Tip για ξεκούραστα μάτια



eye-cream-386
Επειδή ο χρόνος σας πολύ περιορισμένος, είναι πολύ λογικό να μην προλαβαίνετε να κάνετε μάσκες ξεκούρασης για τα μάτια σας. Αυτό, που μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα, πέρα από τις γνωστές σε όλες μας, ροδέλες αγγουριού, που τις τοποθετούμε στα μάτια, είναι το εξής: Σε ένα βαμβάκι βάλτε λίγο γάλα και απαλά εφαρμόστε το με ταμποναριστές κινήσεις (η φορά της κίνησης είναι πάντα από έξω προς τα μέσα) κάτω από τη περιοχή των ματιών σας. Έπειτα, βάλτε το βαμβάκι μέσα στη κατάψυξη για 10 λεπτά και στη συνέχεια, με ταμποναριστές κινήσεις και πάλι, δροσίστε τη περιοχή. Αυτό σας βοηθά στο πρήξιμο των ματιών και τους μαύρους κύκλους. Αυτή είναι προσωρινή λύση, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η πιο σωστή και υγιής λύση, δεν είναι άλλη από τον ύπνο. Αν σας το επιτρέπει ο χρόνος σας, από το να ασχοληθείτε με οτιδήποτε άλλο – αφιερώστε έστω και μισή ώρα παραπάνω στον ύπνο.

Read More

Ταρτάκια με σοκολάτα



tart-chocolate-386
Υλικά για τη βάση: 
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
2-3 κουταλιές κρύο νερό
Για τη γέμιση: 
7 κρόκους αβγών
2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική
550ml κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση 
Χτυπάτε σε μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτετε κρύο νερό ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Σχηματίζετε μια μπάλα, τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ανοίγετε τη ζύμη σε πάχος 2-3 εκ. Βουτυρώνετε 20 ατομικά φορμάκια και τοποθετείτε τη ζύμη που έχετε κόψει. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C.
Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα. Ρίχνετε το μείγμα της κουβερτούρας στο μπολ με τους κρόκους.
Μοιράζετε το μείγμα στα ταρτάκια και ψήνετε για 15 λεπτά. Όταν τα ταρτάκια κρυώσουν, πασπαλίζετε με χοντρό τρίμμα σοκολάτας και ζάχαρη άχνη.

Read More

Κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι



chicken-orange-386
Υλικά 
1 κοτόπουλο ολόκληρο
λίγες πατάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
μουστάρδα
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση 
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το αλείφουμε με την μουστάρδα.
Κόβουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε στο ταψί πασπαλίζοντάς τες με το αλάτι το πιπέρι, τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο.
Ρίχνουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και το ψήνουμε για μιάμιση ώρα περίπου σε δυνατό φούρνο.

Read More

Λάθη που μπορεί να κάνετε στο γυμναστήριο


Ακόμα και οι έμπειροι κάνουν λάθη όσον αφορά τη γυμναστική. Είτε είστε καινούργιος στο γυμναστήριο, είτε πηγαίνετε από καιρό, τα λάθη είναι πιθανά. Αν φτάσατε στην οροφή ή βλέπετε ότι δεν φτάνετε γρήγορα στο σημείο που θέλετε… τότε πιθανόν να έχετε κάνει κάποιο λάθος. Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τους λόγους που δεν φτάνετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Πάντα επιμένετε στο ίδιο πρόγραμμα
Όλοι έχουμε την τάση να επαναλαμβάνουμε τα πράγματα που μας ευχαριστούν. Έτσι μπορεί να συμβεί και με τη γυμναστική. Αμερικανός γυμναστής συνιστά να αλλάζετε το πρόγραμμα κάθε 4 έως 6 εβδομάδες, αλλιώς βρίσκεστε σε μια ρουτίνα που σταματά την παραγωγή αποτελέσματος, καθώς το σώμα ‘χτυπά οροφή’. Εκτός από την αλλαγή στο πρόγραμμα, μπορείτε να προσθέσετε ένα άλλο άθλημα.
Αντιγράφετε τους πιο γυμνασμένους του γυμναστηρίου
Είναι εύκολο να νομίσετε ότι θα γίνετε σαν τον πιο γυμνασμένο του γυμναστηρίου, απλώς με το να τον αντιγράφετε. Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς να γνωρίζετε τους στόχους που έχουν θέσει οι άλλοι ως προς τη γυμναστική, το να τους μιμείστε μπορεί να σας οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα ή σε τραυματισμό. Η καλύτερη λύση είναι να προετοιμάζεστε από πριν για τη γυμναστική, είτε διαβάζοντας τα κατάλληλα περιοδικά είτε παίρνοντας συμβουλές από ειδικούς.
Πηγαίνετε καθημερινά
Η καθημερινή επίσκεψη στο γυμναστήριο δεν είναι εφικτή, ούτε ψυχικά ούτε σωματικά. Αν πηγαίνετε κάθε μέρα δεν θα μπορέσετε να διατηρήσετε την ένταση που χρειάζεται στη φυσική άσκηση και θα βαρεθείτε, σύμφωνα με τον Αμερικανό γυμναστή Archer. Θα επέλθει κορεσμός. Πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και μέρες ξεκούρασης. Μπορείτε να πάτε στο γυμναστήριο, αλλά να χρησιμοποιήσετε τη σάουνα ή το Jacuzzi.
Χρησιμοποιείτε το γυμναστήριο για κοινωνικές σχέσεις
Όταν πηγαίνετε συχνά στο γυμναστήριο, αρχίζει να μοιάζει με το δεύτερό σας σπίτι. Αυτή είναι μια επικίνδυνη στιγμή. Για πολλούς που πηγαίνουν καθημερινά, το γυμναστήριο αποτελεί μέρος της κοινωνικής τους ζωής. Η γυμναστική τότε μπορεί να μπει σε δεύτερη μοίρα. Έτσι, χρειάζεται να βάλετε στη σωστή σειρά τις προτεραιότητές σας.
Γυμνάζεστε χωρίς σκοπό
Η γυμναστική είναι από μόνη της ευχάριστη δραστηριότητα. Ωστόσο, πολλές φορές δεν έχει τεθεί κάποιος στόχος. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας το βραχυπρόθεσμο και το μακροπρόθεσμο στόχο για να παραμένετε κινητοποιημένος. Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάποιο μακροπρόθεσμο στόχο, τότε μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό ο γυμναστής.
Γυμνάζεστε μόνος σας
Οι αθλητές συνήθως γυμνάζονται με παρέα για να έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν και για να οδηγηθούν σε καλύτερη απόδοση. Χρειάζεστε κάποιον που, ιδανικά, θα έχει τους ίδιους στόχους με σας και που θα βρίσκεται σε λίγο καλύτερη κατάσταση από σας. Θα σας δίνει ώθηση, και ο ένας θα μπορεί να είναι σίγουρος πως ο άλλος πηγαίνει στο γυμναστήριο.
Ποτέ δεν κάνετε διάλειμμα
Η υπερβολική τήρηση ενός προγράμματος γυμναστικής, όλη τη χρονιά, πιθανόν θα σας οδηγήσει σε εξάντληση. Αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε πια αποτέλεσμα, κάντε ένα διάλειμμα για 15 μέρες. Έτσι θα ανακάμψει το σώμα και το μυαλό σας, γιατί η πλήξη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός. Αν πάτε διακοπές, δεν χρειάζεται να πάρετε μαζί παπούτσια για τρέξιμο. Δείτε τις διακοπές σαν τρόπο επιβράβευσης, που θα σας βοηθήσει να φτάσετε το στόχο σας.
Απογοητεύεστε όταν έχετε μια άσχημη μέρα στο γυμναστήριο
Ακόμα και οι πιο ενεργητικοί άνθρωποι στο γυμναστήριο μπορεί να έχουν κάποια άσχημη μέρα. Συχνά δεν υπάρχει εμφανής λόγος. Απλώς το σώμα δεν υπακούει. Μη νομίσετε ότι οπισθοχωρείτε ως προς την πρόοδο. Καμιά φορά δεν αισθάνεστε καλά αλλά και μόνο το ότι βρίσκεστε στο γυμναστήριο είναι αρκετό. Όσοι είναι αυστηροί με τον εαυτό τους, πιστεύει ο Archer και αρχίζουν να νιώθουν άσχημα μπορεί τελικά να σταματήσουν τελείως να πηγαίνουν στο γυμναστήριο.
Μπερδεύετε το κουρασμένο μυαλό με το κουρασμένο σώμα
Μια δύσκολη μέρα στο γραφείο μπορεί να μη σας επιτρέψει να έχετε τη διάθεση να πάτε στο γυμναστήριο. Πιθανό είναι να γυρίσετε σπίτι και να κοιμηθείτε νωρίς αλλά στο τέλος να υποφέρετε από αϋπνία. Αν αυτό σας φαίνεται γνώριμη κατάσταση θα πρέπει ενδεχομένως να ξεχωρίσετε τη σωματική από την ψυχική κούραση. Αν και το μυαλό μπορεί να κουραστεί από τη δουλειά μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το σώμα είναι έτοιμο για άσκηση. Πηγαίνοντας στο γυμναστήριο θα δείτε τα επίπεδα ενέργειάς σας να ανεβαίνουν και στη συνέχεια να μειώνεται το στρες.
Γυμνάζεστε όταν έχετε κρύωμα
Όταν γυμνάζεστε έχοντας κρυολογήσει, η εξασθένηση του ανοσοποιητικού συστήματος, θα επιδεινώσει το κρύωμα. Αν αισθάνεστε άρρωστος, φάτε καλά και σταματήστε για δυο μέρες τη γυμναστική μέχρι να ανακάμψετε και να επανέλθετε δριμύτερος.
Επιμένετε στα ίδια μηχανήματα
Πολλές φορές συμβαίνει να έχετε φτάσει στην οροφή και να αγωνιάτε να προσθέσετε παραπάνω βάρος στο αγαπημένο σας μηχάνημα. Αλλά το σώμα σας ξέρει τα όριά του καλύτερα από σας. Μπορείτε έτσι να χρησιμοποιήσετε άλλο μηχάνημα που θα γυμνάσει και διαφορετικούς μυς.
Παραλείπετε το κατάλληλο ζέσταμα
Μην παραλείπετε το ζέσταμα. Προσπαθήστε να ταιριάξετε το ζέσταμα με την κατάλληλη γυμναστική για κάθε μυ. Η κωπηλασία είναι καλή για το πάνω μέρος του σώματος.
Χρησιμοποιείτε μόνο τα μεγαλύτερα βάρη
Προτιμάτε πάντα να σηκώνετε μόνο τα μεγαλύτερα βάρη. Αυτό μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξή σας και να προκαλέσει τραυματισμό, ενώ είναι δύσκολο να ελεγχθούν με ακρίβεια τα μεγάλα βάρη. Ορισμένες φορές πρέπει να επιλέγετε πιο ελαφριά βάρη.
Δεν χρονομετράτε την ώρα ανάπαυσης ανάμεσα στις ασκήσεις
Ανάμεσα στις ασκήσεις μπορεί να περιφέρεστε, να συζητάτε αρκετή ώρα και να αργείτε να συνεχίσετε. Αυτό πιθανό να σαμποτάρει την άσκησή σας. Αν η ανάπαυση είναι μικρής διάρκειας, οι μυς δεν προλαβαίνουν να ανακάμψουν, ενώ αν είναι μεγάλης, δεν θα ωφεληθείτε.
Γυμνάζεστε σε υπερβολικό βαθμό
Η πολύ έντονη φυσική άσκηση, στο τέλος μπορεί να οδηγήσει στην εξουθένωση του σώματος και στην καθυστερημένη ανάκαμψή του. Μην ξεχνάτε να χαλαρώνετε ορισμένες ημέρες και μην συνεχίζετε τη γυμναστική όταν πονάει ένας μυς. Περιμένετε μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος.
Πηγή: iatronet.gr

Read More

Γαριδοσαλάτα σε κουπάκια ντομάτας


Χρόνος ετοιμασίας 25 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 ομοιόμορφες μέτριες ντομάτες
  • 8 μεγάλες γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 2 πλοκάμια χταπόδι βρασμένο σε κομμάτια
  • 1 μεγάλη πατάτα βρασμένη σε μικρούς κύβους
  • 8 πράσινες ελιές κομμένες σε τέταρτα
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο αγγουράκι πίκλες
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές ξίδι balsamico ή
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κούπας σάλτσα ταχίνι (προαιρετικά)
Τρόπος παρασκευής
  1. Πλύντε και σκουπίστε τις ντομάτες. Κόψτε οριζόντια μία φέτα από το επάνω μέρος τους κι αδειάστε τες με κουταλάκι, προσέχοντας να μη χαλάσει η φόρμα τους. Πασπαλίστε το εσωτερικό με λίγο αλάτι και βάλτε τες ανάποδα σε σχάρα, να στραγγίσουν λίγο.
  2. Τα πιο σκληρά και στέρεα κομμάτια από το εσωτερικό της ντομάτας κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Βάλτε τα σ’ ένα μπολ κι ανακατέψτε τα απαλά με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Κόψτε τις γαρίδες στα τρία, αν είναι μεγάλες, ή στα δύο, αν είναι μικρότερες.
  4. Γεμίστε με το μίγμα τις κούπες της ντομάτας κι αφήστε τες να σταθούν στο ψυγείο, σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη, ως τη στιγμή που θα τις σερβίρετε.
  5. Αν θέλετε, σερβίρετε τη γαριδοσαλάτα με σάλτσα ταχίνι.

Read More

Υγιή δόντια,υπέροχο χαμόγελο!

Ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν πολλοί άνθρωποι είναι το χαμόγελό σας. Για το λόγο αυτό πρέπει να είστε απόλυτα σίγουρες πως το χαμόγελό σας ακτινοβολεί και τα δόντια σας έχουν μαργαριταρένιο λευκό χρώμα. Κοιτάξτε τα εύκολα βήματα που ακολουθούν για ολόλευκα δόντια.

1.  Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα
Βουρτσίστε τα δόντια σας πρωί-βράδυ, καθημερινά. Χρησιμοποιήστε οδοντόκρεμα με λευκαντικό σε καθημερινή βάση και μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα.

2.  Επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας
Προγραμματίστε ραντεβού για καθαρισμό κάθε έξι μήνες. Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν,  συζητήστε μαζί του για κάποια επαγγελματική μέθοδο λεύκανσης. Το κόστος μπορεί να ανέβει μέχρι και στα 1000€  αλλά τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν χρόνια.

3.  Δίαιτα που δεν αφήνει λεκέδες
Αποφεύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων καφέ, τσαγιού, Coca-Cola, χυμού, κόκκινου κρασιού, βατόμουρων και σόγια σος. Όταν πίνετε ή τρώτε τα παραπάνω φαγητά χρησιμοποιήστε καλαμάκι και βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά το τέλος του γεύματός σας. Επίσης αποφεύγετε τα όξυνα φαγητά. Διαβρώνουν το σμάλτο, και  κάνουν τα δόντια σας να λεκιάζουν ευκολότερα.

4.  Κόψτε το κάπνισμα!
Πέρα από τον καρκίνο των πνευμόνων και όλες τις άλλες βλαβερές συνέπειες, ο καπνός των τσιγάρων λεκιάζει τα δόντια. Σταματήστε τα τσιγάρα, τα πούρα καθώς και τις τσίχλες νικοτίνης για τα καλά.

5.  Φορέστε ασημένια κοσμήματα
Ο χρυσός κάνει τα δόντια να φαίνονται πιο κίτρινα. Για το λόγο αυτό φορέστε ασημένια κοσμήματα ή κοσμήματα από λευκόχρυσο, καθώς και διαμάντια ή μπριγιάν για να φαίνονται τα δόντια σας πιο λευκά.

6.  Διαλέξτε το σωστό κραγιόν
Προτιμήστε κόκκινα κραγιόν ή εκείνα με μπλε τόνους για να εξασφαλίσετε την καλύτερη και φωτεινότερη εμφάνιση των δοντιών σας. Κραγιόν με κοραλί, πορτοκαλί ή κίτρινους τόνους μπορούν επίσης να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται κίτρινα.

Read More

Ρούχα που θα φορέσουμε και του χρόνου


Ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά και όλες είμαστε σε mood διακοπών. Είτε χαιρόμαστε κάποια παραλία, είτε ξεμείναμε στην άδεια πόλη, η διάθεση είναι παντού η ίδια… Χαλαροί ρυθμοί και πάντα έτοιμες για κάποια μικρή ή μεγάλη απόδραση.
Παρ’ όλη όμως την καλοκαιρινή μας ραστώνη, η ματιά μας δεν μπορεί να μείνει ασυγκίνητη από τις μεγάλες εκπτώσεις, που φιγουράρουν στις βιτρίνες των μαγαζιών. Λίγο η κρίση, λίγο το τέλος της σεζόν, οι εκπτώσεις είναι πραγματικά δελεαστικές και ίσως είναι το μόνο πράγμα, που κάνει το μυαλό μας  να ξεφύγει, από τις εικόνες των καταγάλανων νερών που μας κατακλύζουν αυτές τις ημέρες.
Τι να ψωνίσεις όμως Αυγουστιάτικα; Οι ευκαιρίες είναι όντως δελεαστικές αλλά… η ντουλάπα είναι ασφυκτικά γεμάτη και το πορτοφόλι απελπιστικά άδειο, για να πεις «θα πάρω ένα μπλουζάκι, έστω κι αν προλάβω να το βάλω 1-2 φορές μέχρι να τελειώσει το καλοκαίρι».
Μήπως λοιπόν πρέπει να σκεφτούμε λίγο πονηρά; Τι μπορούμε να αποκτήσουμε, επωφελούμενες τις εντυπωσιακές εκπτώσεις, που θα το βρούμε μπροστά μας το επόμενο καλοκαίρι; Υπάρχουν πολλά ρούχα που φοριούνται φέτος, θα φορεθούν του χρόνου και ίσως φορεθούν και για πολλά ακόμα καλοκαίρια. Γιατί να τα χρυσοπληρώνουμε στην αρχή της σεζόν, ενώ μπορούμε από τώρα να προνοήσουμε; Ας δούμε μερικές προτάσεις.

1. Παντελόνι τζιν
Οk, οι εκπτώσεις στα τζιν δεν είναι τρελές, αλλά οπωσδήποτε οι τιμές τους είναι χαμηλότερες αυτή την εποχή. Ψάξε λοιπόν για ένα τζιν παντελόνι που θα ευγνωμονείς τον εαυτό σου που το απέκτησε, ειδικά αν το πάρεις με μια γενναία έκπτωση!
Στην ίδια κατηγορία θα σου πρότεινα να ψάξεις για τζιν βερμούδες και σορτσάκια. Είναι κομμάτια κλασικά που οπωσδήποτε θα τα χρειαστείς το επόμενο καλοκαίρι.

2. Λευκό παντελόνι
Όποια αμφιβάλει για το αν το λευκό θα είναι της μόδας το επόμενο καλοκαίρι… την προκαλώ να ψάξει τις τάσεις της μόδας όλων των προηγούμενων καλοκαιριών! Το ξέρουμε όλες, καλοκαίρι και λευκό πάνε πακέτο. Προμηθεύσου λοιπόν ένα λευκό παντελόνι, που θα το χαρείς τις υπόλοιπες μέρες αυτού του καλοκαιριού και θα το βρεις μπροστά σου το επόμενο.

3. T-shirt

Με στάμπες, με μανίκια ή με ραντάκια, φαρδιά ή στενά, εξώπλατα ή με λαιμόκοψη, ό,τι κι αν διαλέξεις, ό,τι κι αν βρεις σε καλή τιμή, είναι σταθερή επένδυση για το επόμενο καλοκαίρι. Άσε που, έτσι όπως έχει αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα, θα τα φοράς μέσα από ζακετούλες και ελαφρά μπουφάν, μη σου πω και μέχρι τον Δεκέμβριο…

4. Βραδινό φόρεμα
Δεν υπάρχει περίπτωση… του χρόνου την άνοιξη κάποιος θα παντρεύεται, κάποιος θα γιορτάζει, κάποια βραδινή έξοδος θα σου προκύψει κι εσύ θα τρέχεις πανικόβλητη και θα χαλάς έναν σκασμό λεφτά για μια βραδινή εμφάνιση. Όχι απαραίτητα. Ψάξε στις εκπτώσεις για μια βραδινή εμφάνιση που θα σε κάνει να λάμψεις χωρίς να έχεις χαλάσει μια περιουσία. Δεν υπάρχει περίπτωση… θα τα βγάλει τα λεφτά της στο εγγυώμαι.

5. Ένα καλό ζευγάρι παπούτσια
Ό,τι είπαμε για το βραδινό φόρεμα ισχύει και για τα παπούτσια. Ένα ζευγάρι βραδινά πέδιλα, αν τα πετύχεις με καλή έκπτωση, θα σου φανούν χρήσιμα του χρόνου. Άσε που μπορεί να τα φορέσεις και μες στο καταχείμωνο σε κάποια βραδινή έξοδο με το αγαπημένο σου τζιν…

Ψάξε γενικώς για ό,τι μπορείς να σκεφτείς ότι θα χρειαστείς του χρόνου. Μπες από τώρα στο mood όχι του φετινού Αυγούστου, αλλά του επόμενου καλοκαιριού. Το σίγουρο είναι ότι… θα βγεις πολύ κερδισμένη και που ξέρεις; Ίσως γεμίσουν την βαλίτσα των επόμενων διακοπών σου σε κάποιον ονειρεμένο προορισμό! 

Read More

Σαλάτα με πατάτες και αυγά


green-salad-386
Υλικά για 2-4 άτομα
• 5-6 φύλλα πράσινη λάλα (κατσαρή σαλάτα)
• 5-6 φύλλα κόκκινη λόλα
• ½ ματσάκι ρόκα
• 1 χούφτα σπανάκι μικρό
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 1 πατάτα βρασμένη και κομμένη σε κύβους
• 2 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
• 2 αβγά βρασμένα και κομμένα στα 4
Για το ντρέσινγκ
• 2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
• ½ κουτ. της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
• 1 κουτ. του γλυκού κάρυ
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού μαγιονέζα
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
Εκτέλεση 
Πλένετε τα φύλλα της λόλας, της ρόκας και το σπανάκι, και τα κόβετε με τα δάχτυλα σε μεγάλα κομμάτια. Τα ανακατεύετε και τα απλώνετε σε μια πιατέλα.
Αναμιγνύετε, σε ένα μπολ, τους κύβους της πατάτας με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Με ένα ψαλίδι, ψιλοκόβετε τη λιαστή ντομάτα στο ίδιο μπολ και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Στρώνετε το μίγμα πάνω από τα φύλλα και διακοσμείτε με τα κομμένα αβγά.
Ετοιμάζετε και το ντρέσινγκ: Σοτάρετε για 3΄ το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι. Αδειάζετε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ, προσθέτετε το λεμόνι, το κάρυ, τον χυμό ντομάτας και χτυπάτε για να γίνει πολτός.
Προσθέτετε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Περιχύνετε τα αβγά και τις πατάτες με το ντρέσινγκ, και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Read More

Σοταρισμένα κολοκυθάκια με μυζήθρα



kolokithakia-386
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, στρογγυλά, πάχους 1 δαχτύλου
1 πιάτο βαθύ μυζήθρα τριμμένη, ξερή
φρέσκια ντομάτα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος φρέσκος ή ξερός
Εκτέλεση 
Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κολοκυθάκια.
Προσθέτετε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο.
Μόλις πιουν τα υγρά και μείνουν με το λαδάκι τους, ρίχνετε τον δυόσμο, σβήνετε τη φωτιά και πασπαλίζετε με τη μυζήθρα.
Κουνάτε λίγο πέραδώθε, ώσπου να «δέσει» η μυζήθρα με το φαγητό. Αφήνετε το φαγητό για λίγο πάνω στο μάτι, να κρυώσει (χωρίς φωτιά, κρατάει όση υπάρχει).
Σερβίρετε το φαγητό, είτε ως κρύο πιάτο είτε ως πρώτο πιάτο.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB