Πώς γίνεται να είμαι λαμπερή στο γάμο μου;



Τέσσερις εβδομάδες πριν από την ωραιότερη ημέρα της ζωής σας, αλλά η εμφάνιση στον καθρέφτη δείχνει οτιδήποτε άλλο εκτός από την εικόνα μιας τέλεια νύφης.
Κανένα πρόβλημα, γιατί έχετε μπροστά σας έναν ολόκληρο μήνα για να διορθώσετε τις τυχόν ατέλειες σε μαλλιά, επιδερμίδα και σώμα.
Το καλοκαίρι ήρθε και το πρόσωπό σας δείχνει χλωμό, ενώ το σώμα είναι πιο άσπρο από το νυφικό σας. Μην ανησυχείτε, εάν δεν έχετε χρόνο να επιδοθείτε σε έναν μαραθώνιο ηλιοθεραπείας, υπάρχει και το σολάριουμ. Μια εβδομάδα πριν τον γάμο ένα ραντεβού στο κοντινότερο σαλόνι ομορφιάς και σε μία ώρα θα αποκτήσει η επιδερμίδα σας το επιθυμητό χρώμα που θα αναδείξει το νυφικό σας!
Υπάρχουν βέβαια και εναλλακτικοί τρόποι όπως self-tanning. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση της ποσότητα του προϊόντος αλλά και στην εφαρμογή. Θα πρέπει πριν από την πρώτη χρήση της κρέμας να γίνεται μετά το μπάνιο απολέπιση του σώματος. Με τον τρόπο αυτό απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και η επιδερμίδα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη να δεχτεί την κρέμα. Το προϊόν στεγνώνει σχεδόν αμέσως, αλλά θα χρειαστούν 10-15 μέρες εφαρμογής για να δείτε αποτέλεσμα. Καλό είναι αν δεν το έχετε δοκιμάσει, να το αποφύγετε!
Αν στο πρόσωπό σας υπάρχουν μικρές ρυτίδες έκφρασης, από τις οποίες θέλετε να απαλλαγείτε, μπορείτε να καταφύγετε σε ένα δερματολόγο και να δοκιμάσετε κάποια από τις νέες anti-wrinkleθεραπείες. Εάν πάλι δεν θέλετε να καταφύγετε σε πολυέξοδους τρόπους, σαν τον παραπάνω, υπάρχουν στο εμπόριο αντιρυτιδικές κρέμες και οροί που θα μειώσουν σημαντικά το πρόβλημα, μέσα στο διάστημα του ενός μηνός.
Κυτταρίτιδα: και όμως μπορείτε να διορθώσετε την όψη των γλουτών σας με αντικυτταριτιδικά προϊόντα που έχουν σαν κύριο συστατικό την καφεΐνη, και τα οποία θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπη κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στο εξωτικό νησί!
Εάν θέλετε να γυμνάσετε το σώμα σας και η αεροβική γυμναστική σας φαίνεται κουραστική, μπορείτε να δοκιμάσετε yoga ή pilates. Και τα δύο εκτός από σωματική ενδυνάμωση, προσφέρουν και πνευματική ευεξία, κάτι που χρειάζεται κάθε γυναίκα πριν τον γάμο της. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο δεσμό νου, σώματος και αναπνοής και σας βοηθά να αποκτήσετε ενέργεια και αντοχή χωρίς να απαιτεί χρόνο και σκληρή προσπάθεια. Τα όργανα που χρησιμοποιούνται στο pilates δημιουργούν σημαντική αντίσταση και βοηθούν στη σύσφιξη και την τόνωση των μυών. Επομένως θα καίτε θερμίδες ενώ παράλληλα θα χαλαρώνετε από το στρες και την ένταση των ημερών!

Read More

Σαλάτα με καλαμαράκια


salata_kalamariΥλικά

1 Ματσάκι Ρόκα
1 Γαλλική Σαλάτα
1 Κόκκινη Λόλα
500gr Καλαμαράκια
2 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι
Αλάτι - Πιπέρι

Για το νρέσινγκ:

½ Ποτήρι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας Μουστάρδα Ντιζόν
1 κουτάλι της σούπας Φρέσκο Φασκόμηλο
4 κουτάλια της σούπας Μηλόξυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά με ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα κόβουμε και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι και τα φρέσκα μυρωδικά. Φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με το ντρέσινγκ, τα βάζουμε σε πιατέλα και από πάνω τα καλαμαράκια που έχουμε σοτάρει.

Read More

Παγωτό με γεύση γιαούρτι

4595095_blogΥλικά

3 φλιτζάνια γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
Ξύσμα από ένα λεμόνι 

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μίξερ το γιαούρτι, την κρέμα, τη ζάχαρη και το λεμόνι. Τοποθετείτε το μίγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης της. Εάν δεν διαθέτετε παγωτομηχανή, το τοποθετείτε σε ένα μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη και το ανακατεύετε με ένα κουτάλι ανά μισή ώρα μέχρι να παγώσει. Πριν σερβίρετε αφήνετε για 10 λεπτά έξω από την κατάψυξη. Συνοδεύεται με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και καβουρδισμένα αμύγδαλα. 
 
Από dietup.gr

Read More

Το λευκό του καλοκαιριού




Η διακόσμηση με λευκό πάνω σε λευκό αποπνέει φρεσκάδα, ζωντάνια κι επιπλέον εξασφαλίζεται μια βάση  που μπορεί να φιλοξενήσει πάρα πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς. Για την εποχή του καλοκαιριού, φυσικά αποτελεί μια εξαιρετικά hot τάση.  Ανάλογα με το πώς έχετε εφαρμόσει αυτήν την ιδέα – του λευκού πάνω σε λευκό -  θα δώσετε στους χώρους σας διαφορετικά στιλ, όπως  το νησιώτικο, το boho, το chic ή ακόμα κι ένα πιο επιτειδευμένο σοφιστικέ.
Όπως και να έχει λοιπόν, είτε θέλετε οι εσωτερικοί σας χώροι να παραπέμπουν σε αιγαιοπελαγίτικες παραλίες, είτε σε ένα ήρεμο, ευχάριστο και ξεκούραστο περιβάλλον, το λευκό πάνω σε λευκό είναι μια ευέλικτη τάση που μπορεί να χωρέσει σε οποιοδήποτε πορτοφόλι.


4 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τάση

Το λευκό έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί το συνώνυμο του πολύτιμου ή του εξαιρετικά ακριβού. Χρησιμοποιώντας το στους εσωτερικούς σας χώρους, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεχάσετε τα καλύμματα που θα καλύψουν τα έπιπλά σας. Το κλειδί της επιτυχίας, είναι να επιλέξετε φυσικές ίνες που είναι εύκολο να καθαριστούν και υφάσματα που από τη φύση τους μπορούν να κρύψουν εύκολα τη φθορά της καθημερινότητας. Μην εγκλοβίζεστε στο "λευκό" με την κυριολεξία του όρου. Οι λευκοί τόνοι καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα στην χρωματική παλέτα, που περιλαμβάνουν την απόχρωση του ελεφαντόδοντου, το κρεμ, το φίλντισι και πολλές άλλες παραλλαγές.  
Όλες αυτές οι διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού προσφέρουν τη δική τους αισθητική και η ανάμειξη υφασμάτων σε διαφορετικές αποχρώσεις αυτής της εννότητας του λευκού, δημιουργούν μια μονόχρωμη μεν αλλά πολυεπίπεδη εμφάνιση, που μπορεί να ιντριγκάρει το βλέμμα και να προσελκύσει το ενδιαφέρον.


1. Καναπέδες και έπιπλα
Ξεκινήστε με ένα κάλυμμα, σε μια από τις πιο πάνω αποχρώσεις, με το οποίο θα καλύψετε τον καναπέ σας. Στη συνέχεια, προσθέστε ολόλευκα μαξιλάρια για να φωτίσετε το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι τα καλύματα συνήθως είναι σε αποχρώσεις που πλησιάζουν στο κρεμ. Το κρεμ χρώμα προσελκύει τα βλέματα και κάνει το χώρο φιλόξενο και οικείο. Εάν η αισθητική σας είναι πιο έντονη ή μινιμαλιστική επιλέξτε υφάσματα και υλικά με φυσική γυαλάδα όπως το δέρμα ή το βινίλ αποφεύγοντας να επιλέξτε λινά ή βαμβακερά υφάσματα. Μια άλλη ιδέα είναι να μετακινήσετε το επίκεντρο της προσοχής από το καθηστικό στην κουζίνα όπου με λακαριστές πόρτες στα ντουλάπια ή ολόλευκους γρανιτένιους πάγκους μπορείτε να δώσετε ένταση στο λευκό.

2. Λευκό σε κάθε εποχή
Αυτή η τάση μπορεί να λειτουργήσει όλο το χρόνο και να δώσει στο σπίτι σας μια φρέσκια, καθαρή όψη. Επιλέξτε διαφορετικά υλικά για να σηματοδοτήσετε την αλλαγή των εποχών: λινά και βαμβακερά τονίζουν  τη φωτεινότητα και την ελαφρότητα  των καλοκαιρινών μηνών, ενώ faux γούνες, μάλλινα και ολόλευκα βελούδα, προσθέτουν βάθος και ζεστασιά όταν η θερμοκρασία αρχίζει να μειώνεται. Αυτή η αλλαγή της υφής για κάθε εποχή, μπορεί εύκολα να γίνει, με απλή αλλαγή στα μαξιλάρια και ριχτάρια!

3. Χρωματικές προσθήκες
Όπως ανέφερα και πριν, το λευκό σε λευκό είναι ευέλικτο. Μόλις δημιουργήσετε έναν μονοχρωματικό χώρο, ώστε να ενεργεί ως φόντο, τα χρωματιστά μαξιλάρια που θα τα ρίξετε όπως εσείς επιθυμείτε, θα λειτουργήσουν σαν χρωματικές «εκρήξεις» στο χώρο. Μπορείτε να αλλάζετε αξεσουάρ εύκολα και χωρίς πολλά έξοδα, «σπάζοντας» τη μονοχρωμία και να επανέλθετε στο λευκό σε λευκό, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

4. Λευκά λουλούδια
Τέλος, προσθέστε στη διακόσμητική τάση «λευκό σε λευκό» βάζα με λευκά λουλούδια, προσθέτοντας όγκο και υφή στο χώρο. Επιλέξτε ολόλευκα λουλούδια διαφορετικών ειδών, με διαφορετικά σχήματα και πέταλα. Τώρα έχετε δημιουργήσει μια κομψή και διαχρονική διαρρύθμιση, που ταιριάζει σε κάθε εποχή.

Read More

Το ντύσιμο που...μας αδυνατίζει!



1  Δώστε ύψος στη σιλουέτα σας
Διαλέξτε για το ντύσιμό σας ρούχα που θα είναι του ίδιου χρώματος ή συνδυάστε κομμάτια σε κοντινές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος - από πάνω προς τα κάτω - για να δώσετε μήκος στο κορμί σας. Φορώντας ένα βασικό χρώμα ή αποχρώσεις που μοιάζουν μεταξύ τους - από πάνω προς τα κάτω – η σιλουέτα σας αποκτά ενιαία κάθετη χρωματική γραμμή, που θα σας κάνει να φαίνεστε πολύ πιο λεπτή.


2  Το μαύρισμα είναι ο κρυφός μας σύμμαχος
Το faux μαύρισμα, δεν μόνο πιο υγιεινό για την επιδερμίδα μας, είναι και μια έξυπνη λύση, για να μας κάνει να φαινόμαστε  πιο αδύνατες. Όταν το δέρμα μας σκουραίνει, φαινόμαστε πιο λεπτές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε bronzers για να επέμβετε σε σημεία που είναι πιο απαραίτητο, όπως για παράδειγμα στο στέρνο σας, στις γάμπες σας ή στα μάγουλά σας. Είναι σαν να παίζεις ένα δημιουργικό παιχνίδι με το Photoshop στο σώμα σου. Άλλωστε, πιστέψτε με, πολύ λίγα είναι τα εξώφυλλα που χαζεύετε στα περιοδικά και στις φωτογραφίες των “celebrities” που προβάλουν, δεν έχει γίνει επέμβαση με Photoshop


3  Επιδιώξτε κατακόρυφες γραμμές
Οι κάθετες γραμμές στα prints των υφασμάτων, στα σχέδια ή στις γραμμές που έχουν τα ρούχα μας, βοηθούν επίσης να φαινόμαστε πιο λεπτές. Αυτές οι κατακόρυφες γραμμές στο ντύσιμό μας, μπορούν να δημιουργηθούν με φερμουάρ ή ραφές, καθώς επίσης και να τονιστούν με εσάρπες που έχουν κάθετες ρίγες. Έτσι θα ενθαρρύνουμε τα βλέμματα των γύρω μας να κινηθούν προς τα επάνω ή προς  τα κάτω, πράγμα το οποίο θα βοηθήσει στην οπτική επιμήκυνση της σιλουέτας μας.


4   Ήρθε η ώρα να ψηλώσετε
Μόλις “...ψηλώσετε”, θα φανείτε φυσικά και λεπτότερη. Φορέστε λοιπόν ψηλότερο τακούνι ή ακολουθήστε την trendy τάση της εποχής με τις ψηλές πλατφόρμες σε σχήμα σφήνας, που είναι μια εξαιρετικά άνετη. Μια άλλη έξυπνη και αποτελεσματική λύση για το καλοκαίρι,είναι να φορέσετε ψηλοτάκουνα παπούτσια σε απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματος σας. Αυτό το τρικ θα κάνει τα πόδια σας να φαίνονται πιο μακριά, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα φαίνονται και πιο αδύνατα συνολικά.


  Τα “maxi”, μπορούν να κάνουν τη διαφορά
Αναρωτιέστε αν υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο τα maxi φορέματα συνεχίζουν να είναι τόσο δημοφιλή;  Η απάντηση είναι πολύ απλή! Η μακριά φιγούρα που δημιουργεί ένα maxi φόρεμα, εξασφαλίζει στη γυναίκα που το φοράει - με άμεσο τρόπο – μια εικόνα πολύ πιο αδύνατη. Εάν τώρα διαλέξετε και το σχέδιο του υφάσματος σωστά, με μικρά κάθετα σχέδια ή μονόχρωμο σκούρο χρώμα, θα εξασφαλίσετε ένα  πρόσθετο πλεονέκτημα για εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα. Στα καταστήματα θα βρείτε φορέματα maxi για όλες τις ώρες, που μπορείτε να τα φορέσετε άνετα το πρωί στο γραφείο και με τα κατάλληλα αξεσουάρ, όπως μια εντυπωσιακή ζώνη ή μια όμορφη εσάρπα να τα φορέσετε και στις βραδινές σας εμφανίσεις.


6   Γυμναστείτε άμεσα με “κορσεδάκια”
Οι κορσέδες όχι μόνο, απαλύνουν τις άσχημες καμπύλες στις μαλακές περιοχές μας,  αλλά επιπλέον εξαφανίζουν και τα περιττά παχάκια που έχουμε κληρονομήσει από τις γαστρονομικές μας αταξίες. Στα καταστήματα εσωρούχων θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια πιο λυγερή  εμφάνιση. Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον σημαντικό ρόλο που παίζει ένα σωστό σουτιέν, το οποίο όταν είναι κατάλληλα εξοπλισμένο, μπορούν κυριολεκτικά να εξαφανίσει κάποια παραπανίσια κιλά από το κορμί σας.

Read More

Πώς να καταπολεμήστε τις κηλίδες και τις πανάδες


Υπάρχει τρόπος να τις μειώσετε ή και να τι εξαφανίσετε και να αποκτήσετε ένα λευκό, καθαρό πρόσωπο.


Για όλα φταίει η μελανίνη
Αν αναζητάτε ευθύνες για τις δυσχρωμίες ρίξτε τες στη μελανίνη. Πρόκειται για μια χρωστική πρωτείνη η οποία παράγεται από τα μελανοκύτταρα που ενεργοποιούνται με την ηλιακή ακτινοβολία χαρίζοντας στο δέρμα σκουρότερη απόχρωση προκειμένου να το προστατέψουν από το έγκαυμα. Όταν όμως η παραγωγή της μελανίνης δεν είναι ισόρροπη – κάτι που οφείλεται κυρίως σε ορμονικές ανωμαλίες – αυτή συσσωρεύεται στην επιδερμίδα κατά τόπους με τη μορφή δερματικών κηλίδων, κάτι που συμβαίνει είτε έχετε προνοήσει για την αντηλιακή σας προστασία είτε όχι.
Γιατί συγκεντρώνεται η μελανίνη σε συγκεκριμένα σημεία;
Η υπερέκκριση των οιστρογόνων, η εγκυμοσύνη, τα αντισυλληπτικά, η κακή διατροφή – και φτωχή σε φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αντιοξειδωτικά – η έλλειψη βιταμινών αλλά και τα καλλυντικά προιόντα με οινόπνευμα, τα ηρεμιστικά χάπια, τα αντιβιοτικά καθώς και το αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν συνδυαστικά με την έκθεση στην αντηλιακή ακτινοβολία ραγδαία αύξηση κάθε είδους χρωματικής ανομοιομορφίας στηνεπιδερμίδα.
Πώς θα σώσετε την κατάσταση;
 Με λευκαντικές κρέμες οι οποίες ενεργούν προληπτικά κατά της δημιουργίας των πανάδων και των λεκέδων.
 Με χημικά peelings. Όσο βαθύτερες είναι οι πανάδες τόσο πιο επίμονη πρέπει να είναι η αντιμετώπισή τους. Έτσι, αν οι δυσχρωμίες είναι επιφανειακές αντιμετωπίζονται χημικά peelings.
 Με απόξεση με μικροκρυστάλλους. Μεγάλη βοήθεια προσφέρουν τα μηχανήματα που κάνουν απόξεση του δέρματος.
 Με Laser. Ενδείκνυται για τις ηλιακές (γεροντικές) κηλίδες που εμφανίζονται σε πρόσωπο και ράχη χεριών κυρίως. Μετά τη θεραπεία η βλάβη γίνεται πιο σκούρα λόγω της απορρόφησης από τα κύτταρα ενέργειας που οδηγεί στην καταστροφή τους. Αυτό διαρκεί 5-7 ημέρες και δίνει τη θέση του σε μια ελαφρά ερυθρή εικόνα που σιγά-σιγά σβήνει. Απαιτούνται 1-3 θεραπείες για να εξαφανίσετε πλήρως τις πανάδες. Έχετε απλώς υπόψη ότι η επιτυχημένη αντιμετώπιση των κηλίδων, των δυσχρωμιών και των πανάδων δεν αποτρέπει τη δημιουργία νέων σε κάθε περίπτωση.
 Με κρυοθεραπεία: Είναι μια απλή, οικονομική μέθοδος, δεν απαιτεί αναισθησία, ενώ έχει ελάχιστες ανεπιθύμητες ενέργειες.
 Με υδροκινόνη: Ξανοίγει το χρώμα του δέρματος αναστέλλοντας τις χημικές αντιδράσεις που δημιουργούν τη μελανίνη. Στα φαρμακεία υπάρχουν προϊόντα φροντίδας με 2% περιεκτικότητα, κατάλληλα για τις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, τα προϊόντα με πιο υψηλές συγκεντρώσεις σε υδροκινόνη θέλουν ιατρική συνταγή.
Τι συστατικά να προτιμήσετε στα προϊόντα
 Το εκχύλισμα σταριού μειώνει την ένταση και το μέγεθος των ήδη εγκαταστημένων πανάδων ενώ παράλληλα διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει την επιδερμίδα από την φωτογήρανση.
 Η βιταμίνη C, η οποία βρίσκεται στις φράουλες, στα ακτινίδι ακαι τα εσπεριοδειδή, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αποχρωματιστική δράση.
 Το εκχύλισμα λευκού τσαγιού παρεμποδίζει τη μελανογένεση ενώ παράλληλα με την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλογιστική δράση του βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία και καταπολεμά τους παράγοντες που δημιουργούν θαμπή και ανομοιογενή επιδερμίδα.

Read More

Σταματήστε το χρόνο με ασβέστιο!


Αυτό το σπουδαίο μεταλλικό στοιχείο δεν προφυλάσσει μόνο τα οστά μας αλλά βοηθά και στη σωστή λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού μας. Ωστόσο, το στρες, η καθιστική, οι ελλείψεις σε βιταμίνη D και μαγνήσιο μπορεί να το στερήσουν από το σώμα μας γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να εμπλουτίζουμε τη διατροφή μας με τροφές που το περιέχουν.


Τι κάνει
Επιβραδύνει τα συμπτώματα της γήρανσης.
Συμβάλλει στην καλή υγεία των οστών μεγιστοποιώντας την οστική μάζα στις μικρές ηλικίες και ελαχιστοποιώντας την απώλειά της στις μεγαλύτερες.
Προστατεύει από βλάβες που προέρχονται από την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Είναι αποτελεσματικό κατά της κακής χοληστερόλης.
Έχει αντικαρκινική δράση αφού εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων που έχουν την τάση να μετατραπούν σε καρκινικά.
Ελέγχει τις συσπάσεις του καρδιακού μυός, άρα συντελεί στη διατήρηση του καρδιακού ρυθμού.
Βοηθά στη διαδικασία της πήξης του αίματος.
Βοηθά στην απορρόφηση της βιταμίνης Β12.

Που θα το βρείτε
Οι καλύτερες πηγές ασβεστίου είναι το γάλα, το γιαούρτι, το μπρόκολο, το λάχανο, οι σαρδέλες και σολομός, το τόφου (τυρί σόγιας), το σουσάμι, καθώς και τροφές εμπλουτισμένες σε ασβέστιο, όπως οι χυμοί και το ψωμί. Προσέξτε μόνο τις υπερβολικές ποσότητες ασβεστίου γιατί ενδέχεται να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.

Μάθετε ότι:
Η απορρόφηση του ασβεστίου εξαρτάται και από την ηλικία. Στα βρέφη είναι υψηλή ενώ μειώνεται πάρα πολύ σε μεγάλες ηλικίες.
Η μεγάλη κατανάλωση πρωτεΐνης και καφέ προκαλούν αυξημένη αποβολή ασβεστίου από τα ούρα.
Η υπερβολική κατανάλωση αναψυκτικών, που περιέχουν πολύ φώσφορο, μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη ασβεστίου.
Η ύπαρξη αρκετού ασβεστίου στον οργανισμό προστατεύει τα οστά και τα δόντια από τη συσσώρευση μολύβδου, ενός τοξικού μετάλλου.

Συνταγές ομορφιάς
Τονωτική λοσιόν για τα μαλλιά
Αυτή η πολύ απλή συνταγή δίνει ζωντάνια στα κουρασμένα ή βαμμένα μαλλιά.
Απλώστε 150-200 ml γάλα στα μαλλιά και κάντε μασάζ. Αφήστε το για 25 λεπτά και ξεβγάλτε με κρύο νερό.

Γαλάκτωμα προσώπουΘα χρειαστείτε:
1 λίτρο νερό
1 φλιτζάνι ροδοπέταλα
2 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
Οδηγίες
Βράζετε το νερό και το ρίχνετε σε ένα γυάλινο μπολ με το γάλα και τα ροδοπέταλα. Αφήνετε να κρυώσει το μίγμα και τα χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να πήξουν ελαφρώς. Γεμίστε με το μείγμα ένα γυάλινο μπουκάλι και βάλτε το στο ψυγείο. Είναι ιδανικό για τον καθαρισμό του προσώπου και διατηρείται για μία εβδομάδα.

Αντιγηραντική μάσκα προσώπου
Θα χρειαστείτε:
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. γάλα
1/2 κουταλιά αλόη
Οδηγίες
Ανακατεύετε τα υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο για 30 λεπτά. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό. Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος.

Read More

Αγαπημένο τιραμισού!

tiramisouΥλικά

3 κρόκους αυγών
120γρ ζάχαρη
180γρ mascarpone
300ml κρέμα γάλακτος για σαντιγί
3 κουταλιές σούπας λικέρ καφέ (πχ Κahlua)
500ml δυνατό καφέ φίλτρου κρύο
35-40 μπισκότα σαβουαγιάρ
κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Προσθέτουμε το τυρί mascarpone και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε αφράτη σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα του mascarpone, ανακατεύοντας απαλά.
Στη βάση οβάλ ταψιού περίπου 35εκ. βάζουμε μια λεπτή στρώση από το μείγμα.
Αναμειγνύουμε το λικέρ με τον κρύο καφέ. Βουτάμε μέσα τα σαβουαγιάρ και τα κρατάμε να στραγγίξουν. Τα στρώνουμε κολλητά μεταξύ τους στη βάση του ταψιού. Αν χρειαστεί, κόβουμε μπισκότα για να καλύψουμε τυχόν κενά.
Σκεπάζουμε με μια καλή στρώση κρέμας και από πάνω στρώνουμε πάλι μπισκότα, βάζοντάς τα σταυρωτά σε σχέση με τα πρώτα.
Συνεχίσουμε έτσι και τελειώνουμε με μια στρώση κρέμας, που θα τη στρώσουμε καλά για να είναι ομαλή η επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με άφθονο κακάο.

Πηγή: sintagespareas.gr

Read More

Σουβλάκια με γαρίδες και λαχανικά

2406723_blogΥλικά για 10-12 άτομα
2 κουταλάκια του γλυκού κρέμα καρύδας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα ψαριού
χυμός από 1 λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 μικρή ψιλοκομμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά (τσίλι)
500γρ γαρίδες μεσαίου μεγέθους
¼ πεπόνι
1 φλιτζάνι μουστάρδα απαλή
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε την κρέμα καρύδας, τη σάλτσα ψαριού, το σησεμέλαιο, το χυμό λάιμ, το σχοινόπρασο, το βασιλικό και το τσίλι. Βράζετε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό ροζ χρώμα. Τις στραγγίζετε και τις ρίχνετε στο μπολ με το μίγμα που ετοιμάσατε πριν. Σκεπάζετε με μεμβράνη και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες να μαριναριστούν. Κόβετε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια και φτιάχνετε σουβλάκια περνώντας εναλλάξ κομμάτια πεπόνι, γαρίδες και πιπεριές. 
Από dietup.gr

Read More

Ψήνετε ψάρι και μένει η μυρωδιά στο σπίτι;

Woman holding fish and plugging nose uid 1343072Σίγουρα η μυρωδιά του ψαριού δεν είναι από τις πιο ευχάριστες μυρωδιές για το σπίτι σας! Κι όμως, τα ψάρια είναι μια θαυμάσια τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό μας! Αν λοιπόν η μυρωδιά σας έκανε μέχρι σήμερα να …ξεχνάτε την κατανάλωση ψαριών, το dietup.gr έψαξε και σας βρήκε τη λύση για την «ψαρίλα»!
Αφήστε στον πάγκο της κουζίνας δίπλα από μέρος που ψήνετε ή βράζετε το ψάρι σας ένα ρηχό μπολ με λευκό ξίδι! Αν δεν έχετε πολύ ξίδι, μπορείτε να το αραιώσετε με λίγο νερό. Αν η μυρωδιά είναι πολύ έντονη, βάλτε σε ένα βαποριζατέρ λίγο ξίδι αραιωμένο με νερό (1 προς 4) και ψεκάστε λίγο το χώρο. Μόλις η μυρωδιά του ξιδιού εξατμιστεί θα έχει εξαφανιστεί και το μεγαλύτερο μέρος της μυρωδιάς του ψαριού!
Από dietup.gr

Read More

Tips για να αναδείξετε τα χείλη σας



Κραγιόν
Το κραγιόν είναι απαραίτητο στο μακιγιάζ. Τονίζει τα χείλη και χαρίζει χρώμα και λάμψη. Χρησιμοποιήστε το πρωί και βράδυ. Ακόμα και μόνο του θα καταφέρει να αναδείξει το πρόσωπο σας. Βρείτε το χρώμα που σας ταιριάζει, συνδυάστε το με το αντίστοιχο λιπ-γκλος και μολύβι και… χαρίστε τα φιλιά σας!
Λιπ-γκλος
Τα λιπ-γκλος έχουν «πρωταγωνιστική» θέση στα χείλη μας – και όχι άδικα. Με μία μόνο πινελιά χαρίζουν βελούδινα χυμώδη χαμόγελα, άκρως λαμπερά. Χρησιμοποιήστε τα μόνα τους, κατευθείαν επάνω στα χείλη για ένα απαλό και πρωινό μακιγιάζ ή σε συνδυασμό με ματ κραγιόν για ένα έντονο και λαμπερό αποτέλεσμα.
Πινέλο
Είναι απαραίτητο και είναι το μόνο που μπορεί να ελέγχει την ποσότητα του κραγιόν, χωρίς να τρέχει ή να περνά στα δόντια. Αρχίστε, λοιπόν, απλώνοντας μικρή ποσότητα κρα­γιόν σε όλη την επιφάνεια και μετά, με μικρές ελαφριές κινήσεις, γεμίστε για πιο έντονο χρώμα. Χρησιμοποιήστε το ακόμα και για να σχηματίσετε το περίγραμμα, αν δεν χρησιμοποιήσετε μολυβί.
Μικρά μυστικά
  • Μαλακώστε τα χείλη σας πριν από το μακιγιάζ με ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης ή ελαιόλαδου.
  • Κάντε συχνά πίλινγκ με ½ κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.
  • Μην απλώνετε ποτέ το κραγιόν κατευθείαν επάνω στα χείλη.
  • Χρησιμοποιείτε πινέλο και ταμπονάρετε με ένα χαρτομάντιλο μετά το πρώτο στρώμα.
  • Επιλέξτε το μολύβι χειλιών στον ίδιο τόνο ή έναν τόνο πιο σκούρο από το κραγιόν.
  • Περάστε τα χείλη πριν από το μακιγιάζ με ένα παγάκι και στη συνέχεια απλώστε ένα στρώμα κονσίλερ ή μέικ-απ και πουδράρετε. Με αυτό τον τρόπο το κραγιόν σας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
  • Σχεδιάστε το περίγραμμα με μικρές διακεκομμένες γραμμές και ενώστε τες απαλά.
  • Μη σφίγγετε τα χείλη σας – αντίθετα αφήστε τα χαλαρά.
  • Διορθώστε τυχόν λάθη με μια μπατονέτα βουτηγμένη σε λίγο γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ και μην τρίβετε με τα δάχτυλα.
  • Πριν από το μακιγιάζ βάλτε τα κραγιόν σας για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Ιδέες και λύσεις
Μην πετάτε τα μισοτελειωμένα κραγιόν. Αγοράστε μικρά γυάλινα βαζάκια και αδειάστε με τη ράχη από ένα μικρό κουτάλι τα κραγιόν στο βαζάκι. Ανακατέψτε δυνατά, μέχρι να ενσωματωθούν τα χρώματα, και βάλτε για λίγο στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε το καινούριο κραγιόν με το ειδικό πινελάκι.
Αν τα χείλη σας έχουν ξεφλουδίσει και έχουν άγρια υφή και θαμπή όψη, αντιμετωπίστε το πρόβλημα με μάσκες σπιτικές και μάλιστα της… στιγμής!
  1. Ανακατέψτε 1/2 κουταλάκι μέλι με 1 κουταλάκι γιαούρτι και απλώνετε στα χείλη ανά 2-3 ώρες.
  2. Ανακατέψτε 1 κουταλιά αφέψημα χαμομηλιού με 1/2 κουταλάκι μέλι και απλώστε με λίγο βαμβάκι στα χείλη.
  3. Λιώστε 1/2 κουταλάκι μέλι σε 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο και απλώστε με λίγο βαμβάκι στα χείλη.
Πηγή: TV Zapping

Read More

Κις με θαλασσινά


Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Συνολικός χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Υλικά για 8 μερίδες
  • 8 έτοιμα φύλλα
  • 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 155 γρ μικρές καθαρισμένες και βρασμένες γαρίδες
  • 155 γρ φρέσκα χτένια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 3 αβγά
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού γκούντα τριμμένο
  • 2 κουτάλια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάλι κομμένο φρέσκο θυμάρι
Τρόπος παρασκευής
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείψτε με λιωμένο βούτυρο ή λάδι 8 φορμάκια διαμέτρου 8 εκ. Βάλτε τέσσερα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντας με λιωμένο βούτυρο. Κόψτε τα φύλλα στη μέση και κάθε μισό σε τέσσερα τετράγωνα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα φύλλα και βούτυρο. Στρώστε τα φορμάκια με το φύλλο. Αλείψτε με το υπόλοιπο βούτυρο.
  2. Βάλτε τις γαρίδες και τα χτένια στα φορμάκια. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αβγά, την κρέμα, το γάλα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τυρί και το αλεύρι. Βάλτε το μείγμα πάνω στα θαλασσινά, ρίξτε θυμάρι και ψήστε για 30 λεπτά. Αφήστε τα κις στα φορμάκια για 5 λεπτά. Σερβίρετέ τα ζεστά με πράσινη σαλάτα και ξεροψημένο ψωμί.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB