Σαλάτα με χόρτα και ψητό τυρί
Υλικά για 4 άτομα
300 γρ. ανάμεικτα χορταρικά
1 ξερό κρεμμύδι
1 μαρούλι
½ φλιτζάνι ηλιόσπορο
1 μήλο
250 γρ. κατσικίσιο τυρί chevre
1 μπαγκέτα ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Χυμός από μισό λεμόνι
Αλάτι
Καθαρίζετε τα χορταρικά, τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν. Κόβετε 12 λεπτές φέτες από τη μπαγκέτα και κόβετε το κατσικίσιο τυρί στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κάθε μισό σε 6 φέτες. Βάζετε από μία φέτα τυριού σε κάθε φέτα ψωμιού, τις απλώνετε με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί και ψήνετε στο γκριλ για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί και να αρχίσει να λιώνει. Κόβετε το μήλο σε λεπτές φετούλες και το ραντίζετε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσει. Ανακατεύετε ¼ του γλιτζανιού ελαιόλαδο με το χυμό πορτοκαλιού,2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο και λίγο αλάτι.
Κόβετε τα χορταρικά και το μαρούλι σε μικρότερα κομμάτια, κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι και τα βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον ηλιόσπορο, το μήλο και το ντρεσινγκ, αλατίζετε και ανακατεύετε. Σερβίρετε με τις φέτες τις μπαγκέτας.