Σπιτικό scrub σώματος


scrub-386

Μην ξεχνάτε να φροντίσετε το σύνολο του σώματός σας και όχι μόνο ότι φαίνεται.
Φτιάξτε μόνες σας την παρακάτω συνταγή ομορφιάς και απομακρύνετε από πάνω σας τα νεκρά κύτταρα και βοηθήστε το σώμα σας, να απορροφήσει καλύτερα την ενυδατική κρέμα που θα εφαρμόσετε αμέσως μετά.
Θα χρειαστείτε: Χυμός από ένα λεμόνι, λίγη ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο τα ανακατεύουμε και τρίβουμε πάνω στο σώμα μας με κυκλικές κίνησης από κάτω προς τα πάνω. Εκτός από απολέπιση με τα παραπάνω μίγμα βοηθάτε στην βαθιά ενυδάτωση του σώματος.

Read More

Συμβουλές για σούπερ επιδόσεις


woman-gym-386

Oι ειδικοί έκαναν τις έρευνές τους και ανακάλυψαν τρόπους για να κάνουµε την προπόνησή µας πιο ευχάριστη από ποτέ. Ακολουθήστε τις συµβουλές τους και ξεχάστε την κούραση στο γυµναστήριο.

1. Θαυµάστε τον εαυτό σας. Νέες έρευνες κατέληξαν ότι όσοι γυµνάζονται κοιτάζοντας τον εαυτό τους στον καθρέφτη ανεβάζουν τις επιδόσεις τους καταβάλλοντας πολύ λιγότερη προσπάθεια.

2. Αλλάξτε το ρυθµό. Η εναλλαγή του σταθερού ρυθµού άσκησης µε έναν πιο γρήγορο επιταχύνει την καύση των θερµίδων, ενώ σας βοηθά να µην νιώθετε ότι το πρόγραµµά σας είναι µονότονο.

3. Βάλτε µουσική. Οι άνθρωποι που γυµνάζονται ακούγοντας µουσική –κατά προτίµηση ποπ ή ροκ– µπορούν να αυξήσουν το χρόνο προπόνησής τους µέχρι και κατά 15%, ενώ φαίνεται ότι µε αυτό τον τρόπο ανεβαίνει και η διάθεσή τους.

Read More

Προσεκτική με το ίσιωμα των μαλλιών



isia-mallia-386

Το ίσιωμα μαλλιών αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό για τα μαλλιά μας, γιατί ο θερμός αέρας από το πιστολάκι καεί την τρίχα.
Τι κάνουμε όμως για να προστατεύουμε τα μαλλιά μας;
- Πρώτα από όλα χρησιμοποιούμε πάντα το πιστολάκι με το προστατευτικό στόμιο.
- Το πιστολάκι δεν πρέπει ποτέ να το κολλάμε στα μαλλιά μας.
- Όταν πρόκειται να ισιώσουμε τα μαλλιά μας απλώνουμε πάντα κάποια λοσιόν ή σπρέι ειδική για το ίσιωμα έτσι ώστε να προστατεύονται οι τρίχες.
- Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα προϊόντα styling πρέπει να απλώνονται σε ημίστεγνα μαλλιά και όχι σε τελείως βρεγμένα, γιατί στα βρεγμένα μαλλιά τα προϊόντα δεν δρουν.

Read More

Black and silver


saloni-asimi-386

Αν το σαλόνι σας είναι μαύρο και θέλετε να δώσετε ένα αέρα ανανέωσης στο χώρο σας, συνδυάστε το με αξεσουάρ ασημί μιας και δένουν τέλεια και το φωτίζουν. 

Read More

Εύκολο και όμορφο σχέδιο στα νύχια


woman-nails-386

Βάλτε και επιμεληθείτε μόνες σας τα νύχια και κλέψτε τις εντυπώσεις απλά με τα περιποιημένα χέρια σας. Πως; Ο τρόπος είναι απλός θα χρειαστείτε μονάχα δύο μανό, μια ταινία (σιλοτέιπ), ψαλίδι και ένα διάφανο βερνίκι για το τέλος.
Ξεκινήστε βάφοντα τα νύχια σας με ένα χρώμα και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με όλα τα νύχια σας και στεγνώσουν καλά, κόβουμε ένα μικρό κομματάκι από την ταινία και καλύπτεται το μέρος του νυχιού που δεν θέλουμε να βάψουμε.
Αφού το τοποθετήσουμε τις ταινίες σε όλα τα νύχια μας μετά απλώνουμε το δεύτερο βερνίκι και αμέσως μετά αφαιρούμε τις ταινίες και εμφανίζετε το σχέδιό μας στα νύχια μας. Εύκολα απλά και χωρίς την βοήθεια της ειδικού, έχουμε επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Read More

Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί


green-salad-386

Υλικά
• 1 ματσάκι ρόκα (χωρίς τα κοτσάνια)
• 8 τρυφερά μαρουλόφυλλα
• 5 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
• μερικά παξιμαδάκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια
• 6-7 ντοματίνια
• 2 κουτ. της σούπας σταφίδες
• 2 κουτ. της σούπας καρύδια ψιλοκομμένα
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε κύβους
Για το λοδόξιδο
• 8 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
• 1 κουτ. της σούπας ξίδι από κρασί
• 1 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
• ½ κουτ. του γλυκού πετιμέζι ή μέλι
• αλάτι
• πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε και τα μαρουλόφυλλα και τη ρόκα. Χοντροκόβετε τα μαρουλόφυλλα σε πιατέλα, κόβετε τη ρόκα με τα δά¬κτυλα και την ανακατεύετε με το μα¬ρούλι.
Πασπαλίζετε τη σαλάτα με τον άνηθο, τις σταφίδες και το καρύδι.
Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπάτε πάνω από τη σαλάτα. Το ίδιο κάνετε με το κατσικίσιο τυρί και τα πα¬ξιμάδια.
Ετοιμάζετε το λαδόξιδο αναμιγνύοντας σε ένα μπολ ή σε γυάλινο δοχείο με καπάκι όλα τα υλικά, και περιχύνετε τη σαλάτα με το μίγμα. Σερβίρετε αμέσως.

Read More

Μαρμελάδα από κυδώνι


kidoni-386

Υλικά
1 κιλό κυδώνια
700 γρ. νερό
1 κιλό ζάχαρη
90 ml. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε τα κυδώνια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το νερό.
Τα βράζουμε για 30-40 λεπτά περίπου, ώσπου να μαλακώσουν. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα πιρούνι πολτοποιούμε τα κυδώνια μέσα στο ίδιο το νερό τους. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι, ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Βράζουμε τη μαρμελάδα για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει.

Read More

Ποδήλατο,η καλύτερη άσκηση


bicycle-386

Αν θέλετε να κάψετε θερμίδες αλλά βαριέστε να κλείνεστε σε γυμναστήρια μία πολύ καλή λύση είναι το ποδήλατο.
Όποτε βρείτε λίγο χρόνο έστω για 10 λεπτά μπορείτε να πάτε μια μικρή βόλτα με το ποδήλατό σας μόνη ή με παρέα ώστε να περάσει πιο ευχάριστα η ώρα.
Αν ξεχαστείτε και κάνετε ποδήλατο για μισή ώρα ακόμα καλύτερα αφού μπορείτε να κάψετε μέχρι και 360 θερμίδες! Το ποδήλατο εκτός από κάψιμο θερμίδων εκτινάσσει το μεταβολισμό στα ύψη και προσφέρει ψυχολογικά οφέλη αφού η βόλτα στη φύση από μόνη της είναι αναζωογονητική και αγχολυτική.
Ξεκινήστε και θα δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Read More

Υγιή και όμορφα γόνατα


knee-386

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για όμορφα γόνατα:
- Ζεστάνετε ελάχιστα λίγο ελαιόλαδο και βουτήξτε μέσα μερικά κομμάτια από βαμβάκι. Τοποθετήστε τα πάνω στα γόνατά σας για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε με άφθονο νερό, σκουπήστε τα και εφαρμόστε την παρακάτω ενυδατική κρέμα.
- Ετοιμάστε την ενυδατική κρέμα με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και άλλο ένα από αμυγδαλέλαιο. Απλώστε με κυκλικές κινήσεις, αφήστε το για 5 λεπτά και ξεπλύνετε καλά.
- Αν τα γόνατά σας έχουν σκούρα απόχρωση και θέλετε να τα λευκάνετε μπορείτε να κάνετε το εξής. Ανακατάψτε χυμό λεμονιού και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, τρίψτε τα γόνατα σας και αφήστε το μείγμα να δράσει για 15-20 λεπτά.

Read More

Λάθη που κάνουμε στο μανικιούρ

Τα λάθη στην περιποίηση των νυχιών σας μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα μία καθόλου κολακευτική εμφάνιση αλλά ακόμα και μολύνσεις. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να περιποιείστε σωστά τα νύχια σας καθώς τα χέρια σας πρέπει να είναι πάντα προσεγμένα.
Όπως σε οτιδήποτε αφορά την ρουτίνα της ομορφιάς σας έτσι και στην περιποίηση των νυχιών υπάρχουν κάποια κοινά λάθη που καλό θα είναι να αποφεύγετε για να έχετε πάντα υγιή και όμορφα νύχια. Το πρώτο μεγάλο λάθος είναι η φτωχή διατροφή. Είμαστε ό,τι τρώμε, γι’ αυτό αν η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη, είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να διορθώσετε αν θέλετε να έχετε υγιή νύχια, μαλλιά, δέρμα και σώμα.

Τσάκισμα και λιμάρισμα
Το να παίζετε με τα νύχια σας, τσακίζοντάς τα, τα κάνει να σπάνε εύκολα και να ξεφλουδίζουν. Επιπλέον το συχνό και έντονο λιμάρισμα τα κάνει να γίνονται λεπτότερα και συνεπώς να σπάνε με το παραμικρό.

Κόψιμο παρανυχίδων
Ένα άλλο συχνό λάθος είναι το κόψιμο των παρανυχίδων που αφήνουν το δέρμα γύρω από τα νύχια χωρίς προστασία και μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις. Για όμορφη και υγιή εμφάνιση φροντίστε να ενυδατώνετε το δέρμα γύρω από τα νύχια σας με κάποια ειδική ενυδατική κρέμα.

Το συνεχές βάψιμο
Το να φοράτε μανό για μεγάλες χρονικές περιόδους εμποδίζουν τα νύχια σας να αναπνέουν. Δώστε τους «άδεια», αφήνοντάς τα άβαφτα, τουλάχιστον μια βδομάδα κάθε μήνα. Επιπλέον, πριν τα βάψετε με μανό μην παραλείπετε ποτέ να τα περνάτε πρώτα με μια καλυπτική βάση. Επιλέξτε ένα καλό ξεβαφτικό νυχιών. Το να είναι απλά acetone-free ίσως δεν αρκεί καθώς τα κακής ποιότητας ξεβαφτικά, ακόμα κι αν είναι χωρίς ασετόν, μπορεί να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από ένα καλό ξεβαφτικό που περιέχει ασετόν.

Read More

Ιδέες για διακόσμηση του τζακιού σας

Αν έχετε στο σπίτι τζάκι που δεν το χρησιμοποιείτε, είτε γιατί έχει χαλάσει η καμινάδα είτε γιατί έχετε επιλέξει να μην το μεταχειρίζεστε, ίσως θέλετε να κάνετε κάτι δημιουργικό με τον χώρο αυτό. Ας δούμε λοιπόν τρεις προτάσεις για εναλλακτική χρήση του τζακιού.


Βάλτε χρώμα
Μπορεί να μην είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, αλλά το να βάψετε το εσωτερικό ενός τζακιού που δεν χρησιμοποιείται, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε χρώμα στο χώρο και να κάνετε το τζάκι από άχρηστο χώρο στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Η προετοιμασία του τζακιού για να βαφτεί είναι το δυσκολότερο σημείο της διαδικασίας. Θα πρέπει να το τρίψετε πολύ καλά για να φύγει κάθε ίχνος κάπνας και βρωμιάς, αλλιώς η μπογιά δεν θα κολλήσει στα τούβλα. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το τζάκι καλό θα είναι να επιλέξετε ένα ειδικό χρώμα για υψηλές θερμοκρασίες, ώστε να είναι ασφαλές για να το χρησιμοποιήσετε αν αποφασίσετε να αλλάξετε γνώμη στο μέλλον.


Τοποθετήστε κάτι ενδιαφέρον
Αντί ο χώρος να μένει άδειος, αμεταχείριστος και απλά κρυμμένος, μετατρέψτε τον σε έναν χώρο αποθήκευσης, κάτι σαν ένα έξτρα ράφι στο χώρο σας. Δοκιμάστε να γεμίσετε το τζάκι με τα παλιά βιβλία που σκονίζονται σε κάποια αποθήκη. Φτιάξτε ανόμοιες στοίβες με αυτά τα βιβλία δίνοντας στο χώρο μια intellectual νότα. Μπορείτε επίσης να γεμίσετε το χώρο με κορμούς δέντρων –κάτι που κάνουν στα έξτρα τζάκια στις ορεινές κατοικίες. Διαλέξτε μικρούς, στρογγυλούς κορμούς και φτιάξτε μια μικρή πυραμίδα. Εναλλακτικά μπορείτε να βάψετε αυτούς τους κορμούς με χρώμα ή απλό διαφανές βερνίκι για να δώσετε μια πιο pop εικόνα.
Υπάρχει βέβαια και η κλασσική λύση, να τοποθετήσετε μέσα στο τζάκι μια σύνθεση από ξερά κλαδιά ή ακόμα και ένα κασπό με αληθινά φυτά.


Κάντε το να λάμψει με κεριά
Εάν δεν χρησιμοποιείτε το τζάκι γιατί δεν σας αρέσει ο μπελάς του ανάματος της φωτιάς, σας αρέσει όμως η ζεστή λάμψη της φλόγας, γεμίστε το τζάκι με κεριά. Στο εμπόριο θα βρείτε οικονομικά κεριά και σας προτείνουμε να τοποθετήσετε όσο περισσότερα μπορείτε και να γεμίσετε τον χώρο του τζακιού με κεριά διαφόρων μεγεθών, ψηλά και κοντύτερα, χοντρά και λεπτότερα. Ανάψτε τα για να δώσετε στο χώρο λάμψη παρόμοια με αυτήν ενός αναμμένου τζακιού χωρίς την διαδικασία του ανάματος της φωτιάς.

Read More

Σε τόνους του μπλε και του γκρι


living-room-386
Αν το σαλόνι σας, είναι σε μονότονες αποχρώσεις, δώστε ένα τόνο ζωής, με ένα χαλί σε έντονο χρώμα.

Read More

Ατομικά σουφλέ λαχανικών


soufle-laxanikon-386
Υλικά
300 γρ. αρακά βρασμένο
300 γρ. σπαράγγια βρασμένα και ψιλοκομμένα
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
3 κουτ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
300 ml κρέμα γάλακτος
3 αβγά ελαφρά χτυπημένα
70 γρ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση 
Σοτάρετε με το μισό βούτυρο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον βασιλικό για 2'.
Προσθέτετε τα βρασμένα λαχανικά, σοτάρετε για άλλα 2' και στη συνέχεια πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ, αφού το αφήσετε να κρυώσει λίγο. Αναμιγνύετε τον πουρέ των λαχανικών με την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, λίγο αλατοπίπερο, το ροκφόρ και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας πολύ καλά.
Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο 6 ατομικά φορμάκια για σουφλέ, και μοιράζετε το μίγμα μέσα σε αυτά.
Βάζετε τα φορμάκια σε ταψί και τα ψήνετε στους 180°C, μέχρι να φουσκώσουν και να κάνουν μια χρυσαφιά κρούστα.
Σερβίρετε τα σουφλέ ζεστά, λίγα λεπτά αφού βγουν από τον φούρνο.

Read More
 

©2009Woman's Touch | by TNB