Διαλέξτε την κολόνια που σας ταιριάζει


perfume-386

Ακριβώς επειδή μια κολόνια μυρίζει υπέροχα στην κολλητή σας, δεν σημαίνει ότι θα μυρίζει υπέροχα και σε εσάς. Ο τρόπος με τον οποίο η κολόνια αλληλεπιδρά με το φυσικό άρωμα και τα έλαια του σώματος μας ποικίλλει. Ο καθένας μας έχει τη δική του μοναδική χημεία του σώματος και ισορροπία pH, το οποίο επηρεάζει την αλληλεπίδραση που έχει το δέρμα μας με τη κολόνια.
Όταν πάτε να πάρετε ένα άρωμα, δοκιμάστε το στο δέρμα σας και αφήστε το για 10 λεπτά προτού το μυρίσετε. Μια καλή ιδέα είναι επίσης να δοκιμάσετε μόνο δύο κάθε φορά αλλιώς οι αισθήσεις σας θα παραπλανηθούν. Αν δεν έχετε ιδέα τι άρωμα θέλετε να δοκιμάσετε, πείτε στον πωλητή δύο μυρωδιές που αγαπάτε, όπως βανίλια ή γιασεμί, έτσι ώστε να μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές σας. Τέλος, αν πάτε με κάποια φίλη σας μπορεί να σας δώσει μια  δεύτερη γνώμη.

Read More

Αντιγήρανση για τα μαλλιά


antigiransi-386

Πολλές από εμάς ίσως έχουν παρατηρήσει ότι με το πέρασμα το χρόνου τα μαλλιά μας γίνονται πιο εύθραυστα, χάνουν την λάμψη τους, τον όγκο τους και την ελαστικότητά τους.
Τι κάνουμε όμως για να μην φτάσουν τα μαλλιά μας σε αυτήν την κατάσταση;
Φροντίζουμε πρώτα από όλα να προλάβουμε την φθορά από τους εξωτερικούς παράγοντες όπως το styling, τον ήλιο, τις βαφές. Προμηθευτείτε λοιπόν με προϊόντα που περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία όπως βιταμίνη Ε και λωτό, βιταμίνες που ενισχύουν την αντοχή της τρίχας όπως η βιταμίνη Β3. Επιλέγουμε προϊόντα που περιέχουν αντηλιακά φίλτρα για τα μαλλιά μας. Όπως επίσης για την καλύτερη ενυδάτωσή τους, τους παρέχουμε ολοκληρωμένη προστασία με σαμπουάν κοντίσιονερ και μάσκα, αλλά και προιόντα styling που είναι ενισχυμένα στην αντιμετώπιση της φθοράς.

Read More

Σπιτικό..αποσμητικό χώρου!


tigani-386

Αν τηγανίσατε και το σπίτι σας μυρίζει τηγανίλα τότε ο ακόλουθος φυσικός τρόπος είναι το καλύτερο αποσμητικό χώρου. Κάψτε σε ένα σταχτοδοχείο μερικές φλούδες πατάτας και λεμονιού και τηγανίλα... τέλος!

Read More

Οικονομική διακόσμηση με στυλ


Ουδέτερα τα μεγάλα έπιπλα
Επιλέξτε κάποια ουδέτερα χρώματα και σχήματα στα μεγάλα έπιπλα του χώρου. Ένας καναπές με μονόχρωμο ύφασμα, τραπέζια στο χρώμα του κλασικού ξύλου και διάφορες άλλες επιλογές σε αυτή τη λογική έχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα: α) είναι πιο δύσκολο να τα βαρεθείς, β) αποτελούν τα ιδανικά «θεμέλια» για να χτίσεις διαφορετικά στιλ κάθε εποχή και γ)όταν θα αποφασίσεις να κάνεις μια γενναία αλλαγή δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις και αυτά τα μεγάλα και ακριβά κομμάτια.

Αναζήτησε λύσεις στην τοπική αγορά
Ο επιπλοποιός της περιοχής σου μπορεί να σου φτιάξει αξιόλογα κομμάτια, ακόμα και κατά παραγγελία από φωτογραφία. Κερδισμένοι θα βγείτε και οι δύο και φυσικά το χρήμα θα κυκλοφορήσει στην τοπική κοινωνία. Ο επιπλοποιός θα έχει δουλειά και θα βάλει τα δυνατά του να σε ικανοποιήσει αφού θα είσαι η περιφερόμενη διαφήμισή του κι εσύ θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα από τα μεταφορικά που θα πλήρωνες αν έκανες μια αγορά από κάποιο μακρινό κατάστημα.

Διακόσμησε με χρώμα
Η ανανέωση του χώρου χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία γίνεται εύκολα φρεσκάροντας τα αξεσουάρ του χώρου. Ριχτάρια, χαλάκια, βάζα και διακοσμητικά, θα δώσουν νέα πνοή στο χώρο, οι αλλαγές χρωμάτων θα κάνουν τα παλιά έπιπλα να μοιάζουν καινούργια και στο πορτοφόλι σου θα έχουν περισσέψει αρκετά χρήματα.

Εστίασε στην λειτουργικότητα
Ακόμα κι αν η μόδα του περάσει, ένα χρηστικό αντικείμενο δεν θα χάσει ποτέ την χρηστικότητά του. Ένα βολικό ανθοδοχείο, μπορεί σε λίγο καιρό να μην θέλεις να βρίσκεται στην πιο περίοπτη θέση του καθιστικού σου, θα μπορεί ωστόσο να φιλοξενεί πάντα λουλούδια σε κάποια γωνιά. Αν σκοπεύεις να διαθέσεις χρήματα για κάποιο design κομμάτι, φρόντισε να σιγουρευτείς ότι ακόμα και όταν η μόδα του περάσει, θα εξακολουθεί να προσφέρει την χρηστικότητά του σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού.

Αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων
Τα τραπεζάκια με αποθηκευτικό χώρο, οι καναπέδες που γίνονται κρεβάτι, τα έπιπλα με ντουλάπια και ράφια θα σε γλιτώσουν από διπλά έξοδα, εξυπηρετώντας τον αρχικό τους σκοπό και προσφέροντάς σου χώρο για αποθήκευση ή τρόπο να φιλοξενήσεις καλεσμένους χωρίς έξτρα έξοδα.

Ανακαίνισε – αντάλλαξε – μετακίνησε
Μερικές φορές, απλά η αλλαγή της διαρρύθμισης είναι αρκετή για να δώσεις νέα όψη στο χώρο. Και κάτι τέτοιο, εκτός από την κούρασή σου να τα μετακινήσεις, δεν έχει κανέναν κόστος.
Στην αποθήκη της μαμάς, στο σπίτι στο χωριό ή από την μετακόμιση της κολλητής σου μπορείς να βρεις πραγματικά «διαμάντια» και να φτιάξεις μια vintage ή πιο μοντέρνα γωνιά στο χώρο, ανανεώνοντάς τον. Κόστος; 0.
Αντίστοιχα ο γείτονας, ο αδερφός σου ή μια συνάδελφος μπορεί να ανανεώσει τον δικό της χώρο με κάποιο κομμάτι που το έχεις βαρεθεί, δεν ταιριάζει ή δεν χωράει πια στο χώρο σου και ψάχνεις τρόπο να το ξεφορτωθείς.

Read More

Κρύα μακαρονοσαλάτα νηστίσιμη


pasta-salad-386

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά (πένες, ριγκατόνι, κοχυλάκια, κ.λπ.).
1 φλιτζανάκι του καφέ κάπαρη
5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
15 ελιές μαύρες χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
10 αντσούγιες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
ο χυμός 1 λεμονιού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με ανάλογα αλατισμένο νερό που βράζει. Τα ανακατεύετε για να μην κολλήσουν, και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Τα στραγγίζετε και βάζετε το σουρωτήρι κάτω από τη βρύση να τρέξει φρέσκο νερό. Αφήνετε να στραγγίξουν καλά και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Ρίχνετε τις ελιές, την κάπαρη, τις αντσούγιες, τον μαϊντανό και τη λιαστή ντομάτα και ανακατεύετε.
Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το λεμόνι σε μπολ με πιρούνι, και περιχύνετε τα μακαρόνια. Προσθέτετε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως ή την αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσει, για να τη σερβίρετε κρύα.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB