

Μοσχαράκι στιφάδο


4480108a_blogΥλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες (8 μερίδες περίπου)
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
250 ml χυμό ντομάτας
1 ½ κιλό μικρά κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα
3 φύλλα δάφνης
1 ξυλάκι κανέλας
½ φλιτζάνι ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζετε το μοσχάρι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τόσο νερό ώστε μόλις να το καλύπτει. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 40 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό που θα βγάζει κατά διαστήματα. Όταν το κρέας θα έχει μαλακώσει αρκετά, ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα τις ντομάτες, τον χυμό, τη ζάχαρη και πιπέρι και προσθέτετε, αν χρειάζεται, λίγο νερό ώστε μόλις να καλύπτει και πάλι το κρέας. Μόλις πάρει μια βράση σπρώξτε το κρέας από τη μια πλευρά και από την άλλη αδειάστε τα κρεμμυδάκια. Μαζί με τα κρεμμυδάκια προσθέστε τη δάφνη, την κανέλλα, το ξίδι, το κρασί, το ελαιόλαδο και αλάτι. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για άλλα 45 λεπτά με μία ώρα. Προσοχή! Για να ανακατέψετε το φαγητό θα κουνάτε την κατσαρόλα σε ημικύκλια και δε θα χρησιμοποιήσετε κάποιο κουτάλι ή πιρούνι για να μη διαλυθούν τα κρεμμυδάκια.
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν θα έχει χυλώσει η σάλτσα του, θα έχει μαλακώσει εντελώς το κρέας και τα κρεμμυδάκια θα έχουν βράσει, χωρίς όμως να διαλυθούν. Κατά τη διάρκεια ψησίματος να έχετε το νου σας να έχει πάντα ζουμάκι, το οποίο πρέπει προς το τέλος να ελαττωθεί σχεδόν στο μισό.
Από dietup.gr

Read More

Κλαμπ σάντουιτς με κοτόπουλο και σος γιαουρτιού


club sandwichΥλικά
 
6 ψωμάκια του τοστ
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
400γρ (2 στήθη κοτόπουλου) βρασμένα
½ κόκκινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
2 φέτες τυρί για τοστ με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλάκι μαργαρίνη light
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την γέμιση κοτόπουλου: Βράζετε τα στήθη κοτόπουλου πολύ καλά μέσα σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε σε πολύ-πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε αρχικά τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι, την πάπρικα, το σκόρδο, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ανακατεύετε και πάλι πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Αλείφετε τα ψωμάκια του τοστ με ελάχιστη μαργαρίνη και τα βάζετε στην τοστιέρα να φρυγανιστούν για λίγο. Τα βγάζετε και φτιάχνετε τα κλαμπ σάντουιτς ως εξής: Παίρνετε ένα ψωμάκι, βάζετε μια φέτα τυρί του τοστ, από πάνω αλείφετε με το ¼ της «κοτοσαλάτας» που φτιάξατε, καλύπτετε με μια φέτα ψωμί του τοστ, από πάνω αλείφετε επίσης με άλλο ¼ της κοτοσαλάτας και τελειώνετε με ένα ακόμη φρυγανισμένο ψωμάκι. Κόβετε στα 4 το τετράγωνο διπλό τοστ που έχει σχηματιστεί, ώστε να κάνετε τριγωνάκια. Επαναλαμβάνετε με τα άλλα 3 ψωμάκια.
Σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.
Από dietup.gr

Read More

Δροσερό σουφλέ λεμονιού


Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά
Συνολικός χρόνος παρασκευής: μηδέν
Υλικά για 4-6 μερίδες
  • 5 αβγά, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
  • 1 φλιτζάνι πολύ ψιλή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • ¾ φλιτζανιού σουρωμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κουτάλι ζελατίνη
  • ¼ φλιτζανιού νερό
  • 300 ml κρέμα, ελαφρά χτυπημένη
  • κομμένα φιστίκια ή καβουρδισμένα και κοπανισμένα αμύγδαλα
  • χτυπημένη κρέμα, έξτρα για διακόσμηση
Τρόπος παρασκευής
  1. Κόψτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο 5 εκ. μεγαλύτερο από την περιφέρεια μιας φόρμας σουφλέ 1.25 λίτρων και βάθους 16 εκ. Διπλώστε το αλουμινόχαρτο στη μέση κατά μήκος. Τυλίξτε το γύρω από το εξωτερικό της φόρμας, με 5 εκ. να περισσεύει πάνω από τα χείλη της. Δέστε το αλουμινόχαρτο με σπάγκο.
  2. Με ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σ’ ένα μπολ για 3 λεπτά ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το μείγμα. Ζεστάνετε το χυμό λεμονιού και προσθέστε το σιγά σιγά στο μείγμα των κρόκων, ενώ θα χτυπάτε συνεχώς.
  3. Βάλτε τη ζελατίνη με το νερό σ’ ένα μικρό μπολ. Βάλτε το μπολ σε ζεστό νερό και ανακατέψτε ώσπου να διαλυθεί η ζελατίνη. Προσθέστε τη σιγά σιγά στο μείγμα του λεμονιού, χτυπώντας με χαμηλή ταχύτητα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπαστέ το με διαφανή μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά ώσπου να σφίξει κάπως.
  4. Με ένα μεταλλικό κουτάλι, ρίξτε τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα του λεμονιού. Με ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών σε ένα καθαρό μπολ ώσπου να σχηματιστούν κορυφές. Ρίξτε γρήγορα το ασπράδι στο μείγμα του λεμονιού και ανακατέψτε ελαφρά. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και αφήστε το να παγώσει. Βγάλτε το κολάρο του αλουμινόχαρτου, ρίξτε αμύγδαλα γύρω στο σουφλέ και διακοσμήστε το πάνω μέρος με την έξτρα χτυπημένη κρέμα.
Η ΖΕΛΑΤΙΝΗ
Η ζελατίνη, που φτιάχνεται από κόκαλα και χόνδρους ζώων, υπάρχει στο εμπόριο σε σκόνη ή σε φύλλα. Δεν έχει γεύση και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δένει σάλτσες, πατέ και επιδόρπια.
Ακολουθήστε τις συνταγές με ζελατίνη κατά γράμμα. Μετρήστε το νερό και τη ζελατίνη προσεκτικά, μια και λαθεμένες ποσότητες θα κάνουν τη ζελατίνη να μην έχει τη σωστή υφή. Χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό κουτάλι για να αφαιρέσετε τυχόν αδιάλυτους κρυστάλλους. Προσέξτε, όταν ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα, να έχουν και τα δύο την ίδια θερμοκρασία (χλιαρά), διαφορετικά η ζελατίνη θα σβολιάσει και δεν θα διαλυθεί. Προσθέστε αργά τη διαλυμένη ζελατίνη, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου το μείγμα ν’ αρχίσει να δένει.

Read More

Ψητά ροδάκινα με παγωτό βανίλια


Γρήγορη κι εύκολη αυτή η συνταγή σας δίνει ένα μοναδικό επιδόρπιο για το καλοκαιρινό σας τραπέζι.

Κόβετε στη μέση ροδάκινα (υπολογίζετε 1 ροδάκινο ανά άτομο), βγάζετε τα κουκούτσια και πασπαλίζετε την κομμένη πλευρά τους με ένα ομοιόμορφο στρώμα από ζάχαρη. Βάζετε σε καυτό γκριλ και ψήνετε για 5-10 λεπτά ή ώσπου η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει, να καραμελώνει και να παίρνει καφέ «χρώμα». Σερβίρετε ζεστά με παγωτό βανίλια

Read More

Όμορφη και στη ζέστη του καλοκαιριού

Το πρώτο βήμα που κάνουμε το καλοκαίρι είναι να μειώσουμε τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιούμε. Το πρόσωπο μας θα ασφυκτιά αν βάλουμε serum, ενυδατική, αντηλιακή και make up. Είναι σαν να φοράμε το ένα ρούχο πάνω από το άλλο στην καρδιά του καλοκαιριού.Αντικαταστήστε τα βαριά make up και τις κρέμες με λιπαρή υφή με προϊόντα που δίνουν ματ αποτέλεσμα. Αν το make up είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε αντηλιακή κρέμα με χρώμα. Τέλος, σταματήστε τη χρήση του concealer.

Read More

Δροσερό καρπούζι


Γνωρίζατε τα οφέλη του;

Με γλυκιά γεύση και άρωμα, το καρπούζι αποτελεί το πιο δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού. Σύμφωνα με έρευνες, περιέχει πλήθος ευεργετικών για την υγεία μας συστατικών, πολλά από τα οποία ίσως δεν γνωρίζουμε.
Μάθετε λοιπόν ότι:
1. 100 γρ. καρπούζι έχουν 30 θερμίδες, 7,6 γρ. υδατάνθρακες και 94 γρ. νερό.
2. Έχει αρκετή ζάχαρη, γι' αυτό αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση του.
3. Περιέχει βιταμίνη C, που δρα προστατευτικά κατά της γήρανσης, βήτα-καροτίνη και βιοτίνη, που δρουν προληπτικά στην ανάπτυξη καρκίνου.
4. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, που μας προστατεύει από τις μολύνσεις και ενδυναμώνει την όραση.
5. Η βιταμίνη Β6 που περιέχει βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.
6. Περιέχει το αμινοξύ citrolline, που στον οργανισμό μας μετατρέπεται σε ένα βασικό αμινοξύ, την αργινίνη, που συμβάλλει σημαντικά στη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος.
7. Περιέχει λυκοπένιο, μια ουσία με έντονη αντιοξειδωτική δράση, και κάλιο, που συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης έχοντας παράλληλα διουρητική δράση.
8. Οι φυτικές ίνες που περιέχει βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου.


Πηγή:Forma
 

Read More

Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση πνιγμού




Ο πνιγμός είναι πολυστηματική ή δυνητικά μοιραία νόσος που προκύπτει από παρ’ ολίγο ασφυξία σε σκέπασμα από νερό του προσώπου ή ολόκληρου του κεφαλιού ενός ατόμου. Συνήθως μερική μόνο ποσότητα νερού εισχωρεί στους πνεύμονες και 100% των ασθενών πεθαίνουν χωρίς πράγματι να έχουν εισροφήσει νερό.

Το νερό που συχνά βγαίνει από το στόμα του πάσχοντος, προέρχεται μάλλον από το στομάχι παρά από τους πνεύμονες του και θα πρέπει να το αφήνουμε να αδειάζει κανονικά χωρίς πίεση. Οι προσπάθειες να βγάζουμε δια της βίας το νερό από το στομάχι μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εισπνοή του περιέχομένου του.

Συμπτώματα
-Διαταραχή επιπέδου συνείδησης ή κώμα
-Απών ή νηματοειδή σφυγμός
-Ταχύπνοια ή αγωνιώδη αναπνοή
-Κυάνωση
-Συριγμός
-Υπορθερμία
-Φτωχή αντίδραση, διασταλμένες και ακίνητες κόρες.

Αγωγή
-Βγάλτε το θύμα γρήγορα από το νερό και τοποθετήστε τον σε στάση (ΚΑΑ) Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση
-Κρατήστε το κεφάλι του χαμηλότερα από το σώμα του για να μειώσετε τον κίνδυνο να εισπνεύσει νερό
-Ελευθερώστε την τραχεία, ελέγξτε το σφυγμό και την αναπνοή
-Φροντίστε για την υποθερμία, αντικαταστήστε τα βρεγμένα ρούχα του προστατέψτε τον από το νερό και δώστε του ζεστά υγρά
-Στείλτε τον πάσχοντα σε νοσοκομεία ακόμα και αν δείχνει να έχει συνέλθει
-Ασθενείς με κανονικό επίπεδο συνείδησης χωρίς ενδείξεις αναπνευστικής καταστολής παραμένουν στο νοσοκομεία για 24 με 48 ώρες
-Πιθανόν να χρειαστεί εισαγωγή σε ΜΕΘ
-Υπάρχει το φαινόμενο του ολικού πνιγμού με επιπτώσεις περίπου 5% όπου τα συμπτώματα του ασθενή ξεκινούν λίγες ώρες αργότερα.

Πρόληψη
-Σωστή επιτήρηση των παιδιών από τους ενήλικες
-Γνώση των κανόνων ασφαλείας στο νερό
-Υποχρεωτική περίφραξη των πισινών
-Αποφυγή του οινοπνεύματος ή ψυχοτρόπων φαρμάκων μέσα στο νερό

Πιθανές επιπλοκές
-Παρατεταμένα νευρικά επακόλουθα
-Φόβος του νερού
-Πνευμονίτιδα – από πνευμόνων
-Δευτεροπαθής πνιγμός

Πορεία – Πρόληψη
-Οι ασθενείς που είναι σε εγρήγορση ή σχεδόν κατευνασμένοι την ώρα που έρχονται στο νοσοκομείο έχουν αυξημένη πιθανότητα πλήρης ανάρρωσης.
-Οι ασθενείς που είναι σε κωματώδη κατάσταση και στους οποίους γίνεται ΚΑΑ την ώρα της εμφάνισης και στο νοσοκομείο έχουν μια περισσότερο επίφοβη και συχνά φτωχή πρόγνωση.
-Η κατάδυση μπορεί να έχει προκύψει από απώλεια συνείδησης και κατά λάθος πτώση στο νερό λόγω κάποιας άλλη νόσου (π.χ. τραύμα αρρυθμία, σπασμός κλπ).
 

Πηγή : iatronet.gr

Read More

Πώς να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό rock μανικιούρ



woman-386
Έχετε ανατρεπτικό πνεύμα και επαναστατική διάθεση; Ευτυχώς, οι τάσεις είναι μαζί σας. «Βουτήξτε» τα νύχια σας σε... σκοτεινά χρώματα και αναδείξτε τη ροκ πλευρά της ομορφιάς σας.
Σκούρα νύχια σε 10 βήματα
1. Με τη βοήθεια της λίμας κοντύνετε τα νύχια σας, δώστε τους τετράγωνο σχήμα και στρογγυλέψτε τις άκρες τους.
2. Βουτήξτε τα χέρια σας για 2΄-10΄ σε χλιαρή σαπουνάδα. Μπορείτε μάλιστα να έχετε ρίξει μέσα άλατα καθώς και μία αντιστιπτική ταμπλέτα.
3. Μαλακώστε τα πετσάκια και την περιοχή γύρω απ' αυτά με ένα ειδικό προϊόν και στη συνέχεια σπρώξτε τα με ένα ξύλινο στικ, μια μπατονέτα ή το ειδικό σύνεργο. Αποφύγετε να τα κόψετε, αν όμως το κρίνετε απαραίτητο, κάντε το τουλάχιστον με μέτρο και αφαιρέστε μόνο ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο.
4. Τρίψτε ελαφρά το δέρμα που βρίσκεται στις γωνίες των νυχιών με μια ελαφρόπετρα, για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα.
5. Ενυδατώστε το δέρμα γύρω από τα νύχια σας με ένα ειδικό λάδι και, αφού περάσουν λίγα λεπτά, καθαρίστε την επιφάνεια των νυχιών με ένα πανάκι βουτηγμένο σε ασετόν (αποφύγετε το βαμβάκι γιατί αφήνει χνούδι).
6. Αν θέλετε το σκούρο βερνίκι να μην εισχωρήσει στα νύχια σας, περάστε τα πρώτα με ένα διάφανο βερνίκι (μπορεί να είναι και σκληρυντική βάση).
7. Βουτήξτε το πινέλο σε ένα σκούρο βερνίκι (μαύρο, βαθύ μοβ ή μπορντό) και στριφογυριστέ το καλά στο λαιμό του μπουκαλιού ώστε να φύγει το πλεονάζον χρώμα.
8. Βάψτε πρώτα τη μεσαία λωρίδα του νυχιού κι έπειτα τις δύο πλαϊνές. Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, περιμένετε 5'-10' και προχωρήστε στη δεύτερη στρώση. Για μεγαλύτερη διάρκεια στο χρώμα, φροντίστε οι στρώσεις του βερνικιού να είναι λεπτές.
9. Αφήστε τα νύχια σας να στεγνώσουν για λίγο και περάστε τα με ένα top coat βερνίκι. Έτσι το χρώμα θα σταθεροποιηθεί καλύτερα και θα αποκτήσει έξτρα λάμψη.
10. Αν το βερνίκι έχει βάψει όχι μόνο τα νύχια σας αλλά και ορισμένα σημεία του δέρματος, βουτήξτε μια μπατονέτα σε ασετόν και σβήστε τις ατέλειες. Για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιήστε το ειδικό διορθωτικό στιλό.

Read More

Tip για λαμπερά μαλλιά



Για να δώσετε extra λάμψη στα μαλλιά σας το καλοκαίρι, φτιάξτε την ακόλουθη φυσική μάσκα γι’ αυτά.
Ανακατέψτε μια μικρή κουταλιά μέλι με ένα λίτρο νερό και αν έχετε ξανθά μαλλιά προσθέστε και 5-6 σταγόνες λεμόνι. Το συγκεκριμένο μείγμα το ψεκάζετε στα μαλλιά σας, μετά το λούσιμο και δεν το ξεβγάζετε. Τέλος αφήστε να μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

Read More

Μειώστε τις ρυτίδες έκφρασης τρώγοντας ψάρι!


Οι μικρές ρυτίδες έκφρασης του προσώπου μπορούν να μειωθούν χωρίς μπότοξ και με τον πλέον φυσικό και υγιεινό τρόπο.
Αλλάζοντας μικρές καθημερινές συνήθειες και κυρίως το διαιτολόγιο σας, αυξάνοντας το ψάρι και κυρίως το σολομό, που είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά, τα οποία βοηθούν ώστε να διατηρεί το δέρμα τη νεότητα του.
Τα ψάρια που περιέχουν πολλά Ω3 είναι οι σαρδέλες, ο κολιός, ο σολομός, ο γαύρος κ.α.
Και για να μιλάμε με στοιχεία δείτε τους αριθμούς:
ω-3 επί του συνολικού λίπους
Γαύρος 22,6%
Σαρδέλα 17,5%
Γόπα 14,3%
Kουτσομούρα 10,5%
Mαρίδα 8,5%
Aθερίνα 5,3%
ΘαλασσινάKαλαμάρι 56,7%
Σουπιά 52,8%
Xταπόδι 44,4%
Mύδια 29,3%
Κάτι ξέρει, λοιπόν, η Δέσποινα Βανδή που αποφεύγει το κρέας και προτιμάει το ψάρι.
Επίσης, καλό είναι να μην ξεχνάμε ποτέ την αντηλιακή μας κρέμα και να φροντίζουμε να κοιμόμαστε ανάσκελα, έτσι ώστε να μην… τσαλακώνουμε το δέρμα μας!

Read More

Σαλάτα με ροκφόρ και πιπεριές



Υλικά για 6 μερίδες 
  • 1 κόκκινη
  • 1 κίτρινη
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 αβοκάντο
  • 2 κουτ. χυμό λεμόνι
  • 125 γρ. ροκφόρ ή άλλο μπλε τυρί
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. ξίδι
  • 1 κουτ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μερικές μαύρες ελιές
Τρόπος παρασκευής
  1. Βάζετε τις πιπεριές στο γκριλ να ψηθούν ώσπου να μαυρίσει ο φλοιός τους και τις τοποθετείτε σε μικρές πλαστικές σακούλες για σάντουιτς και τις αφήνετε να κρυώσουν ώσπου να μπορείτε να τις πιάσετε.
  2. Όταν κρυώσουν αρκετά τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά, βάζετε τους σπόρους και τις κόβετε στα 4.
  3. Κόβετε στη μέση το αβοκάντο, βγάζετε το κουκούτσι, το καθαρίζετε από το φλοιό και το κόβετε σε φέτες. Το ραντίζετε καλά με λεμόνι, για να μη μαυρίσει.
  4. Κόβετε το τυρί σε κύβους.
  5. Σε πιατέλα τακτοποιείτε γύρω γύρω τις πιπεριές, μετά τις φέτες του αβοκάντο, και στη μέση τους κύβους του τυριού.
  6. Για το dressing ανακατεύετε καλά το λάδι, το ξίδι, αλατοπίπερο και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνετε τη σαλάτα και διακοσμείτε με τις μαύρες ελιές.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB