Συμβουλές μακιγιάζ για γεμάτα πρόσωπα



magoula-386
Αν το πρόσωπο σας είναι γεμάτο μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω τρικ ώστε να αποκτήσετε περισσότερες γωνίες.
- Χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικές αποχρώσεις make up, μία φωτεινή και μία πιο σκούρα. Την φωτεινή την τοποθετείτε σε μύτη, μέτωπο, πηγούνι και κάτω από τα μάτια σας ενώ την σκοτεινή στις υπόλοιπες περιοχές
- Τοποθετήστε το ρουζ σας στις γωνίες του προσώπου σας όπως δεξιά και αριστερά στο μέτωπο, στο πηγούνι, στα μάγουλα και στη μύτη
- Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, το τοξωτό σχήμα στα φρύδια βοηθάει αρκετά. Αν δεν μπορείτε να το καταφέρετε, πηγαίνετε σε επαγγελματία τουλάχιστον την πρώτη φορά ώστε να σας κατευθύνει.

Read More

Φανταστικά μελομακάρονα


melomakarona-386
Υλικά 
Για τη ζύμη
2 κούπες λάδι
3/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
1/4 της κούπας κονιάκ
2 κουταλιές μπέικιν ή σόδα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
κανέλα και γαρύφαλλο
Για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες νερό
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα, πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου. Τα τοποθετούμε σε βαθιά πιατέλα, περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.
Όσον αφορά το σιρόπ, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρολάκι και βράζουμε για 5 περίπου λεπτά.

Read More

Διακόσμηση στα λευκά


leyka-386
Ιδέες για να στολίστε τα γιορτινά σας τραπέζια στα λευκά. Δώστε λίγο χρώμα στο τραπέζι σας με το μωβ ή και κάποιο άλλο χρώμα και ξεφύγετε από τα συνηθισμένα για τα Χριστούγεννα χρώματα κόκκινο και χρυσό.

Read More

Τέλειος μπακλαβάς!


baklavas-386
Υλικά
½ κιλό φύλλο κρούστας
¼ καρύδια χοντροκομμένα
¼ αμύγδαλα χοντροκομμένα
2 κουταλάκια κανέλα
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλιτζάνι βούτυρο
Για το σιρόπι:
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
Λίγη βανίλια
¼ φλιτζ. γλυκόζη
Εκτέλεση
Λιώνουμε τα βούτυρα. Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τη κανέλα. Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και κόβουμε στη μέση τα φύλλα. Στρώνουμε τα 4 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντάς τα με λίγη γέμιση. Συνεχίζουμε στρώνοντας δυο-δυο βουτυρωμένα φύλλα και πασπαλίζοντας με γέμιση.
Στη συνέχεια αφού τελειώσουμε με τα υλικά, κόβουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια και το βάζουμε στο κάθε κομμάτι από ένα γαρίφαλο. Ρίχνουμε από πάνω το λίγο βούτυρο που μας έχει περισσέψει και τον ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-40΄ώσπου να ροδίσει καλά.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄ λεπτά, μέχρι να δέσει. Περιχύστε με καυτό σιρόπι τον μπακλαβά, αμέσως μόλις βγει από το φούρνο και τον αφήνουμε για λίγο να το απορροφήσει όλο.

Read More

Εξαρτημένοι από τα γλυκά!


christmas-eat-sweet-386
Επιστήμονες έχουν φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό συμπέρασμα σχετικά με τις λιπαρές τροφές, μετά από σχετικές έρευνες που έχουν γίνει.
Οι λιπαρές τροφές και οι τροφές με πολλές θερμίδες λειτουργούν με αντίστοιχο τρόπο με την κοκαΐνη και τις εθιστικές ουσίες. Δηλαδή, οι τροφές αυτές διεγείρουν συγκεκριμένους τομείς του εγκεφάλου και κάνουν τον άνθρωπο να εθίζεται σε αυτές.
Γι’ αυτό λοιπόν καλό είναι να καταναλώνουμε γλυκά και άλλες παχυντικές τροφές με μέτρο έτσι ώστε να ελέγχουμε τον εαυτό μας και το βάρος μας. 

Read More

Ασπίδα τροφίμων για τις ιώσεις


woman-eat-386
Οι κρύες μέρες φέρνουν ιώσεις σε μικρούς και μεγάλους. Θωρακίστε τον οργανισμό σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ώστε να βγείτε νικητές στη μάχη με τους ιούς:
Βιταμίνη D. Η βιταμίνη D ενεργοποιεί την παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων τα οποία καταστρέφουν βακτήρια και ιούς. Η συγκεκριμένη βιταμίνη παράγεται στο δέρμα μετά από 15λεπτη έκθεση στον ήλιο. Καθίστε, λοιπόν, καθημερινά για λίγα λεπτά στον ήλιο και φάτε τρόφιμα όπως σολομός, τόνος και αυγά.
Βιταμίνη C. Η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα διεγείροντας τα αντισώματα ενώ καταστρέφει βακτήρια και ξένους εισβολείς στον οργανισμό. Την βιταμίνη C μπορείτε να βρείτε στο μπρόκολο, τη ντομάτα και το ροδάκινο.
Ψευδάργυρος. Ο ψευδάργυρος συντελεί στη δημιουργία των Τ-λεμφοκυττάρων. Θα τον βρείτε σε τρόφιμα όπως τα φουντούκια, το κοτόπουλο, τις γαρίδες και τα δημητριακά ολικής άλεσης.
- Β-καροτένιο. Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πηγές: ντομάτα, καρότα, μαρούλι και σπανάκι.

Read More

Cheesecake με άρωμα σαμπάνιας


cheesecake-386
Υλικά 
• 1 φλιτζ. ζάχαρη
• 1/2 φλιτζ. κρύο βούτυρο, σε κομμάτια
• 1/2 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
• 2 φλιτζ. κορν φλέικς
• 1 φλιτζ. ψημένες νιφάδες αμυγδάλου
Για τη γέμιση
• 2 1/2 κουταλιές άγευστη ζελατίνη
• 1/4 φλιτζ. και 1 1/2 κουταλιά κρύο νερό
• 4 πακέτα (240 γρ. το καθένα) τυρί κρέμα
• 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
• 1 φλιτζ. σαμπάνια
• 2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι
• 3/4 φλιτζ. πηχτή κρέμα γάλακτος
• 1 κουταλάκι αραβικό κόμμι
• 1 φλιτζ. πράσινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια, για γαρνίρισμα
• 2 κουταλιές ζάχαρη, για πασπάλισμα
Εκτέλεση 
Στρώνετε λαδόχαρτο σε μια φόρμα 22 εκ. Βάζετε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Συνεχίζετε, χωρίς να ανακατεύετε, ώσπου να ξανθύνει. Την αποσύρετε από τη φωτιά, και προσθέτετε το βούτυρο και την κρέμα.
Τη βάζετε και πάλι στη φωτιά και την αφήνετε να βράσει. Την αφήνετε στην άκρη. προσθέτετε τα κορν φλέικς και τα αμύγδαλα. Απλώνετε το μείγμα στον πάτο και στα τοιχώματα της φόρμας. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Ρίχνετε τη ζελατίνη και το 1/4 φλιτζ. νερό σε κατσαρόλι. Την αφήνετε για 1 λεπτό. Την ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί.
Χτυπάτε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα. Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τη σαμπάνια, το χυμό λεμονιού και το μείγμα ζελατίνης. Με σπάτουλα ενώνετε την κρέμα γάλακτος με το μείγμα τυριού κρέμας.
Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στη φόρμα. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες. Το βγάζετε από τη φόρμα.
Διαλύετε το αραβικό κόμμι στην υπόλοιπη 1 1/2 κουταλιά νερό. Αλείφετε κάθε σταφύλι με αραβικό κόμμι και πασπαλίζετε με ζάχαρη. Γαρνίρετε το τσίζκεϊκ.

Read More

Φιλέτο γαλοπούλας


turkey-fillet-386
Υλικά
1 κιλό στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε φέτες
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα κρασί μαυροδάφνη
½ κούπα νερό
8 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
αλεύρι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και τηγανίζουμε τις αλατοπιπερωμένες φέτες γαλοπούλας, στο τηγάνι προσθέτουμε το νεράκι και το βράζουμε για λίγο.
Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα ταψάκι τις τηγανισμένες φέτες γαλοπούλας και ρίχνουμε από πάνω τον ζωμό από το τηγάνι. Τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να λειώσει το τυρί.

Read More

Μωβ και στις γιορτές


mov-386
Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις συνηθισμένα χρώματα των Χριστουγέννων, συνδυάστε το μωβ με το χρυσό ή και το ασημί και δώστε μια άλλη χροιά στην διακόσμηση του σπιτιού σας για τα φετινά Χριστούγεννα.
Ακόμα μια καλή ιδέα είναι να στολίσετε τα δώρα που θα κάνετε με χαρτιά περιτυλίγματος μωβ απόχρωσης. 

Read More

Tips για λάμψη και ομορφιά


woman-beauty-face-386
Χαρίστε στο πρόσωπό λάμψη και υγεία με απλές φυσικές συνταγές ομορφιάς, χωρίς κόπο και έξοδα.
1. Λιώστε μια μπανάνα και απλώστε την στο πρόσωπό σας. Θα το καθαρίσει και θα το ενυδατώσει.
2. Λίγο τριμμένο αγγούρι με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι, αφήνοντας το πάνω στο πρόσωπό για μισή ώρα το ενυδατώνει απίστευτα.
3. Αφαιρέστε τις κηλίδες από το πρόσωπό σας, ζεσταίνοντας μέλι και απλώνοντάς το στο πρόσωπό σας.
4. Απολεπίστε το πρόσωπό σας αλέθοντας μια χούφτα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και απλώστε τα στο βρεγμένο πρόσωπό τρίβοντας το απαλά εκτός από την περιοχή των ματιών.

Read More

Εύκολη κοτόπιτα


kotopita-386
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ½ κιλό κοτόπουλο σε κομμάτια (ή κομμάτια από στήθος και μπούτια)
 5 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
5 κουτ. της σούπας βούτυρο
3 κουτ. της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 ½ φλιτζάνια τριμμένη κεφαλογραβιέρα (ή διάφορα άλλα τυριά)
4 αβγά + 1 αβγό γιο τα φύλλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
½ φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση 
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε τις ροδέλες των κρεμμυδιών. Από πάνω, στρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα, στους 220°C. Βγάζετε το φύλλο κρούστας από την κατάψυξη και το ξεπαγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, αφήνετε να κρυώσει λίγο και ρίχνετε σε μπολ τα κρεμμύδια και το ζουμί τους. Αφαιρείτε πέτσες, λίπη και κόκαλα από το κοτόπουλο, το κομματιάζετε και το ρίχνετε σε μπολ.
Προσθέτετε στο μπολ τα μισά ψημένα κρεμμύδια, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τα 4 αβγά ελαφρά χτυπημένα, τον μαϊντανό και 2 κούπες από το τυρί. Ανακατεύε¬τε καλά, μέχρι να γίνει ένα μίγμα χωρίς πολλά υγρά.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας, αλείφοντας τα ένα προς ένα με Βούτυρο, και πασπαλίζοντας τα με λίγο από το τυρί που κρατήσατε.
Ρίχνετε πάνω από τα φύλλα το μίγμα της γέμισης, το ισιώνετε με ένα κουτάλι και το σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα, επίσης, ένα προς ένα.
Χτυπάτε ένα αβγό και αλείφετε το τελευταίο φύλλο της πίτας, χαράζετε την πίτα και την ψήνετε για 1 ώρα, στους 200°C (πάνω-κάτω χωρίς αέρα).

Read More

Μακαρονάδα πέστο


Spaghetti-al-pesto-386
Υλικά 
1 πακέτο σπαγγέτι
αλάτι
Για το πέστο:
30 γραμμ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
Μερικά φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
λίγο τυρί παρμεζάνα,
λίγο τυρί πεκορίνο,
Εκτέλεση
Για το πέστο καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια τα ρίχνουμε στο multi με το σκόρδο τον βασιλικό, το κουκουνάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα χτυπάμε καλά. Στο τέλος προσθέτουμε το τυρί τρίβοντας τα όλα μαζί.
Αφού βράσουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεώς τους, τα σουρώνουμε και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα πέστο ανακατεύοντας τα πολύ καλά.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB