Λαχταριστή μους σοκολάτας


chocolate-mous-386
Υλικά
6 αυγά φρέσκα κατά το δυνατόν και χωρισμένα
1 φακελάκι βανίλια
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 σοκολάτες κουβερτούρα
1 ½ ξύσμα πορτοκαλιού
200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Λιώνουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπεν μαρί. Μόλις λιώσει, την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει, ώσπου να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει παχύρρευστο μείγμα και χτυπάμε και τ’ ασπράδια για 5- 6 λεπτά, μέχρι να δούμε τις κορυφές. Σιγά σιγά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, και ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο και να γίνει ένα ενιαίο ομογενοποιημένο μείγμα. Ακολούθως, προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα. Έπειτα μοιράζουμε τη μους σε 4 ποτήρια και την αφήνουμε να παγώσει καλά. Βάζουμε τα ποτήρια με τη μους στο ψυγείο και τα αφήνουμε να παγώσουν 1 ώρα και 50 λεπτά. Για να σερβίρουμε τα 4 ποτήρια με τη μους θα χρειαστούμε και 4 λευκά μεγάλα πιάτα και μπορούμε να ρίξουμε κακάο και άχνη και και μπορούμε επίσης να προσθέσουμε μια φράουλα σε κάθε ποτήρι ή ένα γλυκό κεράσι. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και μπισκοτάκια ή πουράκια για να ομορφύνετε αισθητικά τη μους.

Read More

Παρατείνετε το μαύρισμα σας και το Σεπτέμβρη!


Γυρίσατε από τις διακοπές και θέλετε να παραμείνετε μαυρισμένες για όσο περισσότερο γίνεται.
Ακολουθήστε τις συμβουλές μας.
Πρώτο βήμα: Μη τυχόν και κάνετε απολέπιση! Αντίθετα με τα όσα διαβάζετε αλλού η απολέπιση απομακρύνει την επιφανειακή κυτταρική στιβάδα που έχει μαυρίσει.
Δεύτερο βήμα: μην τρίβεστε με λούφα ή σφουγγάρι σκληρό. Θα πάθετε ακριβώς το ίδιο με την απολέπιση.
Τρίτο βήμα: Φορέστε καθημερινά προϊόντα after sun που περιέχουν ουσίες οι οποίες βοηθούν το σκοπό σας. Μη χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ενυδατική κρέμα.
Τέταρτο βήμα: Βάλτε στο διαιτολόγιο σας τροφές που «ενισχύουν» την έκκριση μελανίνης, όπως καρότα, σπάνακι και πεπόνι.
Πέμπτο βήμα: συνεχίστε τα μπάνια σας ή την ηλιοθεραπεία με 10-15 λεπτά τη μέρα στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Εννοείται ότι χρησιμοποιείται αντηλιακό.
Όπως θα διαπιστώσετε φέτος το μαύρισμα θα κρατήσει περισσότερο από τις άλλες χρονιές!

Read More

Φυσικοί τρόποι για στήθος χωρίς ραγάδες και κηλίδες


To στήθος αποτελεί σημείο – φετίχ τόσο για τις ίδιες τις γυναίκες, αφού συνδέεται άρρηκτα με την ταυτότητα τους, όσο και για το άλλο φύλο, ως διαχρονικό σύμβολο θηλυκότητας και γονιμότητας.
 Η ανησυχία για το ύψος, τη σφριγηλότητα, τη νεανικότητα του, δεν κατασιγάζει εύκολα, καθώς το δέρμα χάνει σταδιακά την ελαστικότητα του : ραγάδες, χαλάρωση, πτώση είναι τα πλέον συνήθη προβλήματα, ενώ προσοχή απαιτείται και ως προς το ντεκολτέ το οποίο εμφανίζει εύκολα κηλίδες – σημάδια φωτογήρανσης.
 Ραγάδες
 
Έχουν τη μορφή «ανοίγματος» του δέρματος, καθώς οφείλονται στο υπερβολικό τέντωμα του. Κάνουν συνήθως την εμφάνισή τους στο μεγάλο στήθος, αλλά και σε περιόδους αλλαγών στο σώμα μίας γυναίκας, πχ. στη φάση της ανάπτυξής του, της εφηβείας, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή σε τυχόν απότομη αυξομείωση του βάρους.
 Λύση αποτελεί η καθημερινή ενυδάτωση της επιδερμίδας – με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις – , έτσι ώστε να διατηρεί την ελαστικότητα της. Στο εμπόριο, κυκλοφορούν ειδικές θεραπευτικές κρέμες ενάντια στις ραγάδες, που καλό είναι να εφαρμόζονται στην αρχή της δημιουργίας τους και ενώ είναι ακόμη κόκκινες. Αποτελεσματικές είναι και οι ενυδατικές κρέμες που στη σύνθεσή τους περιέχουν βιταμίνη Ε.
 Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία ουδέτερη κρέμα, ή κρέμα βάσης, όπως για παράδειγμα η Bepanthol (50 ml) προσθέτοντας τις εξής ποσότητες αιθέριων ελαίων: 3 σταγόνες καρότο, 5 σταγόνες μύρο, 4 σταγόνες σανδαλόξυλο και 3 σταγόνες αχιλλέα (γνωστό και ως χιλιόφυλλο). Εφαρμόστε τη τοπικά μία – δυο φορές την ημέρα.
Xαλάρωση

Η χαλάρωση του δέρματος του στήθους είναι πολλές φορές πιο έντονη και από αυτή του προσώπου. Με το πέρασμα του χρόνου, η επιδερμίδα «λυγίζει», εξαιτίας του βάρους που συγκρατεί φαινομενικά κι όσο πιο μεγάλο είναι το στήθος, τόσο πιο εύκολα μπορεί να προκύψει χαλάρωση.

Βοηθά εξαιρετικά, καθώς τονώνει το δέρμα, το χλιαρό ή και κρύο νερό, στο τέλος του ντους. Ρίξτε το νερό ακολουθώντας κυκλικές κινήσεις. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε στην περιοχή μείγμα από λάδι βάσης νυχτολούλουδο και αιθέρια έλαια σε 30 ml λαδιού, προσθέτετε 5 σταγόνες νερολί, 6 σταγόνες μελισσόχορτο και 6 σταγόνες λεμόνι. Τοπικά 1-2 φορές την ημέρα, για πιο σφιχτή επιδερμίδα.

Ερεθισμοί
 
Αν παρουσιαστεί ερεθισμός ή φαγούρα ανάμεσα στους δύο μαστούς ή στο κάτω μέρος (κυρίως αν το στήθος είναι μεγάλο), μπορεί να οφείλονται σε εφίδρωση, ευαισθησία του δέρματος, μυκητίαση.

Η χρήση ταλκ και η επιλογή βαμβακερών σουτιέν ανακουφίζει αισθητά. Αν παρουσιαστούν εξανθήματα, συμβουλευτείτε δερματολόγο για τη σύσταση θεραπευτικής αγωγής.

Κηλίδες
 
Η έκθεση στον ήλιο της περιοχής του ντεκολτέ, σε πιο έντονο βαθμό από άλλες περιοχές του σώματος, το καθιστά ευάλωτο σε κηλίδες – σημάδια φωτογήρανσης.
 Βοηθά αποτελεσματικά η εφαρμογή αντηλιακού στην περιοχή, του ίδιου γαλακτώματος που βάζετε και στο πρόσωπο. Αποφεύγετε αρώματα και κολόνιες στο συγκεκριμένο σημείο, όταν βγαίνετε στον ήλιο.
 Εναλλακτικά : σε 20 ml αλοιφή καμφοράς (θα τη βρείτε στα φαρμακεία) προσθέτετε 10 ml λάδι αχιλλέα και 25 ml λανολίνη, τα ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού ή περγαμόντου (χωρίς περγαπτένιο). Χρησιμοποιούμε τοπικά 1-2 φορές τη μέρα.
 Tο αιθέριο έλαιο λεμονιού είναι φωτοτοξικό. Δεν πρέπει να εκτίθεστε στον ήλιο, αφού το χρησιμοποιήσετε. Το καλοκαίρι, εφαρμόζετέ το μόνο το βράδυ. Το πρωί, κάνετε προσεκτικό ντους και φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας.
Πηγή: Βήμα

Read More

Επώνυμα προιόντα από δεύτερο χέρι;


Στροφή σε προϊόντα από δεύτερο χέρι και ενοικιάσεις επώνυμων ειδών φαίνεται να κάνουν οι περισσότερες γυναίκες, εφόσον η οικονομική κρίση αλλάζει το σκηνικό και στο χώρο της ένδυσης.
Το όνειρο των περισσότερων γυναικών να κυκλοφορούν με ένα αυθεντικό φόρεμα ενός διάσημου μόδιστρου, έστω και για 24 ώρες και να κρατούν στο χέρι μία τσάντα ενός γνωστού οίκου, μπορεί να γίνει πλέον πραγματικότητα και στην Ελλάδα, μέσω εταιρειών που ενοικιάζουν επώνυμα ρούχα και διάφορα αξεσουάρ για μία λαμπερή εμφάνιση. Μία τάση που στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, τώρα και στην Ελλάδα τείνει να επικρατήσει εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Στην Ελλάδα, ολοένα και περισσότερες είναι οι εταιρείες ενοικίασης ρούχων και αξεσουάρ που κάνουν εμφάνιση, λειτουργώντας καταστήματα, αλλά και διαδικτυακά.
Στα περισσότερα εντυπωσιακή είναι η ποικιλία, η πολυτέλεια, αλλά και οι πολύ χαμηλές τιμές για ρούχα που αξίζουν πολλές χιλιάδες ευρώ.
Συγκεκριμένα, μ’ ένα κόστος από 80 έως 160 ευρώ οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες φορέματα μεγάλων οίκων, όπως Dior, Missoni, Cavalli κ.α. Ταυτόχρονα τα καταστήματα ενοικίασης, στις περισσότερες περιπτώσεις, διαθέτουν το κατάλληλο προσωπικό το οποίο παρέχει στυλιστικές συμβουλές, ώστε να γίνει η κατάλληλη επιλογή σε ρούχα, αλλά και αξεσουάρ που θα τα συνοδεύσουν.
υναικεία ματαιοδοξία ή απλή πρακτικότητα; «Ένας συνδυασμός και των δύο», λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η Μαριέττα Μίχα, ιδιοκτήτρια του «Be a Celebrity», και προσθέτει ότι «η υπερπολυτελής τουαλέτα που θαυμάσαμε σε κάποιο γνωστό defile μπορεί να γίνει δική μας με πολύ λιγότερα χρήματα. Αλλά όχι μόνο η τουαλέτα. Στο showroom θα βρείτε, εκτός από βραδινά, και cocktail dresses, αλλά και κοστούμια, όλα προμηθευμένα από εμπόρους της Νέα Υόρκης και του Μιλάνου, και όλα μοναδικά αφού δεν υπάρχουν μεγέθη ή δεύτερα κομμάτια για το ίδιο ρούχο».
Όπως εξηγεί, σκοπός είναι η κάθε γυναίκα να αισθάνεται μοναδική. «Δεν θα θέλαμε μία κυρία που θα νοικιάσει ένα φόρεμα από εμάς να βρεθεί σε ένα event, όπου μία άλλη κυρία θα φορά ακριβώς το ίδιο φόρεμα. Κι αν αυτό συμβεί, τουλάχιστον δεν θα είναι δικό μας», λέει. Τα φορέματα, διευκρινίζει, δεν αλλάζουν παραπάνω από 6 ή 7 «χέρια» το καθένα, ενώ δεν είναι λίγες οι κυρίες που νοικιάζουν το ίδιο φόρεμα για παραπάνω από μία φορά.
Για πολλές γυναίκες η τσάντα αποτελεί το απόλυτο φετίχ. Ωστόσο, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι τιμές τους είναι απαγορευτικές για το πορτοφόλι της μέσης Ελληνίδας. Η πολυτέλεια αυτή όμως μπορεί να γίνει πιο προσιτή αγοράζοντας μία μεταχειρισμένη τσάντα σε αρκετά χαμηλή τιμή ή νοικιάζοντάς τη, μέσω του starbags.gr, που είναι το πρώτο ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει τσάντες προς ενοικίαση και πώληση. Η επιχείρηση λειτουργεί εδώ και περίπου πέντε χρόνια, έχοντας πλέον επεκταθεί και στον τομέα του ρουχισμού με αγορές, ελαφρώς μεταχειρισμένων, επώνυμων ενδυμάτων
Όπως σημειώνει η Ολιάνα Σπυριδοπούλου, ιδιοκτήτρια του starbags.gr, προσφέρονται μόνο αυθεντικά κομμάτια γνωστών εταιρειών- Ρrada, Βurberry, Christian Dior – που πρώτα έχουν ελεγχθεί από ειδικούς συνεργάτες του καταστήματος. Ο χρόνος ενοικίασης μπορεί να είναι για μία ημέρα, ένα Σαββατοκύριακο, μία εβδομάδα, ένα μήνα. Ανάλογα με την κατηγορία της τσάντας και τον χρόνο ενοικίασης υπολογίζεται και το κόστος, ενώ όσες γυναίκες επιθυμούν να αγοράσουν μία μεταχειρισμένη τσάντα πρέπει να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εταιρείας για να δουν τα κομμάτια προς πώληση. Χαρακτηριστικά, μία τσάντα Gucci, που η τιμή της στην αγορά ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ, κοστίζει 660 ευρώ, ενώ μία δερμάτινη τσάντα Υves Saint Lauren κοστίζει 410 ευρώ.
Για όσους και όσες δείχνουν προτίμηση στους γνωστούς οίκους μόδας, υπάρχουν και τα καταστήματα Vintage. Τα είδη τους είναι αυθεντικά κομμάτια περασμένων δεκαετιών, ενώ σε σχέση με τα υπόλοιπα καταστήματα μεταχειρισμένων ρούχων οι τιμές τους είναι λίγο «τσιμπημένες». Η Ριάνα Κούνου, ιδιοκτήτρια του «Le Streghe Son Τornate», μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ λέει ότι «τα ρούχα που έχουμε στο κατάστημα δεν είναι ασήμαντα, αλλά γεννήθηκαν από τους πιο γνωστούς οίκους μόδας του κόσμου. Οι τιμές τους είναι πολύ πιο χαμηλές σε σχέση με τα ρούχα των γνωστών μόδιστρων που κυκλοφορούν στα πιο ακριβά καταστήματα της πρωτεύουσας». Ένα κοστούμι του οίκου Chanel ή ένα ζευγάρι γόβες Ρrada στο κατάστημα της κ. Κούνου κοστίζουν 300 και 100 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στα άλλα καταστήματα 2.500 και 400 ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, όπως σημειώνει η ίδια, ανάμεσα στους πελάτες της είναι και πολλοί επώνυμοι που ντύνονται με vintage ρούχα. «Παρ’ όλα αυτά, οι Έλληνες δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι, καθώς πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να φοράνε κάτι που το έχουν χρυσοπληρώσει, σε αντίθεση με τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς που ντύνονται με αυτού του είδους τα ρούχα».
Πηγή: Αγγελιοφόρος

Read More

Μοσχάρι με μπρόκολο κρασί και μυρωδικά


Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 φιλέτα από μοσχαράκι, κομμένα σε ροδέλες
  • 250 γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 1/2 ποτήρι κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/2 ποτήρι κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 4 κ.γ. ποικιλία μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 8 πατάτες βρασμένες, κομμένες κυδωνάτες με τη φλούδα τους
  • 4 φλιτζάνια ρύζι βρασμένο
Τρόπος παρασκευής
  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φιλέτα, το αλάτι, το πιπέρι.
  2. Ψήνουμε τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές για 15 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Έπειτα από 3 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να βράσει και να ομογενοποιηθεί με το φιλέτο μας για 3 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι με την ποικιλία αρωματικών.
  5. Σερβίρουμε συνοδεύοντας το μοσχαράκι με το ρύζι, το μπρόκολο και τις πατατούλες.

Read More

Καρπούζι milkshake


Milkshake-mellon-386
Υλικά
1 φέτα καρπούζι κοματάκια
2 μπάλες παγωτό βανίλια
1 κουτ. σούπας σιρόπι καραμέλας
3 παγάκια

Εκτέλεση 
Σε ένα σεικέρ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε πολύ δυνατά. Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία αδειάζουμε το περιεχόμενο στα ποτήρια.

Read More

Τηγανιτές μπανάνες



fry-banana-386
Υλικά για 4 άτομα
4 μπανάνες
1 λεμόνι (τον χυμό του)
1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
1/3 φλιτζανιού σουσάμι
σησαμέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση 
Καθαρίζετε τις μπανάνες, τις κόβετε στη μέση και κατά μήκος. Τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Ζεσταίνετε το σησαμέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι και χτυπάτε, σε ένα μπολ, το αβγό με μία κουταλιά νερό. Βουτάτε τις μπανάνες πρώτα στο αβγό και μετά στο σουσάμι, το οποίο έχετε τοποθετήσει σε πιάτο.
Τηγανίζετε τις μπανάνες στο καυτό σησαμέλαιο, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βγάζετε τις μπανάνες να στραγγίξουν από το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, και τις σερβίρετε ζεστές σε πιάτα. Τις περιχύνετε με μέλι και σερβίρετε μετά από λίγο.

Read More

Κολοκυθάκια γεμιστά με μυζήθρα



kolokithakia-386
Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες, στρογγυλά, πάχους 1 δαχτύλου
1 πιάτο βαθύ μυζήθρα τριμμένη, ξερή
φρέσκια ντομάτα
λάδι
αλάτι
πιπέρι
δυόσμος φρέσκος ή ξερός
Εκτέλεση 
Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κολοκυθάκια.
Προσθέτετε την ντομάτα τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για λίγο.
Μόλις πιουν τα υγρά και μείνουν με το λαδάκι τους, ρίχνετε τον δυόσμο, σβήνετε τη φωτιά και πασπαλίζετε με τη μυζήθρα.
Κουνάτε λίγο πέραδώθε, ώσπου να «δέσει» η μυζήθρα με το φαγητό. Αφήνετε το φαγητό για λίγο πάνω στο μάτι, να κρυώσει (χωρίς φωτιά, κρατάει όση υπάρχει).
Σερβίρετε το φαγητό, είτε ως κρύο πιάτο είτε ως πρώτο πιάτο.

Read More

Από ποιά ηλικία και μετά επιτρέπονται τα ψηλά τακούνια;


Πρόσφατα, η γαλλική έκδοση της Vogue, εμφάνισε στις σελίδες της, ένα 10χρονο μοντέλο, την Thylane Loubry Blondeau, με έντονο μακιγιάζ και πανύψηλα τακούνια. Το γεγονός αυτό πυροδότησε μια διαμάχη στα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με το αν είναι πρέπον μικρά κορίτσια να απεικονίζονται με αυτόν τον τρόπο.
Ποια ηλικία όμως, είναι η “σωστή” για να αρχίσουν τα κορίτσια να φορούν ψηλά τακούνια;
Οι περισσότεροι γιατροί πάντως, χαρακτηρίζουν τα ψηλά τακούνια σε όλες τις ηλικίες, ως κακή επιλογή για την υγεία των ποδιών, καθώς προξενούν κάλους, σφυροδακτυλία και γενικότερους πόνους στα πόδια.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως τέτοιες καταστάσεις χρειάζονται αρκετό διάστημα να δημιουργηθούν, ενώ απαιτείται συχνότατη και μακροχρόνια χρήση υποδημάτων με ψηλά τακούνια.
Έτσι, από ιατρικής άποψης, δεν είναι απόλυτα υγιές να φορούν ψηλά τακούνια τα μικρά κορίτσια επειδή τα κόκαλά των ποδιών τους είναι περισσότερο ελαστικά και υπάρχει το ενδεχόμενο να παραμορφωθεί η κατασκευή τους, καθώς μεγαλώνουν.
Φυσικά, το ύψος των τακουνιών αλλά και το χρονικό διάστημα που τα φοράει ένα κορίτσι είναι παράγοντες που σχετίζονται με προβλήματα υγείας στα πόδια.
Ακόμα και από την ηλικία των 14 ετών, στην οποία ένα μέσο κορίτσι έχει πλήρως διαμορφώσει τον σκελετό του, η χρήση των υποδημάτων με ψηλά τακούνια πρέπει να γίνεται με σύνεση και με φειδώ.

Read More

Tips για να είναι σαν καινούργιες οι πετσέτες θάλασσας


Στην πρώτη πλύση
  • Η σωστή φροντίδα των πετσετών διασφαλίζει την μακρά διάρκεια ζωής τους και τη διατήρηση της μαλακότητάς τους, όπως την ημέρα που τις αγοράσατε.
  •  Πρέπει να προηγείται πρόπλυση σε κρύο νερό χωρίς απορρυπαντικό κατά την πρώτη πλύση.
  • Τα έντονα χρώματα μπορεί να βγάλουν στις υψηλές θερμοκρασίες. Στην προτεινόμενη θερμοκρασία των 60° C τα χρώματα παραμένουν ζωντανά.
Ξεχωριστά τα χρωματιστά
  • Να πλένετε τις πετσέτες με σκούρα χρώματα ξεχωριστά από τα απαλά χρώματα, όπως ακριβώς κάνετε και με τα ρούχα σας.
  • Το πλεόνασμα χρώματος στις σκούρες πετσέτες μερικές φορές ξεβάφει κατά τα πρώτα πλυσίματα.
  • Μην αφήνετε νοτισμένες πετσέτες την μία πάνω από την άλλη για πολύ ώρα, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει στο βάψιμο τους.
Χρήση απορρυπαντικών
  • Να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή του πλυντηρίου σας για το πόσο απορρυπαντικό πρέπει να χρησιμοποιείτε.
  • Η χρήση περισσότερου απορρυπαντικού μπορεί να αφήσει κατάλοιπα στις ίνες του βαμβακερού, και ως εκ τούτου να τις κάνει πιο σκληρές και να ξεθωριάσουν τα χρώματά τους.
  • Το λιγότερο απορρυπαντικό σημαίνει επίσης μικρή απασβέστωση του νερού, το οποίο μπορεί επίσης να συντελέσει στην σκλήρυνση της πετσέτας.
Ποιο απορρυπαντικό
  • Τα σκληρά απορρυπαντικά περιέχουν λευκαντικά και παράγοντες οπτικής λεύκανσης και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο στις λευκές πετσέτες.
  • Για τα χρωματιστά, σας προτείνουμε μαλακά απορρυπαντικά η τα colore χωρίς παράγοντες λεύκανσης.
    Έτσι θα αποφύγετε το ξεθώριασμα και τον αποχρωματισμό και οι πετσέτες σας θα διατηρήσουν τα αρχικά τους χρώματα για πολλά χρόνια.
Προσέξτε το πολύ μαλακτικό!
  • Προσέξτε το πολύ μαλακτικό. Τα μαλακτικά δημιουργούν μια μεμβράνη στις ίνες του βαμβακερού και έτσι μειώνουν την απορροφητικότητα του προϊόντος.
  • Τα μαλακτικά συμβάλλουν επίσης στην δημιουργία χνουδιού. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μαλακτικό διότι η επεξεργασία της πετσέτας έχει μαλακτικό.
  • Το εξωτερικό στέγνωμα υπό σκιά κάνει τις πετσέτες ιδιαίτερα μαλακές και αφράτες ιδιαίτερα απαλές γίνονται σε στεγνωτήριο ρούχων.
  • Αν στεγνώσετε τις πετσέτες σας πάνω σε καλοριφέρ ή στον ήλιο θα γίνουν σκληρές.
  • Μην χρησιμοποιείτε πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού.
Γιατί βγάζουν χνούδι οι πετσέτες
  • Είναι απολύτως φυσιολογικό να δημιουργούν λίγο χνούδι οι καινούργιες πετσέτες – οι πολύ υψηλής ποιότητας, με μακρύ φλόκο πετσέτες, μπορούν επίσης να βγάλουν μερικά ξέφτια αρχικά.
  • Για να αποφύγετε την υπερβολική ή συνεχή δημιουργία χνουδιού, χρησιμοποιήστε ένα απαλό πρόγραμμα πλύσης στο πλυντήριό σας.
  • Πριν το πλύσιμο, δείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για το επίπεδο πλήρωσης του πλυντηρίου σας.
Για να αποφύγετε το υπερβολικό μάζεμα !
  • Μπορείτε εύκολα να διακρίνετε τις πετσέτες υψηλής ποιότητας από το πολύ αφράτο βαμβάκι που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους. Λόγο αυτού, τα προϊόντα αυτά δεν μπορεί να είναι 100% κατά του μαζέματος. Αποφύγετε το υπερβολικό μάζεμα, τεντώνοντας ελαφρώς και δίνοντας φόρμα στην νωπή πετσέτα με το χέρι, επαναλαμβάνοντας αυτό αργότερα όταν στεγνώσει. Η θερμοκρασία του στεγνωτηρίου σας δεν θα πρέπει να είναι πολύ υψηλή, για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του βάμβακος.
  • Όταν αγοράζετε μια πετσετέ ρόμπα, επιλέξτε μια που είναι σε πιο χαλαρή γραμμή πάνω σας, καθώς θα μαζέψει ελαφρώς μετά το πρώτο πλύσιμο.
Αποφύγετε τα ξέφτια!
  • Μην τραβάτε τα ξέφτια η τις θηλιές , απλά κόψτε τα στο ίδιο ύψος με το πέλος. Για να αποφύγετε τα ξέφτια, μην πλένετε τις πετσέτες σας μαζί με ρούχα που έχουν κόπιτσες ή φερμουάρ.
‘Αλλο ένα μυστικό !
  • Όσο πιο πυκνό είναι το πέλος, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα.

Read More

Θαλασσινά στιφάδο


Χρόνος προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 2 ώρες
Υλικά για 6 μερίδες
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλού γαρίδες Νο. 2
  • 2 κουταλιές πάπρικα
  • 200 γρ. μύδια καθαρισμένα
  • 200 γρ. σκάλοπ ή χτένια καθαρισμένα (προαιρετικά)
  • 3 κουταλιές σουσαμέλαιο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 6 σκελίδες σκόρδο σε δοντάκια
  • 2/3 κούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  • με το ζουμί τους 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 1/4 κούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές κόκκους ανάμικτα πιπέρια
  • 10 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/4 κούπας ξίδι
  • 3 κουταλιές σόγια σος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
  1. Βράστε το χταπόδι και κόψτε το σε κομματάκια 3 εκ.
  2. Καθαρίστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το εντεράκι. Βάλτε τες σε κατσαρόλα με 1/2 κούπας νερό και την πάπρικα. Βράστε για 4′, στραγγιστέ και κρατήστε το ζουμί. Κόψτε τες σε κομμάτια.
  3. Πλύντε καλά τα μύδια. Βάλτε τα σε κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και αφήστε τα για 5 λεπτά να βγάλουν το νερό τους. Στραγγίστε τα και κρατήστε το ζουμί.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το σουσαμέλαιο και μαράνετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  5. Ρίξτε τις πιπεριές, τα ντοματάκια, τον πελτέ, την κέτσαπ, το ζουμί που κρατήσατε από τις γαρίδες και τα μύδια, τα πιπέρια, το μπαχάρι και τη δάφνη.
  6. Ανακατέψτε, σκεπαστέ και σιγοβράστε, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  7. Ρίξτε μέσα τα σκάλοπ, το χταπόδι και το ξίδι, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
  8. Προσθέστε τη σόγια, τα μύδια, τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 5 με 7 λεπτά, να δέσει και πάλι η σάλτσα.
  9. Σερβίρετε το στιφάδο με αρωματικό ρύζι τύπου Siam ή Basmati.

Read More

Ψωμάκια τέλος!



woman-gym-386
…Aνησυχείτε πάλι για τα «ψωµάκια» σας; Κάντε τις ασκήσεις που σας προτείνουµε και χάστε πόντους από τα σηµεία που… πονάνε.
Σταθείτε όρθιες, µε το λάστιχο γύρω από τους αστραγάλους. Στηριχτείτε στο ένα πόδι –το οποίο πρέπει να είναι ελαφρώς λυγισµένο και δυνατό– και σηκώστε το άλλο προς τα πίσω από τον απαγωγό, προσέχοντας να έχετε τα κόκαλα της λεκάνης σας σταθερά να κοιτάνε µπροστά. Ξεκινήστε να ανεβοκατεβάζετε το πόδι φροντίζοντας κάθε φορά που το ανεβάζετε να εκπνέετε και να ενεργοποιείτε την κοιλιά σας.
Ξαπλώστε στο πλάι και στηριχτείτε στον αγκώνα κρατώντας τον κορµό σας ψηλά, τη λεκάνη σταθερή και την κοιλιά ενεργή. Εκπνεύστε και ανεβάστε το πάνω πόδι όσο πιο πολύ µπορείτε –χωρίς να χαλάσετε τη στάση σας– µέχρι να τεντώσει το λάστιχο.
Ξαπλώστε σηκώνοντας τα πόδια ψηλά µε το λάστιχο γύρω από τους αστραγάλους. Όλη η πλάτη καθώς και η µέση και η λεκάνη πρέπει να εφάπτονται στο πάτωµα. Ξεκινήστε να ανοιγοκλείνετε τα πόδια σας µέχρι να τεντώσει το λάστιχο φροντίζοντας οι εκπνοές σας να συµπίπτουν µε το άνοιγµα. Θυµηθείτε να κρατάτε την κοιλιά σας ενεργή ώστε να προστατέψετε τη µέση σας.
Για κάθε άσκηση κάντε 2 σετ των 20 επαναλήψεων για κάθε πόδι και ενδιάµεσα σε κάθε άσκηση κάντε σκοινάκι για 3-6 λεπτά. Έτσι θα κάνετε περισσότερες καύσεις και θα έχετε καλύτερο αποτέλεσµα.
Στηριχτείτε στις παλάµες και στα γόνατα µε το λάστιχο περασµένο στους αστραγάλους σας. Πιέζετε το λάστιχο µε το ένα πόδι, το οποίο µένει στο έδαφος, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζετε το άλλο στην ίδια ευθεία µε τον κορµό σας σφίγγοντας δυνατά το γλουτό. Κρατήστε την πλάτη σταθερή και την κοιλιά σας ενεργή όταν το πόδι ανεβαίνει ώστε η µέση σας να µην κάνει καµπύλη.
Εναλλακτικά µπορείτε να κάνετε όλες τις ασκήσεις τη µία µετά την άλλη (20-30 επαναλήψεις για την καθεµία) και όταν τελειώσετε κάντε 6-12 λεπτά σχοινάκι. Επαναλάβετε τις ασκήσεις από την αρχή και τελειώστε πάλι µε σκοινάκι.

Της Νίκης Πετρουλάκη                                                                                                                                                                          

Πηγή:Forma

Read More

Άραγε χτενίζομαι σωστά;


hair-386
Aποφύγετε το έντονο και «άγαρμπο» χτένισμα των μαλλιών σας, καθώς το βούρτσισμα των μαλλιών πρέπει να γίνεται με απαλές και ελεγχόμενες κινήσεις, διαφορετικά το τριχωτό της κεφαλής εξασθενεί. Καλό είναι να χτενίζετε τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο, αφού πρώτα έχετε εφαρμόσει στις άκρες μαλακτική κρέμα ή condiotioner ώστε να είναι λείες. Έπειτα τα  χτενίζετε απαλά, κρατώντας τα από τη μέση και χτενίζοντας από τη μέση και κάτω.

Read More

Βάλτε χρώμα στα νύχια σας!


nails-386
Κόκκινο, πορτοκαλί, ροζ, κοραλλί, μπλε, γαλάζιο, γκρι, πράσινο. Η παλέτα εμπλουτίζεται και τα νύχια μας γίνονται τέλεια.
Αφού περιποιηθείτε τα νύχια σας έτσι όπως πρέπει, δώστε τους ζωή με τα όμορφα χρώματα που κυκλοφορούν στην αγορά. Το καλοκαίρι επιτρέπει να επιλέξετε αποχρώσεις που μπορεί να μην επιλέγατε κατά τη διάρκεια του χειμώνα…
Ειδικά στα πόδια, τον λόγο έχουν τα πολύ φωτεινά χρώματα που αλλάζουν πραγματικά την όψη του πέλματος. Επίσης το μπλε και οι αποχρώσεις του επιστρέφουν δυναμικά.
Μπορείτε να επιλέξετε το ίδιο χρώμα για τα χέρια και τα πόδια γιατί η ισορροπία χρώματος στα άκρα είναι κάτι που αρέσει πάντα. Μπορείτε βέβαια να διαλέξετε ένα απαλό γαλλικό για τα χέρια που ταιριάζει με όλα και για τα πόδια κάτι πιο έντονο.
Είναι ένας συνδυασμός που δεν χαλάει την εικόνα. Φυσικά το γαλλικό πεντικιούρ είναι επίσης πολύ όμορφο, αποπνέει καθαριότητα και περιποίηση και δείχνει υπέροχο με τα ψηλοτάκουνα πέδιλα μας.

Read More

Δροσερό παγωτό φράουλα


strawberry-ice-cream-386


Υλικά 
500 γρ. γάλα πλήρες
6 κρόκοι αβγών
200 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος με ζάχαρη
450 γρ. φράουλες λιωμένες στο μπλέντερ
Εκτέλεση 
Ζεσταίνετε το γάλα σε κατσαρολάκι, μέχρι να πάρει μια βράση. Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Χτυπάτε με σύρμα, μέσα σε ένα μπολ, τους κρόκους των αβγών μαζί με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας, και στη συνέχεια μεταφέρετε το μίγμα σε καθαρό κατσαρολάκι και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύετε το μίγμα με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει, χωρίς να αφήσετε να πάρει βράση. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφού κρυώσει, το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε στην κρέμα που έχετε ετοιμάσει, τη σαντιγί και τις πολτοποιημένες φράουλες και ανακατεύετε, έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζετε το μίγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό και το καταψύχετε μέχρι να μισοπαγώσει.
Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει. Επαναλαμβάνετε για μία ακόμη φορά τη διαδικασία ψύξης και χτυπήματος στο μίξερ, και τέλος αφήνετε το παγωτό να παγώσει τρεις ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρετε το παγωτό σε μπάλες πάνω σε χωνάκια. Πριν σερβίρετε, καλό είναι να το αφήσετε εκτός κατάψυξης για λίγο, μέχρι να μαλακώσει.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB