Tip για διάρκεια στο χρώμα των νυχιών



Καλό είναι να αποφεύγετε τις σκούρες αποχρώσεις, αν και είναι στην μόδα, οποιαδήποτε ατέλεια φαίνεται αμέσως.
Καλό είναι να επιλέγετε ουδέτερες αποχρώσεις, έτσι ώστε όταν αρχίσει να ξεφτίσει να είναι απαρατήρητο.
Πριν ξεκινήσετε το μανικιούρ πλύνετε καλά τα χέρια σας με σαπούνι και σκουπίστε τα χωρίς να βάλετε κρέμα ή λοσιόν γιατί τα υπολείμματα από τα έλαια δεν βοηθούν να σταθεροποιηθεί το βερνίκι. Περάστε τα νύχια πρώτα με βάση, κάντε δύο χέρια από το χρωματιστό βερνίκι και περάστε τα μετά με στερεωτικό 2-3 φορές, αφήνοντας λίγο χρόνο να μεσολαβήσει από τη μία στην άλλη για να στεγνώσει καλά η κάθε στρώση.
Επίσης, διατηρήστε τα νύχια κοντά και με τετράγωνες άκρες ώστε να φθείρονται λιγότερο από τις δουλειές του σπιτιού και την επόμενη ημέρα από το μανικιούρ ξαναπεράστε τα μία φορά με μια πλούσια στρώση στερεωτικού.

Read More

Τάρτα σοκολάτας με φρούτα



Υλικά για φόρμα 22 εκ.
• 1 1/2φλιτζ. θρυμματισμένα μπισκότα βανίλιας
• 2/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
• 3/4 φλιτζ. βούτυρο, λιωμένο
• 2 φλιτζ. κρέμα σοκολάτας
• 1 1/4 φλιτζ. ανάμεικτα μούρα
• 1/4 φλιτζ. μαρμελάδα βερίκοκο

Για την κρέμα σοκολάτας
• 2 φλιτζ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
• 210 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
• 5 μεγάλοι κρόκοι αβγών
• 2/3 φλιτζ. ζάχαρη
• 1/3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 φλιτζ. γάλα
• μία πρέζα αλάτι
• 4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
• Σε μπολ ανακατεύετε τα μπισκότα, τα αμύγδαλα και το βούτυρο.

Εκτέλεση
Ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα βανίλια τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα, το λιωμένο βούτυρο και πιέζετε το μείγμα στον πάτο και λίγο στα τοιχώματα μιας πιατέλας 22 εκ. Τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Ετοιμάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν. Βάζετε σε κατσαρόλι το γάλα με το αλάτι και τη βανίλια, και αφήνετε να πάρουν βράση. Ρίχνετε στο κατσαρόλι το μείγμα κρόκων και το αλεύρι, και σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να κολλάει το μείγμα στο κουτάλι. Την αφήνετε στην άκρη.

Για την κρέμα σοκολάτας, λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και τη ρίχνετε στη ζεστή κρέμα ζαχαροπλαστικής. Σκεπάζετε την επιφάνεια με λαδόκολλα για να μην κάνει πέτσα. Τη βάζετε στο ψυγείο. Ρίχνετε την κρέμα στη ζύμη και την τοποθετείτε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Γαρνίρετε με τα φρούτα. Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα βερίκοκο ώσπου να αραιώσει και περιχύνετε την τάρτα.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB