Γαρίδες με πικάντικη σως

Υλικά για 4 άτομα    

16 γαρίδες (Νο 3 ή Νο 2)
2 κουτ. της σούπας ξερός βασιλικός
2 κουτ. της σούπας μαυροκούκι
2 κουτ. της σούπας σουσάμι
ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
2 δαφνόφυλλα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν ή 1 τσίλι πιπεριά
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
φρέσκα σαλατικά για το γαρνίρισμα (ρόκα, ραντίτσιο, άισμπεργκ ή μαρούλι)

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μπλέντερ το σουσάμι με το μαυροκούκι, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα δαφνόφυλλα, το αλάτι και το καγιέν ή την τσίλι πιπεριά.
Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος (κρατάμε το κεφάλι) και τις περνάμε από το αρωματικό μείγμα. Τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι, τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7-8 λεπτά στους 220ο C ή στη σχάρα.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βρέχουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού ή ξύδι και τα σερβίρουμε με τις γαρίδες.

Read More

Σπιτική μάσκα για το στήθος


Ποιος είπε ότι οι μάσκες και μάλιστα οι φυσικές, αυτές που παρασκευάζουμε μόνοι μας στο σπίτι, είναι μόνο για το πρόσωπο ή για ενυδάτωση του σώματος;

Με τις οδηγίες που ακολουθούν μπορείτε να φτιάξετε μια ξεχωριστή μάσκα η οποία αφορά το στήθος προσφέροντας ανόρθωση και τόνωση της περιοχής αυτής. Επιπλέον, προσφέρει καλύτερη εμφάνιση και απαλύνει τις ραγάδες.

Για την παρασκευή της θα χρειαστούμε 1 αυγό, 1 γιαούρτι πλήρες και 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Από τα υλικά αυτά, θα πάρουμε ένα μείγμα αφού τα ανακατέψουμε καλά στο μίξερ.

Όσο για την εφαρμογή της, την απλώνουμε στην περιοχή του στήθους και την αφήνουμε να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Ιδανικά τη χρησιμοποιούμε να τη χρησιμοποιούμε μια φορά την εβδομάδα.

Read More

Tip για λαμπερούς καθρέφτες


kathreftis-386

Για να καθαρίσετε εντελώς τους λεκέδες στους καθρέφτες σας και να μην φαίνονται οι στάμπες του, καθαρίστε τους με ένα πανί ποτισμένο με φωτιστικό οινόπνευμα. Αμέσως μετά περάστε το με ένα μαλακό πανί.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB