Τέλος τα ξηρά χέρια


hands-386

Γκρατζουνάνε τα χέρια σας και τα νιώθετε να σας τραβάνε; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα δείτε αμέσως διαφορά.
- Μην τα πλένετε συχνά. Το ph του δέρματος αλλάζει όταν τα βρέχουμε συχνά. Επαναλαμβανομένη χρήση του νερού, ειδικά σκληρού ή με χλώριο, προκαλεί απώλεια της υγρασίας από τα κύτταρα του δέρματος αφήνοντας το δέρμα ερεθισμένο ή κοκκινισμένο
- Αν δεν μπορείτε να το αποφύγετε επειδή πλένετε συχνά τα πιάτα και κάνετε δουλειές του σπιτιού φοράτε πάντα πλαστικά γάντια για να τα προστατέψετε
- Χρησιμοποιείτε σαπούνι με ουδέτερο pH φιλικό προς την επιδερμίδα
- Χρησιμοποιείτε συχνά ενυδατική κρέμα για τα χέρια

Read More

Απαλλαγείτε από την κούραση


kourasi-386

Η κούραση τείνει να είναι μέρος της καθημερινότητας μας, αφού επωμιζόμαστε με περισσότερα πράγματα από ότι αντέχουμε.
Μην ξεχνάτε, η συσσωρευμένη κούραση και η χρόνια κόπωση αποτελεί την κύρια αιτία σοβαρών ατυχημάτων, μειωμένης απόδοσης, ψυχικής κατάπτωσης, ψυχολογικών διαταραχών και προβλημάτων στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Γι αυτό:
- Χαλαρώστε
- Πείτε όχι όταν πραγματικά δεν μπορείτε
- Τρώτε σωστά, περιορίζοντας την ζάχαρη και τα λίπη
- Γυμναστείτε
- Αφιερώστε λίγο χρόνο για εσάς
- Κοιμηθείτε και ξεκουράστε τον οργανισμό σας
Αγαπήστε τον εαυτό σας, για να σας αγαπήσει και εκείνος.

Read More

Χορτόπιτα πικάντικη


pie-386

Υλικά (για 1 µεγάλο ταψί)
• 1 πράσο ψιλοκοµµένο
• 1½ κιλό σπανάκι ψιλοκοµµένο
• 1 µατσάκι άνηθο ψιλοκοµµένο
• 6 κρεµµυδάκια φρέσκα ψιλοκοµµένα
• 2 κ.τ.σ. αλάτι
• 4 φλιτζ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
• 200 γρ. ελαιόλαδο
• 1 κ.τ.γ. πιπέρι
• 1 κ.τ.γ. κανέλα
• 1 κ.τ.γ. µπαχάρι
• 1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
• 1 φλιτζ. νερό
Ετοιµασία
1. Πλένετε πολύ καλά τα χορταρικά και τα ανακατεύετε όλα µαζί σε µια µεγάλη λεκάνη. Ρίχνετε το αλάτι και τα τρίβετε µε τα χέρια σας µέχρι να µαραθούν.
2. Ρίχνετε το µισό ελαιόλαδο, το νερό, τα µπαχαρικά και το αλεύρι και τα ανακατεύετε πολύ καλά µε τα χέρια σας µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά µεταξύ τους.
3. Παίρνετε ένα ταψί, λαδώνετε λίγο την επιφάνειά του, στρώνετε µέσα το µείγµα και το χαράζετε ελαφριά (το πάχος της πίτας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3 εκ.).
4. Περιχύνετε µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνετε στους 180 βαθµούς για µία ώρα περίπου.
Χρόνος προετοιμασίας 80'
135 θερµίδες

Της Μυρσίνης Λαµπράκη

Πηγή:Forma

Read More

Αδυνατίστε με..zumba!


dance-386
Ο χορός συναντά το fitness και η αίθουσα του γυμναστηρίου μετατρέπεται σε ένα ξέφρενο πάρτι. Αυτό συμβαίνει σε ένα μάθημα Zumba.
Η νέα αυτή μέθοδος γυμναστικής ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις. Περιέχει έναν συνδυασμό από salsa, merenque, reggaeton, samba, hip-hop, cha cha, flamenco, αλλά και χορό της κοιλιάς και έτσι η γυμναστική γίνεται γιορτή! Αθληθείτε λοιπόν, ξεδώστε και διασκεδάστε! Τι καλύτερο;

Read More

Ρολάκια μελιτζάνας


Eggplant-rolls-386
Υλικά
4 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
300 γρ. φέτα, κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 φύλλα δάφνης
λίγη μαντζουράνα φρέσκια
1 ματσάκι βασιλικό, φρέσκο
λίγη ζάχαρη
λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο της μελιτζάνας
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση 
Κόβετε το κοτσάνι από τις μελιτζάνες, τις πλένετε καλά και τις κόβετε σε μέτριες μακρόστενες φέτες. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε να «ιδρώσουν». Τις ξεπλένετε με νερό και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
Με ένα πινέλο αλείφετε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι και τις ψήνετε ελαφρά σε αντί κολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.
Παράλληλα, ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπιπερώνετε.
Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τη δάφνη, τη μαντζουράνα, το μισό βασιλικό, τη ζάχαρη, και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 10'. Κατόπιν, απομακρύνετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Παίρνετε ένα ένα τα κομμάτια της μελιτζάνας και τοποθετείτε στην άκρη τους ένα μπαστουνάκι φέτας. Γυρίζετε τη μελιτζάνα σε ρολό.
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και τοποθετείτε στη σειρά τα ρολά της μελιτζάνας με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 40' περίπου.
Σερβίρετε τα ρολά της μελιτζάνας σε πιατέλα, διακοσμώντας τα με μικρά κλαδάκια βασιλικού.

Read More

Τάρτα με κρέμα και φρούτα


tarta me krema_.386.jpg
Υλικά για μια τάρτα διαμέτρου 22 εκ.
400 γραμμ. αλεύρι
3 κρόκοι αβγών
200 γραμμ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
150 γραμμ. ζάχαρη άχνη
λίγο βούτυρο για τη φόρμα l μία πρέζα αλάτι

Για την κρέμα
300 ml γάλα
2 καρφάκια γαρίφαλο
3 κρόκοι αβγών
70 γραμμ. Ζάχαρη
80 γραμμ. ξερά σύκα ψιλοκομμένα
80 γραμμ. ξερά δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
80 γραμμ. ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
1 μήλο Golden ξυσμένο στον τρίφτη
 μία βανίλια

1. Ανακατεύετε σε λεκανίτσα το αλεύρι με τη ζάχαρη άχνη, κάνετε στο κέντρο μια λακούβα και προσθέτετε εκεί το βούτυρο και τους κρόκους των αβγών. Τρίβετε με τα δάχτυλα τα υλικά, ώστε να γίνουν μια ζύμη σαν ψίχουλα, και ύστερα τα ζυμώνετε να γίνουν μια εύπλαστη κι ομοιογενής ζύμη. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε σελοφάν και την αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα.
2. Βράζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα μαζί με τα γαρίφαλα και τη βανίλια για να αρωματιστεί και στη, συνέχεια, το σουρώνετε. Χτυπάτε με μίξερ χειρός τη ζάχαρη με τους κρόκους σε μεταλλικό σκεύος, προσθέτετε το αρωματισμένο γάλα και βάζετε την κρέμα σε μπεν μαρί (πάνω από κατσαρόλα λίγο πιο μεγάλη σε μέγεθος, με νερό που σιγοβράζει, χωρίς να κοχλάζει όμως).
3. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα σας κι ύστερα την κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξυσμένο μήλο και τα ψικοκομμένα ξερά φρούτα κι ανακατεύετε.
4. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μπάλες (μία μεγαλύτερη και μία μικρότερη) και ανοίγετε τη μεγαλύτερη πάνω σε αλευρωμένο πάγκο σε στρογγυλό φύλλο.
5. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαμέτρου 22 εκ. και βάθους 5 εκ. Βουτυρώνετε τα πλαϊνά της τοιχώματα, τα πασπαλίζετε με αλεύρι και πετάτε όσο περισσέψει. Στη συνέχεια, καλύπτετε με το φύλλο της ζύμης που ανοίξατε τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας.
6. Αδειάζετε μέσα το μίγμα της κρέμας που ετοιμάσατε κι ανοίγετε με τη δεύτερη μπάλα ζύμης ένα δίσκο, λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της φόρμας σας. Με ένα κουπ πατ κόβετε ένα αστεράκι από το κέντρο του δίσκου και, στη συνέχεια, σκεπάζετε την τάρτα και την κλείνετε γύρω γύρω. Με τη ζύμη που περίσσεψε, φτιάχνετε κι άλλα αστεράκια και διακοσμείτε με αυτά την επιφάνεια.
7. Ψήνετε την τάρτα για μία ώρα και δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, την αφήνετε να κρυώσει και την ξεφορμάρετε προσεκτικά σε πιατέλα. Διακοσμείτε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Tης Ιωάννας Σταμούλου

Read More

Έλαια ενάντια της κυτταρίτιδας


cellulite-386
Τα έλαια από εσπεριδοειδή δρουν αποτοξινωτικά και ξυπνούν το σώμα στην μάχη κατά της καταπολέμησης της κυτταρίτιδας και της χαλάρωσης.
Βελτιώστε την εμφάνισή του σώματός σας, κάνοντας καθημερινό μασάζ με ειδικό λάδι βάσης όπως το αμυγδαλέλαιο, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγες σταγόνες έλαιο κίτρου, πορτοκαλιού και περγαμόντου, που βοηθά να καταπολεμήσετε την χαλαρή όψη του δέρματος στους γλουτούς και τους γοφούς.
Εφαρμόστε το και μην περιμένετε τις παραμονές του καλοκαιριού για να κάνετε θαύματα.

Read More

Homemade burger


burger-386
Υλικά για 4 άτομα
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
1 κουταλάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φύλλα μαρουλιού
4 ψωμάκια για burger
100 γρ. μαγιονέζα
Εκτέλεση 
Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ψωμί, το αβγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά και αφήνετε τον κιμά σκεπασμένο για 20 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθετε σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, όχι πολύ χοντρά. Βάζετε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο λάδι να κάψει και ψήνετε περίπου 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ζεσταίνετε στο φούρνο για λίγα λεπτά. Αλείφετε σε κάθε ψωμάκι 25 γρ. μαγιονέζα, τοποθετείτε λίγα φύλλα μαρουλιού, ένα μπιφτέκι, μία φέτα ντομάτα, μια-δυο ροδέλες κρεμμύδι και τελειώνετε με το καπάκι του ψωμιού. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε δύο φέτες μπέικον.

Read More

Η τέλεια σοκολατόπιτα


sokolatopita-386
Υλικά
• 3/4 κούπας βούτυρο
• 3 κούπες ζάχαρη
• 1/2 κούπα κακάο
• 1 κούπα νερό
• 2 κούπες αλεύρι φαρίνα
• 1 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 5 αυγά
• 1/2 κούπα κονιάκ

Εκτέλεση 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσουν και να γίνουν ένα μίγμα σαν σιρόπι.
Κρατάμε χωριστά 1 1/2 κούπα από το σιρόπι αυτό για το τέλος.
Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν και τη βανίλια.
Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ και το υπόλοιπο από το σιρόπι. Χτυπάμε ξανά για λίγο και αδειάζουμε όλο το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30'.
Μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο της πίτας, την χαράσσουμε σε κομμάτια και κάθε κομμάτι το τρυπάμε με ένα πιρούνι και περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε.

Read More

Επιλέξτε το σωστό στρώμα


Είτε επειδή ετοιμάζεις το καινούργιο σου σπιτικό, είτε επειδή το στρώμα σου «έφαγε τα ψωμιά» του και πρέπει να αλλαχθεί, ήρθε η ώρα να αγοράσεις ένα καινούργιο στρώμα ύπνου. Ένα στρώμα που το σώμα σου θα αγαπήσει και θα σου προσφέρει ποιοτικό ύπνο και την ξεκούραση που τόσο έχεις ανάγκη.
Αν κοιμάσαι μόνη σου, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα, αφού πρέπει να καλυφθούν μόνο οι ανάγκες του δικού σου σώματος. Αν όμως κοιμάσαι με τον σύντροφο ή το σύζυγό σου, η επιλογή στρώματος γίνεται υπόθεση για δύο. Όπως και να ‘χει, ακολούθησε πιστά τις παρακάτω συμβουλές για να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Το μέγεθος μετράει
Το μέγεθος του στρώματος είναι το πρώτο που πρέπει να σε απασχολήσει. Στην επιλογή του μεγέθους του στρώματος θα πρέπει να συνυπολογίσεις τα εξής:
  Το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας. Ένα πολύ μεγάλο κρεβάτι σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα χώρου, καθώς δεν θα υπάρχει χώρος για κομοδίνα ή άλλα έπιπλα. Αν από την άλλη ο χώρος της κρεβατοκάμαρας καταλαμβάνει αρκετά τετραγωνικά, τότε έχεις την πολυτέλεια να διαλέξεις ένα μεγάλο κρεβάτι που θα συμπληρώσει το χώρο προσδίδοντάς του πολυτέλεια.
 Τα λευκά είδη που έχεις. Αν είσαι παλιά νοικοκυρά (ή παλιά εργένισσα) είναι πολύ πιθανό να έχεις ήδη αρκετά σεντόνια, πάπλωμα, καλύμματα κτλ. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να περιορίσεις την επιλογή σου στο μέγεθος του στρώματος που να μπορείς να στρώσεις τα σεντόνια που ήδη έχεις. Επίσης εδώ θα πρέπει να συνυπολογίσεις ότι στην ελληνική αγορά δεν είναι πολύ διαδεδομένα τα King Size λευκά είδη, περιορίζοντας έτσι την αναζήτησή σου, εκτός αν θέλεις ή μπορείς να αγοράζεις ασπρόρουχα από το εξωτερικό.
Το πιο διαδεδομένο μέγεθος στρώματος στην Ελλάδα είναι το 1,60Χ2,10 με ύψος 20-25 cm.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια κερδίζουν έδαφος και τα στρώματα 1,80Χ2,10 χωρίς όμως να υπάρχει ακόμα μεγάλη ποικιλία σε λευκά είδη.
Λευκά είδη για στρώματα με φάρδος πάνω από 1,80 είναι σχεδόν σπάνια στην ελληνική αγορά.

Ο τύπος του στρώματος
Τα πιο διαδεδομένα στρώματα είναι αυτά που το εσωτερικό τους περιέχει ελατήρια. Η ποιότητα, η αντοχή και η σκληρότητα του στρώματος καθορίζονται από το πλήθος των ελατηρίων που κρύβει στο εσωτερικό του. Ωστόσο δεν θα πρέπει να μείνεις μόνο σε αυτά. Δεν λέει τίποτα αν ένα στρώμα έχει μεγάλη πυκνότητα ελατηρίων αν αυτά είναι από κακής ποιότητας υλικό και χαλάσουν γρήγορα. Θα πρέπει να μάθεις το υλικό κατασκευής των ελατηρίων, αν έχουν ή όχι ανεξάρτητη ανάρτηση το καθένα και τι υλικό παρεμβάλεται ανάμεσα στα ελατήρια και το κάλυμμα. Το συνηθισμένο υλικό είναι υποαλλεργική βάτα (σαν αυτή που γεμίζουν τα παπλώματα αλλά με μεγαλύτερη πυκνότητα).
Ένα νέο σχετικά υλικό που αρχίζει να κερδίζει πολύ έδαφος τα τελευταία χρόνια είναι η γέμιση latex που αντικαθιστά τα ελατήρια. Η σκληρότητα του στρώματος latex καθορίζεται από την πυκνότητα του υλικού.
Ό,τι γέμιση κι αν επιλέξεις μην ξεχάσεις να ρωτήσεις των πωλητή για την ποιότητα και το καπιτονάρισμα του στρώματος, καθώς αυτό θα έρχεται σε κοντινότερη επαφή με το σώμα σου και θα πρέπει απαραίτητα να είναι από βαμβακερό ύφασμα, με μεγάλη πυκνότητα ώστε να μην φθείρεται και με καλοραμμένο καπιτονάρισμα ώστε να μην ξηλωθεί.

Η σκληρότητα του στρώματος
Αν στο κρεβάτι κοιμόσαστε δύο, θα πρέπει η σκληρότητα του στρώματος να είναι επιλογή και των δυο σας. Αν εσύ προτιμάς τα μαλακά στρώματα και ο σύζυγός σου προτιμά τα πολύ σκληρά, θα πρέπει να κάνετε αμοιβαίους συμβιβασμούς και να… συναντηθείτε κάπου στη μέση.
Βασικό βέβαια σε αυτό το σημείο είναι να διασφαλίσετε ότι το στρώμα είναι ανατομικό ανεξάρτητα από την σκληρότητά του.
Δεν υπάρχουν «πρέπει» στην επιλογή σκληρότητας. Είναι ένα καθαρά υποκειμενικό θέμα. Είναι κάτι που καθορίζεται από την στάση που παίρνουμε στον ύπνο, από το βάρος μας και από την υποκειμενική αντίληψη που έχει ο καθένας μας περί σκληρότητας. Ο μοναδικός τρόπος να ανακαλύψεις ποια είναι η σκληρότητα που ταιριάζει στο δικό σου σώμα είναι δοκιμάζοντας τα στρώματα. Ξάπλωσε λοιπόν σε όλα τα υποψήφια στρώματα, πάρε τη στάση που παίρνεις όταν κοιμάσαι και βαθμολόγησέ τα ανάλογα με το πόσο όμορφα σε κάνει να αισθάνεσαι το καθένα.

Η επιλογή των μαξιλαριών
Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ποιότητας ύπνου, είναι πολύ πιθανό να μην φταίει το στρώμα σου αλλά το μαξιλάρι σου. Η επιλογή του σωστού μαξιλαριού εξαρτάται και πάλι από την στάση που παίρνεις όταν κοιμάσαι και από το προσωπικό σου γούστο. Ένας γενικός κανόνας πάντως λέει ότι αν κοιμάσαι μπρούμυτα θα πρέπει να επιλέξεις ένα μαλακό μαξιλάρι, αν κοιμάσαι στο πλάι ένα μέτριας σκληρότητας και αν κοιμάσαι ανάσκελα ένα σχετικά σκληρό μαξιλάρι. Και εδώ οι ποιότητα γέμισης είναι καθοριστική. Επίσης θα πρέπει να ρωτήσεις αν το μαξιλάρι που διάλεξες μπορεί να πλυθεί (στο πλυντήριο ή στο χέρι) και φυσικά το υλικό του καλύμματος.
Αν επιλέξεις στρώμα που συνοδεύεται από υπόστρωμα, κάνε ένα επιπλέον έξοδο και αγόρασε και το υπόστρωμα. Η αίσθηση που σου έδωσε το στρώμα όταν το δοκίμαζες στο κατάστημα πιθανόν να μην είναι η ίδια αν το βάλεις πάνω στο παλιό σου υπόστρωμα.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB